Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Simpelveld

Droom jij ook wel eens van een net en strak groen gazon? Maar ben je niet zo’n tuinier? Bekijk dan de mogelijkheden van kunstgras in Simpelveld. Grastapijt wordt steeds realistischer. Het heeft een frisse en natuurlijke look, behoeft weinig onderhoud en is heel sterk (duurzaam). Als laatste is de prijs ook nog eens erg gunstig. Op dit portaal kan je terecht voor handige informatie over de verschillende varianten kunstgras met handige kooptips. Daarna verstekken we extra details over de geschatte kosten, aanbiedingen en gegevens van plaatselijke hoveniers.

 • Kunstgras is een kunstmatig alternatief voor gras.
 • Een hele goede oplossing voor jouw achter- of voortuin, op het terras of een balkon of voor speeltuinen. En het wordt natuurlijk gebruikt in de sport.
 • Het voornaamste voordeel is dat jij het gehele jaar geniet van een mooi strak groen gazon.
 • Daarbij is het onderhoudsvriendelijk, is het duurzaam, en heeft het geen last van regen, sneeuw of hitte.
 • Kunstgras gaat ook heel goed samen met jonge kinderen en dieren.
 • Een onderhoudsvriendelijke nep grasmat voor in de tuin bestel je al vanaf €15,75 voor een meter.

Snel en goedkoop kunstgras aankopen?

Bekijk verkopers en vraag gratis staal op.

Kunstgras laten leggen in Simpelveld

Het leggen van kunstgras is een heel precies klusje. Heb je geen zin in gedoe of ben jij niet zo’n klusser? Besteed het dan uit aan de kunstgras legservice in Simpelveld. Een team van experts kan het grastapijt helemaal voor je aanleggen. Het kost je amper tijd, de gehele planning wordt overgenomen en je mag er gerust op zijn dat het eindresultaat naar wens is. Via onze experts lees je ook meer over Kunstgras voor terras.

Info en voordelen van zelf leggen
Vanzelfsprekend kan je het kunstgras zelf leggen. Dit levert een flink besparing op. In het stappenplan hierna lees je stap-voor-stap hoe dit werkt. Je kunt ook specifieke werkzaamheden in eigen beheer uitvoeren. Het afgraven en afvoeren van de toplaag en de ondergrond aanbrengen zijn voorbeeld dingen die je zelf kunt doen. Het leggen, snijden en vastzetten van de grasmat besteed je uit aan de expert.

Zelf kunstgras leggen in 8 heldere stappen

 1. Ondergrond klaarmaken

  Stort het oude gras af. Maak de ondergrond verder stabiel en zorg voor correct afschot.

 2. Vlakstrijken

  Hoog de grond op met zo’n 6-9 cm straatzand. Maak de ondergrond zo vlak mogelijk (bijv. met een lange stok of waterpas).

 3. Drukverdelend stabilisatiedoek

  Plaats het stabilisatiedoek op het zand. Het fungeert als anti-worteldoek zodat onkruid geen kans krijgt en zorgt voor een kwalitatieve basis.

 4. Positioneer het kunstgras

  Haal de matten uit de verpakking en voorkom plooien. Rol de matten zo uit dat je tegen de vleug in kijkt. Je kunt beter wat aan de zijkanten overhouden dan te kort komen.

 5. Op maat snijden

  Snijd het gras bij. Dit kan bijvoorbeeld met een stanleymes. Controleer goed of de naden wel goed op elkaar aansluiten.

 6. Vastlijmen

  Bij een grasveld die breder is dan 4 meter heb je altijd naden die je zult zien. Je kunt het aan elkaar lijmen door te kiezen voor nadenbanden of kunstgrastape.

 7. Vastslaan

  Middels een kunstgrashaak- of pin zet je het helemaal vast. Deze pinnen sla je om de 50 centimeter langs de randen van het veld.

 8. Opborstelen

  De nieuwe grasmat wordt af fabriek op rol bezorgd (dus moet de pool nog uitzetten). Borstel het tegen de pool in voor het mooiste resultaat. Daarnaast kan je het nog extra instrooien met kwartszand zodat de vezels langer overeind blijven.

Keuzehulp: welk kunstgras past bij mij?

D.m.v. kunstgras geniet je elke dag opnieuw van een mooie groene tuin. Dankzij de nieuwste innovaties is het amper nog op te merken dat het namaak gras is. Geen uitgedroogde stukken en je hoeft niet meer te maaien, kantjes knippen of te besproeien. Dat bespaart flink tijd! We onderscheiden verschillende producten. Belangrijke aandachtspunten zijn vezel dichtheid, kleur, poolhoogte en onderhoud. De bijgaande keuzehulp kan je gebruiken bij het zoekproces naar het beste kunstgras in Simpelveld.

12 tips bij kunstgras bestellen in Simpelveld

 1. Hoe echt lijkt het: is het een mooie, volle mat of zie je van afstand dat het nep is?
 2. Zachtheid: hoe zacht is het materiaal?
 3. Hoogte: wat is de lengte van de vezels (12 mm tot 65 mm)?
 4. Nazorg: heb ik recht op vervanging bij verkleuring?
 5. Kindvriendelijk: kunnen kinderen op deze grasmat spelen?
 6. Diervriendelijkheid: is het ook geschikt voor mijn hond, kat of ander huisdier?
 7. Materiaal: welke materialen zijn gebruikt (zoals polypropeen, polyetheen, polyethyleen, polypropyleen)?
 8. Garenvorm: wat is de vorm van de pool (C-shape of W-shape)?
 9. Watervriendelijk: wat gebeurt met met overtollig regenwater?
 10. Geïntegreerd mosdraad: geeft een natuurlijk gevoel aan het gras.
 11. Tint: zoek je lichtgroen, donkergroen (of legergroen) of zoek je specifiek rood, blauw of ander gekleurd kunstgras?
 12. inveegzand: adviseert de fabrikant om het kunstgras in te strooien?

