Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Kring van Dorth

Droom jij ook van een prachtig groene tuin? Maar heb je niet echt groene vingers? Bekijk dan de mogelijkheden van kunstgras in Kring van Dorth. Grastapijt heeft heel veel voordelen. Heeft een frisse en landelijke uitstraling, heeft heel weinig onderhoud nodig en het is supersterk. Tevens is de prijs ook nog eens erg gunstig. Via onze vergelijker doorzoek je aanvullende info over allerlei types kunstgras inclusief een keuzehulp. Daarbij lees je hier meer over de onkosten, aanbiedingen en vind je hoveniers en specialisten uit de regio.

 • Kunstgras wordt gemaakt van synthetische vezels die erg lijken op echt gras.
 • Dit is zeer aantrekkelijk voor tuintjes, het balkon of dakterras of voor speelveldjes. En ook steeds meer sportvelden worden ervan gemaakt.
 • Het voornaamste voordeel is dat je het hele jaar door een strak en groen gazon hebt liggen.
 • Ook is het onderhoudsarm, is het heel sterk materiaal, en kan het omgaan met elk type weer.
 • Kunstgras kan ook prima worden gebruikt voor kinderen en huisdieren.
 • Een kwalitatieve nep grasmat voor een terras of tuin is al te koop vanaf €16,50 voor één m2.

Razendsnel en voordelig kunstgras bestellen?

Bekijk de opties en vraag gratis staaltje op.

Kunstgras laten leggen in Kring van Dorth

Zelf een kunstgrasmat aanleggen is een precies werkje. Heb je geen zin in gedoe of ben jij niet zo’n klusser? Besteed het dan uit aan de kunstgras legservice in Kring van Dorth. Een vakkundig team kan het van A tot Z voor je uit handen nemen. Je hoeft zelf praktisch niets te doen, je hebt geen gereedschap nodig en ze gaan pas weg als alles helemaal goed ligt. Via kunstgrasrevolutie.nl kan je ook meer informatie lezen over Productie van kunstgras.

Informatie en tips over zelf leggen
Uiteraard kan je het kunstgras ook zelf leggen. Dit scheelt veel geld. Hieronder zullen we dat verduidelijken. Je kunt ook samen met een bedrijf de klus klaren. De oude grasmat afvoeren en het egaliseren van de ondergrond kan je in overleg in eigen beheer uitvoeren. Het leggen, snijden en vastzetten van de grasmat laat je over aan de legservice.

8-stappenplan voor kunstgras leggen

 1. Ondergrond gereed maken

  Verwijder eerst het eventuele oude gras. Zorg voor een stabiele en sterke onderlaag en zorg voor de waterafvoer.

 2. Gelijktrekken

  Pas 5 tot 10 centimeter zand toe. Egaliseer de grond zo goed mogelijk met een hark en waterpas.

 3. Worteldoek / stabilisatiedoek

  Breng het stabilisatiedoek aan. Het fungeert als anti-worteldoek zodat onkruid geen kans krijgt en verhelpt eventuele oneffenheden.

 4. Kunstgras uitrollen

  Rol de matten naar de goede plek en werk eventuele plooien weg. De mat is het mooiste je het gras zo legt dat je tegen de vleug inkijkt. Houd altijd wat ruimte over aan de zijkanten.

 5. De naden snijden

  Ga het kunstgras op maat snijden. Kies hiervoor een goed stanleymes. Zorg dat de verschillende stukken & naden goed aansluiten.

 6. Onderdelen lijmen

  Indien je grasmat breder wordt dan 4 meter zit je met losse delen (en naden). De losse delen maak je aan elkaar vast door middel van kunstgrastape.

 7. Vastzetten

  D.m.v. de onzichtbare kunstgras haken kan je de mat vast zetten. Bevestig deze ankers om de 50 cm langs de randen van de grasmat.

 8. Opborstelen

  Het grastapijt zal compact geleverd worden wat betekent dat de sprieten vaak nog platgedrukt zijn. Borstel het op met een harde bezem voor een kwalitatief eindresultaat. Eventueel is het instrooien van kwartszand aan te raden zodat de vezels langer overeind blijven.

Keuzehulp: welk type kunstgras kan ik het beste kiezen?

Wanneer je kiest voor kunstgras geniet je altijd van een strak en groen grasveld. Het is tegenwoordig helemaal niet meer te onderscheiden van echt gras. Geen vieze stukken en je hoeft niet meer te maaien, kantjes knippen of of andere onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Dat klinkt toch goed? Er bestaan diverse soorten, kleuren en formaten. Belangrijke aspecten zijn vezelsoort, look, sprietlengte en structuur. De keuzehulp hieronder is handig bij het uitzoeken van het beste kunstgras in Kring van Dorth.

