Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Landgraaf

Vind je het tijd voor een prachtig groen gazon? Maar ontbreekt het je aan de tijd? Overweeg dan eens kunstgras in Landgraaf. Grastapijt wordt steeds mooier en betaalbaarder. Het heeft een frisse en natuurlijke look, je hebt er bijna geen onderhoud aan en heeft een lange levensduur. Daarbij is het ook nog eens hartstikke betaalbaar. Via de kunstgras-vergelijker achterhaal je handige info over verscheidene exemplaren kunstgras inclusief een keuzehulp. Daarna bieden we aanvullende info over de kosten, aanbiedingen en vind je hoveniers en specialisten uit de regio.

 • Kunstgras is een kunstmatig alternatief voor gras.
 • Een hele goede oplossing voor de voortuin, op het terras of een balkon of als speelveld. En het wordt natuurlijk gebruikt in de sport.
 • Het grootste voordeel is dat jij in elk seizoen kunt genieten van een groene grasmat.
 • Bovendien hoef je niet te maaien of onkruid te wieden, kan het wel tegen een stootje, en kan het prima omgaan met extreem weer.
 • Kunstgras gaat ook heel goed samen met kinderen en huisdieren.
 • Een onderhoudsvriendelijke nep grasmat voor in jouw achtertuin koop jij al voor c.a. €16,75 per vierkante meter.

Gemakkelijk en zonder hoge kosten kunstgras laten leggen?

Bekijk aanbieders en vraag gratis staal op.

Kunstgras laten leggen in Landgraaf

Het aanleggen van kunstgras is een precies werkje. Moet het binnenkort al gedaan worden of kun je zelf niet klussen? Laat dit dan doen door een kunstgras legservice in Landgraaf. Een vakkundig team legt het grastapijt perfect voor je aan. Je hebt er geen stress van, je hebt geen gereedschap nodig en ze gaan pas weg als alles helemaal goed ligt. Via onze experts vind je ook meer info over Kunstgras voor sportvelden.

Zelf aanleggen
Uiteraard kan je het kunstgras ook zelf leggen. Hierdoor hou je zelf geld over. Hieronder kun je daarover meer lezen. Je kunt ook specifieke werkzaamheden in eigen beheer uitvoeren. Het uitzetten en afgraven van de ondergrond en het terrein afvlakken zou je zelf (met wat hulp) kunnen doen. Het snijden, lijmen en leggen van de grasmat laat je over aan de hovenier.

In 8 stappen kunstgras leggen

 1. Ondergrond recyclen

  Verwijder eerst het eventuele oude gras. Zorg voor een gezonde ondergrond die het water goed afvoert.

 2. Gladmaken

  Zorg voor een zandbed van minimaal 5 cm (brekerzand). Vervolgens egaliseer je alles, eventueel met een trilplaat.

 3. Geotextiel stabilisatiedoek

  Knip het stabilisatiedoek op maat. Dit stopt mollen en ander ongedierte en zorgt dat alles stabiel blijft liggen.

 4. Leg het kunstgras op z’n plek

  Haal de matten uit de verpakking en leg het recht op de grond. Je krijgt het beste resultaat wanneer je het gras zo legt dat je tegen de vleug inkijkt. Zorgt dat er wat gras over de randen steekt.

 5. Snijden van de naden

  Snijd het gras netjes op maat. Hiervoor moet je een scherp voorwerp (mes) kiezen. Let erop dat eventuele naden goed tegen elkaar komen te liggen.

 6. Delen verlijmen

  Is de tuin meer dan 4 meter breed? Dan zul je te maken krijgen met naden. Je kan ervoor kiezen deze te verlijmen met een zelfklevende band of kunstgrastape.

 7. Verankeren

  Door middel van de unieke kunstgras haken zet je het geheel vervolgens vast. Deze pinnen sla je om de 50 centimeter langs de randen van het veld.

