Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Olst

Droom jij ook wel eens van een mooie groene tuin? Maar wil je er niet teveel onderhoud aan? Kijk dan eens naar kunstgras in Olst. Grastapijt is de laatste jaren flink verbeterd. Het heeft een natuurlijke uitstraling, het vergt minimaal onderhoud en heeft een lange levensduur. Daarbij is de prijs ook nog eens erg gunstig. Via onze vergelijker onderzoek je aanvullende info over allerlei modellen kunstgras met daarbij een praktische keuzehulp. Daarna verstekken we extra details over de actuele prijzen, aanbiedingen en gegevens van plaatselijke hoveniers.

 • Kunstgras is een industrieel grastapijt dat gemaakt wordt van kunststof materialen.
 • Dit is zeer aantrekkelijk voor tuinen, een (dak)terras, balkon of voor speelplekken. En we zien het natuurlijk terug bij het voetbal en de hockey.
 • Het voornaamste voordeel is dat je elke dag van het jaar een mooi groen tapijt hebt.
 • Verder heb je er nauwelijks werk mee, is het heel sterk materiaal, en heeft het geen last van hitte, sneeuw of regen.
 • Kunstgras wordt ook vaak gekozen voor gezinssituaties met kinderen (en huisdieren).
 • Een degelijke namaak grasmat waar je jarenlang plezier van hebt is al te bestellen voor €19,00 per m2.

Probleemloos en goedkoop kunstgras kopen?

Bekijk bedrijven en ontvang gratis staal / proefstukje.

Kunstgras laten leggen in Olst

Kunstgras leggen vergt het nodige gereedschap en voorbereiding. Heb je geen zin in gedoe of kun je zelf niet klussen? Het beste laat je dit dan doen door een kunstgras legservice in Olst. Een echte specialist kan de nodige ondersteuning bieden. Je hebt er zelf geen omkijken naar, de gehele planning wordt overgenomen en je mag er gerust op zijn dat het eindresultaat naar wens is. Op dit portaal lees je ook meer over Meest duurzame kunstgras.

Informatie en tips over zelf leggen
Een andere optie is het kunstgras zelf leggen. Dit levert een flink besparing op. In de instructies in het volgende hoofdstuk geven we hier een toelichting op. Je kunt ook kiezen voor een tussenoplossing. Het afgraven en afvoeren van de toplaag en het egaliseren van de ondergrond zou je zelf (met wat hulp) kunnen doen. Het leggen van de nieuwe grasmat laat je over aan de expert.

8-stappenplan voor kunstgras leggen

 1. Ondergrond recyclen

  Verwijder het oude gras. Zorg voor een strakke onderlaag die het water goed afvoert.

 2. Vlak maken

  Zorg voor een zandbed met brekerzand. Egaliseer de ondergrond met een hark en waterpas.

 3. Drukverdelend stabilisatiedoek

  Leg het stabilisatiedoek op het egale zandbed. Het fungeert als anti-worteldoek zodat onkruid geen kans krijgt en zorgt voor een kwalitatieve basis.

 4. Leg het kunstgras op z’n plek

  Leg de matten op de juiste plek en werk eventuele plooien weg. De mat is het mooiste je tegen de vezelrichting inkijkt. Hou altijd wat gras over aan de randjes.

 5. Het op maat snijden

  Ga het kunstgras op maat snijden. Een stanleymes is daarvoor zeer geschikt. Check of de naden recht naast elkaar liggen.

 6. Delen verlijmen

  Indien je grasmat breder wordt dan 4 meter krijg je een naad. Je kunt het aan elkaar lijmen door te kiezen voor nadenbanden of kunstgrastape.

 7. Maak alles vast

  Door middel van de onzichtbare kunstgras haken zet je het geheel vervolgens vast. Plaats de haken om de 50 cm langs de randen van de mat.

 8. Opborstelen

  Je krijgt het grastapijt vaak op rol geleverd (dus zijn de vezels flink ingedeukt). Borstel de mat op tegen de pool in om de sprieten mooi lang te maken. Tevens kan je ook kwartszand gebruiken zodat het nog een beetje extra verzwaard wordt.

Keuzehulp: welk kunstgras past bij mij?

Wanneer je kiest voor kunstgras geniet je het hele jaar van een perfect groen gazon. Het is bijna niet te onderscheiden van echt gras. Geen uitgedroogd gras en je hoeft niet meer te maaien, kantjes knippen of te sproeien. Dat klinkt toch goed? Je kunt kiezen uit diverse materialen en varianten. Belangrijke aspecten zijn sterkte, uitstraling, poolhoogte en milieuvriendelijkheid. Onze adviestool helpt je bij het kiezen van het beste kunstgras in Olst.

12 tips bij kunstgras bestellen in Olst

 1. Echtheid: lijkt het op een natuurlijk gras gazon, of zie je van afstand dat het nep is?
 2. Zachtheid: hoe zacht is het materiaal?
 3. Hoogte: hoe zit het met de poolhoogte(10 mm tot 60 mm)?
 4. Aftersales: hoe zit het de UV-garantie op het gras?
 5. Kindvriendelijk: is het geschikt als speelveld?
 6. Diervriendelijkheid: kunnen huisdieren hier ook op lopen (katten / honden)?
 7. Materiaal: waarvan is het gras gemaakt (denk aan polyetheen, polyethyleen, polyurethaan, polypropyleen)?
 8. Vorm: hoe ziet de pool eruit (C-shape of mogelijk een flat-shape)?
 9. Waterdichtheid: zitten er bijvoorbeeld drainagegaten in de tapijtrug?
 10. Geïntegreerd mosdraad: geeft een extra natuurlijke beleving aan het gras.
 11. Tint: ga je voor licht- of donkergroen (of legergroen) of zoek je specifiek rood, blauw of ander gekleurd kunstgras?
 12. Invegen: is het wel/niet nodig om de grasmat jaarlijks in te vegen?

