Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Wormerland

Droom jij ook wel eens van een mooie groene tuin? Maar zie je het vele onderhoud niet zitten? Verdiep je dan eens in kunstgras in Wormerland. Grastapijt wordt steeds mooier en betaalbaarder. Heeft een frisse en landelijke uitstraling, heeft heel weinig onderhoud nodig en het gaat met gemak 20 jaar mee. Tevens worden de kosten ook steeds interessanter. Op deze pagina check je nuttige info over veelgekozen kunstgrasproducten inclusief een keuzehulp. Daarnaast is er meer uitleg te vinden over de actuele prijzen, aanbiedingen en adresgegevens van lokale leveranciers.

 • Kunstgras bestaat uit speciaal ontwikkelde vezels.
 • Dit is erg geschikt voor tuinen, een terras of balkon of voor speelvelden. We zien het daarnaast ook veel in de sport.
 • Positief hieraan is dat jij het gehele jaar kunt genieten van een groene grasmat.
 • Verder is het onderhoudsvriendelijk, is het duurzaam, en kan het prima omgaan met extreem weer.
 • Kunstgras kan ook prima worden gebruikt voor gezinssituaties met kinderen (en huisdieren).
 • Een zachte en onderhoudsarme nep grasmat waar je jarenlang plezier van hebt koop jij al voor c.a. €18,00 voor een meter.

Moeiteloos en betaalbaar kunstgras laten aanleggen?

Bekijk vakmannen en ontvang een gratis staal.

Kunstgras laten leggen in Wormerland

Het leggen van kunstgras vergt best wat voorbereiding. Heb je weinig tijd of zie jij jezelf dat niet doen? Besteed het dan uit aan de kunstgras legservice in Wormerland. Een handige hovenier kan het hele proces overnemen. Je kunt lekker achterover leunen, de gehele planning wordt overgenomen en je hebt gegarandeerd een perfect eindresultaat. Via onze blogs vind je ook meer info over Meest duurzame kunstgras.

Instructies zelf leggen
Je kunt ook zelf het kunstgras leggen. Dit levert een flink besparing op. In het onderstaande stappenplan geven we hier een toelichting op. Je kunt ook kiezen voor een tussenoplossing. Het verwijderen van de oude mat en zorgen voor een vlakke ondergrond kun je met hulp van vrienden ook zelf. Het leggen van de nieuwe grasmat is voor rekening van de legservice.

Kunstgras leggen in 8 stappen

 1. Ondergrond recyclen

  Ga de oude grasmat opruimen. Zorg voor een gezonde ondergrond met een goede drainage.

 2. Gladmaken

  Breng een laag stratenmakerszand aan. Maak de ondergrond zo vlak mogelijk (bijv. met een lange stok of waterpas).

 3. Onderdoek

  Leg het stabilisatiedoek op de zandlaag. Het voorkomt dat er onkruid doorkomt en zo krijgt je niet zo snel deuken en putten.

 4. Het kunstgras uitrollen

  Rol de matten naar de goede plek en trek eventuele plooien recht. De mooie look krijg je op het moment dat je tegen de spriet-richting in kijkt. Je mag wat ruimte overhouden aan alle kanten.

 5. Snijden van de naden

  Snijd de grasmatten op maat. Dit kan bijvoorbeeld met een stanleymes. Controleer goed of alle delen / naden strak tegen elkaar liggen.

 6. Vastzetten met lijm

  Gaat het om een oppervlakte van meer dan 4 meter breed? Dan heb je altijd naden die je zult zien. Deze losse delen kun je verlijmen door gebruik te maken van kunstgrastape.

 7. Vastzetten

  Door gebruik te maken van de handige kunstgras haken is het geheel vast te zetten. Sla de haken met de hamer om de 50 cm in de grond.

 8. Opborstelen

  De nieuwe grasmat wordt af fabriek op rol bezorgd (dus zijn de vezels flink ingedeukt). Borstel het op met een harde bezem zodat de sprieten mooi rechtop gaan staan. Tevens kan je het gras instrooien met kwartszand om het proces van het platliggen wat te vertragen.

Keuzehulp: welk type kunstgras kiezen?

Door het leggen van kunstgras kan jij op elk moment genieten van een nette en strakke tuin. Het is echt niet meer te zien dat het nep gras is. Geen uitgedroogde delen en je hoeft niet meer onkruid te verwijderen of of te bemesten. Hoe klinkt dat? We onderscheiden veel modellen en fabrikanten. Je moet vooral letten op kwaliteit van de vezels, echtheid, lengte en milieuvriendelijkheid. Deze keuzehulp is handig bij het vergelijken van het beste kunstgras in Wormerland.

Advies: 12 zaken om op te letten bij kunstgras bestellen in Wormerland

 1. Natuurlijkheid: is het een mooie, volle mat of lijkt het allemaal erg nep?
 2. Zachtheid: hoe voelt het materiaal aan?
 3. Lengte van de sprieten: hoe zit het met de poolhoogte(11 mm tot 55 mm)?
 4. Servicevoorwaarden: hoeveel jaar garantie krijg ik?
 5. Kindvriendelijk: is het geschikt als speelveld?
 6. Diervriendelijkheid: kan ik mijn dieren hierop laten lopen (honden of katten)?
 7. Materiaal: waar is het gras van gemaakt (gewoonlijk polypropyleen, polyethyleen, polyurethaan, polyetheen)?
 8. Vormen garen: welke vorm heeft de pool (C-shape is het meest natuurgetrouw)?
 9. Waterafvoer: kan het water goed weglopen?
 10. Gekleurd mosdraad: geeft een natuurlijk gevoel aan het gras.
 11. Tint: ga je voor licht- of donkergroen (of mintgroen) of gaat je voorkeur uit naar gekleurd kunstgras?
 12. Instrooien: is het noodzakelijk om het kunstgras ook regelmatig in te vegen?

