Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Nijland

Wil jij ook genieten van een prachtig groen grasveld? Maar wil je er niet teveel onderhoud aan? Overweeg dan eens kunstgras in Nijland. Grastapijt is de laatste jaren flink verbeterd. Het oogt heel natuurlijk, je hebt er bijna geen onderhoud aan en het is supersterk. Tevens zijn de prijzen de laatste jaren flink gedaald. Op deze website tref je belangrijke info over verscheidene kunstgrasproducten met een handige keuzehulp. Eveneens is er meer uitleg te vinden over de geschatte kosten, aanbiedingen en gegevens van plaatselijke hoveniers.

 • Kunstgras is een kunstmatig alternatief voor gras.
 • Dit wordt toegepast in de voortuin, een balkonnetje & terras of als speelveld. En het wordt natuurlijk gebruikt in de sport.
 • Het grootste voordeel is dat jij in elk seizoen geniet van een mooi strak groen gazon.
 • Bovendien is het onderhoudsarm, is het duurzaam, en heeft het geen last van regen, sneeuw of hitte.
 • Kunstgras gaat ook heel goed samen met kinderen en huisdieren.
 • Een degelijke namaak grasmat voor een tuinrenovatie is al te koop vanaf €18,00 per m2.

Zonder gedoe en goedkoop kunstgras laten aanleggen?

Bekijk de opties en vraag gratis staaltje op.

Kunstgras laten leggen in Nijland

Kunstgras in je tuin leggen is best een complexe klus. Ontbreekt het je aan de tijd of ben jij niet zo’n klusser? Je kunt dit dan het beste overlaten aan kunstgras legservice in Nijland. Een ervaren medewerker kan het van A tot Z voor je uit handen nemen. Het kost je amper tijd, je hoeft geen duur gereedschap aan te schaffen en je weet zeker dat het goed geplaatst wordt. Via onze blogs kan je ook terecht voor meer info over Productie van kunstgras.

Zelf leggen, hoe werkt dat?
Uiteraard kan je het kunstgras ook zelf leggen. Dit kan veel geld besparen. In de instructies in het volgende hoofdstuk kun je daarover meer lezen. Er is natuurlijk ook een tussenoplossing. Het verwijderen van de oude grasmat en het egaliseren van de ondergrond zijn eenvoudig zelf voor elkaar te maken. Het leggen, snijden en vastzetten van de grasmat wordt dan gedaan door de specialist.

In 8 stappen kunstgras leggen

 1. Ondergrond recyclen

  Verwijder eerst het eventuele oude gras. Zorg voor een stabiele en sterke onderlaag en zorg voor correct afschot.

 2. Vlak maken

  Pas 5 tot 10 centimeter zand toe. Egaliseer de grond zo goed mogelijk, dit kan met een balk / waterpas of een trilplaat.

 3. Geovlies of een stabilisatiedoek

  Leg het stabilisatiedoek op het zandbed. Dit houdt mollen tegen en zorgt voor een stabiele ligging.

 4. Het kunstgras uitrollen

  Rol de matten naar de goede plek en voorkom plooien. Het is het fraaist als je tegen de spriet-richting in kijkt. Houd altijd wat ruimte over aan de zijkanten.

 5. Bijsnijden

  Snijd de graszoden op maat. Kies hiervoor een goed stanleymes. Je moet wel zorgen dat de verschillende stukken & naden goed aansluiten.

 6. Onderdelen lijmen

  Bij een gazon breder dan 4 meter krijg je te maken met naden. Deze losse delen kun je verlijmen met een voorgelijmde lijmband of 1 componentenlijm.

 7. Voorkom opwaaien

  D.m.v. de onzichtbare kunstgras haken is het geheel vast te zetten. Wij adviseren om deze om de 50 centimeter aan te brengen.

 8. Opborstelen

  Je ontvangt het kunstgras op rolen is dus platgedrukt. Je kunt het eenvoudig tegen de vleug in vegen voor het perfecte resultaat. Verder is het instrooien van kwartszand aan te raden om het proces van het platliggen wat te vertragen.

Keuzehulp: welk type kunstgras kan ik het beste kiezen?

D.m.v. kunstgras geniet je altijd van een strak grasveld achter het huis. Dankzij de nieuwste innovaties is het nauwelijks nog te onderscheiden van natuurlijk gras. Geen doffe stukken en je hoeft niet meer onkruid te wieden of te besproeien. Dat wil jij toch ook? Je hebt de keuze uit meerdere soorten. Je moet vooral letten op stevigheid, look, de backing en zachtheid. De bijgaande keuzehulp kan je gebruiken bij het zoeken naar het beste kunstgras in Nijland.

12 tips voor het beste kunstgras bestellen in Nijland

 1. Natuurgetrouw: is het een mooie, volle mat of is het overduidelijk nep?
 2. Zachtheid: is het lekker zacht om op te lopen?
 3. Lengte: wat is de hoogte van het gras (12 mm tot 60 mm)?
 4. Garantievoorwaarden: hoe zit het met service en garantievoorwaarden?
 5. Kindvriendelijk: is het geschikt als speelveld?
 6. Diervriendelijk: is het ook geschikt voor mijn hond, kat of ander huisdier?
 7. Materiaal: welke bestanddelen zijn gebruikt (denk aan polyurethaan, polypropeen, polypropyleen, polyethyleen)?
 8. Vorm: hoe ziet de pool eruit (C-shape is het meest natuurgetrouw)?
 9. Waterdoorlatend: hoe goed laat de kunstmat het water door?
 10. Geweven mosdraad: nog realistischer en extra zware kwaliteit.
 11. Tint: welke groene kleur zoek jij (o.a. dennegroen) of ga je voor gekleurd kunstgras?
 12. inveegzand: is het noodzakelijk om de grasmat jaarlijks in te vegen?