Het hele jaar door een mooi groen gazon?

Vergelijk kunstgras ondernemers en vind de beste deals in de outlet.

Informatie over kunstgras in de tuin

Alle dagen van het jaar een strak groen gazon zonder dat er verder iets van je verwacht wordt? Met kunstgras is dat simpel te realiseren. Door middel van de laatste productinnovaties krijgt het nepgras een levensechte uitstraling. Het geeft een natuurlijke uitstraling en de kwaliteit is voortreffelijk.

 • Nooit meer verticuteren, ontmossen, bijzaaien, maaien, bemesten.
 • Blijft mooi onder alle weersomstandigheden (ook bij vrieskou of hete zomers).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Olst is al mogelijk voor €18,50 per m2.

Kunstgras geschikt voor een balkon of terras

Met kunstgras tapijt op balkons of terrassen haal je het buitengevoel echt naar boven. Op terrassen is het slim om te kiezen voor een kortpolig type. Het voelt lekker zacht en heeft een warme uitstraling. De eigenschap “waterdoorlatend” is fundamenteel. Tip: bekijk het goedkope assortiment van bouwmarkten en winkels als Karwei, Hubo, Gamma, Praxis, Action of Leenbakker, Kwantum, Welkoop, Intratuin, Carpetright.

 • Je creëert een toegankelijke en uitnodigende sfeer.
 • Het biedt een lekker zachte ondergrond.
 • Voor een balkon van 10 m2 moet je denken aan zo’n €252,50.

Kunstgras speelveld voor de kinderen

Kinderen zijn dol op buiten spelen. Kunst speelgras is daarvoor ideaal. Kinderen kunnen er altijd op spelen zonder vies te worden. Daarnaast is het verstandig i.c.m. speeltoestellen of een trampoline. Doorgaans is valdemping ook een goede extra keuze.

 • Kinderen kunnen het hele jaar door buiten spelen op een veilig gazon.
 • Een geschikte ondergrond voor speeltoestellen of een trampoline.
 • Dit kunstgras speelveld laten plaatsen in Olst kan al voor €21,50 de meter.

Informatie over kunstgras sportvelden

Sporten uitoefenen op namaak grasmatten is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Vooral bij sporten als tennis, hockey, voetbal, golf en ook steeds vaker fitness. Sportclubs zijn er blij mee. Het is bijzonder onderhoudsarm, je kunt sporten wanneer je wilt, en het gaat jarenlang mee.

 • De grasmat ligt er altijd mooi bij (elk seizoen).
 • Gemakkelijk te onderhouden en ontzettend sterk.
 • Voor kunstgras sportvelden gelden geen standaard prijzen. Voor meer info en offertes kan je terecht bij de kunstgras specialist in Olst.

Kunstgras voor binnen

Het kunstgras tapijt zien we steeds vaker binnen. Voorbeelden zijn een stand op een beurs of in een winkel. Ook in huis zien we het steeds meer terug. Een groen of gekeurd grastapijt grastapijt voor binnen geeft een creatief effect en dient prima als vloerbedekking.

 • Kunstgras voor binnen zorgt voor een bijzonder effect.
 • Je kunt het krijgen in allerlei tinten zodat het in elke woning past.
 • De leukste vloerbedekking voor een speelkamer.

Kosten en aanbiedingen van grastapijt in Olst maart 2023

Wil jij jouw tuin of balkon aanpakken? Dan wil je eerst wel wat meer weten over de investering? De geschatte kosten van kunstgras worden hoofdzakelijk bepaald door hoogte van de pool, dichtheid en het materiaal. Het goedkoopste kunstgras in Olst is al te bestellen voor €10,25 per m2. In de bijgaande tabel vergelijk je de prijzen van grastapijt in Olst. Het gaat hier om de totale kosten inclusief leggen. Je bent een stuk goedkoper uit door bepaalde handelingen zelfstandig te doen. Via de kunstgras-vergelijker bekijk je ook informatie over Kunstgras voor speelveld.

SoortEchtheidPoolhoogtePrijs per m2
Aanbieding100% namaak1 – 2 mm€20,50
AlgemeenGemiddeld8 mm€28,25
GangbaarKomt in de buurt27 mm€38,00
BeterGoed gedaan42 mm€49,75
ExclusiveLevensecht60 mm€68,25
Huidige kosten van kunstgras in Olst (aanbieding).
kunstgras-olst

Vind de beste grastapijt aanbiedingen

Kies voor een geschikt hovenier.

Betrouwbare hoveniers en tuinbedrijven in Olst

Betaalbaar en in korte tijd kunstgras laten aanleggen in Olst? Het is belangrijk dat dit op de juiste manier wordt aangelegd zodat je er lang plezier van blijft houden. Dit is dus typisch een klus voor een tuinman uit de gemeente Olst-Wijhe. In het onderstaande overzicht bekijk je contactgegevens van goede hoveniers (provincie Overijssel) die jou kunnen ondersteunen bij het kiezen van het juiste product en kunstgras leggen in en rondom je huis. Via onze vergelijker vind jij eveneens tuinspecialisten in Nieuw Heeten, Heeten, Broekland, Mariënheem en Luttenberg.

ABCDE

Plaats een reactie