Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Allingawier

Het hele jaar door een strak groen tapijt in de achtertuin? Maar wil je er niet te veel moeite voor doen? Informeer dan eens naar kunstgras in Allingawier. Grastapijt heeft heel veel voordelen. Het zorgt voor een aantrekkelijk aanzicht, heeft heel weinig onderhoud nodig en gaat jarenlang mee. Als laatste is het aantrekkelijk geprijsd. Op Kunstgrasrevolutie.nl check je meer informatie over alle populaire exemplaren kunstgras ondersteund met tips om jouw keuze te vereenvoudigen. Ook vind je hier informatie over de onkosten, aanbiedingen en instructies voor het leggen.

 • Kunstgras is een grastapijt gemaakt van PU of PE.
 • Dit is erg geschikt voor de voortuin, op het terras of een balkon of voor speelplekken. En we zien het natuurlijk terug bij het voetbal en de hockey.
 • Het voornaamste voordeel is dat je het hele jaar door van een mooie groene grasmat kunt genieten.
 • Tevens hoef je niet te maaien of onkruid te wieden, is het duurzaam, en kan het omgaan met elk type weer.
 • Kunstgras is daarnaast ook erg geschikt voor gezinnetjes met kinderen (en dieren).
 • Een plastic grasmat voor in jouw achtertuin is al te koop vanaf €17,00 per vierkante meter.

Zonder gedoe en extra voordelig kunstgras laten leggen?

Bekijk de mogelijkheden en ontvang een gratis staal.

Kunstgras laten leggen in Allingawier

Zelf een kunstgrasmat aanleggen vraagt om enige voorbereiding. Heb je geen zin in gedoe of ben je niet zo handig? Besteed het dan uit aan de kunstgras legservice in Allingawier. Een echte specialist neemt alles voor je uit hand. Je hoeft zelf praktisch niets te doen, je hoeft verder geen benodigdheden te regelen en de kwaliteit is uitstekend. Via kunstgrasrevolutie.nl kan je ook meer informatie lezen over Kunstgras op het balkon.

Zelf leggen
Een andere optie is het kunstgras zelf leggen. Het kost wat voorbereiding, maar je kunt enorm veel besparen. In het volgende stukje zullen we dat verduidelijken. Je kunt ook kiezen om deels iets zelf te doen. Het uitzetten en afgraven van de ondergrond en het terrein afvlakken zijn eenvoudig zelf voor elkaar te maken. Het daadwerkelijk aanleggen van het nieuwe grasmat is voor rekening van de legservice.

De 8 stappen van het kunstgras leggen

 1. Ondergrond gereed maken

  Stort het oude gras af. Zorg voor een gezonde ondergrond met een goede waterafvoer.

 2. Gelijktrekken

  Hoog de grond op met zo’n 6-9 cm straatzand. Maak de ondergrond zo vlak mogelijk (gebruik daarvoor een houten lat of waterpas).

 3. Geovlies of een stabilisatiedoek

  Leg het stabilisatiedoek op de grond. Dit stopt mollen en ander ongedierte en zorgt voor een kwalitatieve basis.

 4. Positioneer het kunstgras

  Haal de matten uit de verpakking en verwijder eventuele plooien. De mooie look krijg je op het moment dat je tegen de vleug in kijkt. Je kunt beter wat aan de zijkanten overhouden dan te kort komen.

 5. Bijsnijden

  Snijd het gras netjes op maat. Hiervoor moet je een scherp voorwerp (mes) kiezen. Zorg dat de verschillende stukken & naden goed aansluiten.

 6. Vastzetten met lijm

  Indien je grasmat breder wordt dan 4 meter heb je altijd naden die je zult zien. Je kan ervoor kiezen deze te verlijmen door middel van kunstgrastape.

 7. Vastslaan

  Door gebruik te maken van de handige kunstgras haken kan je de mat vast zetten. Deze pinnen sla je om de 50 centimeter langs de randen van het veld.

 8. Opborstelen

  Je ontvangt het kunstgras op rolen dus zijn de vezels nog platgedrukt. Borstel de mat op tegen de pool in zodat de sprieten mooi rechtop gaan staan. Tevens kan je het geheel inzanden met kwartszand voor een extra dempende werking.

Keuzehulp: welk kunstgras is de beste?

Via kunstgras kun je ondanks de weersomstandigheden genieten van een strak groen gazon. Het is vandaag de dag absoluut niet te onderscheiden van echt gras. Geen kale delen en je hoeft het gras niet meer te maaien of te onderhouden. Dat klinkt toch perfect? We onderscheiden allerlei modellen en fabrikanten. Belangrijke aandachtspunten zijn stevigheid, tint, poolhoogte en onderhoud. Onze keuzehulp is nuttig bij het zoeken naar het beste kunstgras in Allingawier.

Hier moet je op letten bij het kunstgras bestellen in Allingawier

 1. Natuurgetrouw: lijkt het op een natuurlijk gras gazon, of valt meteen op dat het niet echt is?
 2. Zachtheid: hoe voelt het materiaal aan?
 3. Hoogte van de sprieten: wat is de lengte van de vezels (11 mm tot 65 mm)?
 4. Garantievoorwaarden: hoe zit het de UV-garantie op het gras?
 5. Kindvriendelijkheid: is dit speelgras geschikt voor jonge kinderen?
 6. Diervriendelijkheid: is het gras ook veilig voor mijn hond of kat?
 7. Materiaal: welke grondstoffen zijn gekozen (gewoonlijk polyurethaan, polypropyleen, polyethyleen, polypropeen)?
 8. Vezeltype: hoe omschrijf je de uitstraling (C-shape is het meest natuurgetrouw)?
 9. Waterdichtheid: zitten er bijvoorbeeld drainagegaten in de tapijtrug?
 10. Geïntegreerd mosdraad: geeft een extra natuurgetrouwe uitstraling.
 11. Tint: wil je liever iets lichter- of donkerder groen (dennegroen) of ben je op zoek naar geel, rood of ander gekleurd gras?
 12. Invegen: wordt het aangeraden om het gras in te vegen met instrooizand?

