Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras laten leggen

Het uitbesteden van het laten leggen van kunstgras is natuurlijk ideaal. Zo hoef je zelf niet te zorgen voor een stanleymes, lijm, lijmband, een lijmkam, plastic handschoen, het kunstgras, geotextiel, drukverdelend onderdoek en eventueel vulzand. Doordat je het kunstgras laat leggen door een expert kun je met een gerust hart toekijken hoe het nieuwe mooie namaakgazen in je tuin wordt aangelegd. Deze specialist zorgt voor een duurzame verwerking wat de kwaliteit flink ten goede komt. Zo heb je er jaren plezier van.

Voorbereiden van het grondvlak

Wat te doen alvorens u het kunstgras laat leggen. Zorg ervoor dat het grondvlak droog, schoon en glad is alvorens u het kunstgras laat plaatsen. Dit kunt u ook laten uitbesteden aan een specialist.

Voorbereiding voor harde ondergrond (beton, hout, terras) 

 • Verwijder alle afval en stof
 • Vul gaatjes en scheurtjes op
 • Zorg voor een egaliserende laag om alle oneffenheden weg te werken

Voorbereiding voor zachte ondergrond (aarde, grond, zand, gras) 

 • Egaliseer het grondvlak en verwijder alle begroeiing
 • Het grondvlak moet glad, waterdoorlatend en stabiel zijn. Verwijder de bovenste laag grond met een diepte van 5 à 10 cm. Breng een egaliserende laag aan van 5 à 10 cm van breekzand of zavel.
 • Egaliseer het oppervlak met een egaliseerapparaat tot het volledig egaal en stabiel is. Dek het geheel volledig af met antiworteldoek. Deze stof verhindert de groei van onkruid en zorgt voor een evenwichtigere drukverdeling over het hele grasveld.

Kunstgrasspecialist inhuren

Wanneer u de verschillende soorten gras heeft vergeleken en weet wat u precies zoekt kun u een grasspecialist zoeken en een offerte aanvragen. Dit grasbedrijf kan vervolgen het gras leggen op locatie. Hieronder staat een korte uitleg hoe ze te werk zullen gaan:

Laten leggen van kunstgras bij een harde ondergrond:

 • Kunstgras aanleg voor kleine oppervlakken kan los gelegd worden. In dat geval dient er wel voor gezorgd te worden dat het gras gefixeerd wordt op de randen of hoeken. Zo kunnen meubels en bloempotten bijvoorbeeld voorkomen dat het kunstgras zich verplaatst.
 • Wanneer u meer dan 20m² wilt plaatsten dient kunstgras gelijmd te worden door middel van twee-componenten lijm. Deze lijm dient dertig minuten aangedrukt te worden om een optimaal resultaat te creëren.

Laten leggen van kunstgras bij een zachte ondergrond

 • Rol het kunstgras uit in dezelfde richting als het onderliggende anti-worteldoek
 • Indien verschillende rollen nodig zijn, overlap de kunstgrasstroken dan met ongeveer 3 cm.
 • Breng lijmband aan van 30 cm breed tussen de twee rollen. Maak de twee-componenten lijm klaar en breng deze aan. Plooi de twee zijkanten om en breng een dunne laag lijm aan (200 tot 300 g/lm)
 • Plooi de naden dicht. Wees voorzichtig dat de grasvezels niet in contact komen met de lijm. Druk de naad goed aan met de voet of een zwaar voorwerp. Verlijm niet bij temperaturen onder 0°C of bij natte weersomstandigheden.

Op maat snijden van kunstgras
Het op maat brengen en de randafwerking gebeurt met behulp van een stevig en scherp mes met gekrulde punt. Voor zover mogelijk wordt er langs de achterkant en tussen de garenlussen van het grastapijt gesneden waarbij het mes juist onder het zwarte tuftdoek haakt wordt om de vezels minimaal te raken. Indien het terrein wordt opgebouwd uit meerdere rollen waarvan de naden niet netjes aansluiten worden drie sporen afgesneden van beide zijkanten. Tijdens het uitrollen dient de vezelrichting te worden gerespecteerd.

Lijmband om grastapijt aan elkaar te verbinden
Wanneer u alle naden heeft omgeslagen kunt u het beste gebruik maken van een lijmband. Plaats deze in het midden met de ruwe kant naar boven. Het is het beste om deze aan het begin, het einde en het midden verankeren met (gegalvaniseerde) nagels om eventuele verplaatsing bij stevige wind te voorkomen.

Plaats een reactie