Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras prijzen

Kunstgras bestaat in verschillende soorten en kwaliteit. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat er in brochures en websites heel wat verschillende prijzen van kunstgras circuleren. Op deze pagina doen we alvast een poging om de prijzen van kunstgras in kaart te brengen.

Kunstgras prijzen worden steeds uitgedrukt in m². In brochures en op websites zal je dus steeds de kunstgras prijs per m² zien staan. Dit is heel handig, aangezien je op die manier ook verschillende soorten kunstgras met elkaar kan vergelijken, ongeacht de grootte van het te bedekken terrein. Bij sommige leveranciers van kunstgras is het ook zo dat de prijs per m² zal verlagen naarmate je een grotere oppervlakte in kunstgras afneemt.

Kosten kunstgras maart 2023

De prijs van kunstgras wordt bepaald door de kwaliteit van het gras. Verschillende factoren liggen hier aan de basis. Het verschil in dichtheid bepaalt voor een groot deel de kwaliteit. Hoe groter de dichtheid, hoe sterker de kwaliteit van het gras, en natuurlijk ook hoe mooier het uiteindelijke resultaat zal zijn. Ook de vulling zal een rol spelen in de prijsbepaling van kunstgras. Zo kan kunstgras bijvoorbeeld opgevuld worden met zand of met rubber. Andere factoren die een rol spelen bij de prijs van kunstgras, zijn ondermeer de zachtheid van het gras, en de sterkte van de vezel.

Veel verschil in kwaliteit en prijs
Kunstgras komt in verschillende kwaliteiten, en dus ook in verschillende prijzen. De prijzen van kunstgras variëren van € 10 per m² tot € 50 per m² voor de hoogstaande kunstgrassen. Vele leveranciers bieden goedkoop kunstgras aan, die je bijvoorbeeld kan bestellen voor balkon of terras. Zulke kunstgrassen zijn te bestellen voor € 10 per m², en soms zelfs nog goedkoper.

Voor kunstgras bedoeld voor tuin en gazon zijn er iets duurdere modellen, die variëren tussen de € 20 per m² en de € 30 per m². De prijs varieert al naargelang de voordelen die je zoekt in het gras. Zo zoekt de ene bijvoorbeeld een kunstgras die het gevoel van het natuurlijke gras zo goed mogelijk benadert, de andere zoekt dan weer heel stevig kunstgras. Wil je beide voordelen combineren, dan komt het kunstgras in een hogere prijsklasse terecht. Voor kwalitatief hoogstaand kunstgras, dat het gevoel van natuurlijk gras benadert, moet je rekenen op een prijs rond de € 40 – € 50 per m².

Accessoires voor kunstgras

Naast het kunstgras zelf kan je vaak ook nog bijhorende accessoires kopen, die de kwaliteit van het kunstgras nog meer verhogen.

Kunstgras haken
Kunstgrashaken zijn eenvoudige haken waarmee je makkelijk de randen van het kunstgras kan vastzetten. Door de haken samen met het kunstgras in de ondergrond vast te zetten, zullen de matten niet kunnen verschuiven, en dus steeds op de correcte positie blijven. Zulke haken zijn natuurlijk niet zo duur, en kosten ongeveer 60 cent per stuk.

Stabilisatiedoek
Dit doek moet tussen de ondergrond en het kunstgras geplaatst worden, en zorg ervoor dat de kunstgras matten stabiel blijven. Een stabilisatiedoek is voornamelijk te gebruiken bij een ondergrond van zand of aarde. Voor een ondergrond van tegels of beton is deze stabilisatiedoek niet echt nodig, al kan het natuurlijk geen kwaad. Voordat je dit doek plaats, moet je er wel voor zorgen dat de ondergrond perfect geëgaliseerd is. Anders zullen de oneffenheden ook zichtbaar zijn in het kunstgras. Ook het stabilisatiedoek is per m² te verkrijgen. De prijs per m² schommelt rond de € 2,50 per m².

Valdemping
Bij sommige leveranciers zal je kunstgras kunnen kopen waarbij er reeds een valdemping in het kunstgras verwerkt zit. Bij andere leveranciers heb je de mogelijkheid om de valdemping apart bij te bestellen. De valdemping is een mat die onder het kunstgras gelegd wordt, met de bedoeling om een val op te vangen. Valdemping is bijvoorbeeld handig op een kinderspeelplaats. Door valdemping onder kunstgras te plaatsen rondom kinderspeeltuigen, kan je de veiligheid van spelende kinderen al flink verhogen. Valdemping is per vierkante meter te bestellen. De prijs per vierkante meter van valdemping bedraagt ongeveer € 10 per m².

Kunstgrastape
Sommige leveranciers van kunstgras bieden speciale kunstgrastape aan, die gericht is op het aan elkaar plakken van kleine stukken kunstgras. De kunstgrastape is dus voornamelijk handig wanneer je slechts een kleine oppervlakte met kunstgras wil bedekken. Het biedt een groot voordeel, aangezien je niet met lijm hoeft te knoeien. Bovendien doorstaan zulke tapes moeiteloos alle types weersomstadigheden. De kunstgrastape is op rol te verkrijgen. De prijs van een rol kunstgrastape bedraagt ongeveer € 20.

Plaats een reactie