Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Rozendaal

Is het tijd voor een net en strak groen gazon? Maar ontbreekt het je aan de tijd? Check dan eens de mogelijkheden van kunstgras in Rozendaal. Grastapijt wordt steeds interessanter. Heeft een frisse en landelijke uitstraling, je hebt er bijna geen omkijken naar en kan het heel goed tegen intensief gebruik. Uiteraard is het aantrekkelijk geprijsd. Op Kunstgrasrevolutie.nl tref je belangrijke informatie over meerdere modellen kunstgras inclusief een keuzehulp. Daarbij verstekken we extra details over de geschatte kosten, aanbiedingen en contactgegevens van lokale specialisten.

 • Kunstgras is een grastapijt gemaakt van PU of PE.
 • Dit wordt toegepast in de achtertuin, het balkon of dakterras of als speelveld voor de kinderen. En het wordt natuurlijk gebruikt in de sport.
 • Een pluspunt is dat jij in elk seizoen een strak en groen gazon hebt liggen.
 • Daarbij heb je er nauwelijks werk mee, gaat het jarenlang mee, en heeft het geen last van hitte, sneeuw of regen.
 • Kunstgras is daarnaast ook erg geschikt voor gezinnetjes met kinderen (en dieren).
 • Een kwalitatieve nep grasmat voor in de tuin koop je al vanaf €19,75 per m2.

Zonder gedoe en tegen lage tarieven kunstgras regelen?

Bekijk specialisten en vraag gratis staaltje op.

Kunstgras laten leggen in Rozendaal

Het aanleggen van kunstgras vergt best wat voorbereiding. Heb je geen zin in gedoe of ben jij niet zo’n klusser? Laat het dan doen door de kunstgras legservice in Rozendaal. Een team van experts neemt alles voor je uit hand. Je hebt er geen stress van, je hoeft geen gereedschap te huren, en je kunt erop vertrouwen dat het perfect komt te liggen. Op dit portaal kan je ook terecht voor onderwerpen als Kunstgras voor binnen.

Zelf leggen
Een andere optie is het kunstgras zelf leggen. Hierdoor hou je zelf geld over. In het onderstaande stappenplan zullen we dat verduidelijken. Er is natuurlijk ook een tussenoplossing. Het afgraven en afvoeren van de toplaag en het vlak maken van de ondergrond zijn prima klussen om zelf te doen. Het leggen, snijden en vastzetten van de grasmat kan je dan uitbesteden aan de legservice.

8-stappenplan voor kunstgras leggen

 1. Ondergrond prepareren

  Maak de oude grasmat los. Zorg voor een gezonde ondergrond en genoeg afschot.

 2. Gelijktrekken

  Hoog de grond op met zo’n 6-9 cm straatzand. Egaliseer de grond zo goed mogelijk met een hark en waterpas.

 3. Worteldoek / stabilisatiedoek

  Plaats het stabilisatiedoek op het zand. Het fungeert als anti-worteldoek zodat onkruid geen kans krijgt en zorgt dat alles stabiel blijft liggen.

 4. Stroken kunstgras uitrollen

  Zorg dat de matten op de geschikte plek liggen en werk eventuele plooien weg. De mat is het mooiste je tegen de vezelrichting inkijkt. Houd altijd wat ruimte over aan de zijkanten.

 5. Snijden van de naden

  Snijd het gras netjes op maat. Dit kan bijvoorbeeld met een stanleymes. Het is belangrijk dat de naden goed tegen elkaar aanliggen.

 6. Vastlijmen

  Bij oppervlaktes breder dan 4 meter heb je altijd naden die je zult zien. Deze losse delen kun je verlijmen met een voorgelijmde lijmband of 1 componentenlijm.

 7. Verankeren

  Via de sterke kunstgras haken kan je de mat vast zetten. Deze pinnen sla je om de 50 centimeter langs de randen van het veld.

 8. Opborstelen

  Het gras wordt doorgaans op rol bezorgd (dus moet de pool nog uitzetten). Pak een harde bezem om te borstelen zodat het bijna niet van een echte grasmat te onderscheiden is. Daarbij kan je het geheel inzanden met kwartszand waardoor het strakker en netter blijft liggen.

Keuzehulp: wat is het beste kunstgras?

Met kunstgras geniet je elke dag opnieuw van een prachtig groen grasveld. Dankzij de nieuwste innovaties is het haast niet te onderscheiden van natuurlijk gras. Geen uitgedroogde plekken en je hoeft het gras niet meer te maaien of te verticuteren. Hoe klinkt dat? Je hebt de keuze uit meerdere producten. Belangrijke aandachtspunten zijn kwaliteit, uitstraling, poolhoogte en structuur. Onze adviestool is nuttig bij het vergelijken van het beste kunstgras in Rozendaal.