Ook genieten van een strak groen tapijt in de achtertuin?

Vergelijk kunstgras ondernemers en vind de beste deals in de outlet.

Kunstgras in de tuin

Het hele jaar een prachtig groene tuin zonder dat je er veel werk van hebt? Namaak gras in de tuin heeft heel veel voordelen. Geholpen door de nieuwste technologie is het niet of nauwelijks te onderscheiden van een echt gazon. Het oogt sfeervol en het gaat jarenlang mee.

 • Geen onderhoud: niet meer ontmossen, verticuteren, bemesten, maaien, besproeien.
 • Strak gazon in elk seizoen (kan tegen sneeuw, regen, hagel, hitte, vrieskou etc.).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Nijland is al beschikbaar vanaf €21,50 voor een vierkante meter.

Kunstgras geschikt voor een balkon of terras

Met kunstgras tapijt op balkons of terrassen heb je ook zonder tuin het gevoel van buiten. Op balkons is het slim om te kiezen voor een mat met een korte vezel. Dit voelt lekker zacht aan en heeft een warme uitstraling. Een goede afvoer van regenwater is belangrijk. Bekijk eens het betaalbare assortiment bij bouwmarkten en winkels als Hubo, Praxis, Gamma, Hornbach, Action of Carpetright, Intratuin, Ikea, Welkoop, Leenbakker.

 • Je krijgt hiermee een vrolijke en schone look.
 • Het wordt nooit heet onder de voeten.
 • Voor een gemiddeld balkon (10 vierkante meter) moet je denken aan zo’n €277,50.

Kunstgras als speelveld

Kinderen spelen maar wat graag in de tuin. Kunst speelgras is daarvoor ideaal. Jonge kids kun je daar zonder problemen op laten spelen. Eveneens kan je dit ook goed gebruiken voor schommel, trampoline of ander speeltoestel. Vaak is het toepassen van valdemping ook aan te raden.

 • Kinderen kunnen wanneer ze willen buiten spelen op een veilig gazon.
 • Een handige ondergrond voor trampolines of schommels.
 • Zo’n kunstgras speelveld laten plaatsen in Nijland kan al vanaf €24,00 per m2.

Informatie over kunstgras sportvelden

Sporten op namaak grasmatten is sterk in opkomst. Het is bijna niet weg te denken in het hockey, tennis, voetbal, golf, korfbal en nog veel meer sporten. Voor sportverenigingen biedt het veel comfort. Je hebt maar heel weinig onderhoud, het is bespeelbaar onder praktisch alle weersomstandigheden en het is hartstikke sterk.

 • Zowel in de zomer als de winter een fijne grasmat.
 • Bijna geen onderhoud en het gaat lang mee.
 • Voor kunstgras sportvelden gelden geen standaard prijzen. Vraag een offerte aan bij een kunstgras specialist in Nijland.

Kunstgras voor huizen

Dit type kunstgras tapijt kan je ook prima binnen gebruiken. Voorbeelden zijn een stand op een beurs of in een winkel. Ook binnenskamers zien we het steeds meer terug. Een groen grastapijt voor binnen is iets bijzonders en kan prima doorgaan voor vloerbedekking.

 • Kunstgras voor binnen geeft een speels effect.
 • Je kunt het krijgen in bijna elk denkbare tinten en is een hippe toevoeging aan je interieur.
 • Een tip voor een speel- of kinderkamer.

Prijzen en aanbiedingen van grastapijt in Nijland maart 2023

Wil je op korte termijn aan de slag met jouw tuin? Dan wil je eerst wel wat meer weten over de kosten? De totale kosten van kunstgras worden hoofdzakelijk bepaald door lengte, dichtheid van de grassprieten en de vezelvorm. Het goedkoopste kunstgras in Nijland heb je al vanaf €10,00 voor een meter. In de bijgaande tabel vind je de prijzen van grastapijt in Nijland. Dit is een totaalprijs inclusief legservice. Je kunt een forse besparing realiseren door bepaalde handelingen zelfstandig te doen. Op deze website bekijk je ook informatie over Kunstgras voor kinderen.

SoortEchtheidPoolhoogtePrijs per m2
ActieNiet echt2,5 mm€19,25
BasisVerbetering nodig12 mm€30,75
Doorsnee3 sterren30 mm€38,00
PerfectWerkelijk41 mm€48,25
A-kwaliteit100% natuurlijk51 mm€70,00
Tabel met kosten van kunstgras in Nijland (aanbieding).
kunstgras-nijland

Grastapijt aanbiedingen voor lage prijzen

Uiteraard bij professionele hoveniers.

Vind een erkende hovenier of tuinbedrijf in Nijland

Tegen lage kosten en direct kunstgras laten aanleggen in Nijland? Het is van groot belang dat dit op de juiste manier wordt aangelegd zodat het ook lang mee gaat. Het beste laat je dit doen door een een tuinman uit de gemeente Súdwest-Fryslân. In de onderstaande tabel check je adres- en contactgegevens van lokale hoveniers (provincie Friesland) die gespecialiseerd zijn in advisering, de verkoop en het snel leggen van kunstgras rondom je woning. Op deze pagina bekijk je ook snel tuinexperts in Breezanddijk, Tjerkwerd, Dedgum, Parrega en Hieslum.

ABCDE

Plaats een reactie