Het hele jaar een nette en strakke tuin?

Vergelijk kunstgras leveranciers en bekijk de laagste prijs in de outlet.

Informatie over kunstgras in de tuin

Alle dagen van het jaar een mooi en strak groen gazon zonder dat je er iets aan hoeft te doen? Met kunstgras is dat simpel te realiseren. Geholpen door innovatieve technieken lijkt het net of je echt gras achter je huis hebt liggen. Het geeft een natuurlijke uitstraling en de kwaliteit is voortreffelijk.

 • Geen onderhoud: niet meer bijzaaien, besproeien, bemesten, ontmossen, onkruid wieden.
 • Strak gazon in elk seizoen (zowel bij hitte als sneeuw en vrieskou).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Simpelveld kan je al uitbesteden vanaf €20,00 voor een vierkante meter.

Kortpolig kunstgras voor terrassen en balkon

Met kunstgras leggen op je balkon of terras realiseer je een ruimtelijke en natuurlijke setting. Voor op terrassen adviseren wij een lagere pool (1 centimeter). Dit is lekker zacht aan de voeten en het geeft meteen een gezellige sfeer. De juiste drainage is onmisbaar. Dit type product ligt vaak wel goedkoop bij bouwmarkten en winkels als Gamma, Praxis, Karwei, Action, Hubo of Carpetright, Kwantum, Intratuin, Leenbakker, Ikea.

 • Je geeft het balkon een mooie en uitnodigende sfeer.
 • Het wordt nooit heet onder de voeten.
 • Voor een balkon van 10 m2 ben je ongeveer kwijt €275,00.

Kindvriendelijk kunstgras speelveld

Kinderen spelen graag in de tuin. Kunst speelgras is perfect voor hen. Jonge kids kun je daar zonder problemen op laten spelen. Ook werkt het ook prima met trampolines of schommels. Veelal is valdemping ook een goede extra keuze.

 • Kids kunnen elke dag van het jaar spelen op een schoon en groen gazon.
 • De juiste ondergrond voor buiten speeltoestellen of zwembaden.
 • Dit kunstgras speelveld laten plaatsen in Simpelveld is al mogelijk voor €15,50 per vierkante meter.

Kunstgras voor sporten

Bewegen en sporten op namaak grasmatten is bijna niet meer weg te denken. We zien dit vooral terug in sporten als tennis, hockey, voetbal en golf. Het heeft dan ook veel pluspunten. Je hebt maar heel weinig onderhoud, het is het hele jaar door te bespelen, en het is ontzettend duurzaam.

 • Elke maand een professionele grasmat.
 • Onderhoudsarm en hartstikke duurzaam.
 • Een kunstgras sportveld is altijd maatwerk. Je kunt meer informatie opvragen bij een kunstgras specialist in Simpelveld.

Kunstgras voor binnen

Een mooi kunstgras tapijt is ook eenvoudig binnen te gebruiken. Denk dan o.a. aan een winkelpand, evenement of speellocatie. Ook op een kinderkamer of speelruimte kan je het prima gebruiken. Een lichtgroen grastapijt voor binnen biedt een unieke uitstraling en is een mooi alternatief voor vloerbedekking.

 • Kunstgras voor binnen zorgt voor een unieke uitstraling.
 • Het is te verkrijgen in bijna elk denkbare tinten en is een hippe toevoeging aan je interieur.
 • Erg geschikt als ondergrond voor een speelkamer.

Kosten en aanbiedingen van grastapijt in Simpelveld maart 2023

Enthousiast, en wil je het meteen laten leggen? Dan ben je misschien allereerst benieuwd naar de kosten? De verwachte kosten van kunstgras worden hoofdzakelijk bepaald door sprietlengte, dichtheid van de vezels en de uitstraling. Het goedkoopste kunstgras in Simpelveld is er al vanaf €14,00 voor een meter. In het onderstaande overzicht bekijk je de prijzen van grastapijt in Simpelveld. Dit is een totaalprijs inclusief legservice. Je kunt een forse besparing realiseren door zelf (deels) de grasmat aan te leggen. Op deze pagina vind je ook meer info over Kunstgras speelveld.

SoortEchtheidLengtePrijs per m2
VoordeelOnecht1 – 2 mm€20,50
B-segmentKan beter6 mm€30,75
Gemiddeld3 sterren23 mm€40,00
GeweldigPrachtig44 mm€47,50
A-kwaliteitFantastisch echt58 mm€71,75
Tabel met kosten van kunstgras in Simpelveld (aanbieding).
kunstgras-simpelveld

Het beste grastapijt voor de laagste prijs

Uiteraard bij professionele hoveniers.

Vind een hovenier of tuinbedrijf in Simpelveld

Goedkoop en in no-time kunstgras laten aanleggen in Simpelveld? Het is essentieel dat dit op de juiste manier gedaan wordt zodat jij er jarenlang van kunt genieten. Laat deze werkzaamheden dan ook doen door een een tuinman uit de gemeente Simpelveld. In onderstaand schema check je de gegevens van professionele hoveniers (provincie Limburg) die jou kunnen ondersteunen bij het ontwerpen van de tuin en het vakkundig aanleggen van de matten. Via onze vergelijker ontdek je ook leveranciers in Voerendaal, Beekdaelen, Valkenburg aan de Geul, Vaals en Gulpen-Wittem.

ABCDE

Plaats een reactie