Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Minnertsga

Het hele jaar door een strakke groen tuin? Maar zie je het vele onderhoud niet zitten? Check dan eens de mogelijkheden van kunstgras in Minnertsga. Grastapijt wordt steeds mooier en betaalbaarder. Het zorgt voor een aantrekkelijk aanzicht, onderhoud is nauwelijks nodig en kan het heel goed tegen intensief gebruik. Tevens is de prijs ook nog eens erg gunstig. Op deze website check je praktische informatie over veelgekozen varianten kunstgras ondersteund met tips om jouw keuze te vereenvoudigen. Daarnaast is er meer uitleg te vinden over de tarieven, aanbiedingen en contactgegevens van lokale specialisten.

 • Kunstgras bestaat uit korrels gemaakt van polypropyleen, polyethyleen of polyamide.
 • Het wordt gebruikt in tuinen, het balkon of dakterras of als ondergrond om op te spelen. We zien het daarnaast ook veel in de sport.
 • Positief hieraan is dat je elke dag van het jaar een mooie groen gazon hebt.
 • Tevens hoef je niet te maaien of onkruid te wieden, kan het intensief gebruikt worden, en kan het omgaan met elk type weer.
 • Kunstgras gaat ook heel goed samen met gezinnetjes met kinderen (en dieren).
 • Een plastic grasmat voor een complete tuin koop je al vanaf €16,50 p/m2.

Moeiteloos en extra voordelig kunstgras laten aanleggen?

Bekijk aanbieders en vraag gratis staal op.

Kunstgras laten leggen in Minnertsga

Het aanleggen van kunstgras is lastiger dan je misschien denkt. Wil je het snel geregeld hebben of ben je zelf niet zo’n klusser? Laat dit dan doen door een kunstgras legservice in Minnertsga. Een gespecialiseerd bedrijf legt het grastapijt perfect voor je aan. Je kunt lekker achterover leunen, je hoeft verder geen benodigdheden te regelen en ze gaan pas weg als alles helemaal goed ligt. Op onze vergelijker vind je ook meer info over Zelf kunstgras leggen.

Info en voordelen van zelf leggen
Uiteraard kan je het kunstgras ook zelf leggen. Op die manier kan je veel geld besparen. In het overzicht hieronder vertellen we je er alles over. Er is natuurlijk ook een tussenoplossing. Het verwijderen van de oude grasmat en het aantrillen en uitvlakken van het zandbed zou je zelf (met wat hulp) kunnen doen. Het verwerken van de nieuw te leggen grasmat wordt dan gedaan door de legservice.

De 8 stappen van het kunstgras leggen

 1. Ondergrond klaarmaken

  Stort het oude gras af. Zorg voor een stabiele en sterke onderlaag en zorg voor de waterafvoer.

 2. Vlakstrijken

  Zorg voor een zandbed van minimaal 5 cm (brekerzand). Probeer hierna alles te egaliseren (gebruik daarvoor een houten lat of waterpas).

 3. Worteldoek / stabilisatiedoek

  Leg het stabilisatiedoek op de grond. Dit voorkomt onkruid en verhelpt eventuele oneffenheden.

 4. Kunstgras uitrollen

  Rol de matten naar de goede plek en werk eventuele plooien weg. Het geeft het mooiste effect wanneer de grassprieten tegen de kijkrichting wijzen. Hou altijd wat gras over aan de randjes.

 5. Het op maat snijden

  Snijd het gras bij. Dit kan bijvoorbeeld met een stanleymes. Controleer goed of eventuele naden goed tegen elkaar komen te liggen.

 6. Vastzetten met lijm

  Bij een grasveld die breder is dan 4 meter ontkom je niet aan een naad. Deze kan je aan elkaar lijmen met een lijmband of speciale kunstgraslijm.

 7. Verankeren

  Met de unieke kunstgras haken zet je het geheel vervolgens vast. Plaats om de 50 cm een grondpen.

 8. Opborstelen

  Je krijgt het grastapijt vaak op rol geleverd en is dus platgedrukt. Gebruik een harde bezem om te borsten zodat het geheel er perfect uitziet. Eventueel is het instrooien van kwartszand aan te raden zodat de sprieten mooi rechtop blijven staan.

Keuzehulp: welk kunstgras past bij mij?

Door het leggen van kunstgras kun je het hele jaar door genieten van een strak grasveld achter het huis. Met de hedendaagse technieken is het bijna niet te onderscheiden van natuurlijk gras. Geen verdroogde plekken en je hoeft niet meer onkruid te wieden of te besproeien. Dat klinkt toch goed? We onderscheiden meerdere soorten, kleuren en formaten. Er zit veel verschil in vezel dichtheid, tint, sprietlengte en milieuvriendelijkheid. Onze adviestool helpt je bij het kiezen van het beste kunstgras in Minnertsga.

