Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Leidschendam-Voorburg

Wil jij ook een mooie groene tuin? Maar ben je niet zo’n tuinier? Informeer dan eens naar kunstgras in Leidschendam-Voorburg. Grastapijt heeft heel veel voordelen. De echtheid is de laatste jaren flink toegenomen, is onderhoudsarm en het gaat met gemak 20 jaar mee. Daarbij is het aantrekkelijk geprijsd. Via onze vergelijker achterhaal je belangrijke info over de verschillende modellen kunstgras ondersteund met tips om jouw keuze te vereenvoudigen. Tevens tref je uitgebreide informatie over de totale kosten, aanbiedingen en contactgegevens van lokale specialisten.

 • Kunstgras is namaakgras dat niet van echt te onderscheiden is.
 • Dit is zeer aantrekkelijk voor tuinen, een balkonnetje & terras of voor speelplekken. En ook in het hockey, voetbal en tennis is het niet meer weg te denken.
 • Reden voor deze aankoop: dat je elke dag van het jaar een mooi groen tapijt hebt.
 • Bovendien heb je er bijna geen omkijken naar, kan het wel tegen een stootje, en kan het omgaan met elk type weer.
 • Kunstgras is daarnaast ook erg geschikt voor huisdieren en kinderen.
 • Een degelijke namaak grasmat waar je jarenlang plezier van hebt bestel je al vanaf €15,25 / m2.

Probleemloos en voordelig kunstgras regelen?

Bekijk specialisten en claim jouw gratis staal.

Kunstgras laten leggen in Leidschendam-Voorburg

Kunstgras leggen vergt voorbereiding en mankracht. Wil je het snel geregeld hebben of zie jij jezelf dat niet doen? Ons advies: besteed dit uit aan een kunstgras legservice in Leidschendam-Voorburg. Een team van experts legt het grastapijt perfect voor je aan. Je hebt er geen stress van, de gehele planning wordt overgenomen en je kunt erop vertrouwen dat het perfect komt te liggen. Op onze website bekijk je ook informatie over Veelgestelde vragen.

Zelf leggen, hoe werkt dat?
Als je handig bent of zin in een uitdaging hebt is kunstgras zelf leggen een goed idee. Dit levert een flink besparing op. In het bijgaande stappenplan loodsen we je stap-voor-stap door het traject. Het alternatief is om bepaalde dingen zelf te doen. Het uitzetten en afgraven van de ondergrond en de ondergrond aanbrengen zijn eenvoudig zelf voor elkaar te maken. Het op maat maken van de nieuwe grasmat wordt dan gedaan door de expert.

In 8 stappen kunstgras leggen

 1. Ondergrond recyclen

  Maak de oude grasmat los. Maak de ondergrond verder stabiel en genoeg afschot.

 2. Egaliseren

  Leg een zandbed van zo’n 7-8 cm aan. Egaliseer de ondergrond (bijv. met een lange stok of waterpas).

 3. Worteldoek / stabilisatiedoek

  Leg het stabilisatiedoek op de zandlaag. Zo heb je geen last van onkruid en zo krijgt je niet zo snel deuken en putten.

 4. Het kunstgras uitrollen

  Haal de matten uit de verpakking en leg het recht op de grond. De mooie look krijg je op het moment dat je tegen de vleug in kijkt. Zorgt dat er wat gras over de randen steekt.

 5. Bijsnijden

  Snijd het gras netjes op maat. Gebruik daarvoor scherpe messen. Controleer goed of de naden goed tegen elkaar aankomen.

 6. Verlijmen

  Is de tuin meer dan 4 meter breed? Dan krijg je een naad. Deze kan je aan elkaar lijmen door te kiezen voor nadenbanden of kunstgrastape.

 7. Zet alles vast

  Door te kiezen voor de speciale kunstgras haken is het geheel vast te zetten. Sla de haken met de hamer om de 50 cm in de grond.

 8. Opborstelen

  Je ontvangt het kunstgras op rolen daarom is de uitstraling niet direct zoals je verwacht had. Borstel voorzichtig tegen de vezelrichting in om de sprieten mooi lang te maken. Tevens kan je het ook invegen met kwartszand voor een extra dempende werking.

Keuzehulp: welk type kunstgras kan ik het beste kiezen?

Wanneer je kiest voor kunstgras geniet je elk seizoen van een strak groen tapijt in de achtertuin. Het is tegenwoordig haast niet te onderscheiden van echt gras. Geen vieze delen en je hoeft niet meer te maaien, kantjes knippen of te besproeien. Dat wil toch iedereen? Je kunt kiezen uit allerlei materialen en varianten. We onderscheiden ze op het gebied van kwaliteit van de vezels, echtheid, spriethoogte en structuur. Deze keuzehulp is praktisch bij het vergelijken van het beste kunstgras in Leidschendam-Voorburg.