 8. Opborstelen

  Het gras wordt doorgaans op rol bezorgd en daarom is de uitstraling niet direct zoals je verwacht had. Gebruik een harde bezem om te borsten zodat de sprieten mooi rechtop komen te staan. Daarbij kan je het gras instrooien met kwartszand voor een extra dempende werking.

Keuzehulp: welk kunstgras past bij mij?

Met kunstgras geniet je elke dag opnieuw van een strakke groen tuin. Dankzij de nieuwste innovaties is het helemaal niet meer te onderscheiden van echt gras. Geen uitgedroogde plekken en je hoeft nooit meer te maaien of te verticuteren. Dat klinkt toch perfect? Je hebt de keuze uit allerlei soorten, kleuren en formaten. We onderscheiden ze op het gebied van gebruikte materiaal, echtheid, lengte en milieuvriendelijkheid. Deze keuzehulp komt van pas bij het vergelijken van het beste kunstgras in Landgraaf.

Advies: 12 zaken om op te letten bij kunstgras bestellen in Landgraaf

 1. Hoe echt lijkt het: heeft het gras een mooie natuurlijke uitstraling, of oogt het erg plastic?
 2. Zachtheid: is het geschikt om lekker op te liggen?
 3. Poolhoogte: hoe hoog is het gras (20 mm tot 70 mm)?
 4. Garantievoorwaarden: hoe zit het met service en garantievoorwaarden?
 5. Kindvriendelijkheid: is het lekker zacht om op te spelen?
 6. Diervriendelijkheid: kunnen huisdieren hier ook op lopen (katten / honden)?
 7. Materiaal: welke grondstoffen zijn gekozen (gewoonlijk polyurethaan, polyethyleen, polyetheen, polypropyleen)?
 8. Vorm: hoe ziet de spriet eruit (C-shape of oval shape)?
 9. Waterdoorlatend: wat gebeurt met met overtollig regenwater?
 10. Ingeweven mosdraad: geeft een natuurlijk gevoel aan het gras.
 11. Look: wil je liever iets lichter- of donkerder groen (oudgroen) of misschien gekleurd kunstgras?
 12. Instrooien: wordt het aangeraden om het gras in te vegen met instrooizand?

Ook genieten van een mooi en strak grasveld?

Vergelijk kunstgras leveranciers en bekijk de laagste prijs in de outlet.

Kunstgras in de tuin

12 maanden per jaar een strak groen tapijt in de achtertuin zonder dat jij je daarvoor hoeft in te spannen? Namaak gras in de tuin heeft heel veel voordelen. D.m.v. de nieuwste ontwikkelingen is het niet of nauwelijks te onderscheiden van een echt gazon. Het oogt sfeervol en je hebt er lang plezier van.

 • Vergeet al dat besproeien, bijzaaien, bemesten, onkruid wieden, maaien.
 • Kan worden toegepast in elke weerssituatie (ook bij vrieskou of hete zomers).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Landgraaf is al mogelijk vanaf €19,00 de meter.

Kunstgras leggen op je balkon of terras

Met kunstgras leggen op je balkon of terras ervaar je echt het gevoel van buiten. Voor een terras is het slim om te kiezen voor een zeer korte spriet. Het voelt lekker zacht en zorgt voor een landelijke sfeer. Een goede afwatering is een belangrijk aandachtspunt. Vaak goedkoop aan te schaffen bij bouwmarkten en winkels als Action, Hornbach, Praxis, Karwei, Hubo of Welkoop, Leenbakker, Intratuin, Carpetright, Kwantum.

 • Je bereikt daarmee een vrolijke en frisse look.
 • Het wordt niet heet in de zon.
 • Voor een terrasje van zo’n 10 vierkante meter ben je ongeveer kwijt €257,50.