Altijd een mooie groene tuin?

Vergelijk kunstgras ondernemers en bestel tegen de laagste prijs in de outlet.

Kunstgras in de tuin

In de winter, het voorjaar, de zomer en de herfst een prachtig groen gazon zonder dat je er veel werk van hebt? Met kunstgras is dat simpel te realiseren. Aan de hand van de nieuwe productietechnieken is het niet of nauwelijks te onderscheiden van een echt gazon. De look is erg natuurlijk en het is milieuvriendelijk.

 • Niet meer ontmossen, onkruid wieden, verticuteren, bijzaaien, besproeien.
 • Het kan wel tegen een stootje(zowel bij hitte als sneeuw en vrieskou).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Allingawier kan al vanaf €23,00 per m2.

Kunstgras geschikt voor een balkon of terras

Met kortpolig kunstgras voor terrassen en balkon heb je ook zonder tuin het gevoel van buiten. Op het terras is het slim om te kiezen voor een kleine pool (tot 1,5 centimeter). Dit is een zacht product en en zorgt voor een aangename vibe. Een goede waterafvoer is essentieel. Ook te koop bij bouwmarkten en winkels als Hornbach, Action, Karwei, Praxis, Hubo of Ikea, Kwantum, Intratuin, Leenbakker, Welkoop.

 • Je krijgt hiermee een vrolijke en opgeruimde look.
 • Het wordt niet heet in de zon.
 • Voor een dakterras of balkon van 10 m2 ben je ongeveer kwijt €297,50.

Kunstgras speelveld

Buitenspelen is erg belangrijk voor kinderen. Kunst speelgras is ideaal voor de kids. Kinderen kunnen het hele jaar op een fijn groen gazon spelen. Tevens werkt het ook prima met klimrekken of schommels. Steeds vaker wordt dit besteld in combinatie met valdemping.

 • Kids kunnen 365 dagen per jaar lekker buiten spelen.
 • Een veel gekozen ondergrond voor speeltoestellen of een opblaasbad.
 • Een kunstgras speelveld laten plaatsen in Allingawier kan al vanaf €24,50 per M2.

Informatie over kunstgras sportvelden

Sporten op een namaak grasmat is de afgelopen jaren sterk gegroeid. We zien dit vooral terug in sporten als hockey, voetbal en tennis. Het heeft dan ook veel pluspunten. Het is gebruiksvriendelijk en makkelijk in onderhoud, je hebt altijd een strak speelveld, en het gaat jarenlang mee.

 • De grasmat ligt er altijd mooi bij (elk seizoen).
 • Onderhoudsarm en het gaat lang mee.
 • De prijzen hangen af van de sport die gespeeld wordt. Je kunt meer informatie opvragen bij een kunstgras specialist in Allingawier.

Kunstgras voor binnen

Het kunstgras tapijt is niet alleen voor buiten, maar ook voor binnen. Het is bijvoorbeeld gewild bij speelhallen, winkels of een evenementenhal. Ook in een woning (speel- of kinderkamer) is het goed te gebruiken. Een groen grastapijt voor binnen biedt een unieke uitstraling en is een mooi alternatief voor vloerbedekking.

 • Kunstgras voor binnen zorgt voor een bijzonder effect.
 • Het aanbod bestaat uit een hele verscheidenheid aan kleuren zodat het goed matcht met het interieur.
 • Ideaal voor een game- of speelkamer.

Onkosten en aanbiedingen van grastapijt in Allingawier maart 2023

Wil je zo snel mogelijk jouw grasveld vervangen? Dan ben je vast nieuwsgierig naar een prijsindicatie? De kosten van kunstgras wordt berekend a.d.h.v. poolhoogte, zachtheid en het materiaal. Het goedkoopste kunstgras in Allingawier is er al vanaf €16,00 voor één m2. In de prijstabel hieronder tref je de prijzen van grastapijt in Allingawier. Dit zijn de totaalprijzen met leggen. Je kunt al snel wat geld besparen door bepaalde handelingen zelfstandig te doen. Via de kunstgras-vergelijker kan je ook terecht voor meer info over Vragen over kunstgras.

TypeEchtheidLengte sprietKosten per m2
Actie100% namaak3 mm€20,75
InstapGemiddeld14 mm€28,75
ModaalPrima25 mm€40,25
PerfectNet echt35 mm€49,25
Exclusief100% natuurlijk56 mm€70,25
Lijst met kosten van kunstgras in Allingawier (aanbieding).
kunstgras-allingawier

Vind de beste aanbiedingen voor grastapijt

Altijd een geschikte hovenier.

De beste hoveniers en tuinbedrijven in Allingawier

Betaalbaar en binnenkort al kunstgras laten aanleggen in Allingawier? Je wilt natuurlijk dat dit op de juiste manier wordt geregeld zodat jij er jarenlang van kunt genieten. Je kunt het beste kiezen voor een een tuinman uit de gemeente Súdwest-Fryslân. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst verstrekken wij de gegevens van erkende hoveniers (provincie Friesland) die je kunnen helpen met het kiezen van het juiste product en het aanleggen van het kunstgras. Op deze pagina check je ook tuinbedrijven in Gaast, Piaam, Idsegahuizum, Makkum en Cornwerd.

ABCDE

Plaats een reactie