12 tips en tricks bij het kunstgras bestellen in Kring van Dorth

 1. Realistisch: heeft het gras een mooie natuurlijke uitstraling, of is het duidelijk nep?
 2. Zachtheid: is het lekker zacht om op te lopen?
 3. Poolhoogte: wat is de hoogte van het gras (15 mm tot 70 mm)?
 4. Nazorg: hoe zit het met garantie op de invloed van UV-straling?
 5. Kindvriendelijk: is het te gebruiken als speelgras?
 6. Diervriendelijkheid: hoe goed is dit gras voor huisdieren als katten of honden?
 7. Materiaal: welke grondstoffen zijn gekozen (standaard polypropeen, polyurethaan, polyetheen, polyethyleen)?
 8. Vorm: hoe ziet de pool eruit (C-shape of maanvorm)?
 9. Waterafvoer: hoe wordt (regen)water afgevoerd?
 10. Gekleurd mosdraad: geeft een extra natuurgetrouwe uitstraling.
 11. Gekleurd: wil je liever iets lichter- of donkerder groen (antiekgroen) of gaat je voorkeur uit naar gekleurd kunstgras?
 12. Invegen: is het noodzakelijk om het kunstgras in te strooien?

Altijd een net en strak groen gazon?

Vergelijk kunstgras experts en vind de laagste prijs in de outlet.

Kunstgras voor in de tuin

Het hele jaar een mooie en strakke groene tuin zonder dat jij je daarvoor hoeft in te spannen? Namaak gras in de tuin heeft heel veel voordelen. Middels de nieuwe productietechnieken heeft het grastapijt tegenwoordig een levensechte uitstraling. Het heeft een sfeervolle uitstraling en je hebt er lang plezier van.

 • Onderhoudsvrij: niet langer bemesten, bijzaaien, besproeien, ontmossen, maaien.
 • Geschikt voor alle weersomstandigheden (kan tegen sneeuw, regen, hagel, hitte, vrieskou etc.).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Kring van Dorth is al mogelijk vanaf €19,50 voor een vierkante meter.

Kunstgras voor op het (dak)terras of balkon

Met kunstgras leggen op je balkon of terras creëer je het echte buitengevoel. Voor een terras adviseren wij een kleine pool (tot 1,5 centimeter). Het voelt lekker zacht en geeft een natuurlijke uitstraling. De juiste drainage is hierbij erg belangrijk. Kijk dan ook eens bij bouwmarkten en winkels als Hubo, Action, Hornbach, Praxis, Karwei of Kwantum, Welkoop, Ikea, Carpetright, Intratuin.

 • Het biedt een natuurlijke en schone look.
 • Geschikt voor kinderen om te spelen
 • Voor een klein terras of gemiddeld balkon (10 m2) betaal je plus minus €290,00.

Kunstgras speelveld voor de kinderen

Veel kinderen houden van rennen en spelen. Kunst speelgras is perfect voor hen. Kinderen kunnen zonder zorgen het hele jaar buiten spelen. Tevens biedt het extra veiligheid in combinatie met een zwembad, glijbaan of trampoline. Veelal is het toepassen van valdemping ook aan te raden.

 • Kinderen kunnen elke dag van het jaar lekker buiten spelen.
 • Een handige ondergrond voor een zwembadje of speeltoestel.
 • Zo’n kunstgras speelveld laten plaatsen in Kring van Dorth is al mogelijk voor €17,00 voor een m2.

Soorten kunstgras om te sporten

Sporten uitoefenen op namaak grasmatten is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Je ziet het met name in sporten zoals voetbal, tennis, hockey, korfbal, etc. Er zitten dan ook ontzettend veel voordelen aan. Het is gebruiksvriendelijk en makkelijk in onderhoud, het is bespeelbaar onder praktisch alle weersomstandigheden en het gaat met gemak 10 tot 15 jaar mee.

 • Elke maand een professionele grasmat.
 • Weinig onderhoud en een verantwoorde investering.
 • De prijzen hangen af van de sport die gespeeld wordt. Kies uitsluitend voor een betrouwbare kunstgras specialist in Kring van Dorth.

kunstgras voor woningen

Een speciaal kunstgras tapijt kan ook binnen worden gebruikt. Je kunt dan denken aan een winkelpand, evenement of speellocatie. Ook in huis zien we het steeds meer terug. Een groen grastapijt voor binnen geeft een bijzondere uitstraling en kan een mooi alternatief voor tapijt zijn.