12 tips voor het beste kunstgras bestellen in Minnertsga

 1. Realistisch: is het een mooie, volle mat of oogt het erg plastic?
 2. Zachtheid: is het materiaal lekker zacht?
 3. Lengte: wat kun je zeggen over de pool (12 mm tot 70 mm)?
 4. Garantievoorwaarden: hoe zit het de UV-garantie op het gras?
 5. Kindvriendelijk: is het lekker zacht om op te spelen?
 6. Diervriendelijkheid: is het gras ook veilig voor mijn hond of kat?
 7. Materiaal: waar is het gras van gemaakt (zoals polypropeen, polyetheen, polyurethaan, polypropyleen)?
 8. Vorm: hoe is de vezel gevormd (C-shape of straight shape)?
 9. Waterbestendig: laat goed laat de mat water door?
 10. Gekleurd mosdraad: geeft een extra natuurlijke beleving aan het gras.
 11. Tint: wil jij een lichtgroene of donkergroene mat (of oudgroen) of ben je op zoek naar geel, rood of ander gekleurd gras?
 12. Instrooizand: adviseert de fabrikant om het kunstgras in te strooien?

Het hele jaar een prachtig groene tuin?

Vergelijk kunstgras ondernemers en profiteer van de laagste prijs in de outlet.

Kunstgras in de tuin

Het hele jaar een mooi groen gazon zonder dat je er iets aan hoeft te doen? Met kunstgras is dat simpel te realiseren. Door de nieuwste technologie kan je het bijna niet van echt onderscheiden. Het oogt heel natuurlijk en de levensduur is hoog.

 • Nooit meer onkruid wieden, besproeien, ontmossen, maaien, bijzaaien.
 • Geschikt voor alle weersomstandigheden (zowel bij hitte als sneeuw en vrieskou).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Minnertsga is al beschikbaar vanaf €20,50 voor een m2.

Kortpolig kunstgras voor terrassen en balkon

Met kunstgras op het terras of balkon realiseer je een ruimtelijke en natuurlijke setting. Voor op terrassen is het verstandig om te kijken naar een lagere pool (1 centimeter). Dit voelt lekker zacht aan en geeft een natuurlijke uitstraling. Een goede waterafvoer is essentieel. Ook te koop bij bouwmarkten en winkels als Praxis, Gamma, Action, Hornbach, Karwei of Carpetright, Kwantum, Welkoop, Ikea, Leenbakker.

 • Het biedt een toegankelijke en opgeruimde look.
 • Het is een enorm onderhoudsarme ondergrond.
 • Voor een gemiddeld balkon (10 vierkante meter) ben je ongeveer kwijt €267,50.

Kunstgras als speelveld

Kinderen spelen graag in de tuin. Kunst speelgras is ideaal voor de kids. Kinderen spelen het hele jaar op een groene en zachte grasmat. Tevens is het heel geschikt voor een zwembad, glijbaan of trampoline. In de meeste gevallen is valdemping ook een goede extra keuze.

 • Kinderen kunnen 365 dagen per jaar onbezorgd buiten spelen.
 • Een geschikte ondergrond voor een glijbaan, klimrek of ander speeltoestel.
 • Zo’n kunstgras speelveld laten plaatsen in Minnertsga kan je al uitbesteden vanaf €23,00 voor een m2.

Sportvelden

Professioneel en amateur sporten op namaak grasmatten begint langzaam de standaard te worden. In het bijzonder bij sporten zoals tennis, hockey, voetbal en golf. Het heeft veel voordelen. Er is nauwelijks onderhoud, je kunt het hele jaar door sporten en clubs hebben er jarenlang plezier van.

 • Een mooie groene mat die altijd bespeelbaar is.
 • Onderhoudsarm en milieuvriendelijk.
 • Voor kunstgras sportvelden zijn er geen vaste prijzen. Vraag een offerte aan bij een kunstgras specialist in Minnertsga.

Kunstgras voor huizen

Een speciaal kunstgras tapijt kan je ook prima binnen gebruiken. Je kunt dan denken aan speelhallen, winkels of een evenementenhal. Ook in huis komen we dit regelmatig tegen. Een donkergroen grastapijt voor binnen geeft een creatief effect en dient uitstekend als vloerbedekking.