12 kooptips bij kunstgras bestellen in Leidschendam-Voorburg

 1. Realistisch: lijkt het op echt gras, of lijkt het allemaal erg nep?
 2. Zachtheid: kun je er fijn op liggen?
 3. Poolhoogte: wat is de lengte van de vezels (11 mm tot 65 mm)?
 4. Service: hoe lang krijg ik service en garantie?
 5. Kindvriendelijkheid: is het lekker zacht om op te spelen?
 6. Diervriendelijk: kan ik mijn dieren hierop laten lopen (honden of katten)?
 7. Materiaal: waar is het gras van gemaakt (bijvoorbeeld polyurethaan, polyethyleen, polypropeen, polypropyleen)?
 8. Vezelvorm: wat is de vorm van de spriet (C-shape of straight shape)?
 9. Watervriendelijk: kan het tegen een forse regenbui?
 10. Geïntegreerd mosdraad: nog realistischer en extra zware kwaliteit.
 11. Gekleurd: ga je voor licht- of donkergroen (of olijfgroen) of zoek je specifiek rood, blauw of ander gekleurd kunstgras?
 12. Instrooien: adviseert de fabrikant om de grasmat jaarlijks in te vegen?

Het hele jaar een strak groen gazon?

Vergelijk kunstgras experts en vind de beste deals in de outlet.

Kunstgras voor in de tuin

In de winter, het voorjaar, de zomer en de herfst een perfect groen gazon zonder dat jij je daarvoor hoeft in te spannen? Kunstgras zorgt ervoor dat je het rustiger aan kan doen. D.m.v. de nieuwste technologie krijgt het nepgras een levensechte uitstraling. Het geeft een natuurlijke uitstraling en het gaat jarenlang mee.

 • Onderhoudsvrij: niet langer besproeien, bemesten, bijzaaien, verticuteren, onkruid wieden.
 • Geschikt voor alle weersomstandigheden (sneeuw, vorst, hitte of regen zijn geen probleem).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Leidschendam-Voorburg kan je al uitbesteden vanaf €21,00 per vierkante meter.

Kunstgras voor op het (dak)terras of balkon

Met kunstgras op balkons of terrassen haal je het buitengevoel echt naar boven. Op terrassen zijn er speciale matten met een mat met een korte vezel. Dit is lekker zacht aan de voeten en en zorgt voor een aangename vibe. Een goede waterafvoer is van groot belang. Dit is heel goed verkrijgbaar bij bouwmarkten en winkels als Karwei, Gamma, Hornbach, Hubo, Action of Leenbakker, Welkoop, Kwantum, Ikea, Carpetright.

 • Je creëert een mooie en gezellige look.
 • Het wordt nooit heet onder de voeten.
 • Voor een balkon van 10 m2 betaal je plus minus €282,50.

Kunstgras als speelveld

Veel kinderen houden van rennen en spelen. Kunst speelgras heeft veel voordelen. Kinderen kunnen zonder zorgen het hele jaar buiten spelen. Ook werkt het ook prima met schommel, trampoline of ander speeltoestel. Veelal wordt speelgras met valdemping geleverd.

 • Kinderen kunnen elke maand lekker spelen op een zacht, schoon en groen veldje.
 • De juiste ondergrond voor speelgoed, een wipwap of ander speeltoestel.
 • Zo’n kunstgras speelveld laten plaatsen in Leidschendam-Voorburg is al te realiseren vanaf €21,50 per M2.

Kunstgras voor sporten

Sporten op namaak grasmatten is bijna niet meer weg te denken. We zien dit vooral terug in sporten als tennis, hockey, voetbal, golf en ook steeds vaker fitness. Er zitten dan ook ontzettend veel voordelen aan. Het is bijzonder onderhoudsarm, sporters kunnen er het hele jaar gebruik van maken, en clubs hebben er jarenlang plezier van.

 • Het hele jaar door sporten op een perfecte grasmat.
 • Gebruiksvriendelijk, onderhoudsarm en kostenbesparend.
 • Een kunstgras sportveld vraagt om specifieke kennis. Je kunt meer informatie opvragen bij een kunstgras specialist in Leidschendam-Voorburg.

Kunstgras voor binnen

Zo’n kunstgras tapijt is niet alleen voor buiten, maar ook voor binnen. Het is bijvoorbeeld gewild bij beurzen, evenementen of in winkels. Ook binnenskamers kan je het prima gebruiken. Een groen of gekeurd grastapijt grastapijt voor binnen geeft een speels effect en kan prima doorgaan voor vloerbedekking.

 • Kunstgras voor binnen is voor iedereen geschikt.
 • Te bestellen in een hele verscheidenheid aan kleuren die passend zijn in elk type woning.
 • Erg geschikt als ondergrond voor een speelkamer.

