Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Tjerkwerd

Wil jij ook genieten van een strak groen tapijt in de achtertuin? Maar ontbreekt het je aan de tijd? Kies dan voor kunstgras in Tjerkwerd. Grastapijt heeft heel veel voordelen. Het heeft een natuurlijke uitstraling, het vergt minimaal onderhoud en kan het heel goed tegen intensief gebruik. Bovendien zijn de prijzen de laatste jaren flink gedaald. Op dit portaal kan je terecht voor belangrijke informatie over de verschillende modellen kunstgras met daarbij een praktische keuzehulp. Bovendien kan je hier meer informatie vinden over de huidige prijzen, aanbiedingen en leginstructies.

 • Kunstgras wordt gemaakt van een flexibele kunststof en sterke garens.
 • Het wordt gebruikt in de achtertuin, terrassen of balkons of als ondergrond om op te spelen. En ook in het hockey, voetbal en tennis is het niet meer weg te denken.
 • Het grootste voordeel is dat je vanaf het eerste moment geniet van een mooi strak groen gazon.
 • Bovendien heb je er nauwelijks werk mee, is het supersterk, en kan het omgaan met elk type weer.
 • Kunstgras is verder uitermate geschikt voor jonge kinderen en dieren.
 • Een degelijke namaak grasmat voor in jouw voortuin koop jij al voor c.a. €15,00 per vierkante meter.

Snel en betaalbaar kunstgras laten aanleggen?

Bekijk leveranciers en ontvang een gratis staal.

Kunstgras laten leggen in Tjerkwerd

Zelfstandig kunstgras leggen is niet eenvoudig. Ontbreekt het je aan de tijd of ben je zelf niet zo’n klusser? Ons advies: besteed dit uit aan een kunstgras legservice in Tjerkwerd. Een vakkundig team legt het grastapijt perfect voor je aan. Je hebt er geen stress van, je hoeft verder geen benodigdheden te regelen en je weet zeker dat het goed geplaatst wordt. Via kunstgrasrevolutie.nl lees je ook meer over Zelf kunstgras leggen.

Info en voordelen van zelf leggen
Je kunt ook zelf het kunstgras leggen. Dit levert een flink besparing op. In het onderstaande stappenplan bieden we hierover extra informatie. Je kunt ook specifieke werkzaamheden in eigen beheer uitvoeren. Het afvoeren dan het oude gras en het aantrillen en uitvlakken van het zandbed kun je met hulp van vrienden ook zelf. Het leggen van de nieuwe grasmat laat je over aan de hovenier.

De 8 stappen van het kunstgras leggen

 1. Ondergrond schoonmaken

  Ga de oude grasmat opruimen. Zorg voor een stabiele en sterke onderlaag met een goede drainage.

 2. Vlakstrijken

  Pas 5 tot 10 centimeter zand toe. Maak de ondergrond zo vlak mogelijk, dit kan met een balk / waterpas of een trilplaat.

 3. Worteldoek / stabilisatiedoek

  Plaats het stabilisatiedoek op het zand. Dit voorkomt onkruid en zorgt dat alles stabiel blijft liggen.

 4. Het kunstgras uitrollen

  Haal de matten uit de verpakking en verwijder eventuele plooien. Je krijgt het beste resultaat wanneer je tegen de vezelrichting inkijkt. Zorg altijd dat je wat extra ruimte overhoudt.

 5. Naden snijden

  Snijd de grasmatten op maat. Kies hiervoor een goed stanleymes. Controleer goed of de naden wel goed op elkaar aansluiten.

 6. Verlijmen

  Is de tuin meer dan 4 meter breed? Dan heb je altijd naden die je zult zien. De losse delen maak je aan elkaar vast door te kiezen voor nadenbanden of kunstgrastape.

 7. Voorkom opwaaien

  Via de handige kunstgras haken kan je de mat vast zetten. Wij adviseren om deze om de 50 centimeter aan te brengen.

 8. Opborstelen

  Het gras wordt doorgaans op rol bezorgd en daarom is de uitstraling niet direct zoals je verwacht had. Je kunt het eenvoudig tegen de vleug in vegen zodat het bijna niet van een echte grasmat te onderscheiden is. Daarbij kan je ook kwartszand gebruiken wat weer zorgt voor extra stabiliteit.

Keuzehulp: welk kunstgras past bij mij?

Wanneer je kiest voor kunstgras kun je ondanks de weersomstandigheden genieten van een strak groen tapijt in de achtertuin. Het is vandaag de dag bijna niet op te merken dat het namaak gras is. Geen verkleurde delen en je hoeft niet meer onkruid te wieden of te besproeien. Dat klinkt toch goed? Je kunt kiezen uit allerlei soorten, kleuren en formaten. Belangrijke aspecten zijn slijtvastheid, tint, hoogte en zachtheid. Onze adviestool kan je gebruiken bij het zoekproces naar het beste kunstgras in Tjerkwerd.

12 kooptips bij kunstgras bestellen in Tjerkwerd

 1. Realistisch: lijkt het op een natuurlijk gras gazon, of is het duidelijk nep?
 2. Zachtheid: hoe voelt het materiaal aan?
 3. Hoogte van de sprieten: hoe hoog is het gras (5 mm tot 55 mm)?
 4. Garantie: hoe zit het met service en garantievoorwaarden?
 5. Kindvriendelijkheid: is het lekker zacht om op te spelen?
 6. Diervriendelijk: is het ook geschikt voor mijn hond, kat of ander huisdier?
 7. Materiaal: hoe komt het gras tot stand (bijvoorbeeld polyethyleen, polyurethaan, polypropyleen, polyetheen)?
 8. Vorm: welke vorm heeft de pool (C-shape of straight shape)?
 9. Waterafvoer: kan het water goed weglopen?
 10. Ingeweven mosdraad: levensecht mosdraad voor natuurlijke look.
 11. Uitstraling: wil jij een lichtgroene of donkergroene mat (of legergroen) of zoek je specifiek rood, blauw of ander gekleurd kunstgras?
 12. Invegen: is het nodig om het kunstgras in te strooien?

