Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Provincie Noord-Holland

Droom jij ook van een strakke groen tuin? Maar wil je er niet te veel moeite voor doen? Bekijk dan de mogelijkheden van kunstgras in Provincie Noord-Holland. Grastapijt heeft veel pluspunten. De echtheid is de laatste jaren flink toegenomen, je hebt er bijna geen onderhoud aan en het is supersterk. Uiteraard is de prijs ook nog eens erg gunstig. Op deze website kan je terecht voor meer info over alle populaire exemplaren kunstgras ondersteund met praktische tips. Ook is er meer uitleg te vinden over de onkosten, aanbiedingen en vind je instructies voor het zelf leggen.

 • Kunstgras is een grastapijt gemaakt van PU of PE.
 • Dit wordt toegepast in jouw achter- of voortuin, een terras of balkon of als speelveld voor de kinderen. En ook in de sport heeft het enorm veel voordelen.
 • Het grootste voordeel is dat je vanaf het eerste moment van een fris en strak gazon kan profiteren.
 • Verder is het onderhoudsvriendelijk, is het duurzaam, en kan het prima omgaan met extreem weer.
 • Kunstgras is ook prima keuze voor gezinnetjes met kinderen (en dieren).
 • Een zachte en onderhoudsarme nep grasmat waar je jarenlang plezier van hebt koop jij al voor c.a. €17,75 per vierkante meter.

Kunstgras laten leggen in Provincie Noord-Holland

Kunstgras in je tuin leggen is een precies werkje. Heb je geen zin in gedoe of zie jij jezelf dat niet doen? Het beste laat je dit dan doen door een kunstgras legservice in Provincie Noord-Holland. Een gespecialiseerd bedrijf kan de nodige ondersteuning bieden. Het kost je amper tijd, de gehele planning wordt overgenomen en je weet ook zeker dat het helemaal netjes aangelegd wordt. Via kunstgrasrevolutie.nl lees je ook meer over Kunstgras vergelijken.

Zelf aanleggen
Je kunt ervoor kiezen om het kunstgras zelf te leggen. Het kost wat voorbereiding, maar je kunt enorm veel besparen. In het volgende stukje kun je daarover meer lezen. Je kunt ook samen met een bedrijf de klus klaren. Het uitzetten en afgraven van de ondergrond en het aanbrengen van een zandbed zou je zelf (met wat hulp) kunnen doen. Het snijden, lijmen en leggen van de grasmat besteed je uit aan de leverancier.

In 8 stappen kunstgras leggen

 1. Oude ondergrond verwijderen

  Maak de oude grasmat los. Zorg voor een gezonde ondergrond en zorg voor correct afschot.

 2. Egaliseren

  Een geschikte ondergrond is een zandbed van brekerzand. Probeer hierna alles te egaliseren (gebruik daarvoor een houten lat of waterpas).

 3. Geotextiel stabilisatiedoek

  Leg het stabilisatiedoek op het zandbed. Zo krijgt onkruid geen kans en zorgt dat alles stabiel blijft liggen.

 4. Het kunstgras uitrollen

  Zorg dat de matten op de geschikte plek liggen en leg het recht op de grond. Rol de matten zo uit dat wanneer je tegen de vleug in kijkt. Hou altijd wat gras over aan de randjes.

 5. Naden snijden

  Snij het kunstgras op maat. Gebruik hiervoor een scherp mes. Let erop dat de naden recht naast elkaar liggen.

 6. Vastzetten met lijm

  Indien je grasmat breder wordt dan 4 meter zul je te maken krijgen met naden. Deze losse delen kun je verlijmen door gebruik te maken van kunstgrastape.

 7. Zet alles vast

  Via de onzichtbare kunstgras haken zet je het helemaal vast. Deze pinnen sla je om de 50 centimeter langs de randen van het veld.

 8. Opborstelen

  Het grastapijt zal compact geleverd worden en dus zijn de vezels nog platgedrukt. Pak een harde bezem om te borstelen voor het mooiste eindresultaat. Daarbij kan je het nog extra instrooien met kwartszand zodat de sprieten mooi rechtop blijven staan.

