Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Is kunstgras geschikt voor huisdieren (honden en katten)?

Kunstgras en huisdieren: Een goede combinatie? Als trotse eigenaar van een hond of kat (of misschien wel beide) overweeg je misschien om kunstgras in je tuin te leggen. Maar is kunstgras wel geschikt voor huisdieren? In deze blog behandelen we alle aspecten rondom kunstgras en de impact ervan op je geliefde viervoeters.

3 voordelen van Kunstgras voor Huisdieren

  1. Duurzaamheid: Een van de grootste voordelen van kunstgras is de duurzaamheid. Waar natuurgras snel beschadigd kan raken door spelende huisdieren, biedt kunstgras een stevige ondergrond die bestand is tegen graven en ravotten.
  2. Hygiëne: Urine en uitwerpselen van huisdieren kunnen eenvoudig worden opgeruimd op kunstgras. Het kunstgras zelf neemt geen geuren op, wat het een hygiënisch alternatief maakt voor natuurgras.
  3. Minder modder: Na een regenbui kunnen honden en katten het huis binnenlopen met modderige pootjes. Met kunstgras heb je dit probleem niet meer, omdat er geen aarde is die in modder kan veranderen.

Aandachtspunten bij Kunstgras en Huisdieren

In de zomer kan kunstgras erg heet worden, vooral als het in direct zonlicht ligt. Dit kan onaangenaam zijn voor de pootjes van je huisdier. Zorg daarom voor schaduwrijke plekken of besproei het gras even voordat je huisdier erop gaat. Bij de installatie en het onderhoud van kunstgras worden soms chemicaliën gebruikt. Zorg ervoor dat je kiest voor diervriendelijke opties en vermijd agressieve schoonmaakmiddelen.

Kunstgras Onderhouden met Huisdieren

  • Urine en uitwerpselen: Hoewel urine gewoonlijk door het kunstgras heen dringt en geen vlekken achterlaat, is het belangrijk om uitwerpselen snel op te ruimen en het gebied te spoelen om geuren te voorkomen.
  • Reinigen: Regelmatig borstelen van het kunstgras helpt om het rechtop te houden en eventuele vervuiling door huisdieren te verwijderen.
  • Geur: Als je merkt dat het kunstgras begint te ruiken, overweeg dan speciale reinigingsproducten die zijn ontworpen voor kunstgras met huisdieren.

De Juiste soort kunstgras kiezen

Er zijn verschillende soorten kunstgras op de markt, sommige specifiek ontworpen voor huishoudens met huisdieren.

  • Drainage: Kies voor kunstgras met een goede drainage, zodat urine en water gemakkelijk kunnen wegvloeien.
  • Duurzaamheid: Als je een actief huisdier hebt, investeer dan in een robuuste kwaliteit die bestand is tegen intensief gebruik.
  • Zachtheid: Je wilt natuurlijk dat je huisdier comfortabel is, dus ga voor een zacht en natuurlijk aanvoelend kunstgras.

Tips voor Huisdieren op Kunstgras

Als je net kunstgras hebt geïnstalleerd, geef je huisdier dan de tijd om eraan te wennen. Begin met korte sessies en verleng deze geleidelijk. Creëer een specifieke speelzone op het kunstgras voor je huisdier. Zo kun je trainen waar ze kunnen spelen en waar niet. Zorg altijd voor voldoende vers water, vooral op hete dagen. Als het kunstgras warm wordt, kan je huisdier wat extra verkoeling nodig hebben.

Kunstgras kan een uitstekende keuze zijn voor huishoudens met honden en katten. Het biedt een duurzame, onderhoudsarme en hygiënische oplossing voor de tuin. Echter, zoals met alle producten, is het belangrijk om je huiswerk te doen, de juiste variant te kiezen en zorg te dragen voor het welzijn van je huisdier. Met de juiste zorg en aandacht kan kunstgras een win-win zijn voor zowel eigenaar als huisdier.

Plaats een reactie