Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras in de tuin

Kunstgras voor in de tuin is een uitstekend alternatief voor natuurgras aangezien kunstgras onderhoudsarm is, altijd in goede conditie verkeerd, er prachtige uitziet en een zeer lange levensduur heeft. Leveranciers beschikken over een speciaal samengesteld productassortiment voor tuin kunstgras zodat u altijd de best passende oplossing voor in uw tuin kunt vinden.

Natuurlijk gras heeft heel wat factoren nodig om te kunnen groeien. Zo zal natuurlijk gras voldoende water moeten hebben, voldoende zonlicht en ook voldoende luchtcirculatie. Indien het natuurlijk gras in je tuin aan één van deze factoren tekort heeft, zal het niet voldoende kunnen groeien, en zullen kale plekken ontstaan in je gazon. En dat staat natuurlijk niet mooi wanneer je in de lente je eerste tuinfeestje geeft.

Soms kan je er zelf wat aan doen. Wanneer het in de zomer voor lange tijd niet geregend heeft, kan je natuurlijk zelf wat bijsproeien. Hiermee is het probleem vaak al verholpen. Maar in andere gevallen valt er aan de kale grasplekken weinig te doen. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer een hoog gebouw of muur het zonlicht blokkeert, en je gazon dus permanent in de schaduw ligt. In dat geval kan je moeilijk het gebouw afbreken, om je grassprietjes te doen groeien.

Kunstgras het perfecte alternatief voor echt gras

In zulke gevallen biedt kunstgras het perfecte alternatief. Kunstgras in de tuin is al lang geen rariteit. Heel wat mensen hebben immers de voordelen van kunstgras in de tuin ontdekt. Vaak zijn dit mensen die ook problemen hebben met te weinig zonlicht, en dus natuurlijk gras dat maar moeilijk kan groeien.

Voordelen van tuin met kunstgras
Een tuin met kunstgras biedt heel wat interessante voordelen. Vooral wanneer je tuin niet genoeg zonlicht heeft, kan kunstgras een uitstekend alternatief zijn. Je gazon is verlost van alle kale plekken, en je kan je tuin terug laten zien aan andere mensen.

Kunstgras vraagt ook heel weinig onderhoud. Je hoeft het gras niet af te rijden, en je moet het ook niet meer besproeien wanneer er lange tijd geen regen meer is gevallen. Bovendien groeit er geen onkruid tussen het gras door, wat je natuurlijk ook al heel wat geld bespaart. Een kunstgras tuin vraagt dan wel heel weinig onderhoud, helemaal onderhoudsvrij is het niet. Je moet er voor zorgen dat het kunstgras nog steeds van goede kwaliteit blijft. Door af en toe eens te borstelen door het gras, zal je ervoor kunnen zorgen dat het gras weer rechtop staat.

Prijs van kunstgras in de tuin

Kunstgras kan je bestellen in verschillende soorten, en er bestaan ook heel wat verschillen in kwaliteit. Deze verschillen bevinden zich voornamelijk op vlak van dichtheid, op vlak van vulling, en nog enkele andere opties, zoals bijvoorbeeld valdemping. Omwille van al deze verschillen bestaan er ook heel wat verschillen in prijs.

Veel leveranciers bieden goedkoop kunstgras aan, dat schommelt rond de € 10 per m². Dit soort kunstgras kan je perfect plaats op je balkon of terras, maar om er een tuin mee aan te leggen zijn ze minder geschikt. Hiervoor kijk je beter in een hogere prijsklasse.

Voor kunstgras dat geschikt is voor de tuin, schommelen de prijzen tussen de € 20 en de € 30 per m². Deze kunstgrassen zijn relatief goedkoop, maar toch al heel degelijk qua kwaliteit. Wil je echt kunstgras van hoogstaande kwaliteit, die bovendien het gevoel van natuurlijk ras zo dicht mogelijk benaderen, dan moet je rekenen op een prijs tussen de € 30 en de € 40 per m². Sommige kunstgrassen kunnen zelfs richting € 50 per m² gaan. Maar voor zo’n prijs heb je een kunstgras die heel duurzaam is, en vaak bijkomende functies heeft, zoals valdemping.

Offertes en gratis stalen aanvragen
Kunstgras in de tuin leggen vergt vaak een grote investering, en je wil natuurlijk op voorhand goed op de hoogte zijn van de prijs en de kwaliteit van het kunstgras. Hiervoor heb je als particulier heel wat mogelijkheden. Veel leveranciers bieden je de mogelijkheid om een offerte aan te vragen, die vaak gratis en vrijblijvend zijn. Bovendien kan je bij veel leveranciers een gratis staal aanvragen van het kunstgras dat je interesseert. Zo kan je de kwaliteit van het kunstgras zelf voelen. Maak zeker gebruik van deze mogelijkheden die je hebt als klant. Ze kunnen het risico op een miskoop flink verminderen.

Welke ondergrond heb ik nodig in de tuin?

Voordat het kunstgras gelegd kan worden dient er veel aandacht besteed te worden aan de ondergrond. Het type kunstgras ondergrond hangt af van de gebruikstoepassing. Wilt een stukje kunstgras dat niet intensief belast zal worden en puur voor het gezicht is, dan volstaat een ondergrond van drainerend zand. Wilt u een zwembad, picknicktafel of een speeltoestel op het kunstgras plaatsen raden wij u een verharde of valdempende ondergrond aan. Het verdichten en profileren van de ondergrond vraagt om enige kennis en ervaring.

Kan ik het zelf aanleggen?

Het aanleggen van kunstgras is een klus dat er wellicht makkelijk uitziet, maar waar kennis en ervaring vereisten zijn voor een mooi resultaat. Het is namelijk zonde als u investeert in een prachtig kunstgrasgazon maar u onverhoopt toch met onherstelbare schade heeft te kampen. Een kunstgrasbedrijf is gespecialiseerd in het aanleggen, verlijmen, aansnijden en instrooien van alle soorten vormen kunstgras. Of het kunstgras nou in een ronding gelegd dient te worden of dat er allerlei objecten in het gazon staan, de vakman zorgt voor een egaal en naadloos kunstgrasgazon. Uiteraard kunt u het ook zelf leggen.

Kan er een zwembadje op het kunstgras in de tuin?

Heeft u een zwembad of ander speeltoestel voor in de tuin? Geen zorgen. Indien het kunstgras op een geschikte ondergrond is aangelegd kunt u het zwembad of speeltoestel gewoon op het kunstgras plaatsen zonder dat het kunstgras beschadigd zal raken. Het zwembad op kunstgras zal ervoor zorgen dat de kunstgrasvezel een beetje plat gaat liggen, maar deze kunt u na gebruik eenvoudig weer opborstelen.