Kunstgras speelveld

Buitenspelen is erg belangrijk voor kinderen. Kunst speelgras heeft veel voordelen. Kinderen kunnen het hele jaar op een fijn groen gazon spelen. Bovendien kan je dit ook goed gebruiken voor trampolines of schommels. In de meeste gevallen wordt het geleverd met valdemping.

 • Kinderen kunnen wanneer ze willen onbezorgd buiten spelen.
 • Een goede ondergrond voor speelgoed, een wipwap of ander speeltoestel.
 • Een kunstgras speelveld laten plaatsen in Landgraaf is al te realiseren vanaf €20,50 per vierkante meter.

Kunstgras sportvelden

Sporten uitoefenen op namaak grasmatten gebeurt steeds meer. Dit is vooral te zien bij sporten zoals tennis, hockey, golf en natuurlijk voetbal. De voordelen zijn groot. Het is bijzonder onderhoudsarm, clubs kunnen er zo’n beetje iedere dag van het jaar op spelen en het gaat met gemak 10 tot 15 jaar mee.

 • Een mooie groene mat die altijd bespeelbaar is.
 • Je hebt nauwelijks onderhoud en kostenbesparend.
 • Een kunstgras sportveld is altijd maatwerk. Voor meer info en offertes kan je terecht bij de kunstgras specialist in Landgraaf.

Kunstgras voor in huis

Het kunstgras tapijt wordt ook regelmatig binnen toegepast. Het wordt gebruikt bij winkelvloeren, beurzen of pretparken. Ook in een woning (speel- of kinderkamer) is het iets dat we meer en meer terugzien. Een donkergroen grastapijt voor binnen realiseert een frisse look en kan gebruikt worden i.c.m. andere vloerbedekkingen.

 • Kunstgras voor binnen is goed te combineren.
 • Het is te verkrijgen in bijna alle kleuren die aansluiten bij jouw wensen.
 • Zachte matten met korte sprieten geschikt voor de speelkamer.

Prijzen en aanbiedingen van grastapijt in Landgraaf maart 2023

Wil je op korte termijn aan de slag met jouw tuin? In dat geval wil je vast meer horen over een prijsindicatie? De totale kosten van kunstgras kunnen gecalculeerd worden door te kijken naar poolhoogte, dichtheid van de vezels en het materiaal. Het goedkoopste kunstgras in Landgraaf is al te bestellen voor €16,50 voor één m2. In de tabel hieronder vergelijk je de prijzen van grastapijt in Landgraaf. Dit zijn de totaalprijzen met leggen. Je bent een stuk goedkoper uit door zelf ook een aantal werkzaamheden te doen. Op dit portaal vind je ook meer info over Kunstgras tuin.

SoortEchtheidPoolhoogteTarief per m2
Aanbieding100% namaak3 mm€22,25
InstapStandaard6 mm€31,00
Doorsnee3 sterren20 mm€41,50
SupremeWerkelijk35 mm€51,50
PremiumNiet te onderscheiden58 mm€69,25
Indicatie van kosten van kunstgras in Landgraaf (aanbieding).
kunstgras-landgraaf

Grastapijt aanbiedingen voor lage prijzen

Kies voor een geschikt hovenier.

Zoek een hovenier of tuinbedrijf in Landgraaf

Goedkoop zo snel mogelijk kunstgras laten aanleggen in Landgraaf? Het is noodzakelijk dat dit op de juiste manier gedaan wordt zodat je er lang plezier van blijft houden. Dit is dus typisch een klus voor een tuinman uit de gemeente Landgraaf. In het onderstaande overzicht verstrekken wij contact- en adresgegevens van plaatselijke hoveniers (provincie Limburg) die gespecialiseerd zijn in het uitzoeken van het juiste materiaal en het snel leggen van kunstgras rondom je woning. Via de kunstgras-vergelijker vind je tevens vakmannen in Simpelveld, Voerendaal, Beekdaelen, Valkenburg aan de Geul en Vaals.

ABCDE

Plaats een reactie