12 tips bij kunstgras bestellen in Rozendaal

 1. Hoe echt lijkt het: lijkt het op echt gras, of is het overduidelijk nep?
 2. Zachtheid: is het materiaal lekker zacht?
 3. Poolhoogte: wat kun je zeggen over de pool (15 mm tot 55 mm)?
 4. Service: hoe zit het de UV-garantie op het gras?
 5. Kindvriendelijkheid: kunnen kinderen op deze grasmat spelen?
 6. Diervriendelijkheid: hoe goed is dit gras voor huisdieren als katten of honden?
 7. Materiaal: welke bestanddelen zijn gebruikt (gewoonlijk polypropyleen, polyurethaan, polyethyleen, polypropeen)?
 8. Vezelvorm: hoe omschrijf je de uitstraling (C-shape of oval shape)?
 9. Waterbestendig: wat gebeurt met met overtollig regenwater?
 10. Ingeweven mosdraad: nog realistischer en extra zware kwaliteit.
 11. Kleur: welke kleur groen wil je (zoals antiekgroen) of ga je voor gekleurd kunstgras?
 12. Instrooien: wordt het aangeraden om het kunstgras in te strooien?

Het hele jaar door een strak grasveld achter het huis?

Vergelijk kunstgras experts en vind de beste deals in de outlet.

Kunstgras in de tuin laten leggen

Snel en voordelig een mooi groen gazon zonder dat je hoeft te maaien, bemesten of sproeien? Door kunstgras in de tuin te leggen ben je snel klaar. Middels de laatste innovaties is het niet of nauwelijks te onderscheiden van een echt gazon. Het heeft een sfeervolle uitstraling en je hebt er lang plezier van.

 • Niet meer verticuteren, bemesten, besproeien, bijzaaien, onkruid wieden.
 • Past bij elk weertype (zowel bij hitte als sneeuw en vrieskou).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Rozendaal kan al voor €20,00 de meter.

Kunstgras op het balkon of terras

Met kunstgras voor op het (dak)terras of balkon ervaar je echt het gevoel van buiten. Op een balkon is het slim om te kiezen voor een korte spriet. Het voelt fijner aan dan tegels en en zorgt voor een aangename vibe. De eigenschap “waterdoorlatend” is essentieel. Ook te koop bij bouwmarkten en winkels als Action, Hornbach, Karwei, Praxis, Gamma of Intratuin, Welkoop, Ikea, Carpetright, Leenbakker.

 • Je creëert een landelijke en schone look.
 • Ook heel geschikt voor kinderen
 • Voor een dakterras of balkon van 10 m2 betaal je ongeveer €260,00.

Kunstgras speelveld

Kinderen zijn dol op buiten spelen. Kunst speelgras is daarvoor ideaal. Kinderen kunnen het hele jaar op een fijn groen gazon spelen. Tevens biedt het extra veiligheid in combinatie met schommel, trampoline of ander speeltoestel. Veelal wordt dit besteld in combinatie met valdemping.

 • Kinderen kunnen elke maand lekker spelen op een zacht, schoon en groen veldje.
 • Een ideale ondergrond voor trampolines of schommels.
 • Een kunstgras speelveld laten plaatsen in Rozendaal kan je al regelen vanaf €19,00 per m2.

Sportvelden

Sporten uitoefenen op namaak grasmatten zien we meer en meer. Vooral bij sporten als hockey, tennis, voetbal, golf, korfbal en nog veel meer sporten. Voor sportverenigingen biedt het veel comfort. Er is nauwelijks onderhoud, het is het hele jaar door te bespelen, en het is hartstikke sterk.

 • De grasmat ligt er altijd mooi bij (elk seizoen).
 • Gemakkelijk te onderhouden en milieuvriendelijk.
 • De prijzen hangen af van de sport die gespeeld wordt. Meer weten? Vraag informatie op bij de kunstgras specialist in Rozendaal.

Kunstgras voor thuis

Dit type kunstgras tapijt kan ook binnen worden gebruikt. Je kunt dan denken aan een stand op een beurs of in een winkel. Ook in huis kan het een prettig vloertype zijn. Een mooi groen grastapijt voor binnen geeft een creatief effect en dient prima als vloerbedekking.

 • Kunstgras voor binnen is eenvoudig te leggen.
 • Het is te verkrijgen in uiteenlopende tinten die passend zijn in elk type woning.
 • De leukste vloerbedekking voor een speelkamer.