Keuzehulp: wat is voor mij het beste kunstgras?

Met kunstgras geniet je elk seizoen van een mooi en strak grasveld. Het is tegenwoordig helemaal niet meer op te merken dat het namaak gras is. Geen verkleurde plekken en je hoeft niet meer onkruid te verwijderen of te onderhouden. Dat wil toch iedereen? Er bestaan veel soorten. Kijk vooral goed na gebruikte materiaal, echtheid, sprietlengte en uv-bestendigheid. Deze keuzehulp kan je gebruiken bij het kopen van het beste kunstgras in Provincie Noord-Holland.

Advies: 12 zaken om op te letten bij kunstgras bestellen in Provincie Noord-Holland

 1. Natuurlijkheid: lijkt het op een natuurlijk gras gazon, of valt meteen op dat het niet echt is?
 2. Zachtheid: hoe zacht is het materiaal?
 3. Sprietlengte: wat kun je zeggen over de pool (10 mm tot 60 mm)?
 4. Aftersales: hoe zit het de UV-garantie op het gras?
 5. Kindvriendelijkheid: is de grasmat geschikt voor kinderen (speelgras)?
 6. Diervriendelijkheid: hoe goed is dit gras voor huisdieren als katten of honden?
 7. Materiaal: welke materialen zijn gebruikt (zoals polyetheen, polypropeen, polyethyleen, polyurethaan)?
 8. Vorm van de vezels: hoe ziet de spriet eruit (C-shape of mogelijk een flat-shape)?
 9. Waterdichtheid: zitten er bijvoorbeeld drainagegaten in de tapijtrug?
 10. Mosdraad: zorgt voor extra steun en een zacht gevoel.
 11. Look: welke kleur groen wil je (zoals oudgroen) of ga je voor gekleurd kunstgras?
 12. Instrooizand: is het wel/niet nodig om het kunstgras ook regelmatig in te vegen?

Altijd een strak groen tapijt in de achtertuin?

Vergelijk kunstgras bedrijven en vind de laagste prijs in de outlet.

Kosten en aanbiedingen van grastapijt in Provincie Noord-Holland maart 2023

Wil je op korte termijn aan de slag met jouw tuin? Dan wil jij vast meer details over de kosten? De totale kosten van kunstgras zijn afhankelijk van lengte, waterdoorlaatbaarheid en de vezelvorm. Het goedkoopste kunstgras in Provincie Noord-Holland is al beschikbaar vanaf €16,25 p/m2. In de onderstaande tabel vind je de prijzen van grastapijt in Provincie Noord-Holland. In deze tarieven is leggen inbegrepen. Je kunt een forse besparing realiseren door zelf al de oude grasmat af te voeren. Via onze vergelijker lees je ook meer over Kunstgras tuin.

SoortEchtheidLengte sprietPrijs per m2
VoordeelNamaak3 mm€19,00
AlgemeenVerbetering nodig10 mm€28,75
GemiddeldGoed22 mm€38,00
High-endPrachtig42 mm€51,00
Eersteklas99,99% echt59 mm€70,00
Lijst met kosten van kunstgras in Provincie Noord-Holland (aanbieding).
Bekijk de mogelijkheden in o.a. Amsterdam, Diemen, Landsmeer, Edam-Volendam, Waterland, Amstelveen, Ouder-Amstel, Hilversum, Wijdemeren, Blaricum, Huizen, Weesp, Gooise Meren, Uithoorn, Aalsmeer, Purmerend, Beemster, Oostzaan, Zaanstad, Wormerland, Enkhuizen, Stede Broec, Koggenland, Medemblik, Hoorn, Drechterland, Heerhugowaard, Opmeer, Langedijk, Schagen, Hollands Kroon, Den Helder, Texel, Alkmaar, Heiloo, Castricum, Uitgeest, Bergen Noord-Holland, Beverwijk, Heemskerk, Velsen, Haarlem, Zandvoort, Bloemendaal, Heemstede en Haarlemmermeer.

Bekijk grastapijt acties en aanbiedingen

Uitsluitende bij erkende hoveniers.