 • Kunstgras voor binnen zorgt voor een bijzonder effect.
 • Beschikbaar in bijna elk denkbare kleur zodat het in elke woning past.
 • De leukste vloerbedekking voor een speelkamer.

Kosten en aanbiedingen van grastapijt in Kring van Dorth september 2023

Wil je zo snel mogelijk jouw grasveld vervangen? En wil je meer weten over de kosten? De geschatte kosten van kunstgras zijn afhankelijk van poolhoogte, dichtheid en de echtheid. Het goedkoopste kunstgras in Kring van Dorth is al beschikbaar vanaf €15,25 / m2. In de prijstabel hieronder vind je de prijzen van grastapijt in Kring van Dorth. Dit zijn prijzen inclusief leggen. Je kunt veel besparen door zelf al de oude grasmat af te voeren. Op deze pagina vind je ook meer info over Kunstgras voor kinderen.

TypeEchtheidHoogte poolKosten per m2
Aanbieding100% namaak2 – 4 mm€20,75
Low-endBasic8 mm€31,00
Gangbaar3 sterren29 mm€40,75
SupremeNet echt37 mm€51,00
EersteklasGeen onderscheid60 mm€71,25
Huidige kosten van kunstgras in Kring van Dorth (aanbieding).
kunstgras-kring-van-dorth

Het beste grastapijt voor de laagste prijs

Uitsluitende bij erkende hoveniers.

Zoek een hovenier of tuinbedrijf in Kring van Dorth

Voor een aantrekkelijke prijs en binnenkort al kunstgras laten aanleggen in Kring van Dorth? Het is essentieel dat dit op de juiste manier gedaan wordt zodat het ook lang mee gaat. Laat dit dan ook doen door een een tuinman uit de gemeente Lochem. In het onderstaande overzicht lees je contact- en adresgegevens van erkende hoveniers (provincie Gelderland) waar je terecht kunt voor tuinontwerpen, verkoop en het leggen van kunstgras. Op Kunstgrasrevolutie.nl vind jij eveneens tuincentra in Joppe, Epse, Gorssel, Eefde en Rietmolen.

📝 Nog geen bedrijven gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Nepgras FAQ: alle veelgestelde vragen

Wat zijn de totale kosten van kunstgras?
De onkosten van het aanleggen van kunstgras in omgeving Kring van Dorth kun je berekenen door te kijken naar 2 facetten: het gras zelf en de uurtarieven van de medewerkers. Op basis van poolhoogte, dichtheid van de grassprieten en de uitstraling schommelen de prijzen tussen de €19,00 tot €35,00 per vierkante meter. Daarbovenop heb je dan nog de legkosten (tussen de €10,50 – €19,50 per m2). Ook betaal je soms nog extra kosten voor instrooizand, lijm, gereedschap, brekerzand, valdemping.

Kan ik zelf mijn kunstgras aanleggen?
Ja, dat is geen probleem. Lees daarvoor ons duidelijke stappenplan. Een goede voorbereiding is belangrijk. Zorg voor een stabiele ondergrond en zorg voor correct afschot. Zorg dat je voldoende rollen bestelt (dit komt door het snijverlies). Verlijm alle stukken zodat ze goed aansluiten en zet het op de hoeken vast met de kunstgrashaken. Het is essentieel dat je de kunstgrasmat goed onderhoud.

Is het geschikt voor kinderen?
Ja, kunstgras is een ideale ondergrond voor kinderen (en evengoed voor huisdieren zoals honden en katten). Vloerproducten die door de leverancier worden geleverd voldoen aan alle strenge gestelde eisen (geen losse korrels en brandwerend). Gecombineerd met een ondergrond met valdemping vormt het een veilige ondergrond bij o.a. speeltoestellen, een klimrek, glijbaan of speelweide.

Wat zijn kunstgras coupons?
Wil jij een klein (dak)terras of balkon voorzien van grastapijt? Zo’n restpartij is dan zeker iets om te bekijken. Dit zijn overblijfselen of fabriekspartijen die qua afmeting nog prima verkoopbaar zijn. Je komt ze dikwijls tegen in de kunstgras outlet. Door hiervan te profiteren kan je voor een prikkie restpartijen kunstgras in Kring van Dorth kopen. Tip: als je kiest voor meerdere coupons heb je soms te maken met kleurverschil.

Op hoeveel jaar garantie heb ik recht?
Elke leverancier kent eigen garantievoorwaarden. Doorgaans heb je recht op garanties tussen de 7 en 13 jaar. Het gaat hierbij om naden en scheuren en op kleurbehoud (UV-schade). Het is verstandig om vooraf na te kijken op welke garantievoorwaarden je kunt terugvallen.

Plaats een reactie