Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Hilversum

Vind je het tijd voor een nette en strakke tuin? Maar ben je niet zo’n tuinier? Verdiep je dan eens in kunstgras in Hilversum. Grastapijt heeft heel veel voordelen. Het heeft een natuurlijke uitstraling, het vergt minimaal onderhoud en is erg duurzaam en milieuvriendelijk. Daarnaast is het ook nog eens hartstikke betaalbaar. Op Kunstgrasrevolutie.nl check je belangrijke informatie over verscheidene types kunstgras met handige kooptips. Bovendien bieden we aanvullende info over de onkosten, aanbiedingen en vind je instructies voor het zelf leggen.

  • Kunstgras bestaat uit speciaal ontwikkelde vezels.
  • Een hele goede oplossing voor tuinen, een (dak)terras, balkon of voor speelplekken. En we zien het natuurlijk terug bij het voetbal en de hockey.
  • Het voornaamste voordeel is dat je het hele jaar door geniet van een mooi strak groen gazon.
  • Tevens is het onderhoudsvriendelijk, kan het intensief gebruikt worden, en heeft het geen last van regen, sneeuw of hitte.
  • Kunstgras is verder uitermate geschikt voor huisdieren en kinderen.
  • Een gewoon goede nep grasmat waar je jarenlang plezier van hebt koop je al vanaf €16,75 voor één m2.

Gemakkelijk en spotgoedkoop kunstgras inkopen?

Bekijk vakmannen en vraag gratis staal op.

Kunstgras laten leggen in Hilversum

Kunstgras in je tuin leggen vergt voorbereiding en mankracht. Moet het binnenkort al gedaan worden of zie jij jezelf dat niet doen? Laat dit dan doen door een kunstgras legservice in Hilversum. Een gespecialiseerd bedrijf legt het grastapijt perfect voor je aan. Je hebt er geen stress van, al het voorwerk kun je overslaan en je mag er gerust op zijn dat het eindresultaat naar wens is. Via kunstgrasrevolutie.nl kan je ook terecht voor meer info over Kunstgras terras.

Zelf leggen, hoe werkt dat?
Als je handig bent of zin in een uitdaging hebt is kunstgras zelf leggen een goed idee. Dit levert een flink besparing op. In het onderstaande stappenplan geven we hier een toelichting op. Je kunt ook specifieke werkzaamheden in eigen beheer uitvoeren. Het afgraven en afvoeren van de toplaag en ophoogzand aanbrengen zou je zelf (met wat hulp) kunnen doen. Het verwerken van de nieuw te leggen grasmat laat je over aan de specialist.

De 8 stappen van het kunstgras leggen

  1. Voorbereiden van de grond

    Verwijder eerst het eventuele oude gras. Zorg voor een strakke onderlaag die het water goed afvoert.

  2. Gladmaken

    Breng een zandbed aan (5 tot 10 cm). Vervolgens egaliseer je alles met een hark en waterpas.

  3. Worteldoek / stabilisatiedoek

    Breng het stabilisatiedoek aan. Zo heb je geen last van onkruid en realiseert een stabiele basis.

  4. Stroken kunstgras uitrollen

    Leg de matten op de juiste plek en trek eventuele plooien recht. De mat is het mooiste wanneer je tegen de vleug in kijkt. Je kunt beter wat aan de zijkanten overhouden dan te kort komen.

  5. De naden snijden

    Ga het kunstgras op maat snijden. Dit doe je met een lang mes. Het is belangrijk dat de naden wel goed op elkaar aansluiten.

  6. Lijmen

    Op het moment dat de oppervlakte breder is dan 4 meter zit je met losse delen (en naden). De losse delen kan je weer aan elkaar bevestigen door te kiezen voor nadenbanden of kunstgrastape.

  7. Vastslaan

    Middels de onzichtbare kunstgras haken kan je de mat vast zetten. Bevestig deze ankers om de 50 cm langs de randen van de grasmat.

  8. Opborstelen

    Het gras wordt doorgaans op rol bezorgd (dus zijn de vezels flink ingedeukt). Pak een harde bezem om te borstelen voor het mooiste resultaat. Daarnaast kan je het gras instrooien met kwartszand zodat de sprieten mooi rechtop blijven staan.

Keuzehulp: wat is voor mij het beste kunstgras?

Met kunstgras geniet je elk seizoen van een mooi groen gazon. Het is vandaag de dag absoluut niet te onderscheiden van natuurlijk gras. Geen uitgedroogde plekken en je hoeft niet meer onkruid te verwijderen of te onderhouden. Is dat niet geweldig? Je hebt de keuze uit veel modellen en fabrikanten. Belangrijke aandachtspunten zijn slijtvastheid, nepheid, spriethoogte en milieuvriendelijkheid. Onze adviestool is nuttig bij het kiezen van het beste kunstgras in Hilversum.

12 kooptips bij kunstgras bestellen in Hilversum

  1. Realistisch: is het niet te onderscheiden van echt gras, of zie je van afstand dat het nep is?
  2. Zachtheid: hoe voelt het materiaal aan?
  3. Hoogte: hoe hoog is het gras (15 mm tot 65 mm)?
  4. Service: hoeveel jaar garantie krijg ik?
  5. Kindvriendelijkheid: kan ik met een gerust hart kinderen laten spelen op het gras?
  6. Diervriendelijkheid: is het gras ook veilig voor mijn hond of kat?
  7. Materiaal: welke bestanddelen zijn gebruikt (gewoonlijk polyetheen, polypropeen, polyurethaan, polypropyleen)?
  8. Vormen garen: hoe ziet de vezel er uit (C-shape of mogelijk een flat-shape)?
  9. Waterdoorlatendheid: hoe goed laat de kunstmat het water door?
  10. Geïntegreerd mosdraad: is er mosdraad verwerkt in het gras?
  11. Gekleurd: ga je voor licht- of donkergroen (of mosgroen) of ben je op zoek naar geel, rood of ander gekleurd gras?
  12. Instrooizand: adviseert de fabrikant om het in te vegen met kwartszand?