Goedkoop en snel een strak groen gazon?

Vergelijk kunstgras specialisten en bekijk de laagste prijs in de outlet.

Alles over kunstgras in de tuin

12 maanden per jaar een net en strak groen gazon zonder dat je er veel onderhoud aan hebt? Kunstgras maakt dit eenvoudig mogelijk. Aan de hand van de nieuwe productietechnieken krijgt het nepgras een levensechte uitstraling. Het geeft een natuurlijke uitstraling en het gaat jarenlang mee.

 • Niet langer bemesten, verticuteren, bijzaaien, besproeien, ontmossen.
 • Blijft mooi onder alle weersomstandigheden (ook bij hitte of kou).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Tjerkwerd is al mogelijk vanaf €22,50 per m2.

Kortpolig kunstgras voor terrassen en balkon

Met kunstgras op het balkon of terras ervaar je echt het gevoel van buiten. Voor op balkons kun jij het beste kiezen voor een kortpolig type. Dit voelt lekker zacht aan en heeft een warme uitstraling. Een goede afwatering is cruciaal. Je vind dit product bij bouwmarkten en winkels als Praxis, Hubo, Hornbach, Karwei, Action of Intratuin, Welkoop, Carpetright, Kwantum, Ikea.

 • Je krijgt hiermee een natuurlijke en schone look.
 • Ook heel geschikt voor kinderen
 • Voor een dakterras of balkon van 10 m2 betaal je plus minus €275,00.

Kunstgras speelvelden

Kinderen zijn dol op buiten spelen. Kunst speelgras is daarvoor ideaal. Kinderen kunnen er onbezorgd op spelen en voetballen. Bovendien is het verstandig i.c.m. een schommel, glijbaan of trampoline. Vaak is het toepassen van valdemping ook aan te raden.

 • Kinderen kunnen elke maand lekker spelen op een zacht, schoon en groen veldje.
 • Een veel gekozen ondergrond voor speelgoed, een wipwap of ander speeltoestel.
 • Een kunstgras speelveld laten plaatsen in Tjerkwerd kan al vanaf €16,00 voor een m2.

Kunstgras voetbal-, hockey- en tennisbaan

Sporten op namaak grasmatten is bijna niet meer weg te denken. Vooral in het hockey, tennis, voetbal, golf, korfbal en nog veel meer sporten. Je hebt er ontzettend veel gemak van. Vergeleken met echt gras is er amper onderhoud, je kunt sporten wanneer je wilt, en het is ontzettend duurzaam.

 • Op elk moment van het jaar een goede grasmat.
 • Onderhoudsarm en hartstikke duurzaam.
 • Een kunstgras sportveld is altijd maatwerk. Voor meer info en offertes kan je terecht bij de kunstgras specialist in Tjerkwerd.

Kunstgras voor huizen

Een kunstgras tapijt is ook eenvoudig binnen te gebruiken. Voorbeelden zijn een speelhal, beursstand of winkelvloer. Ook op een kinderkamer of speelruimte kan het een prettig vloertype zijn. Een lichtgroen grastapijt voor binnen biedt een unieke uitstraling en dient prima als vloerbedekking.

 • Kunstgras voor binnen zorgt voor een bijzonder effect.
 • Het is te verkrijgen in een hele verscheidenheid aan kleuren en is een hippe toevoeging aan je interieur.
 • Erg geschikt als ondergrond voor een speelkamer.

Tarieven en aanbiedingen van grastapijt in Tjerkwerd maart 2023

Wil je op korte termijn aan de slag met jouw tuin? In dat geval wil je vast meer horen over de kostprijs? De verwachte kosten van kunstgras kunnen gecalculeerd worden door te kijken naar hoogte van de sprieten, dichtheid en de hoeveelheid vezels. Het goedkoopste kunstgras in Tjerkwerd is al te bestellen voor €15,00 per vierkante meter. In het bijgaande overzicht vind je de prijzen van grastapijt in Tjerkwerd. Dit zijn de totaalprijzen met leggen. Je kunt een forse besparing realiseren door zelf ook een aantal werkzaamheden te doen. Op deze website kan je ook terecht voor onderwerpen als Kosten van kunstgras.

SoortEchtheidLengtePrijs per m2
GoedkoopNiet echt1 – 2 mm€21,75
InstapGemiddeld10 mm€28,75
Gangbaar3 sterren29 mm€39,75
SupremeNet echt44 mm€50,00
ExclusiveNiet te onderscheiden54 mm€68,25
Overzicht met kosten van kunstgras in Tjerkwerd (aanbieding).
kunstgras-tjerkwerd

Vind de beste grastapijt aanbiedingen

Kies voor een geschikt hovenier.

Professionele hoveniers en tuinbedrijven in Tjerkwerd

Voor een lage prijs en in no-time kunstgras laten aanleggen in Tjerkwerd? Het is belangrijk dat dit goed gebeurt zodat de grasmat jaren in topconditie blijft liggen. Je kunt het beste kiezen voor een een tuinman uit de gemeente Súdwest-Fryslân. In het overzicht hieronder vind je adressen van regionale hoveniers (provincie Friesland) die jou kunnen ondersteunen bij het kiezen van het juiste product en het vakkundig aanleggen van de matten. Op Kunstgrasrevolutie.nl ontdek je ook leveranciers in Dedgum, Parrega, Hieslum, Ferwoude en Exmorra.

ABCDE

Plaats een reactie