Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Mariënheem

Wil jij ook genieten van een strak grasveld achter het huis? Maar ontbreekt het je aan de tijd? Overweeg dan eens kunstgras in Mariënheem. Grastapijt heeft heel veel voordelen. De echtheid is de laatste jaren flink toegenomen, je hebt er bijna geen onderhoud aan en het gaat met gemak 20 jaar mee. Daarbij is de prijs ook nog eens erg gunstig. Via onze vergelijker doorzoek je aanvullende info over verscheidene types kunstgras met een handige keuzehulp. Daarnaast is er meer uitleg te vinden over de verwachte kosten, aanbiedingen en gegevens van plaatselijke hoveniers.

 • Kunstgras wordt gemaakt van synthetische vezels die erg lijken op echt gras.
 • Een leuke alternatief voor tuinen, een (dak)terras, balkon of als speelveld. En het wordt natuurlijk gebruikt in de sport.
 • Wat echt geweldig is: dat je altijd kunt genieten van een groene grasmat.
 • Daarbij hoef je niet te maaien of onkruid te wieden, kan het wel tegen een stootje, en kan het omgaan met elk type weer.
 • Kunstgras is ook prima keuze voor jonge gezinnen met kinderen (en huisdieren).
 • Een degelijke namaak grasmat voor een tuinrenovatie koop jij al voor c.a. €16,75 per vierkante meter.

Gemakkelijk en extra voordelig kunstgras laten aanleggen?

Bekijk de mogelijkheden en krijg gratis staaltjes thuisbezorgd.

Kunstgras laten leggen in Mariënheem

Kunstgras in je tuin leggen is een precies werkje. Wil je het snel geregeld hebben of zie jij jezelf dat niet doen? Laat deze werkzaamheden dan doen door een kunstgras legservice in Mariënheem. Een handige hovenier kan je helemaal ontzorgen. Je hoeft zelf praktisch niets te doen, al het voorwerk kun je overslaan en ze gaan pas weg als alles helemaal goed ligt. Via onze blogs kan je ook meer informatie lezen over Kunstgras onderhouden.

Zelf leggen
Je kunt ook zelf het kunstgras leggen. Dit levert een flink besparing op. In het onderstaande stappenplan vertellen we je er alles over. Het alternatief is om bepaalde dingen zelf te doen. Het afvoeren dan het oude gras en het terrein afvlakken zou je zelf (met wat hulp) kunnen doen. Het leggen van de nieuwe grasmat wordt dan gedaan door de leverancier.

Kunstgras leggen in 8 stappen

 1. Ondergrond recyclen

  Verwijder eerst het eventuele oude gras. Maak de ondergrond verder stabiel met een goede drainage.

 2. Gladmaken

  Breng een laag stratenmakerszand aan. Egaliseer de ondergrond met een hark en waterpas.

 3. Drukverdelend stabilisatiedoek

  Leg het stabilisatiedoek op het egale zandbed. Dit houdt mollen tegen en realiseert een stabiele basis.

 4. Stroken kunstgras uitrollen

  Leg de matten op de juiste plek en voorkom plooien. Het beste is als wanneer je tegen de vleug in kijkt. Hou altijd wat gras over aan de randjes.

 5. Bijsnijden

  Ga het kunstgras op maat snijden. Een stanleymes is daarvoor zeer geschikt. Je moet wel zorgen dat alle delen / naden strak tegen elkaar liggen.

 6. Verlijmen

  Gaat het om een oppervlakte van meer dan 4 meter breed? Dan krijg je een naad. Je kan ervoor kiezen deze te verlijmen door gebruik te maken van kunstgrastape.

 7. Maak alles vast

  Met behulp van de handige kunstgras haken zet je het helemaal vast. Plaats de haken om de 50 cm langs de randen van de mat.

 8. Opborstelen

  Je krijgt het grastapijt vaak op rol geleverd (dus moet de pool nog uitzetten). Gebruik een harde bezem om te borsten zodat het bijna niet van een echte grasmat te onderscheiden is. Eventueel is het instrooien van kwartszand aan te raden voor een extra dempende werking.

Keuzehulp: welk kunstgras is de beste?

Met kunstgras geniet je elke dag opnieuw van een mooie en strakke groene tuin. Met de hedendaagse technieken is het echt niet meer te merken dat je met nep gras te maken hebt. Geen vieze delen en je hoeft niet meer te maaien, kantjes knippen of of te bemesten. Dat klinkt toch perfect? Er zijn verschillende soorten, kleuren en formaten. Belangrijke aandachtspunten zijn vezelsoort, uitstraling, de backing en duurzaamheid. Onze keuzehulp is praktisch bij het vergelijken van het beste kunstgras in Mariënheem.

12 aandachtspunten bij kunstgras bestellen in Mariënheem

 1. Natuurlijkheid: lijkt het op een natuurlijk gras gazon, of is het overduidelijk nep?
 2. Zachtheid: is het geschikt om lekker op te liggen?
 3. Hoogte: wat kun je zeggen over de pool (5 mm tot 45 mm)?
 4. Servicevoorwaarden: heb ik recht op vervanging bij verkleuring?
 5. Kindvriendelijk: is het te gebruiken als speelgras?
 6. Diervriendelijkheid: kan een hond of kat veilig op op het gras lopen?
 7. Materiaal: waar is het gras van gemaakt (gewoonlijk polyetheen, polyurethaan, polypropyleen, polyethyleen)?
 8. Vezeltype: welke vorm heeft de pool (C-shape of maanvorm)?
 9. Waterdoorlatend: op welke manier wordt regenwater afgevoerd?
 10. Geweven mosdraad: levensecht mosdraad voor natuurlijke look.
 11. Uitstraling: wil jij een lichtgroene of donkergroene mat (of mintgroen) of gaat je voorkeur uit naar gekleurd kunstgras?
 12. Instrooizand: adviseert de fabrikant om de grasmat jaarlijks in te vegen?

