Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Schagerbrug

Is het tijd voor een prachtig groen gazon? Maar heb je niet echt groene vingers? Kijk dan eens naar kunstgras in Schagerbrug. Grastapijt is de laatste jaren flink verbeterd. Het heeft een heel realistische uitstraling, je hebt er bijna geen onderhoud aan en kan het heel goed tegen intensief gebruik. Bovendien kan je het vrij goedkoop leggen. Via de kunstgras-vergelijker onderzoek je uitgebreide info over velerlei kunstgrasproducten met handige kooptips. Daarna tref je uitgebreide informatie over de onkosten, aanbiedingen en adresgegevens van lokale leveranciers.

 • Kunstgras is namaakgras dat niet van echt te onderscheiden is.
 • Dit is erg geschikt voor de achtertuin, terrassen of balkons of als speelveld. En ook steeds meer sportvelden worden ervan gemaakt.
 • Een pluspunt is dat je structureel geniet van een mooi strak groen gazon.
 • Verder hoef je niet te maaien of onkruid te wieden, gaat het jarenlang mee, en heeft het geen last van regen, sneeuw of hitte.
 • Kunstgras wordt ook vaak gekozen voor gezinssituaties met kinderen (en huisdieren).
 • Een kwalitatieve nep grasmat voor in jouw achtertuin is al te koop vanaf €18,25 per m2.

Moeiteloos en voordelig kunstgras bestellen?

Bekijk experts en krijg gratis staaltjes thuisbezorgd.

Kunstgras laten leggen in Schagerbrug

Het aanleggen van kunstgras vraagt om de nodige voorbereiding. Heb je weinig tijd of ben jij niet zo’n klusser? In dat geval kan je het beste kiezen voor een kunstgras legservice in Schagerbrug. Een gespecialiseerd bedrijf kan je helemaal ontzorgen. Je hoeft je er zelf niet in te verdiepen, al het voorwerk kun je overslaan en de kwaliteit is uitstekend. Via kunstgrasrevolutie.nl kan je ook meer informatie lezen over Kunstgras terras.

Info en voordelen van zelf leggen
Je kunt ook zelf het kunstgras leggen. Het kost wat voorbereiding, maar je kunt enorm veel besparen. In het onderstaande stappenplan kun je daarover meer lezen. Je kunt ook kiezen om deels iets zelf te doen. Het afvoeren dan het oude gras en de ondergrond aanbrengen zijn voorbeeld dingen die je zelf kunt doen. Het leggen, snijden en vastzetten van de grasmat besteed je uit aan de hovenier.

In 8 stappen kunstgras leggen

 1. Stabiele ondergrond

  Maak de oude grasmat los. Zorg voor een goede fundering en genoeg afschot.

 2. Vlak maken

  Breng een zandbed aan (5 tot 10 cm). Maak de ondergrond zo vlak mogelijk (gebruik daarvoor een houten lat of waterpas).

 3. Onderdoek

  Knip het stabilisatiedoek op maat. Dit stopt mollen en ander ongedierte en zo krijgt je niet zo snel deuken en putten.

 4. Stroken kunstgras uitrollen

  Leg de matten op de juiste plek en trek eventuele plooien recht. Je krijgt het beste resultaat wanneer je het gras zo legt dat je tegen de vleug inkijkt. Hou altijd wat gras over aan de randjes.

 5. Naden snijden

  Snijd de graszoden op maat. Een stanleymes is daarvoor zeer geschikt. Zorg dat alle delen / naden strak tegen elkaar liggen.

 6. Verlijmen

  Is de tuin meer dan 4 meter breed? Dan heb je last van de naden. Deze losse delen kun je verlijmen met een voorgelijmde lijmband of 1 componentenlijm.

 7. Zet alles vast

  Door middel van de sterke kunstgras haken is het geheel vast te zetten. Sla de haken met de hamer om de 50 cm in de grond.

 8. Opborstelen

  Het grastapijt zal compact geleverd worden (dus zijn de vezels flink ingedeukt). Je kunt het eenvoudig tegen de vleug in vegen voor het perfecte resultaat. Eventueel kan je het ook invegen met kwartszand zodat het nog een beetje extra verzwaard wordt.

Keuzehulp: welk kunstgras is de beste?

D.m.v. kunstgras kan jij op elk moment genieten van een mooie groene tuin. Het is absoluut niet te zien dat het namaak is. Geen doffe delen en je hoeft het gras niet meer te maaien of te sproeien. Dat wil toch iedereen? We onderscheiden allerlei soorten, kleuren en formaten. Je moet vooral letten op stevigheid, echtheid, sprietlengte en milieuvriendelijkheid. Onze koopgids is praktisch bij het selecteren van het beste kunstgras in Schagerbrug.

Advies: 12 zaken om op te letten bij kunstgras bestellen in Schagerbrug

 1. Realistisch: heeft het gras een mooie natuurlijke uitstraling, of zie je van afstand dat het nep is?
 2. Zachtheid: hoe voelt het materiaal aan?
 3. Sprietlengte: wat is de hoogte van het gras (5 mm tot 50 mm)?
 4. Nazorg: hoe zit het de UV-garantie op het gras?
 5. Kindvriendelijk: is dit speelgras geschikt voor jonge kinderen?
 6. Diervriendelijk: is het gras ook veilig voor mijn hond of kat?
 7. Materiaal: welke grondstoffen zijn gekozen (denk aan polyurethaan, polypropyleen, polyethyleen, polypropeen)?
 8. Vormen garen: hoe ziet de vezel er uit (C-shape of spine shape)?
 9. Waterbestendig: kan het water goed weglopen?
 10. Geïntegreerd mosdraad: nog realistischer en extra zware kwaliteit.
 11. Tint: wil jij een lichtgroene of donkergroene mat (of legergroen) of ben je op zoek naar geel, rood of ander gekleurd gras?
 12. Invegen: is het nodig om de grasmat jaarlijks in te vegen?

