Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Fijnaart

Vind je het tijd voor een strak groen tapijt in de achtertuin? Maar heb je niet echt groene vingers? Check dan eens de mogelijkheden van kunstgras in Fijnaart. Grastapijt heeft heel veel voordelen. Het heeft een heel realistische uitstraling, is onderhoudsvriendelijk en kan het heel goed tegen intensief gebruik. Uiteraard worden de kosten ook steeds interessanter. Op dit portaal check je praktische info over velerlei modellen kunstgras inclusief handige tips & tricks. Bovendien lees je hier meer over de huidige prijzen, aanbiedingen en leginstructies.

 • Kunstgras is een grastapijt gemaakt van PU of PE.
 • Dit wordt toegepast in de tuin, op het terras of een balkon of voor speelvelden. En ook in het hockey, voetbal en tennis is het niet meer weg te denken.
 • Het grootste voordeel is dat je altijd kunt genieten van een groene grasmat.
 • Ook heb je er nauwelijks werk mee, kan het intensief gebruikt worden, en heeft het geen last van hitte, sneeuw of regen.
 • Kunstgras kan ook prima worden gebruikt voor kinderen en huisdieren.
 • Een zachte en onderhoudsarme nep grasmat voor een complete tuin is er al vanaf €16,75 / m2.

Probleemloos en tegen lage tarieven kunstgras aankopen?

Bekijk aanbieders en ontvang een gratis staal.

Kunstgras laten leggen in Fijnaart

Het leggen van kunstgras vraagt om de nodige voorbereiding. Ontbreekt het je aan de tijd of heb je 2 linkerhanden? Je kunt dit dan het beste overlaten aan kunstgras legservice in Fijnaart. Een gespecialiseerd bedrijf kan de nodige ondersteuning bieden. Je hebt er geen stress van, de gehele planning wordt overgenomen en je weet zeker dat je garanties behoud. Op onze vergelijker kan je ook terecht voor meer info over Voordeligste kunstgras.

Zelf leggen
Vanzelfsprekend kan je het kunstgras zelf leggen. Dit scheelt veel geld. In het handige stappenplan lees je stap-voor-stap hoe dit werkt. Je kunt ook kiezen om deels iets zelf te doen. Het afvoeren dan het oude gras en zorgen voor een vlakke ondergrond kan je bijvoorbeeld prima zelf doen. Het op maat maken van de nieuwe grasmat besteed je uit aan de specialist.

8 simpele stappen voor het leggen van kunstgras

 1. Voorbereiden van de grond

  Ga de oude grasmat opruimen. Zorg voor een stabiele ondergrond die het water goed afvoert.

 2. Gelijktrekken

  Zorg voor een zandbed van minimaal 5 cm (brekerzand). Probeer hierna alles te egaliseren, dit kan met een balk / waterpas of een trilplaat.

 3. Geovlies of een stabilisatiedoek

  Leg het stabilisatiedoek op de grond. Dit stopt mollen en ander ongedierte en verhelpt eventuele oneffenheden.

 4. Leg het kunstgras op z’n plek

  Haal de matten uit de verpakking en duw alle plooien eruit. De mooie look krijg je op het moment dat je het gras zo legt dat je tegen de vleug inkijkt. Houd altijd wat ruimte over aan de zijkanten.

 5. Op maat snijden

  Snijd de graszoden op maat. Een stanleymes is daarvoor zeer geschikt. Het is belangrijk dat de verschillende stukken & naden goed aansluiten.

 6. Verlijmen

  Indien je grasmat breder wordt dan 4 meter zit je met losse delen (en naden). De losse delen maak je aan elkaar vast door te kiezen voor nadenbanden of kunstgrastape.

 7. Verankeren

  Met de sterke kunstgras haken is alles goed vast te maken. Wij adviseren om deze om de 50 centimeter aan te brengen.

 8. Opborstelen

  Het kunstgras wordt op rol geleverd en daarom is de uitstraling niet direct zoals je verwacht had. Borstel voorzichtig tegen de vezelrichting in zodat de sprieten mooi rechtop gaan staan. Ook is het instrooien van kwartszand aan te raden zodat het nog een beetje extra verzwaard wordt.

Keuzehulp: welk type kunstgras kan ik het beste kiezen?

D.m.v. kunstgras geniet jij vanaf het eerste moment van een strak groen gazon. Dankzij de nieuwste innovaties is het haast niet op te merken dat het namaak gras is. Geen onkruid plekken en je hoeft niet meer te maaien, kantjes knippen of te verticuteren. Dat klinkt toch goed? Er zijn allerlei producten. We onderscheiden ze op het gebied van vezel dichtheid, nepheid, de backing en garantie. De keuzehulp hieronder komt van pas bij het zoeken naar het beste kunstgras in Fijnaart.

Advies: 12 zaken om op te letten bij kunstgras bestellen in Fijnaart

 1. Natuurgetrouw: heeft het een natuurlijke uitstraling, of zie je van afstand dat het nep is?
 2. Zachtheid: is het geschikt om lekker op te liggen?
 3. Lengte van de sprieten: wat is de hoogte van het gras (10 mm tot 60 mm)?
 4. Service: heb ik recht op vervanging bij verkleuring?
 5. Kindvriendelijk: is het te gebruiken als speelgras?
 6. Diervriendelijkheid: is het geschikt voor gebruik in combinatie met huisdieren?
 7. Materiaal: welke grondstoffen zijn gekozen (doorgaans polypropeen, polyurethaan, polyethyleen, polypropyleen)?
 8. Vorm: hoe ziet de vezel er uit (C-shape of oval shape)?
 9. Waterbestendig: laat goed laat de mat water door?
 10. Mosdraad: geeft een extra natuurlijke beleving aan het gras.
 11. Kleur: wil jij een lichtgroene of donkergroene mat (of olijfgroen) of zoek je specifiek rood, blauw of ander gekleurd kunstgras?
 12. Instrooizand: wordt het aangeraden om het in te vegen met kwartszand?

