Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras voor sport

Kunsgras om op te sporten is enorm populair. Vooral bij het voetbal, hockey, tennis en golf zien we het veel terug. Elke sport vraagt weer om een ander type mat. Een voetbal reageert nu eenmaal anders op het gras dan een hockeybal of een tennisbal. De lengte, dikte en dichtheid van de vezels zijn daarbij enorm belangrijk. Kunstgras voor de sport heeft tal van voordelen. Het belangrijkste voordeel is het gemak van onderhoud.

 • In Nederland en België sporten we steeds meer op kunstgras
 • Vooral in de voetbal, hockey, tennis en golf
 • Het grote voordeel is dat het enorm onderhoudsvriendelijk is. Je hoeft het niet te maaien, bemesten, verticuteren, ontmossen, etc.
 • Ook hoef je de velden niet steeds opnieuw te belijnen. De lijnen zijn in het kunstgras verwerkt
 • Daarnaast is het voor de sporters vaak ook prettig om op te spelen. Het veld is mooi vlak en heeft geen gaten en hobbels. Bovendien heeft het gras altijd de perfecte lengte
 • Het kunstgras moet eens in de zoveel tijd wel worden geborsteld.

Kunstgras voetbalvelden
Het meest populaire voorbeeld van een kunstgras in de sport is wel het kunst-voetbalveld. Ze zijn eigenlijk niet meer weg te denken, zeker niet in de amateursport. De meeste voetballers geven uiteindelijk wel de voorkeur aan een perfecte echte grasmat. Maar in de praktijk is dit niet het hele jaar mogelijk, zeker niet in het amateurvoetbal. De nieuwste en meest moderne kunstgrasvelden voor voetbal hebben een bijzonder natuurlijke uitstraling en benaderen de “echte” grasmatten steeds beter.

Kunstgras hockey
Kunstgras is de standaard binnen het hockey. Dankzij deze matten is het een veel sneller en aantrekkelijker spel geworden.

Kunstgras tennis
Kunstgras is een steeds interessanter alternatief aan het worden voor de bekende gravel- en natuurgras banen. Dat heeft te maken met het onderhoudsvriendelijke karakter van een kunstgras tennisbaan. Daarnaast is het slijtvast. De banen gaan jarenlang mee.

Kunstgras voor golf
Ook in het golf zien we het kunstgras meer en meer. Wanneer je graag in je eigen tuin speelt is het absoluut iets wat je moet overwegen. Je beschikt op die manier altijd over een vlakke mat. Zonder veel onderhoud altijd een mooie putting green in de achtertuin.

De voordelen van kunst sportgras

Kunststof sportgras heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen. De nieuwste generatie oogt heel natuurlijk en heeft tal van voordelen. We sommen de belangrijkste pluspunten hieronder op.

 • Het is duurzaam en kent een lange levensduur. Een beetje kunstmat gaat gemakkelijk 20 jaar mee
 • Een steeds meer natuurgetrouwe sportervaring
 • Kunstgrasmatten zijn het hele jaar door bespeelbaar (behalve bij sneeuw of strenge vorst)
 • Het is onderhoudsarm. De velden hoeven niet te worden gemaaid en gewiet
 • Er is een enorme keuze in verschillende hoogtes, diktes van het “gras”. Voor elke sport is er dus een geschikte mat te vinden