Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras onderhouden

U onderhoudt kunstgras het beste door gevallen bladeren en afval met enige regelmaat te verwijderen met een hark of bezem. Om het gras mooi rechtop te houden kunt u het af en toe opborstelen met een borstel of bezem. Van onkruid heeft u weinig tot geen last maar het is verstandig om dit zo snel mogelijk te verwijderen wanneer het aan het oppervlak verschijnt. Wanneer het kunstgras loslaat is het zaak dit direct vast te maken. Hardnekkige vlekken kunnen met een borstel en ammoniakoplossing (verdund 3%) eenvoudig worden verwijderd.

Herstellen van kunstgras

Wanneer zich oneffenheden voordoen zoals een minder geslaagde naadverbinding of verharde lijmresten tussen de vezels kunnen deze vrijwel onzichtbaar hersteld worden. In de meeste gevallen zal het getroffen deel van bovenaf worden uitgesneden. De vezels dienen hiervoor zo rechtop mogelijk gehouden moeten worden. Een vaste vorm zoals bijvoorbeeld een rond deksel, is daarbij een handig hulpmiddel om zowel het oude als nieuwe stukje kunstgras van dezelfde grootte uit te snijden. Onderhoud is dus essentieel om de kwaliteit van de grasmat te kunnen garanderen.

Instrooien van kunstgras noodzakelijk?

Afhankelijk van welke soort kunstgras u aanschaft wordt het kunstgras optioneel ingestrooid met kwartszand tot iets onder de poollengte. Kwartszand bestaat uit bestanddeeltjes die zorgen voor optimale waterafvoer. Wanneer u dit instrooit met een harde bezem, omringt het de kunstvezels op dezelfde manier als zwarte aarde dat doet met natuurgrassprieten. Een voorname positieve impact van instrooien is dat het de zichtbaarheid van de naden van het grastapijt sterk verdoezelt.

Gaat het kunstgras platliggen?
Wanneer u heel zeker wilt zijn dat het kunstgras rechtop blijft staan zou u het kunnen instrooien. Het is echter niet noodzakelijk. Het gaat middels instrooien iets minder snel plat liggen op plaatsen waar erg veel gelopen wordt. Bovendien vallen naden minder op wanneer u het eenmalig instrooit. We adviseren het grastapijt tegen de poolrichting in te harken wanneer u voor deze optie kiest. Zo voorkomt u dat uw grasmat plat gaat liggen op plekken waar veel gelopen wordt. Door het jaarlijkse onderhoud goed uit te voeren blijft het gras in optimale conditie.

Plaats een reactie