Goedkoop en snel een prachtig groen gazon?

Vergelijk kunstgras specialisten en vind de beste aanbieding in de outlet.

Kunstgras in de tuin

Alle dagen van het jaar een mooi groen gazon zonder dat je hoeft te maaien, bemesten of sproeien? Namaak gras in de tuin heeft heel veel voordelen. Middels de laatste innovaties lijkt het net of je echt gras achter je huis hebt liggen. Het geeft een natuurlijke uitstraling en het is een duurzame keuze.

 • Onderhoudsvrij: niet langer onkruid wieden, ontmossen, besproeien, verticuteren, maaien.
 • Blijft mooi onder alle weersomstandigheden (sneeuw, vorst, hitte of regen zijn geen probleem).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Fijnaart kan al voor €18,50 voor een vierkante meter.

Kunstgras op balkons of terrassen

Met kortpolig kunstgras voor terrassen en balkon heb je het echte gevoel van buiten zijn. Voor een terras is het slim om te kiezen voor een mat met een korte vezel. Dit voelt lekker zacht aan en het geeft meteen een gezellige sfeer. Een goede waterdoorlaatbaarheid is een belangrijk aandachtspunt. Vaak goedkoop aan te schaffen bij bouwmarkten en winkels als Action, Hubo, Gamma, Praxis, Hornbach of Intratuin, Kwantum, Carpetright, Leenbakker, Welkoop.

 • Je krijgt hiermee een leuke en fijne look.
 • Het is onderhoudsvriendelijk.
 • Voor een klein terras of gemiddeld balkon (10 m2) moet jij rekenen op +/- €260,00.

Kunstgras speelveld voor de kinderen

Veel kinderen houden van rennen en spelen. Kunst speelgras is perfect voor hen. Kinderen spelen het hele jaar op een groene en zachte grasmat. Ook is het extra veilig voor gebruik met speelgoed, een wipwap of ander speeltoestel. Ook wordt er ook gekozen voor valdemping.

 • Kids kunnen elke dag van het jaar buiten spelen op een veilig gazon.
 • Een geschikte ondergrond voor speeltoestellen of een trampoline.
 • Je eigen kunstgras speelveld laten plaatsen in Fijnaart is al mogelijk vanaf €21,00 voor een m2.

Sportvelden

Sporten op een namaak grasmat begint langzaam de standaard te worden. We zien dit vooral terug in sporten als tennis, hockey, voetbal, golf en ook steeds vaker fitness. De voordelen zijn groot. Vergeleken met echt gras is er amper onderhoud, je hebt altijd een strak speelveld, en clubs hebben er jarenlang plezier van.

 • De grasmat ligt er altijd mooi bij (elk seizoen).
 • Weinig onderhoud en een verantwoorde investering.
 • Voor kunstgras sportvelden zijn er geen vaste prijzen. Meer weten? Vraag informatie op bij de kunstgras specialist in Fijnaart.

Kunstgras voor binnen

Een kunstgras tapijt wordt ook regelmatig binnen toegepast. We zien het regelmatig bij beurzen, evenementen of in winkels. Ook in speelruimtes of slaapkamers is het iets dat we meer en meer terugzien. Een donkergroen grastapijt voor binnen geeft een speels effect en kan een mooi alternatief voor tapijt zijn.

 • Kunstgras voor binnen geeft een speels effect.
 • Te krijgen in bijna elk denkbare tinten die aansluiten bij jouw wensen.
 • Zachte matten met korte sprieten geschikt voor de speelkamer.

Prijzen en aanbiedingen van grastapijt in Fijnaart maart 2023

Direct aan de slag met kunstgras? Dan heb je vast behoefte aan info over de prijs? De totale kosten van kunstgras worden hoofdzakelijk bepaald door hoogte van de pool, dichtheid van de sprietjes en de vezelvorm. Het goedkoopste kunstgras in Fijnaart is al te koop vanaf. €13,00 / m2. In de prijstabel hieronder bekijk je de prijzen van grastapijt in Fijnaart. In deze tarieven is leggen inbegrepen. Je bent een stuk goedkoper uit door zelf (deels) de grasmat aan te leggen. Op deze website kan je ook meer informatie lezen over Kunstgras voor terras.

TypeEchtheidLengte sprietKosten per m2
ActieNep3 mm€19,00
AlgemeenMatig9 mm€31,75
Normaal3 sterren28 mm€40,75
BesteBijna echt43 mm€49,00
ExclusiveGeen-imitatie57 mm€68,50
Overzicht met kosten van kunstgras in Fijnaart (aanbieding).
kunstgras-fijnaart

Grastapijt aanbiedingen voor lage prijzen

Vind een hovenier die bij je past.

Zoek een hovenier of tuinbedrijf in Fijnaart

Goedkoop zo snel mogelijk kunstgras laten aanleggen in Fijnaart? Je wilt natuurlijk dat je dat laat uitvoeren door een specialist zodat de grasmat jaren in topconditie blijft liggen. Laat dit doen door een tuinman uit de gemeente Moerdijk. In de tabel bieden wij de gegevens van erkende hoveniers (provincie Noord-Brabant) die gespecialiseerd zijn in het adviseren van de juiste materialen en het snel leggen van kunstgras rondom je woning. Op deze pagina bekijk je ook snel tuinbedrijven in Klundert, Langeweg, Zevenbergschen Hoek, Zevenbergen en Noordhoek.

ABCDE

Plaats een reactie