Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Wilp

Wil jij ook een mooie groene tuin? Maar ontbreekt het je aan de tijd? Kies dan voor kunstgras in Wilp. Grastapijt wordt steeds beter. Het is bijna niet van echt te onderscheiden, het vergt minimaal onderhoud en kan het wel tegen een stootje. Daarbij worden de kosten ook steeds interessanter. Via de kunstgras-vergelijker bekijk je belangrijke informatie over de verschillende soorten kunstgras ondersteund met tips om jouw keuze te vereenvoudigen. Eveneens bieden we aanvullende info over de kosten, aanbiedingen en leginstructies.

 • Kunstgras is een kunststof namaak grasmat dat lijkt op echt gras.
 • Het wordt gebruikt in je voor- en achtertuin, een (dak)terras, balkon of als speelveld. En ook steeds meer sportvelden worden ervan gemaakt.
 • Het grootste voordeel is dat je altijd een prachtig groen laken in je tuin hebt.
 • Bovendien is het onderhoudsarm, is het duurzaam, en heeft het geen last van regen, sneeuw of hitte.
 • Kunstgras wordt ook vaak gekozen voor jonge gezinnen met kinderen (en huisdieren).
 • Een gewoon goede nep grasmat voor een tuinrenovatie is al te koop vanaf €16,25 voor een meter.

Probleemloos en betaalbaar kunstgras aankopen?

Bekijk de opties en ontvang een gratis staal.

Kunstgras laten leggen in Wilp

Het aanleggen van kunstgras vergt het nodige gereedschap en voorbereiding. Moet het binnenkort al gedaan worden of doe je het liever niet zelf? Besteed het dan uit aan de kunstgras legservice in Wilp. Een echte specialist kan het grastapijt helemaal voor je aanleggen. Je kunt lekker achterover leunen, je hoeft ook geen voorwerk te doen en de kwaliteit is uitstekend. Via onze nieuwsberichten kan je ook terecht voor meer info over Kunstgras in de tuin.

Instructies zelf leggen
Je kunt ook zelf het kunstgras leggen. Hierdoor hou je zelf geld over. In de instructies in het volgende hoofdstuk bieden we hierover extra informatie. Het alternatief is om bepaalde dingen zelf te doen. Het verwijderen van de oude grasmat en de ondergrond aanbrengen zou je zelf (met wat hulp) kunnen doen. Het leggen van de nieuwe grasmat is voor rekening van de hovenier.

Kunstgras leggen in 8 stappen

 1. Voorbereiden van de grond

  Verwijder de oude grasmat. Maak de ondergrond verder stabiel en zorg voor de waterafvoer.

 2. Egaliseren

  Zorg voor een zandbed van minimaal 5 cm (brekerzand). Egaliseer de grond zo goed mogelijk (bijv. met een lange stok of waterpas).

 3. Geotextiel stabilisatiedoek

  Knip het stabilisatiedoek op maat. Het fungeert als anti-worteldoek zodat onkruid geen kans krijgt en zo krijgt je niet zo snel deuken en putten.

 4. Matten uitrollen

  Haal de matten uit de verpakking en trek eventuele plooien recht. De mooie look krijg je op het moment dat wanneer je tegen de vleug in kijkt. Hou altijd wat gras over aan de randjes.

 5. Bijsnijden

  Ga het kunstgras op maat snijden. Hiervoor moet je een scherp voorwerp (mes) kiezen. Let erop dat de naden perfect op elkaar aansluiten.

 6. Lijmen

  Bij een gazon breder dan 4 meter ontkom je niet aan een naad. Je kan ervoor kiezen deze te verlijmen met een lijmband of speciale kunstgraslijm.

 7. Vastzetten

  Met behulp van de onzichtbare kunstgras haken is het geheel vast te zetten. Bevestig deze ankers om de 50 cm langs de randen van de grasmat.

 8. Opborstelen

  Je ontvangt het kunstgras op rolen is dus platgedrukt. Borstel voorzichtig tegen de vezelrichting in voor een kwalitatief eindresultaat. Bovendien is het instrooien van kwartszand aan te raden waardoor het strakker en netter blijft liggen.

Keuzehulp: welk soort kunstgras bestellen?

Wanneer je kiest voor kunstgras geniet je elke dag opnieuw van een mooi groen gazon. Dankzij de nieuwste innovaties is het bijna niet op te merken dat het namaak gras is. Geen kale stukken en je hoeft het niet winterklaar te maken of te onderhouden. Dat bespaart flink tijd! Je hebt de keuze uit velerlei materialen en varianten. We onderscheiden ze op het gebied van vezelsoort, tint, sprietlengte en zachtheid. De keuzehulp hieronder kan je gebruiken bij het vergelijken van het beste kunstgras in Wilp.

