Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Provincie Gelderland

Is het tijd voor een mooie groene tuin? Maar heb je niet echt groene vingers? Kijk dan eens naar kunstgras in Provincie Gelderland. Grastapijt is de laatste jaren flink verbeterd. Het heeft een heel realistische uitstraling, je hebt er bijna geen omkijken naar en is heel sterk (duurzaam). Bovendien zijn de prijzen de laatste jaren flink gedaald. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over de verschillende exemplaren kunstgras met daarbij een praktische keuzehulp. Ook kan je hier meer informatie vinden over de onkosten, aanbiedingen en gegevens van plaatselijke hoveniers.

 • Kunstgras wordt gemaakt van een flexibele kunststof en sterke garens.
 • Dit is zeer aantrekkelijk voor je voor- en achtertuin, een terras of balkon of als speelveld voor de kinderen. En het wordt natuurlijk gebruikt in de sport.
 • Reden voor deze aankoop: dat je elke dag van het jaar een mooie groen gazon hebt.
 • Bovendien hoef je niet te maaien of onkruid te wieden, kan het intensief gebruikt worden, en is het heel waterdoorlatend.
 • Kunstgras kan ook prima worden gebruikt voor gezinnetjes met kinderen (en dieren).
 • Een degelijke namaak grasmat waar je nog jarenlang van geniet bestel je al vanaf €16,50 per vierkante meter.

Kunstgras laten leggen in Provincie Gelderland

Kunstgras in je tuin leggen is lastiger dan je misschien denkt. Moet het binnenkort al gedaan worden of ben je zelf niet zo’n klusser? Besteed het dan uit aan de kunstgras legservice in Provincie Gelderland. Een echt vakman wil je daar graag bij ondersteunen. Je hoeft zelf praktisch niets te doen, de gehele planning wordt overgenomen en je weet ook zeker dat het helemaal netjes aangelegd wordt. Via onze blogs kan je ook terecht voor meer info over Kunstgras tuin.

Informatie en tips over zelf leggen
Een andere optie is het kunstgras zelf leggen. Dit kan veel geld besparen. In het volgende stukje loodsen we je stap-voor-stap door het traject. Je kunt ook kiezen voor een tussenoplossing. Het afvoeren dan het oude gras en zorgen voor een vlakke ondergrond zou je zelf (met wat hulp) kunnen doen. Het op maat maken van de nieuwe grasmat kan je dan uitbesteden aan de specialist.

In 8 stappen kunstgras leggen

 1. Ondergrond gereed maken

  Verwijder het oude gras. Zorg voor een stabiele ondergrond en pas goede drainage toe.

 2. Vlakstrijken

  Zorg voor een zandbed van minimaal 5 cm (brekerzand). Probeer hierna alles te egaliseren (gebruik daarvoor een houten lat of waterpas).

 3. Geovlies of een stabilisatiedoek

  Leg het stabilisatiedoek op het egale zandbed. Zo krijgt onkruid geen kans en zorgt voor een stabiele ligging.

 4. Het kunstgras uitrollen

  Haal de matten uit de verpakking en duw alle plooien eruit. Het is mooist als de grassprieten tegen de kijkrichting wijzen. Hou altijd wat gras over aan de randjes.

 5. De naden snijden

  Snij het kunstgras op maat. Een stanleymes is daarvoor zeer geschikt. Je moet wel zorgen dat de verschillende stukken & naden goed aansluiten.

 6. Delen verlijmen

  Bij een grasveld die breder is dan 4 meter ontkom je niet aan een naad. Je kan ervoor kiezen deze te verlijmen met een zelfklevende band of kunstgrastape.

 7. Maak alles vast

  Middels de unieke kunstgras haken zet je het helemaal vast. Plaats de haken om de 50 cm langs de randen van de mat.

 8. Opborstelen

  Het kunstgras wordt op rol geleverd en daarom is de uitstraling niet direct zoals je verwacht had. Borstel het op met een harde bezem zodat de sprieten mooi rechtop komen te staan. Ook kan je het gras instrooien met kwartszand zodat het nog een beetje extra verzwaard wordt.