Onkosten en aanbiedingen van grastapijt in Rozendaal mei 2024

Wil je op korte termijn aan de slag met jouw tuin? Dan heb je vast behoefte aan info over de tarieven? De verwachte kosten van kunstgras worden hoofdzakelijk bepaald door sprietlengte, dichtheid van de sprietjes en de echtheid. Het goedkoopste kunstgras in Rozendaal koop jij al voor c.a. €11,00 p/m2. In het onderstaande overzicht vergelijk je de prijzen van grastapijt in Rozendaal. In deze tarieven is leggen inbegrepen. Er is veel geld te besparen door zelf wat voorwerk uit handen te nemen. Via de kunstgras-vergelijker kan je ook meer informatie lezen over Kunstgras op het balkon.

TypeEchtheidSpriethoogtePrijs per m2
PrijsvechterNiet echt3 mm€20,00
InstapStandaard12 mm€28,25
DoorsneeRedelijk21 mm€41,50
PerfectMooi gedaan38 mm€48,00
TopklasseGeen onderscheid57 mm€71,25
Schema met kosten van kunstgras in Rozendaal (aanbieding).
kunstgras-rozendaal

Vind de beste aanbiedingen voor grastapijt

Zoek een hovenier voor deze klus.

Betrouwbare hoveniers en tuinbedrijven in Rozendaal

Voor een aantrekkelijke prijs en direct kunstgras laten aanleggen in Rozendaal? Het is aan te raden dat een vakman dit op de juiste manier doet zodat je er lang plezier van blijft houden. Laat deze werkzaamheden dan ook doen door een een tuinman uit de gemeente Rozendaal. In deze tabel check je adressen van erkende hoveniers (provincie Gelderland) die jou kunnen ondersteunen bij het ontwerpen van de tuin en kunstgras leggen in en rondom je huis. Op dit portaal check jij ook tapijtwinkels in Westervoort, Duiven, Zevenaar, Renkum en Arnhem.

📝 Nog geen bedrijven gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Veelgestelde vragen (FAQ) nepgras

Hoe duur is kunstgras?
De tarieven voor het aanleggen van kunstgras in omgeving Rozendaal zijn tweeledig: het gras zelf en natuurlijk de manuren voor het leggen. Gebaseerd op lengte, dichtheid van de sprietjes en de echtheid schommelen de prijzen tussen de €17,00 – €34,00 voor een m2. Als extra komen nog de kosten van de legservice (wisselt tussen de €9,50 – €22,50 per vierkante meter). Tevens heb je soms te maken met onkosten voor brekerzand, grondpennen, instrooizand, lijm, valdemping.

Kan ik zelf mijn kunstgras aanleggen?
Ja, dit is mogelijk. Hiervoor gebruik je ons effectieve stappenplan. Ga niet zomaar aan de slag, maar lees je goed in. Start met een sterke en stabiele onderlaag met een goede drainage. Zorg dat je voldoende rollen bestelt (hou rekening met snijverlies). Laat alle delen mooi aansluiten door ze te lijmen en zet het gras vast met speciale haken. Het is essentieel dat de kunstgrasmat jaarlijks goed onderhouden wordt.

Kunnen kinderen erop spelen?
Ja, kunstgras is zeer geschikt voor kinderen (en evengoed voor huisdieren zoals katten en honden). Spullen die door de aanbieders worden gelegd zijn uitgebreid onderzocht en voldoen aan de normen (geen schadelijke stoffen en brandwerend). Met met speciale valdempende platen is het ook prima te gebruiken bij een klimrek, glijbaan of speelweide.

Wat zijn kunstgras coupons?
Heb je een klein balkonnetje waar je wat grastapijt op wilt leggen? Zo’n restpartij kan dan heel interessant zijn. Dit zijn restanten van eerdere projecten die heel geschikt zijn voor kleinere oppervlaktes. Je kunt ze bestellen tijdens de kunstgras outlet. Zo kan je verrassend voordelig restpartijen kunstgras in Rozendaal kopen. Belangrijk: coupons kunnen kleurverschil vertonen (vergelijk altijd goed).

Heb ik recht op garantie?
Elk type product heeft zijn eigen voorwaarden. Gemiddeld gezien geven ze een garantie van 5 tot wel 15 jaar. Hiervan kun je gebruik maken bij vroegtijdige slijtage en op kleurbehoud (UV-schade). Het is slim om vooraf na te kijken welke zekerheden jij bij je bestelling krijgt.

Plaats een reactie