Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Goedkoopste kunstgras

Wil je graag kunstgras leggen in jouw tuin, balkon of terras? En zoek je de meest voordelige oplossing? Op deze pagina lees je meer informatie, tips en een vergelijking voor het goedkoopste kunstgras van Nederland. Kunstgras vind je in verschillende soorten, en in verschillende kwaliteiten. Het spreekt voor zich dat een kunstgras voor een professioneel sportveld van hogere kwaliteit moet zijn dan een kunstgras dat je op je balkon of terras wil leggen. Wil je op je balkon of je dakterras kunstgras aanleggen, dan kies je best voor voordelig kunstgras. Vaak zal je niet zoveel tijd doorbrengen op je balkon of dakterras, waardoor het kunstgras niet van zulke hoogstaande kwaliteit moet zijn.

Voordelig kunstgras bestellen

Heel wat leveranciers van kunstgras bieden een goedkope variant van kunstgras aan, dat perfect geschikt is voor plekken die niet intensief worden belopen. Voordelig kunstgras vind je bij heel wat leveranciers al voor een prijs die schommelt rond de €10 per m². Om zeker te zijn dat je wel degelijk kunstgras koopt voor een aantrekkelijk prijs, doe je er goed aan om bij verschillende leveranciers een offerte aan te vragen. Zulke offertes zijn meestal gratis en vrijblijvend aan te vragen, waardoor je helemaal niets te verliezen hebt. Bovendien geven ze je de mogelijkheid om kunstgras met elkaar te vergelijken.

Goedkope grasmat aanleggen

Wanneer je prijzen gaat vergelijken kom je op een bandbreedte van €15 tot €45 bij veel webshops. Hoe meer vierkante meter je inkoopt, hoe goedkoper de prijs wordt. Vaak zijn deze kosten exclusief zelfklevende lijmband, stabilisatiedoek en bevestigingshaken. Wij raden aan om te kijken naar all-in tarieven inclusief leggen. Op die manier bestel je gemiddeld gezien het goedkoopste kunstgras voor je voortuin of achtertuin. Tussen de €25 en €35 de m2 kun je prima grasmatten aankopen.

Let op de kwaliteit

Wanneer je een tuin hebt waar veel op gelopen wordt moet je overwegen tot een wat duurder grastapijt te kopen. Je wilt namelijk geen mat die na enkele jaren als dof en plat is. Goedkoop wordt dan duurkoop, want je moet sneller vervangen of delen vernieuwen (met kleurverschil als gevolgd). Laat je daarom goed voorlichten en vergelijk prijzen, maar ook de kwaliteit en de service / garantievoorwaarden van de leverancier.

Gratis staal aanvragen
Je bent dan wel op zoek naar goedkoop kunstgras, maar je wil daarnaast natuurlijk ook dat het kunstgras nog steeds van een degelijke kwaliteit is. Om die reden geven sommige leveranciers van kunstgras je de kans om een gratis staal aan te vragen. Dit staal bied je de mogelijkheid om de kwaliteit van het kunstgras zelf aan te voelen. Maak hier zeker gebruik van, om de kans op een miskoop zoveel mogelijk te verkleinen!

Besparen op kunstgras door het zelf te leggen
Eventueel kun je wat geld besparen door zelf kunstgras te leggen. De legkosten zijn namelijk een belangrijk onderdeel binnen de totaalprijs of offerte. Soms kan dit oplopen tot wel 40% van de prijs. Een snelle rekenaar weet dan dat je voordeliger uit bent door het zelf te doen (indien haalbaar). Let op: de legkwaliteit bepaalt wel voor een deel de kwaliteit van de grasmat.