12 kooptips bij kunstgras bestellen in Wilp

 1. Hoe echt lijkt het: heeft het gras een mooie natuurlijke uitstraling, of oogt het erg plastic?
 2. Zachtheid: kan je er zacht op lopen of spelen (kinderen)?
 3. Hoogte van de sprieten: hoe zit het met de poolhoogte(12 mm tot 60 mm)?
 4. Nazorg: hoe zit het met garantie op de invloed van UV-straling?
 5. Kindvriendelijkheid: kunnen kinderen op deze grasmat spelen?
 6. Diervriendelijkheid: kan ik mijn dieren hierop laten lopen (honden of katten)?
 7. Materiaal: hoe komt het gras tot stand (zoals polyurethaan, polypropyleen, polypropeen, polyetheen)?
 8. Vormen garen: hoe is de vezel gevormd (C-shape of spine shape)?
 9. Waterbestendig: zitten er bijvoorbeeld drainagegaten in de tapijtrug?
 10. Mosdraad: zorgt voor extra steun en een zacht gevoel.
 11. Tint: wil jij een lichtgroene of donkergroene mat (of mintgroen) of zoek je specifiek rood, blauw of ander gekleurd kunstgras?
 12. Instrooien: is het nodig om het kunstgras in te strooien?

Altijd een mooi groen gazon?

Vergelijk kunstgras experts en vind de beste aanbieding in de outlet.

Kunstgras in de tuin laten leggen

In de winter, het voorjaar, de zomer en de herfst een mooie strakke groene tuin zonder dat je hoeft te maaien, bemesten of sproeien? Door kunstgras in de tuin te leggen ben je snel klaar. Aan de hand van de laatste productinnovaties krijgt het nepgras een levensechte uitstraling. Het heeft een sfeervolle uitstraling en de kwaliteit is voortreffelijk.

 • Geen onderhoud: niet meer verticuteren, bijzaaien, ontmossen, besproeien, onkruid wieden.
 • Past bij elk weertype (sneeuw, vorst, hitte of regen zijn geen probleem).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Wilp is al beschikbaar vanaf €20,00 per vierkante meter.

Kunstgras op balkons of terrassen

Met kunstgras op het balkon of terras ervaar je echt het gevoel van buiten. Op een balkon kun jij het beste kiezen voor een korte spriet. Het is zachter dan tegels en je hebt meteen het tuingevoel. De eigenschap “waterdoorlatend” is cruciaal. Je vind dit product bij bouwmarkten en winkels als Hornbach, Gamma, Action, Karwei, Hubo of Welkoop, Kwantum, Ikea, Carpetright, Intratuin.

 • Je bereikt daarmee een vrolijke en gezellige look.
 • Ook heel geschikt voor kinderen
 • Voor een dakterras of balkon van 10 m2 betaal je ongeveer €265,00.

Kindvriendelijk kunstgras speelveld

Buitenspelen is iets dat kinderen graag doen. Kunst speelgras heeft veel voordelen. Kinderen kunnen zonder zorgen het hele jaar buiten spelen. Daarnaast is het heel geschikt voor speelgoed, een wipwap of ander speeltoestel. Steeds vaker is het toepassen van valdemping ook aan te raden.

 • Kinderen kunnen het hele jaar door buiten spelen op een veilig gazon.
 • Een praktische ondergrond voor speeltoestellen of een opblaasbad.
 • Een kunstgras speelveld laten plaatsen in Wilp kan je al uitbesteden vanaf €24,00 p/m2.

Sportvelden

Sporten op namaak grasmatten wordt steeds populairder. Dit is vooral te zien bij sporten zoals voetbal, hockey maar ook in het fitness. De voordelen zijn groot. Het is bijzonder onderhoudsarm, het is bespeelbaar onder praktisch alle weersomstandigheden en het is ontzettend duurzaam.

 • De grasmat ligt er altijd mooi bij (elk seizoen).
 • Onderhoudsarm en het gaat lang mee.
 • De prijzen variëren per sport, en gebruikte materialen. Meer weten? Vraag informatie op bij de kunstgras specialist in Wilp.

Kunstgras voor huizen

Een kunstgras tapijt kan ook binnen worden gebruikt. Denk dan o.a. aan een winkelpand, evenement of speellocatie. Ook in een woning (speel- of kinderkamer) komt het goed van pas. Een groen grastapijt voor binnen realiseert een frisse look en is een goed alternatief voor laminaat of pvc.