Het hele jaar een nette en strakke tuin?

Vergelijk kunstgras ondernemers en vraag een offerte aan voor de laagste prijs in de outlet.

Kunstgras in de tuin leggen

In de winter, het voorjaar, de zomer en de herfst een strak grasveld achter het huis zonder dat jij je daarvoor hoeft in te spannen? Door kunstgras in de tuin te leggen ben je snel klaar. Middels de nieuwe productietechnieken is het niet of nauwelijks te onderscheiden van een echt gazon. Het heeft een warme uitstraling en de levensduur is hoog.

 • Vergeet al dat besproeien, onkruid wieden, ontmossen, bijzaaien, verticuteren.
 • Een frisse uitstraling voor elke klimaatsoort (zowel bij hitte als sneeuw en vrieskou).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Schagerbrug kan al voor €19,00 per M2.

Kortpolig kunstgras voor terrassen en balkon

Met kunstgras tapijt op balkons of terrassen creëer je het echte buitengevoel. Voor op terrassen kun jij het beste kiezen voor een lagere pool (1 centimeter). Het voelt lekker zacht en en zorgt voor een aangename vibe. Een goede afvoer van regenwater is onmisbaar. Dit type product ligt vaak wel goedkoop bij bouwmarkten en winkels als Hornbach, Karwei, Gamma, Action, Hubo of Leenbakker, Welkoop, Ikea, Carpetright, Intratuin.

 • Het geeft een landelijke en frisse look.
 • Het is een enorm onderhoudsarme ondergrond.
 • Voor een terrasje van zo’n 10 vierkante meter betaal je plus minus €287,50.

Kunstgras speelveld

Kinderen zijn dol op buiten spelen. Kunst speelgras biedt veel voordelen. Jonge kinderen kunnen daar zorgeloos op ravotten. Tevens biedt het extra veiligheid in combinatie met een zwembad, glijbaan of trampoline. Steeds vaker is valdemping ook een goede extra keuze.

 • Kinderen kunnen wanneer ze willen spelen op een schoon en groen gazon.
 • Een geschikte ondergrond voor o.a. speeltoestellen en trampolines.
 • Zo’n kunstgras speelveld laten plaatsen in Schagerbrug kan je al uitbesteden vanaf €18,50 per M2.

Multifunctioneel kunstgras sportveld

Sporten op een namaak grasmat wordt steeds populairder. In het bijzonder bij sporten zoals hockey, voetbal en tennis. Je hebt er ontzettend veel gemak van. Je hebt bijna geen onderhoud, je kunt er in principe 365 dagen per jaar gebruik van maken en het heeft een lange levensduur.

 • Het hele jaar door sporten op een perfecte grasmat.
 • Weinig onderhoud en ontzettend sterk.
 • Voor kunstgras sportvelden gelden geen standaard prijzen. Vraag een offerte aan bij een kunstgras specialist in Schagerbrug.

kunstgras voor woningen

Zo’n kunstgras tapijt is ook eenvoudig binnen te gebruiken. Zo komt het van pas bij een stand op een beurs of in een winkel. Ook in speelruimtes of slaapkamers is het goed te gebruiken. Een mooi groen grastapijt voor binnen is iets bijzonders en dient prima als vloerbedekking.

 • Kunstgras voor binnen zorgt voor een unieke uitstraling.
 • Te bestellen in allerlei kleuren zodat het goed matcht met het interieur.
 • De leukste vloerbedekking voor een speelkamer.

Prijzen en aanbiedingen van grastapijt in Schagerbrug maart 2023

Wil je op korte termijn aan de slag met jouw tuin? Dan ben je misschien allereerst benieuwd naar de kostprijs? De totale kosten van kunstgras worden hoofdzakelijk bepaald door lengte van de grassprieten, dichtheid van de vezels en de gebruikte materialen. Het goedkoopste kunstgras in Schagerbrug bestel jij al voor €16,50 per vierkante meter. In het onderstaande overzicht tref je de prijzen van grastapijt in Schagerbrug. Dat zijn zogenaamde all-in prijzen (incl. leggen). Er is veel geld te besparen door verschillende onderdelen zelf uit te voeren. Via onze vergelijker lees je ook meer over Kunstgras zelf leggen.

SoortEchtheidSprietlengteTarief per m2
ActieNamaak2,5 mm€19,75
AlgemeenStandaard8 mm€30,50
Gemiddeld3 sterren29 mm€40,50
BesteMooi gedaan38 mm€49,75
ExclusiefNiet te onderscheiden50 mm €70,75
Actuele kosten van kunstgras in Schagerbrug (aanbieding).
kunstgras-schagerbrug

Het beste grastapijt voor de laagste prijs

Altijd een geschikte hovenier.

Professionele hoveniers en tuinbedrijven in Schagerbrug

Betaalbaar zo snel mogelijk kunstgras laten aanleggen in Schagerbrug? Het is belangrijk dat je dat laat uitvoeren door een specialist zodat je er lang plezier van blijft houden. Laat dit dan ook doen door een een tuinman uit de gemeente Schagen. In de tabel vind je de gegevens van erkende hoveniers (provincie Noord-Holland) die jou kunnen ondersteunen bij het uitzoeken van het juiste materiaal en zelf ook het kunstgras kunnen aanleggen. Via onze vergelijker achterhaal je ook tapijtwinkels in Warmenhuizen, Tuitjenhorn, Dirkshorn, Sint Maarten en Waarland.

ABCDE

Plaats een reactie