Keuzehulp: wat is het beste kunstgras?

D.m.v. kunstgras geniet je altijd van een prachtig groen grasveld. Het is vandaag de dag absoluut niet te zien dat het namaak is. Geen onkruid delen en je hoeft het niet winterklaar te maken of te ontmossen. Dat wil jij toch ook? Je hebt de keuze uit meerdere modellen en fabrikanten. Er zit veel verschil in vezel dichtheid, echtheid, de backing en milieuvriendelijkheid. Onze keuzehulp kan je gebruiken bij het selecteren van het beste kunstgras in Provincie Gelderland.

Advies: 12 zaken om op te letten bij kunstgras bestellen in Provincie Gelderland

 1. Natuurlijkheid: lijkt het op een natuurlijk gras gazon, of lijkt het allemaal erg nep?
 2. Zachtheid: is het materiaal lekker zacht?
 3. Hoogte van de sprieten: wat kun je zeggen over de pool (20 mm tot 70 mm)?
 4. Service: hoeveel jaar garantie krijg ik?
 5. Kindvriendelijk: is het geschikt als speelveld?
 6. Diervriendelijk: is het ook geschikt voor mijn hond, kat of ander huisdier?
 7. Materiaal: waarvan is het gras gemaakt (doorgaans polyethyleen, polyetheen, polypropyleen, polyurethaan)?
 8. Vormen garen: hoe ziet de spriet eruit (C-shape of spine shape)?
 9. Waterdoorlatend: hoe reageert het gras op plots veel water?
 10. Geïntegreerd mosdraad: levensecht mosdraad voor natuurlijke look.
 11. Kleur: wil jij een lichtgroene of donkergroene mat (of mintgroen) of ben je op zoek naar geel, rood of ander gekleurd gras?
 12. Instrooizand: wordt het aangeraden om het grastapijt ook in te strooien?

Het hele jaar een strak groen gazon?

Vergelijk kunstgras bedrijven en bekijk de laagste prijs in de outlet.

Onkosten en aanbiedingen van grastapijt in Provincie Gelderland maart 2023

Wil je zo snel mogelijk jouw grasveld vervangen? En wil je meer weten over de kosten? De verwachte kosten van kunstgras worden in de basis berekend aan de hand van poolhoogte, dichtheid van de mat en de echtheid. Het goedkoopste kunstgras in Provincie Gelderland is al beschikbaar vanaf €14,75 p/m2. In de prijstabel hieronder vind je de prijzen van grastapijt in Provincie Gelderland. Het gaat hier om de totale kosten inclusief leggen. Je kunt besparen op de kosten door zelf de nodige werkzaamheden uit te voeren. Op Kunstgrasrevolutie.nl kan je ook terecht voor meer info over Gekleurd kunstgras.

SoortEchtheidLengtePrijs per m2
GoedkoopNiet echt3 mm€20,50
InstapMatig7 mm€28,75
GangbaarRedelijk23 mm€41,00
BeterWerkelijk44 mm€50,00
TopkwaliteitNiet te onderscheiden51 mm€69,75
Weergave met kosten van kunstgras in Provincie Gelderland (aanbieding).
Bekijk de mogelijkheden in o.a. Barneveld, Harderwijk, Ermelo, Nijkerk, Putten, Tiel, Neder-Betuwe, Culemborg, Buren, West Betuwe, Zaltbommel, Maasdriel, Nijmegen, Berg en Dal, Heumen, Wijchen, Beuningen, Druten, West Maas en Waal, Overbetuwe, Lingewaard, Wageningen, Ede, Arnhem, Renkum, Zevenaar, Duiven, Westervoort, Rozendaal, Brummen, Doesburg, Rheden, Doetinchem, Montferland, Oude IJsselstreek, Winterswijk, Aalten, Oost Gelre, Berkelland, Zutphen, Bronckhorst, Lochem, Apeldoorn, Voorst, Losser, Hattem, Nunspeet, Elburg, Oldebroek, Epe en Heerde.

Bekijk grastapijt acties en aanbiedingen

Zoek een hovenier voor deze klus.