Tarieven en aanbiedingen van grastapijt in Leidschendam-Voorburg mei 2024

Wil je op korte termijn aan de slag met jouw tuin? In dat geval wil je vast meer horen over de prijzen? De kosten van kunstgras wordt berekend a.d.h.v. lengte, waterdoorlaatbaarheid en de uitstraling. Het goedkoopste kunstgras in Leidschendam-Voorburg is al verkrijgbaar vanaf €12,75 voor een meter. In het bijgaande overzicht check je de prijzen van grastapijt in Leidschendam-Voorburg. Dit zijn de totaalprijzen met leggen. Je kunt besparen op de kosten door zelf wat voorwerk uit handen te nemen. Via de kunstgras-vergelijker lees je ook meer over Kunstgras voor sportvelden.

SoortEchtheidLengte sprietKosten per m2
AanbiedingNiet echt2,5 mm€19,00
InstapGemiddeld11 mm€31,00
StandaardPrima22 mm€37,50
BeterZeer natuurgetrouw43 mm€50,25
Premium100% natuurlijk55 mm€68,50
Weergave met kosten van kunstgras in Leidschendam-Voorburg (aanbieding).
kunstgras-leidschendam-voorburg

Altijd scherpe aanbiedingen met grastapijt

Uiteraard bij professionele hoveniers.

Erkende hoveniers en tuinbedrijven in Leidschendam-Voorburg

Goedkoop en in no-time kunstgras laten aanleggen in Leidschendam-Voorburg? Het is noodzakelijk dat dit op de juiste manier wordt aangelegd zodat je er lang plezier van blijft houden. Je kunt dit het beste overlaten aan een tuinman uit de gemeente Leidschendam-Voorburg. In de tabel verstrekken wij contactgegevens van regionale hoveniers (provincie Zuid-Holland) die gespecialiseerd zijn in het kiezen van het juiste product en het aanleggen van het kunstgras. Op dit portaal bekijk je ook snel hoveniers in Voorschoten, Wassenaar, Katwijk, Noordwijk en Hillegom.

📝 Nog geen bedrijven gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Veelgestelde vragen nepgras

Wat kost kunstgras precies?
De prijzen voor het aanleggen van kunstgras in omgeving Leidschendam-Voorburg zijn tweeledig: de graszoden en natuurlijk de manuren voor het leggen. Aan de hand van poolhoogte, waterdoorlaatbaarheid en de vezelvorm betaal je tussen de €12,00 – €34,00 per vierkante meter. Hier bovenop heb je nog de kosten van het leggen van de rollen (varieert tussen €8,50 en €19,00 voor een m2). Als laatste zijn er soms nog onkosten voor stabilisatiedoek, grondpennen, brekerzand, gereedschap, valdemping.

Is het eenvoudig om zelf het kunstgras aan te leggen?
Ja, dit is gemakkelijk zelf te doen. Doe-het-zelvers kunnen gebruik maken van ons effectieve stappenplan. Alles valt of staat met een goede voorbereiding. Begin met een gelijke en stabiele ondergrond die goed gedraineerd is. Bereken vooraf goed hoeveel rollen je nodig hebt (er is namelijk altijd snijverlies). Verlijm alle stukken zodat ze goed aansluiten en zet het vast met grondpennen. Let erop dat je het zo nu en dan schoonmaakt en de kunstgrasmat opborstelt.

Kunnen kinderen erop spelen?
Ja, kunstgras is schoon, zacht en dus erg kindvriendelijk (en overigens ook voor huisdieren zoals katten en honden). Vloerbedekkingen die hier verkocht en gelegd worden zijn uitgebreid onderzocht en voldoen aan de normen (geen losse of scherpe onderdelen en zacht). In combinatie met met speciale valdempende platen is het ook prima te gebruiken bij een klimrek, glijbaan of speelweide.

Op welke manier bespaar ik met kunstgras coupons?
Zoek jij een oplossing voor een kleine tuin of terras? Een voordelige restpartij is absoluut slim om te overwegen. Dit zijn overblijfselen of fabriekspartijen die heel geschikt zijn voor kleinere oppervlaktes. Je kunt ze bestellen tijdens de kunstgras outlet. Dankzij deze restpartijen kan je wel heel voordelig restpartijen kunstgras in Leidschendam-Voorburg kopen. Handig om te onthouden: er kan kleurverschil tussen de verschillende coupons zitten.

Hoe zit het met garantie en service?
Elke fabrikant beschikt over een unieke set voorwaarden. Doorgaans zit dit wel goed met een garantie van 5 tot wel 15 jaar. Dat is van toepassing op scheuren en naden en het (UV) verkleuren van het gras. Het is verstandig om duidelijk af te spreken op welke garantievoorwaarden je kunt terugvallen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie