Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Heijenrath

Droom jij ook wel eens van een strakke groen tuin? Maar wil je er niet teveel onderhoud aan? Kies dan voor kunstgras in Heijenrath. Grastapijt is de laatste jaren flink verbeterd. Het zorgt voor een aantrekkelijk aanzicht, behoeft weinig onderhoud en heeft een lange levensduur. Tevens is het aantrekkelijk geprijsd. Via de kunstgras-vergelijker onderzoek je uitgebreide informatie over velerlei exemplaren kunstgras met een handige keuzehulp. Ook is er meer uitleg te vinden over de huidige prijzen, aanbiedingen en gegevens van plaatselijke hoveniers.

 • Kunstgras is een grastapijt gemaakt van PU of PE.
 • Dit is erg geschikt voor de achtertuin, een balkonnetje & terras of voor speeltuinen. En we zien het natuurlijk terug bij het voetbal en de hockey.
 • Wat echt geweldig is: dat je elke dag van het jaar een prachtig groen grasveld hebt.
 • Tevens is het onderhoudsarm, gaat het jarenlang mee, en kan het prima omgaan met extreem weer.
 • Kunstgras kan ook prima worden gebruikt voor jonge kinderen en dieren.
 • Een degelijke namaak grasmat voor een tuinrenovatie is al te koop vanaf €16,00 voor één m2.

Moeiteloos en tegen lage tarieven kunstgras bestellen?

Bekijk leveranciers en vraag gratis staaltje op.

Kunstgras laten leggen in Heijenrath

Kunstgras leggen is lastiger dan je misschien denkt. Wil je het snel geregeld hebben of heb je 2 linkerhanden? Laat deze werkzaamheden dan doen door een kunstgras legservice in Heijenrath. Een gespecialiseerd bedrijf kan het hele proces overnemen. Je hoeft je er zelf niet in te verdiepen, je hoeft verder geen benodigdheden te regelen en je kunt erop vertrouwen dat het perfect komt te liggen. Op dit portaal vind je ook meer info over Kunstgras laten leggen.

Informatie en tips over zelf leggen
Je kunt ook zelf het kunstgras leggen. Hierdoor hou je zelf geld over. Door middel van het stappenplan hieronder bieden we hierover extra informatie. Je kunt ook specifieke werkzaamheden in eigen beheer uitvoeren. Het schoon maken van de grond en het vlak maken van de ondergrond zijn prima klussen om zelf te doen. Het snijden, lijmen en leggen van de grasmat wordt dan gedaan door de specialist.

De 8 stappen van het kunstgras leggen

 1. Ondergrond recyclen

  Maak de oude grasmat los. Zorg voor een strakke onderlaag en pas goede drainage toe.

 2. Gelijktrekken

  Leg een zandbed van zo’n 7-8 cm aan. Egaliseer de ondergrond, eventueel met een trilplaat.

 3. Onderdoek

  Leg het stabilisatiedoek op het egale zandbed. Het voorkomt dat er onkruid doorkomt en zorgt dat alles stabiel blijft liggen.

 4. Rol het kunstgras uit

  Leg de matten op de juiste plek en voorkom plooien. De mat is het mooiste je tegen de vezelrichting inkijkt. Je mag wat ruimte overhouden aan alle kanten.

 5. Bijsnijden

  Snijd de grasmatten op maat. Dit kan bijvoorbeeld met een stanleymes. Je moet wel zorgen dat de verschillende stukken & naden goed aansluiten.

 6. Verlijmen

  Bij een grasveld die breder is dan 4 meter ontkom je niet aan een naad. Je kunt het aan elkaar lijmen door middel van kunstgrastape.

 7. Zet alles vast

  Door te kiezen voor de sterke kunstgras haken zet je het geheel vervolgens vast. Sla de haken met de hamer om de 50 cm in de grond.

 8. Opborstelen

  Het kunstgras wordt op rol geleverd en dus zijn de vezels nog platgedrukt. Gebruik een harde bezem om te borsten zodat de sprieten mooi rechtop komen te staan. Daarbij kan je het ook invegen met kwartszand zodat de vezels langer overeind blijven.

Keuzehulp: welk soort kunstgras bestellen?

Met kunstgras geniet je het hele jaar van een strak grasveld achter het huis. Het is tegenwoordig nauwelijks nog te zien dat het nep gras is. Geen doffe delen en je hoeft nooit meer te maaien of of andere onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Is dat niet geweldig? We onderscheiden velerlei producten. Je moet vooral letten op vezel dichtheid, nepheid, de backing en onderhoud. De keuzehulp hieronder is handig bij het zoekproces naar het beste kunstgras in Heijenrath.

12 tips bij kunstgras bestellen in Heijenrath

 1. Natuurgetrouw: lijkt het nét een echte grasmat, of valt meteen op dat het niet echt is?
 2. Zachtheid: kan je er zacht op lopen of spelen (kinderen)?
 3. Hoogte: wat is de hoogte van het gras (10 mm tot 45 mm)?
 4. Garantievoorwaarden: hoe lang krijg ik service en garantie?
 5. Kindvriendelijkheid: is het geschikt als speelveld?
 6. Diervriendelijk: kan ik mijn dieren hierop laten lopen (honden of katten)?
 7. Materiaal: welke grondstoffen zijn gekozen (gewoonlijk polyetheen, polypropyleen, polypropeen, polyurethaan)?
 8. Vorm van de vezels: welke vorm heeft de pool (C-shape of oval shape)?
 9. Waterafvoer: wat gebeurt met met overtollig regenwater?
 10. Geweven mosdraad: dit geeft volheid aan de groene grasvezels.
 11. Gekleurd: ga je voor licht- of donkergroen (of appelgroen) of ben je op zoek naar geel, rood of ander gekleurd gras?
 12. Instrooien: is het nodig om het kunstgras in te strooien?

Snel en voordelig een mooie groene tuin?

Vergelijk kunstgras leveranciers en bestel tegen de laagste prijs in de outlet.

Kunstgras in de tuin

12 maanden per jaar een perfect groen gazon zonder dat je er iets aan hoeft te doen? Dat is mogelijk met kunstgras voor in de tuin. Dankzij de nieuwste ontwikkelingen krijgt het nepgras een levensechte uitstraling. Het oogt sfeervol en het is milieuvriendelijk.

 • Geen onderhoud: niet meer besproeien, ontmossen, onkruid wieden, verticuteren, bijzaaien.
 • Blijft mooi onder alle weersomstandigheden (zowel bij hitte als sneeuw en vrieskou).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Heijenrath kan je al uitbesteden vanaf €19,50 p/m2.

Kunstgras voor op het (dak)terras of balkon

Met kunstgras op het balkon of terras ervaar je echt het gevoel van buiten. Voor een balkon is het verstandig om te kijken naar een korte spriet. Dit is een zacht product en geeft een kleurrijke sfeer. Een goede afvoer van regenwater is van groot belang. Dit is heel goed verkrijgbaar bij bouwmarkten en winkels als Gamma, Hornbach, Action, Hubo, Praxis of Intratuin, Welkoop, Kwantum, Leenbakker, Ikea.

 • Je geeft het balkon een toegankelijke en fijne look.
 • Het is een veilige ondergrond.
 • Voor een terras van 10 m2 ben je ongeveer kwijt €287,50.

Kunstgras als speelveld

Kinderen zijn dol op buiten spelen. Kunst speelgras is daarvoor ideaal. Jonge kids kun je daar zonder problemen op laten spelen. Eveneens werkt het ook prima met buiten speeltoestellen of zwembaden. In de meeste gevallen wordt het geleverd met valdemping.

 • Kinderen kunnen altijd heerlijk zonder zorgen buiten spelen.
 • Een populaire ondergrond voor speeltoestellen of een trampoline.
 • Dit kunstgras speelveld laten plaatsen in Heijenrath kan je al regelen vanaf €18,00 de meter.

Informatie over kunstgras sportvelden

Professioneel en amateur sporten op namaak grasmatten zien we meer en meer. Je ziet het met name in sporten zoals voetbal, hockey maar ook in het fitness. Sportclubs zijn er blij mee. Er is bijna geen onderhoud, je kunt er elke dag van het jaar op sporten, en het is ook nog eens een duurzame keuze.

 • Elke seizoen een gezonde mooie grasmat.
 • Bijna geen onderhoud en hartstikke duurzaam.
 • Voor kunstgras sportvelden zijn er geen vaste prijzen. Je kunt meer informatie opvragen bij een kunstgras specialist in Heijenrath.

Kunstgras voor huizen

Een mooi kunstgras tapijt zien we steeds vaker binnen. Je kunt dan denken aan een winkelpand, evenement of speellocatie. Ook op een kinderkamer of speelruimte is het iets dat we meer en meer terugzien. Een groen grastapijt voor binnen biedt een unieke uitstraling en is een mooi alternatief voor vloerbedekking.

 • Kunstgras voor binnen geeft een speels effect.
 • Je kunt het kopen in verschillende tinten die elk huis een beetje vrolijker maken.
 • Ook leuk op een kinderkamer of speelkamer.

Tarieven en aanbiedingen van grastapijt in Heijenrath maart 2024

Ga jij aan de slag met jouw tuin, balkon of dakterras? In dat geval wil je vast meer horen over de investering? De uiteindelijke kosten van kunstgras kunnen gecalculeerd worden door te kijken naar poolhoogte, zachtheid en de hoeveelheid vezels. Het goedkoopste kunstgras in Heijenrath is al te koop vanaf. €17,25 / m2. In het onderstaande overzicht tref je de prijzen van grastapijt in Heijenrath. Dit is een totaalprijs inclusief legservice. Je bent een stuk goedkoper uit door een aantal dingen zelf te doen. Op deze pagina kan je ook meer informatie lezen over Kunstgras ondergrond.

TypeEchtheidSprietlengteTarief per m2
AanbiedingOnecht2,5 mm€21,50
InstapBasic10 mm€30,00
NormaalGoed27 mm€39,25
SupremeGoed gedaan35 mm€48,75
TopsegmentGeen-imitatie56 mm€68,25
Tabel met kosten van kunstgras in Heijenrath (aanbieding).
kunstgras-heijenrath

Bekijk grastapijt acties en aanbiedingen

Zoek een hovenier voor deze klus.

Vind een hovenier of tuinbedrijf in Heijenrath

Voor een lage prijs en direct kunstgras laten aanleggen in Heijenrath? Het is aan te raden dat een expert zich daarmee bezig houdt zodat je er nog jarenlang van kunt genieten. Laat dit dan ook doen door een een tuinman uit de gemeente Gulpen-Wittem. In de tabel hieronder bekijk je de gegevens van erkende hoveniers (provincie Limburg) die diensten kunnen leveren zoals het kiezen van het juiste product en het aanleggen van het kunstgras. Op Kunstgrasrevolutie.nl bekijk je ook snel tapijtwinkels in Reijmerstok, Ingber, Gulpen, Margraten en Bemelen.

📝 Nog geen bedrijven gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over nepgras

Wat zijn de tarieven van kunstgras?
De verwachte kosten van het aanleggen van kunstgras in omgeving Heijenrath komen tot stand door 2 zaken: de graszoden en natuurlijk de manuren voor het leggen. Aan de hand van poolhoogte, dichtheid van de grassprieten en de hoeveelheid vezels kost het tussen de €14,00 en €35,00 per vierkante meter. Daarbij moet je rekening houden met het uurloon voor de legservice (varieert tussen €9,00 & €19,00 p/m2). Ook moet je soms rekenen op onkosten voor grondpennen, brekerzand, stabilisatiedoek, lijm, gereedschap.

Kan ik kunstgras zelf leggen?
Ja, dat is geen probleem. Onze experts schreven daarvoor het 8-stappenplan. Een goede voorbereiding is belangrijk. Regel een sterke en stabiele onderlaag met een goede waterafvoer. Zorg dat je voldoende rollen bestelt (neem een snijverlies van 5%). Laat alle delen mooi aansluiten door ze te lijmen en zet de randen vast met de unieke pennen. Het is belangrijk dat je de kunstgrasmat regelmatig schoonmaakt en opborstelt.

Kunnen kinderen erop spelen?
Absoluut, kinderen en kunstgras is een goede combinatie (en evengoed voor huisdieren zoals katten en honden). Producten die in ons land worden verkochten voldoen aan alle strenge gestelde eisen (geen losse korrels en milieuvriendelijk). Wanneer je kiest voor een dempende zachte ondergrond vormt het een veilige ondergrond bij o.a. speeltoestellen, een klimrek, glijbaan of speelweide.

Wat zijn kunstgras coupons en hoe werkt het?
Zoek jij een oplossing voor een kleine tuin of terras? Zo’n restpartij is absoluut slim om te overwegen. Dit zijn restanten die op de rol zijn blijven zitten geschikt voor een oppervlakte tot zo’n 10 m2. Je kunt ze bestellen tijdens de kunstgras outlet. Dankzij deze restpartijen kan je verrassend voordelig restpartijen kunstgras in Heijenrath kopen. Belangrijk: coupons kunnen kleurverschil vertonen (vergelijk altijd goed).

Heb ik recht op garantie?
Elk product beschikt over een unieke set voorwaarden. In de meeste situaties kan je rekenen op een termijn van 5 tot wel 20 jaar. Dit geldt voor naden en scheuren en op kleurbehoud (UV-schade). Het is zeer belangrijk om goed te informeren op welke garantievoorwaarden je kunt terugvallen.

Plaats een reactie