Goedkoop en snel een prachtig groen gazon?

Vergelijk kunstgras experts en vind de beste deals in de outlet.

Kunstgras in de tuin leggen

12 maanden per jaar een prachtig groen grasveld zonder dat je er veel onderhoud aan hebt? Met kunstgras is dat simpel te realiseren. Aan de hand van de nieuwste technologie is het niet of nauwelijks te onderscheiden van een echt gazon. Het heeft een sfeervolle uitstraling en je hebt er lang plezier van.

 • Nooit meer ontmossen, maaien, besproeien, verticuteren, bemesten.
 • Kan worden toegepast in elke weerssituatie (zowel bij hitte als sneeuw en vrieskou).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Wormerland kan je al uitbesteden vanaf €23,00 per vierkante meter.

Kortpolig kunstgras voor terrassen en balkon

Met kortpolig kunstgras voor terrassen en balkon ervaar je echt het gevoel van buiten. Op terrassen kun jij het beste kiezen voor een korte spriet. Dit voelt lekker zacht aan en geeft een natuurlijke uitstraling. Een goede afvoer van regenwater is fundamenteel. Tip: bekijk het goedkope assortiment van bouwmarkten en winkels als Praxis, Gamma, Karwei, Action, Hornbach of Intratuin, Carpetright, Leenbakker, Kwantum, Ikea.

 • Het biedt een vrolijke en fijne look.
 • Het wordt niet heet in de zon.
 • Voor een terrasje van zo’n 10 vierkante meter betaal je plus minus €270,00.

Kindvriendelijk kunstgras speelveld

Buitenspelen is iets dat kinderen graag doen. Kunst speelgras heeft veel voordelen. Kinderen kunnen er onbezorgd op spelen en voetballen. Daarbij is het heel geschikt voor een glijbaan, klimrek of ander speeltoestel. Vaak kiest men hierbij vaak voor extra valdemping.

 • Kinderen kunnen elke dag van het jaar spelen in de buitenlucht op een veilige mat.
 • Een geschikte ondergrond voor klimrekken of schommels.
 • Zo’n kunstgras speelveld laten plaatsen in Wormerland is al beschikbaar vanaf €24,50 voor een m2.

Sportvelden

Lekker sporten op namaak grasmatten wordt steeds populairder. Het is bijna niet weg te denken in het tennis, hockey, voetbal, golf en ook steeds vaker fitness. Sportclubs zijn er blij mee. Je hebt bijna geen onderhoud, het is het hele jaar door te bespelen, en het is ontzettend duurzaam.

 • Elke seizoen een gezonde mooie grasmat.
 • Bijna geen onderhoud en een verantwoorde investering.
 • De prijzen hangen af van de sport die gespeeld wordt. Meer weten? Vraag informatie op bij de kunstgras specialist in Wormerland.

Kunstgras voor thuis

Een mooi kunstgras tapijt zien we steeds vaker binnen. Voorbeelden zijn winkelvloeren, beurzen of pretparken. Ook in een woning (speel- of kinderkamer) is het goed te gebruiken. Een mooi groen grastapijt voor binnen realiseert een frisse look en dient prima als vloerbedekking.

 • Kunstgras voor binnen geeft een creatief effect.
 • Het aanbod bestaat uit verschillende tinten die aansluiten bij jouw wensen.
 • Kinderen kunnen er heerlijk op spelen in bijv. een speelkamer.

Prijzen en aanbiedingen van grastapijt in Wormerland maart 2023

Wil je op korte termijn aan de slag met jouw tuin? En wil je meer weten over de kosten? De uiteindelijke kosten van kunstgras komen tot stand door sprietlengte, dichtheid en het materiaal. Het goedkoopste kunstgras in Wormerland is er al vanaf €17,50 p/m2. In de prijstabel hieronder tref je de prijzen van grastapijt in Wormerland. Dit zijn de totaalprijzen met leggen. Je kunt veel besparen door zelf (deels) de grasmat aan te leggen. Op deze website lees je ook meer over Kosten van kunstgras.

TypeEchtheidSprietlengtePrijs per m2
SelectImitatie2 – 4 mm€20,00
Low-endBasic6 mm€30,75
GangbaarGoed24 mm€39,25
SupremeMooi gedaan37 mm€48,25
TopsegmentNiet te onderscheiden58 mm€70,50
Verwachte kosten van kunstgras in Wormerland (aanbieding).
kunstgras-wormerland

Vind de beste aanbiedingen voor grastapijt

Vind een hovenier die bij je past.

Professionele hoveniers en tuinbedrijven in Wormerland

Tegen lage kosten en direct kunstgras laten aanleggen in Wormerland? Het is aan te raden dat dit op de correcte manier wordt gelegd zodat je er jarenlang plezier van hebt. Laat dit dan ook over aan een tuinman uit de gemeente Wormerland. In deze tabel verzamel je adres- en contactgegevens van regionale hoveniers (provincie Noord-Holland) die diensten kunnen leveren zoals het ontwerpen van de tuin en het aanleggen van het kunstgras. Op deze website ontdek je ook tuinbedrijven in Zaanstad, Oostzaan, Beemster, Purmerend en Aalsmeer.

ABCDE

Plaats een reactie