Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras voor op het balkon

Met kunstgras op het balkon geeft je jouw balkon een natuurlijke uitstraling. Er zijn verschillende soorten kunstgras die geschikt zijn voor het balkon zodat je altijd het gewenste stukje tuin in huis haalt. Een kunstmat op het balkon geeft een natuurlijke en unieke uitstraling, voelt heerlijk zacht aan en is door de goede waterdoorlatendheid altijd begaanbaar. Op deze pagina lees je meer informatie over de mogelijkheden, de voordelen en de kosten. 

  • Heb je geen tuin, maar wil je toch het buitengevoel ervaren? Kunstgras op je balkon is dan een uitstekend idee
  • Een speciaal kunstgrastapijt oogt natuurlijk en is lekker zacht aan de voeten
  • Meestal kiest men op het balkon voor een kortpolig type namaakgras. Voordeel hiervan is dat er geen zand ingestrooid hoeft te worden
  • Je kunt het vaak relatief eenvoudig zelf leggen

Kunstgras op het dakterras of op het balkon leggen

Kunstgras zien we steeds vaker terug op een dakterras of balkon. Omdat hier geen echt gras kan groeien is het een heel duurzaam en natuurlijk ogend alternatief voor echt gras. Wanneer je hiervoor kiest is het allereerst belangrijk dat je een egale ondergrond hebt. Daarnaast is het belangrijk dat het water goed kan weglopen. Anders kan je – bij hevige regenval – problemen krijgen. Het is een goed idee om een drainagemat, drainagetegels en/of valdemping onder de mat aan te brengen. Je kunt de kunstmat vastzetten, maar dit  is niet perse noodzakelijk. Laat je het los liggen? Zorg dan wel dat er zware spullen zoals een bank of plantenbak op rust. 

Waar moet ik op letten bij het leggen van grastapijt op mijn balkon?
Let er altijd goed op dat de waterafvoer goed in orde is. Het is namelijk niet gunstig als de onderkant van het kunstgras lang nat blijft. Dit gaat ten koste van de levensduur van het materiaal. Je kunt daarom kiezen voor speciale drainagetegels- of matten. Daarnaast is het heel belangrijk dat de ondergrond zo egaal en vlak mogelijk is. Een ander aandachtspunt is om uit te kijken met hout onder het kunstgras. Het kan dan namelijk niet goed drogen en kan dus rotten. 

  • Zorg voor een goede drainage
  • Zorg voor een vlakke en egale ondergrond
  • Kijk uit met hout onder het kunstgras

De kosten van een kunstmat op mijn balkon

Een balkon of dakterras voorzien van een mooie groene mat hoeft niet duur te zijn. Grastapijt dat lekker zacht is, en dus geschikt is voor op het balkon, is er al vanaf €9,95 per vierkante meter. Aangezien een balkon vaak maar een paar vierkante meter in beslag neemt hoeft het dus helemaal niet duur te zijn. Je kunt van tevoren wat staaltjes aanvragen om te kijken welke kleur het beste matcht met jouw woning. Je kunt het kunstgras daarnaast eenvoudig zelf aanleggen. Bij een gemiddeld balkon van 10m2 ben je dus al klaar voor minder dan €100,00.