Ook genieten van een strakke groen tuin?

Vergelijk kunstgras experts en vraag een offerte aan voor de laagste prijs in de outlet.

Alles over kunstgras in de tuin

Snel en voordelig een strak grasveld achter het huis zonder dat je het hoeft te onderhouden? Door kunstgras in de tuin te leggen ben je snel klaar. Door de laatste innovaties is het kunstgras bijna niet meer te onderscheiden van echt gras. Het oogt heel natuurlijk en je hebt er lang plezier van.

 • Vergeet al dat bemesten, maaien, onkruid wieden, verticuteren, bijzaaien.
 • Mooi in elk klimaat of weertype (sneeuw, vorst, hitte of regen zijn geen probleem).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Mariënheem regel je al vanaf €19,00 per strekkende meter.

Kunstgras geschikt voor een balkon of terras

Met kunstgras tapijt op balkons of terrassen ervaar je echt het gevoel van buiten. Voor een terras is het verstandig om te kijken naar een korte pool. Dit is lekker zacht aan de voeten en zorgt voor een landelijke sfeer. Een goede waterafvoer is essentieel. Ook te koop bij bouwmarkten en winkels als Gamma, Hubo, Praxis, Action, Hornbach of Intratuin, Welkoop, Kwantum, Ikea, Carpetright.

 • Het geeft een toegankelijke en uitnodigende sfeer.
 • Het is een veilige ondergrond.
 • Voor een klein terras of gemiddeld balkon (10 m2) moet je denken aan zo’n €252,50.

Kindvriendelijk kunstgras speelveld

Kinderen spelen graag in de tuin. Kunst speelgras heeft veel voordelen. Jonge kinderen kunnen daar zorgeloos op ravotten. Tevens is het extra veilig voor gebruik met buiten speeltoestellen of zwembaden. Ook wordt er valdemping aangebracht onder het veld.

 • Kids kunnen elke dag van het jaar onbezorgd buiten spelen.
 • De juiste ondergrond voor speeltoestellen of een trampoline.
 • Je eigen kunstgras speelveld laten plaatsen in Mariënheem is al mogelijk voor €20,00 per strekkende meter.

Informatie over kunstgras sportvelden

Professioneel en amateur sporten op namaak grasmatten zien we meer en meer. We zien dit vooral terug in sporten als hockey, tennis, voetbal, golf, korfbal en nog veel meer sporten. Het heeft dan ook veel pluspunten. Er is bijna geen onderhoud, je hebt altijd een strak speelveld, en het is ontzettend duurzaam.

 • Op elk moment van het jaar een goede grasmat.
 • Gebruiksvriendelijk, onderhoudsarm en het gaat lang mee.
 • Een kunstgras sportveld vraagt om specifieke kennis. Je kunt meer informatie opvragen bij een kunstgras specialist in Mariënheem.

Kunstgras voor thuis

Zo’n kunstgras tapijt zien we steeds vaker binnen. Het is bijvoorbeeld gewild bij een winkelpand, evenement of speellocatie. Ook in de woning is het iets dat we meer en meer terugzien. Een gekleurd of gewoon groen grastapijt voor binnen is iets bijzonders en is een goed alternatief voor laminaat of pvc.

 • Kunstgras voor binnen geeft een creatief effect.
 • Het is beschikbaar in verschillende tinten die passend zijn in elk type woning.
 • Erg geschikt als ondergrond voor een speelkamer.

Prijzen en aanbiedingen van grastapijt in Mariënheem maart 2023

Wil je op korte termijn aan de slag met jouw tuin? Dan wil jij vast meer details over de kosten? De geschatte kosten van kunstgras kunnen gecalculeerd worden door te kijken naar hoogte van de pool, dichtheid en de hoeveelheid vezels. Het goedkoopste kunstgras in Mariënheem haal je al in huis v.a. €17,00 voor één m2. In deze tabel bekijk je de prijzen van grastapijt in Mariënheem. Het gaat hier om de totale kosten inclusief leggen. Je kunt een forse besparing realiseren door zelf al de oude grasmat af te voeren. Op Kunstgrasrevolutie.nl bekijk je ook informatie over Vergelijk kunstgras.

SoortEchtheidLengteKosten per m2
GoedkoopNamaaksel2 – 3 mm€22,50
AlgemeenStandaard11 mm€31,00
StandaardKomt in de buurt22 mm€41,25
PerfectNet echt37 mm€50,25
Exclusief99,99% echt52 mm€68,25
Huidige kosten van kunstgras in Mariënheem (aanbieding).
kunstgras-marienheem

Vind de beste aanbiedingen voor grastapijt

Vind een hovenier die bij je past.

Zoek een hovenier of tuinbedrijf in Mariënheem

Voordelig en direct kunstgras laten aanleggen in Mariënheem? Het is essentieel dat dit grondig en goed gebeurt zodat de kwaliteit jarenlang goed blijft. Laat dit doen door een tuinman uit de gemeente Raalte. In de tabel bieden wij contactgegevens van regionale hoveniers (provincie Overijssel) die diensten kunnen leveren zoals het kiezen van het juiste product en het vakkundig aanleggen van de matten. Op dit portaal vind je tevens tuinexperts in Luttenberg, Oosterwolde, t Loo, Hattemerbroek en Wezep.

ABCDE

Plaats een reactie