 • Kunstgras voor binnen zorgt voor een unieke uitstraling.
 • Te krijgen in uiteenlopende kleuren die aansluiten bij jouw wensen.
 • Zachte matten met korte sprieten geschikt voor de speelkamer.

Prijzen en aanbiedingen van grastapijt in Minnertsga september 2023

Is jouw tuin ook toe aan een nieuwe grasmat? En wil je meer weten over de kosten? De kosten van kunstgras komen tot stand door hoogte van de sprieten, dichtheid en de gebruikte materialen. Het goedkoopste kunstgras in Minnertsga bestel jij al voor €10,25 per vierkante meter. In het bijgaande overzicht check je de prijzen van grastapijt in Minnertsga. Dat zijn zogenaamde all-in prijzen (incl. leggen). Je kunt veel besparen door zelf ook een aantal werkzaamheden te doen. Op dit portaal lees je ook meer over Kosten van kunstgras.

TypeEchtheidHoogte poolPrijs per m2
GoedkoopOnecht2 – 3 mm€21,75
Low-endGemiddeld6 mm€28,50
StandaardPrima26 mm€38,00
GeweldigGoed gedaan44 mm€51,25
TopsegmentFantastisch echt54 mm€67,50
Weergave met kosten van kunstgras in Minnertsga (aanbieding).
kunstgras-minnertsga

Bekijk grastapijt acties en aanbiedingen

Uiteraard bij professionele hoveniers.

Zoek een hovenier of tuinbedrijf in Minnertsga

Goedkoop en in korte tijd kunstgras laten aanleggen in Minnertsga? Je wilt natuurlijk dat dit op de juiste manier gedaan wordt zodat je er lang plezier van blijft houden. Het beste laat je dit doen door een een tuinman uit de gemeente Waadhoeke. In de tabel hierna tref je contactgegevens van erkende hoveniers (provincie Friesland) waar je terecht kunt voor advisering, de verkoop en het aanleggen van het kunstgras. Op deze pagina vind jij eveneens tuincentra in Bitgummole, Bitgum, Wier, Berltsum en Ingelum.

📝 Nog geen bedrijven gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

De meest gestelde vragen over nepgras

Wat zijn de kosten van kunstgras?
De all-in kosten van het aanleggen van kunstgras in omgeving Minnertsga kun je berekenen door te kijken naar 2 facetten: de rollen kunstgras en de loonkosten voor het leggen. Aan de hand van hoogte van de sprieten, waterdoorlaatbaarheid en de echtheid schommelen de prijzen tussen de €20,00 & €40,00 per vierkante meter. Daarbovenop heb je dan nog de legkosten (varieert tussen €12,50 & €19,50 p/m2). Verder moet je soms rekenen op onkosten voor grondpennen, instrooizand, gereedschap, lijm, valdemping.

Is het makkelijk om kunstgras zelf te leggen?
Ja, dat is geen probleem. Doe-het-zelvers kunnen gebruik maken van ons speciale stappenplan. Ga niet zomaar aan de slag, maar lees je goed in. Begin met een sterke en stabiele onderlaag en zorg voor de waterafvoer. Bereken vooraf goed hoeveel rollen je nodig hebt (dit komt door het snijverlies). Lijm de losse delen aan elkaar en zet het vast met grondpennen. Let erop dat je het zo nu en dan schoonmaakt en de kunstgrasmat opborstelt.

Is het een kindvriendelijke ondergrond?
Ja, kunstgras is zeer geschikt voor kinderen (en ook voor huisdieren zoals katten en honden). Spullen die verkocht worden in Nederland zijn getest en voldoen aan de veiligheidsvoorwaarden (geen losse onderdelen en zacht). Gecombineerd met een dempende zachte ondergrond is het bovendien perfect bij een speeltoestel, trampoline of speelweide.

Wat zijn kunstgras coupons en hoe werkt het?
Zoek jij een oplossing voor een kleine tuin of terras? Een goedkope restpartij is absoluut slim om te overwegen. Dit zijn overblijfselen of fabriekspartijen die nog groot genoeg zijn voor kleine projecten. Je kunt ze extra voordelig bestellen bij de kunstgras outlet. Daardoor kan je spotgoedkoop restpartijen kunstgras in Minnertsga kopen. Bedenk wel: er kan kleurverschil tussen de verschillende coupons zitten.

Hoeveel garantie zit er op grastapijt?
Elk grassoort kan zijn eigen voorwaarden hebben. In veel gevallen geven ze garanties tot wel 15 jaar. Dit geldt voor productiefouten en Uv-bestendigheid (verkleuring). Vergeet dus absoluut niet even na te vragen op welke garantievoorwaarden je kunt terugvallen.

Plaats een reactie