Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Zaanstad

Het hele jaar door een prachtig groen gazon? Maar heb je niet echt groene vingers? Check dan eens de mogelijkheden van kunstgras in Zaanstad. Grastapijt wordt steeds realistischer. Het heeft een frisse en natuurlijke look, je hebt er bijna geen omkijken naar en het is supersterk. Daarbij is het ook nog eens hartstikke betaalbaar. Via onze vergelijker tref je uitgebreide info over velerlei kunstgrasproducten met daarbij een praktische keuzehulp. Ook lees je hier meer over de tarieven, aanbiedingen en adresgegevens van lokale leveranciers.

 • Kunstgras is een kunststof namaak grasmat dat lijkt op echt gras.
 • Dit is zeer aantrekkelijk voor de achtertuin, het balkon of dakterras of als ondergrond om op te spelen. En ook steeds meer sportvelden worden ervan gemaakt.
 • Een pluspunt is dat jij in elk seizoen een prachtig groen laken in je tuin hebt.
 • Ook heb je er nauwelijks werk mee, is het duurzaam, en kan het omgaan met elk type weer.
 • Kunstgras kan ook prima worden gebruikt voor jonge kinderen en dieren.
 • Een zachte en onderhoudsarme nep grasmat voor in jouw eigen tuin koop je al vanaf €19,00 voor één m2.

Gemakkelijk en zonder hoge kosten kunstgras bestellen?

Bekijk bedrijven en krijg gratis staaltjes thuisbezorgd.

Kunstgras laten leggen in Zaanstad

Zelfstandig kunstgras leggen vraagt om enige voorbereiding. Ontbreekt het je aan de tijd of ben je zelf niet zo’n klusser? Laat deze werkzaamheden dan doen door een kunstgras legservice in Zaanstad. Een echt vakman legt het grastapijt perfect voor je aan. Je kunt lekker achterover leunen, je hoeft geen duur gereedschap aan te schaffen en je hebt gegarandeerd een perfect eindresultaat. Op onze vergelijker bekijk je ook informatie over Kindvriendelijk kunstgras.

Instructies zelf leggen
Uiteraard kan je het kunstgras ook zelf leggen. Dit scheelt veel geld. In het bijgaande stappenplan bieden we hierover extra informatie. Het alternatief is om bepaalde dingen zelf te doen. Het uitzetten en afgraven van de ondergrond en de ondergrond aanbrengen zijn eenvoudig zelf voor elkaar te maken. Het snijden, lijmen en leggen van de grasmat is voor rekening van de expert.

Kunstgras leggen in 8 stappen

 1. Stabiele ondergrond

  Ga de oude grasmat opruimen. Zorg voor een goede fundering met een goede drainage.

 2. Vlak maken

  Pas 5 tot 10 centimeter zand toe. Probeer hierna alles te egaliseren, dit kan met een balk / waterpas of een trilplaat.

 3. Drukverdelend stabilisatiedoek

  Leg het stabilisatiedoek op het egale zandbed. Zo krijgt onkruid geen kans en zo krijgt je niet zo snel deuken en putten.

 4. Leg het kunstgras op z’n plek

  Zorg dat de matten op de geschikte plek liggen en verwijder eventuele plooien. Het beste is als wanneer je tegen de vleug in kijkt. Zorgt dat er wat gras over de randen steekt.

 5. De naden snijden

  Ga het kunstgras op maat snijden. Hiervoor moet je een scherp voorwerp (mes) kiezen. Je moet wel zorgen dat eventuele naden goed tegen elkaar komen te liggen.

 6. Verlijmen

  Bij een grasveld die breder is dan 4 meter heb je last van de naden. De losse delen maak je aan elkaar vast door middel van kunstgrastape.

 7. Vastslaan

  Door middel van de onzichtbare kunstgras haken zet je het geheel vervolgens vast. Deze pinnen sla je om de 50 centimeter langs de randen van het veld.

 8. Opborstelen

  Het grastapijt zal compact geleverd worden en is dus platgedrukt. Borstel het op met een harde bezem voor het mooiste resultaat. Eventueel kan je het geheel inzanden met kwartszand zodat het nog een beetje extra verzwaard wordt.

Keuzehulp: wat is voor mij het beste kunstgras?

Wanneer je kiest voor kunstgras kun je het hele jaar door genieten van een mooi groen gazon. Het is tegenwoordig echt niet meer op te merken dat het namaak gras is. Geen uitgedroogde stukken en je hoeft nooit meer te maaien of te sproeien. Is dat niet geweldig? Er bestaan verschillende modellen en fabrikanten. Kijk vooral goed na vezel dichtheid, uitstraling, spriethoogte en structuur. De bijgaande keuzehulp helpt je bij het bestellen van het beste kunstgras in Zaanstad.

Hier moet je op letten bij het kunstgras bestellen in Zaanstad

 1. Hoe echt lijkt het: heeft het gras een mooie natuurlijke uitstraling, of zie je meteen dat het namaak is?
 2. Zachtheid: kun je er fijn op liggen?
 3. Lengte: hoe lang is de pool (20 mm tot 50 mm)?
 4. Servicevoorwaarden: hoeveel jaar garantie krijg ik?
 5. Kindvriendelijkheid: is de grasmat geschikt voor kinderen (speelgras)?
 6. Diervriendelijkheid: kan ik mijn dieren hierop laten lopen (honden of katten)?
 7. Materiaal: welke bestanddelen zijn gebruikt (doorgaans polypropeen, polyurethaan, polyethyleen, polyetheen)?
 8. Vormen garen: hoe ziet de vezel er uit (C-shape of straight shape)?
 9. Waterafvoer: kan het tegen een forse regenbui?
 10. Geweven mosdraad: is er mosdraad verwerkt in het gras?
 11. Gekleurd: welke tint groen zoek je (zoals legergroen) of ga je voor gekleurd kunstgras?
 12. Invegen: is het wel/niet nodig om het kunstgras ook regelmatig in te vegen?