 • Kunstgras voor binnen zorgt voor een bijzonder effect.
 • Te krijgen in bijna elk denkbare kleur zodat het past bij elk interieur.
 • Ideaal voor een game- of speelkamer.

Tarieven en aanbiedingen van grastapijt in Wilp december 2023

Enthousiast, en wil je het meteen laten leggen? En wil je meer weten over een prijsindicatie? De geschatte kosten van kunstgras wordt berekend a.d.h.v. poolhoogte, dichtheid van de vezels en de uitstraling. Het goedkoopste kunstgras in Wilp haal je al in huis v.a. €11,75 voor een meter. In de onderstaande tabel check je de prijzen van grastapijt in Wilp. Dit zijn de totaalprijzen met leggen. Je kunt veel besparen door verschillende onderdelen zelf uit te voeren. Op deze pagina kan je ook terecht voor onderwerpen als Kunstgras in kleur.

TypeEchtheidSpriethoogteKosten per m2
VoordeelDuidelijk nep3 mm€20,00
Low-endVerbetering nodig6 mm€29,00
GemiddeldAcceptabel28 mm€37,50
PerfectUitstekend45 mm€50,75
EersteklasGeen-imitatie53 mm€69,00
Verwachte kosten van kunstgras in Wilp (aanbieding).
kunstgras-wilp

Vind de beste grastapijt aanbiedingen

Uitsluitende bij erkende hoveniers.

Erkende hoveniers en tuinbedrijven in Wilp

Tegen lage kosten en in no-time kunstgras laten aanleggen in Wilp? Het is aan te raden dat dit grondig en goed gebeurt zodat het ook lang mee gaat. Je kunt het beste kiezen voor een een tuinman uit de gemeente Voorst. In het overzicht hieronder bekijk je adressen van goede hoveniers (provincie Gelderland) die jou kunnen ondersteunen bij het ontwerp, kiezen van de juiste kleur en zelf ook het kunstgras kunnen aanleggen. Op Kunstgrasrevolutie.nl vind je ook gemakkelijk hoveniers in Voorst, Klarenbeek, Loenen, Lieren en Beekbergen.

📝 Nog geen bedrijven gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over nepgras

Wat zijn de kosten van kunstgras?
De kosten voor het aanleggen van kunstgras in omgeving Wilp zijn tweeledig: de rollen kunstgras en de legservice. Op basis van poolhoogte, waterdoorlaatbaarheid en de gebruikte materialen betaal je om en nabij de €12,00 en €40,00 voor een vierkante meter. Hier bovenop komen nog de kosten van de legservice (rond de €8,50 & €18,00 voor een m2). Tenslotte zijn er soms nog kosten voor brekerzand, stabilisatiedoek, grondpennen, instrooizand, valdemping.

Is het mogelijk om zelf kunstgras te leggen?
Ja, dit is erg eenvoudig. Lees daarvoor ons speciale stappenplan. Ga niet zomaar aan de slag, maar lees je goed in. Regel een rechte en stevige ondergrond die goed gedraineerd is. Bereken de oppervlakte en bestel altijd wat extra (er is namelijk altijd snijverlies). Lijm de losse delen aan elkaar en sla de hoeken vast met de grondpennen. Het is aan te raden dat je de kunstgrasmat goed onderhoud.

Hoe kindvriendelijk is het?
Uiteraard is kunstgras zeer geschikt voor gebruik door kinderen (dat geldt ook voor huisdieren zoals katten en honden). Spullen die door de aanbieders worden gelegd voldoen aan de eisen die hiervoor gesteld zijn (geen lood of cadmium en brandveilig). Samen met een dempende zachte ondergrond is het ook prima te gebruiken bij speeltoestellen en in speelweides.

Hoe werken kunstgras coupons?
Heb je een klein balkonnetje waar je wat grastapijt op wilt leggen? Een goedkope restpartij kan dan heel interessant zijn. Dit zijn restanten van eerdere projecten van uitstekende kwaliteit, geschikt voor kleine oppervlaktes. Bij veel winkeliers vind je ze bij de kunstgras outlet. Op deze manier kan je extra goedkoop restpartijen kunstgras in Wilp kopen. Handig om te onthouden: bij meerdere coupons kan er licht kleurverschil optreden.

Kan ik aanspraak maken op garantie?
Elk type product kent eigen garantievoorwaarden. Doorgaans zit dit wel goed met een garantie van 5 tot wel 15 jaar. Het gaat hierbij om ongewone slijtage en het (UV) verkleuren van het gras. Vergeet daarom zeker niet om duidelijk af te spreken op welke garantievoorwaarden je kunt terugvallen.

Plaats een reactie