Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kindvriendelijk kunstgras

Iedereen die kinderen heeft wil natuurlijk dat ze lekker vrij kunnen rondlopen in de tuin zonder dat je als ouders steeds moet opletten. Daarom is een kindvriendelijke tuin met kunstgras een goede oplossing. Deze ondergrond is namelijk uitermate geschikt voor buitenspelen en ze kunnen zorgeloos vallen. Het gras is relatief zacht en voorkomt de aanwezigheid van kuilen en oneffenheden.

Leveren en plaatsen kunstgras voor kinderen

Je hebt als klant de keuze om je nieuwe grasmat te laten leggen op een drukverdeeldoek. Dit is een speciale verzachtende ondergrond waardoor de totale grasmat nog zachter aanvoelt en beter weerstand biedt tegen vallen en spelen. Als er op dit soort matten gerend of gestoeid wordt en iemand valt, dan heeft je kleintje net dat beetje extra gemak. Uiteraard is het gras verder ook veilig. Er zitten geen losse delen in die in de mond van kinderen kunnen komen, geen grote korrels en natuurlijk is het brandveilig. Deze kunstgras met valdemping oplossingen kosten natuurlijk wel iets extra’s per m2. Vraag hiervoor een offerte aan.

Veilig speelveld

Omdat kunstgras verlijmd wordt is het niet zo dat het grastapijt meegetrokken kan worden als een kind valt. Zeker ook wanneer er in de voortuin of achtertuin een helling aanwezig is kan dit extra prettig zijn. Met name ook bij wat slechter weer zul je daar extra profijt van hebben. Dit is niet alleen kindvriendelijk maar ook erg praktisch voor volwassenen (bijvoorbeeld voor het schoonhouden van het kunstgras).

Welke grassoort moet ik kiezen?

Binnen het kunstgras-segment kan je kiezen uit heel veel soorten. Denk dan niet alleen aan kleuren (licht groen of donkergroen), maar ook aan structuur en lengte van de grassprieten. Vooral dat laatste is belangrijk bij het aanleggen van kunstgras voor recreatie (speelgras). Wanneer je een goedkoop grastapijt kiest kan het zijn dat er, door het rennen en rollen, snel plekken op de mat zichtbaar worden. Het gras wordt namelijk ingedeukt wanneer erop gelopen of gestoeid wordt.

Samenvatting

Dan onze conclusie op de vraag; is kunstgras kindvriendelijk? Ja, dat is het zeker. Door te kiezen voor extra valdemping zullen de kinderen extra kunnen genieten van het nieuwe gras. Het is veilig, brandwerend en gaat lang mee. Een speeltoestel (schommel, wipwap, trampoline of glijbaan) kan prima gecombineerd worden dit kindvriendelijke gras.

Plaats een reactie