Het hele jaar door een prachtig groene tuin?

Vergelijk kunstgras specialisten en profiteer van de laagste prijs in de outlet.

Kunstgras in de tuin laten leggen

In de winter, het voorjaar, de zomer en de herfst een mooie strakke groene tuin zonder dat je er veel onderhoud aan hebt? Kunstgras zorgt ervoor dat je het rustiger aan kan doen. Geholpen door de nieuwste technologie heeft het grastapijt tegenwoordig een levensechte uitstraling. Het heeft een warme uitstraling en het is milieuvriendelijk.

 • Niet langer bemesten, besproeien, verticuteren, ontmossen, bijzaaien.
 • Past bij elk weertype (sneeuw, vorst, hitte of regen zijn geen probleem).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Zaanstad kan al vanaf €24,50 per M2.

Kunstgras geschikt voor een balkon of terras

Met kortpolig kunstgras voor terrassen en balkon realiseer je een ruimtelijke en natuurlijke setting. Op een terras adviseren wij een kortpolig type. Dit voelt lekker zacht aan en geeft een kleurrijke sfeer. Een goede waterafvoer is belangrijk. Bekijk eens het betaalbare assortiment bij bouwmarkten en winkels als Hubo, Praxis, Karwei, Gamma, Action of Intratuin, Welkoop, Carpetright, Ikea, Kwantum.

 • Het geeft een natuurlijke en hippe look.
 • Geschikt voor kinderen om te spelen
 • Voor een gemiddeld balkon (10 vierkante meter) betaal je plus minus €282,50.

Kindvriendelijk kunstgras speelveld

Kinderen zijn dol op buiten spelen. Kunst speelgras is ideaal voor de kids. Kinderen spelen het hele jaar op een groene en zachte grasmat. Daarnaast is het extra veilig voor gebruik met een zwembadje of speeltoestel. Veelal kiest men hierbij vaak voor extra valdemping.

 • Kids kunnen wanneer ze willen zonder zorgen buiten spelen.
 • Een praktische ondergrond voor speeltoestellen of een trampoline.
 • Je eigen kunstgras speelveld laten plaatsen in Zaanstad kan je al regelen vanaf €23,00 de meter.

Kunstgras als sportveld

Lekker sporten op namaak grasmatten is sterk in opkomst. In het bijzonder bij sporten zoals hockey, voetbal en tennis. Er zitten dan ook ontzettend veel voordelen aan. Je hebt maar heel weinig onderhoud, het is bespeelbaar onder praktisch alle weersomstandigheden en het is ook nog eens een duurzame keuze.

 • Altijd sporten op een perfecte grasmat.
 • Bijna geen onderhoud en een verantwoorde investering.
 • De prijzen hangen af van de sport die gespeeld wordt. Je kunt meer informatie opvragen bij een kunstgras specialist in Zaanstad.

kunstgras voor woningen

Het kunstgras tapijt is niet alleen voor buiten, maar ook voor binnen. Je kunt dan denken aan een winkelpand, evenement of speellocatie. Ook in een woning (speel- of kinderkamer) kan het een prettig vloertype zijn. Een groen grastapijt voor binnen is iets unieks en kan prima doorgaan voor vloerbedekking.

 • Kunstgras voor binnen zorgt voor een bijzonder effect.
 • Te krijgen in allerlei kleuren zodat het goed matcht met het interieur.
 • Kinderen kunnen er heerlijk op spelen in bijv. een speelkamer.

Onkosten en aanbiedingen van grastapijt in Zaanstad maart 2023

Wil je zo snel mogelijk jouw grasveld vervangen? Dan ben je vast nieuwsgierig naar de prijs? De verwachte kosten van kunstgras wordt berekend a.d.h.v. hoogte van de sprieten, kindvriendelijkheid en de hoeveelheid vezels. Het goedkoopste kunstgras in Zaanstad is er al vanaf €11,00 per m2. In de onderstaande tabel vergelijk je de prijzen van grastapijt in Zaanstad. Het gaat hier om de totale kosten inclusief leggen. Je kunt een forse besparing realiseren door zelf de nodige werkzaamheden uit te voeren. Via de kunstgras-vergelijker vind je ook meer info over Onderhoud van kunstgras.

SoortEchtheidHoogte poolKosten per m2
ActieNep2 – 4 mm€22,75
B-kwaliteitGemiddeld7 mm€28,75
GewoonAcceptabel29 mm€40,00
BeterMooi gedaan45 mm€49,50
A-kwaliteitGeen onderscheid56 mm€69,50
Indicatie van kosten van kunstgras in Zaanstad (aanbieding).
kunstgras-zaanstad

Altijd scherpe aanbiedingen met grastapijt

Vind een hovenier die bij je past.

Betrouwbare hoveniers en tuinbedrijven in Zaanstad

Goedkoop zo snel mogelijk kunstgras laten aanleggen in Zaanstad? Het is belangrijk dat je dat laat uitvoeren door een specialist zodat je er lang plezier van blijft houden. Ons advies: besteed dit uit aan een een tuinman uit de gemeente Zaanstad. In het onderstaande schema lees je adres- en contactgegevens van professionele hoveniers (provincie Noord-Holland) die jou kunnen ondersteunen bij het ontwerpen van de tuin en het vakkundig aanleggen van de matten. Op dit portaal vind je ook gemakkelijk tuinexperts in Oostzaan, Beemster, Purmerend, Aalsmeer en Uithoorn.

ABCDE

Plaats een reactie