Snel en voordelig een perfect groen gazon?

Vergelijk kunstgras experts en vind de beste deals in de outlet.

Kunstgras in de tuin leggen

Het hele jaar een mooi en strak grasveld zonder dat je het hoeft te onderhouden? Met kunstgras is dat simpel te realiseren. Via de nieuwste hoogpolige matten lijkt het net of je echt gras achter je huis hebt liggen. Het heeft een warme uitstraling en het gaat jarenlang mee.

  • Geen onderhoud: niet meer onkruid wieden, besproeien, bemesten, ontmossen, verticuteren.
  • Het kan wel tegen een stootje(zowel bij hitte als sneeuw en vrieskou).
  • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Hilversum is al mogelijk vanaf €21,00 voor een m2.

Informatie over kunstgras op het terras of balkon

Met kunstgras leggen op je balkon of terras haal je het buitengevoel echt naar boven. Voor op balkons is het slim om te kiezen voor een zeer korte spriet. Dit is lekker zacht aan de voeten en het geeft meteen een gezellige sfeer. De juiste drainage is van groot belang. Dit is heel goed verkrijgbaar bij bouwmarkten en winkels als Gamma, Praxis, Hornbach, Action, Hubo of Welkoop, Kwantum, Leenbakker, Carpetright, Intratuin.

  • Het biedt een mooie en fijne look.
  • Het biedt een lekker zachte ondergrond.
  • Voor een terras van 10 m2 ben je ongeveer kwijt €287,50.

Kindvriendelijk kunstgras speelveld

Kinderen spelen graag in de tuin. Kunst speelgras heeft veel voordelen. Kinderen kunnen zich er het hele jaar door vermaken. Daarnaast is het extra veilig voor gebruik met speeltoestellen en trampolines. Veelal kiest men hierbij vaak voor extra valdemping.

  • Kids kunnen wanneer ze willen spelen in de buitenlucht op een veilige mat.
  • Een geschikte ondergrond voor klimrekken of schommels.
  • Je eigen kunstgras speelveld laten plaatsen in Hilversum kan je al regelen vanaf €22,00 de meter.

Kunstgras als sportveld

Sporten op namaak grasmatten zien we meer en meer. Het is bijna niet weg te denken in het tennis, hockey, golf en natuurlijk voetbal. Het heeft veel voordelen. De onderhoudsploeg heeft er bijna geen werk aan, het is het hele jaar door te bespelen, en clubs hebben er jarenlang plezier van.

  • Elke seizoen een gezonde mooie grasmat.
  • Onderhoudsarm en ontzettend sterk.
  • Het realiseren van een kunstgras sportveld is vakwerk. Voor meer info en offertes kan je terecht bij de kunstgras specialist in Hilversum.

Kunstgras voor in huis

Een speciaal kunstgras tapijt kan ook binnen worden gebruikt. Het is bijvoorbeeld gewild bij een winkelpand, evenement of speellocatie. Ook in speelruimtes of slaapkamers komen we dit regelmatig tegen. Een gekleurd of gewoon groen grastapijt voor binnen geeft een creatief effect en is een goed alternatief voor laminaat of pvc.

  • Kunstgras voor binnen geeft een speels effect.
  • Het aanbod bestaat uit bijna alle kleuren en is een hippe toevoeging aan je interieur.
  • Ideaal voor een game- of speelkamer.

Onkosten en aanbiedingen van grastapijt in Hilversum maart 2023

Wil je zo snel mogelijk jouw grasveld vervangen? Dan ben je misschien allereerst benieuwd naar de onkosten? De definitieve kosten van kunstgras worden in de basis berekend aan de hand van lengte van de grassprieten, waterdoorlaatbaarheid en het materiaal. Het goedkoopste kunstgras in Hilversum bestel jij al voor €17,25 / m2. In de prijstabel hieronder check je de prijzen van grastapijt in Hilversum. In deze tarieven is leggen inbegrepen. Je kunt veel besparen door zelf wat voorwerk uit handen te nemen. Op Kunstgrasrevolutie.nl kan je ook terecht voor meer info over Kunstgras voor speelveld.

TypeEchtheidPoolhoogtePrijs per m2
SelectNamaaksel2 – 3 mm€19,00
BasisMatig9 mm€31,00
GangbaarRedelijk25 mm€38,50
SupremeUitstekend43 mm€49,25
TopsegmentGeen onderscheid54 mm€70,25
Lijst met kosten van kunstgras in Hilversum (aanbieding).
kunstgras-hilversum

Bekijk grastapijt acties en aanbiedingen

Zoek een hovenier voor deze klus.

Zoek een hovenier of tuinbedrijf in Hilversum

Voor een aantrekkelijke prijs en in no-time kunstgras laten aanleggen in Hilversum? Het is belangrijk dat dit op de juiste manier wordt aangelegd zodat jij er jarenlang van kunt genieten. Ons advies: besteed dit uit aan een een tuinman uit de gemeente Hilversum. In de bijgaande tabel lees je de adresgegevens van betaalbare hoveniers (provincie Noord-Holland) die diensten kunnen leveren zoals advisering, de verkoop en kunstgras leggen in en rondom je huis. Via onze vergelijker kom je ook in contact met vakmannen in Ouder-Amstel, Amstelveen, Waterland, Edam-Volendam en Landsmeer.

ABCDE

Plaats een reactie