Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras FAQ: alle veelgestelde vragen

Consumenten hebben vaak nog veel vragen over kunstgras. In deze FAQ vind je de meest gestelde vragen en de daarbij behorende antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen of is het antwoord niet helder? Neem dan gerust contac top met ons. 

Is kunstgras volledig onderhoudsvrij?

Ja en nee. De kunststofgras-mat is vrijwel onderhoudsvrij, en hoeft u er bijna niets meer aan te doen. Wel is het wenselijk om bladeren en ander vuil te verwijderen zodat dit niet tussen het kunstgras wordt gelopen. Hierdoor heeft u langer plezier van een mooie kunststofgras-mat. Verder is het bij intensief gebruik noodzakelijk om de kunststof-grasvezel af een toe recht op te borstelen met een harde nylonbezem.

Kan kunstgras tegen wortels en mollen?

Door de sterke rug waarop het kunstgras wordt bevestigd, hebben wortels geen kans. Ze kunnen er niet doorheen groeien. En dat geldt ook voor mollen. Ze zullen netjes onder het kunstgras blijven. Verder zullen mollen uw kunstgrasveld mijden omdat door gebrek aan plantenwortels en nauwelijks wormen (voedsel voor de mol) in de grond aanwezig zijn.

Kan ik veilig barbecuen op kunstgras?

Net als bij tapijt zal, wanneer er onverhoopt kolen op het kunstgras vallen, deze een schroeiplekken achterlaten, maar de hete kolen zullen het kunstgras niet in vlammen zetten. De vezels van het kunstgras zullen heel beperkt wegsmelten. Het beste kunt u natuurlijk de BBQ op verharde ondergrond plaatsen om ieder risico te vermijden. Mocht je onverhoopt toch last hebben van een schroeiplek dan kan je deze alsnog gemakkelijk vervangen met een nieuw stukje gras

Waar kan ik allemaal kunstgras leggen?

Kunstgras kan op veel manieren en op veel plaatsen worden toegepast. En deze mogelijkheden houden niet op bij de tuin. Denk ook eens aan de kinderkamer (in te richten als voetbalkamer) het balkon of het terras. Of de kantorentuin in uw bedrijfspand en een mooie groene showroom waar u uw klanten kunt ontvangen.

Kan ik een opblaasbaar zwembadje op het kunstgras zetten?

Als de ondergrond van het kunstgras goed geprepareerd is kunt u zonder enige problemen uw zwembad(je) op het kunstgras laten staan. Het kunstgras zal er niet onder lijden. Wanneer het zwembad voor een langere periode op het kunstgras gestaan heeft, zullen de vezels na verwijdering van het zwembad plat zijn gaan liggen. Deze kunt u d.m.v. een harde nylonbezem weer eenvoudig overeind vegen.

Is kunstgras diervriendelijk?

Kunstgras is bijzonder diervriendelijk. Spelen met bijv. uw hond of kat op het gras kan prima. Wanneer uw huisdier uitwerpselen achterlaat op het gras, kunt u dit eenvoudig verwijderen met behulp van een plastic zakje (zoals u dat gewend bent).

Kunnen hellingen met kunstgras bekleed worden?

Zolang het een gelijkmatige glooiing betreft is er geen probleem. Temperatuurschommelingen zullen het kunstgras vanzelf vormen naar de ondergrond. Op steilere hellingen is het raadzaam minstens de bovenkant te verankeren met gegalvaniseerde nagels die onzichtbaar kunnen worden aangebracht.

Is het brandveilig?

Elk grastapijt heeft een brandwerende coating. Wel raden wij af een barbecue te organiseren op kunstgras. Het gras zal geen vlam vatten, maar wel beschadigen. Ook sigaretten niet doven in/op het tapijt. Ook dit laat brandplekken op uw gazon achter. Het kunstgras zal echter geen vlam vatten.

Hoe duurzaam is kunstgras?

Bij particulier gebruik bestaat de kans dat na 10-15 jaar uit esthetische overwegingen gekozen wordt voor vernieuwing. Voor professionele sportbeoefening mag de levensduur op 10-12 jaar worden geraamd: hoewel de vezels uiteraard niet volledig afgesleten zijn, zullen ze niet langer voldoen aan de strenge technische vereisten van de federaties

Gras laten leggen rondom bomen, kan dat?

Kan kunstgras ook rond bestaande bomen worden aangelegd? Dit is geen enkel probleem. De vorm van de bestaande stam wordt gevolgd en er worden gemakkelijk uitsparingen in de kunstgrasmat aangebracht. Het regenwater loopt bovendien eenvoudig weg door een kunstgrasmat zodat de wortels worden voorzien van water en de beplanting niet afsterft.

Hoe kindvriendelijk is het?

Kunstgrasvelden zijn kindvriendelijk en veilig om op te spelen. Sterker nog, ze worden zeer vaak gebruikt als ondergrond voor kinderspeelplaatsen, trapveldjes en schoolpleinen. Kunstgrasvelden zijn speciaal ontwikkeld en getest door TNO voor de consumentenmarkt. Het speelgras, de ondergrond en het soort zand zijn speciaal op de wensen van de consument afgestemd
Typ een bericht