Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Provincie Zuid-Holland

Wil jij ook genieten van een mooi groen gazon? Maar heb je niet echt groene vingers? Stap dan over op kunstgras in Provincie Zuid-Holland. Grastapijt wordt steeds realistischer. Het heeft een frisse en natuurlijke look, is onderhoudsarm en het gaat met gemak 20 jaar mee. Uiteraard is het ook nog eens hartstikke betaalbaar. Op dit portaal doorzoek je meer info over de diverse types kunstgras met handige kooptips. Eveneens kan je hier meer informatie vinden over de tarieven, aanbiedingen en leginstructies.

 • Kunstgras bestaat uit speciaal ontwikkelde vezels.
 • Dit is erg geschikt voor tuintjes, het balkon of dakterras of als speelveld voor de kinderen. En het wordt natuurlijk gebruikt in de sport.
 • Wat echt geweldig is: dat jij 12 maanden lang van een fris en strak gazon kan profiteren.
 • Verder hoef je niet te maaien of onkruid te wieden, is het heel sterk materiaal, en kan het prima omgaan met extreem weer.
 • Kunstgras wordt ook vaak gekozen voor jonge gezinnen met kinderen (en huisdieren).
 • Een kwalitatieve nep grasmat voor in de tuin is al te koop vanaf €17,00 per vierkante meter.

Kunstgras laten leggen in Provincie Zuid-Holland

Zelfstandig kunstgras leggen vergt het nodige gereedschap en voorbereiding. Wil je het snel geregeld hebben of ben je niet zo handig? Laat deze werkzaamheden dan doen door een kunstgras legservice in Provincie Zuid-Holland. Een ervaren medewerker kan het hele proces overnemen. Je hebt er zelf geen omkijken naar, je hoeft geen gereedschap te huren, en je weet zeker dat je garanties behoud. Via onze experts lees je ook meer over Goedkoopste kunstgras.

Info en voordelen van zelf leggen
Als je handig bent of zin in een uitdaging hebt is kunstgras zelf leggen een goed idee. Je bespaart al snel vele honderden euro’s. Hieronder gaan we in op alle details. Je kunt ook specifieke werkzaamheden in eigen beheer uitvoeren. Het schoon maken van de grond en het prepareren van de ondergrond zijn prima klussen om zelf te doen. Het snijden, lijmen en leggen van de grasmat is voor rekening van de hovenier.

De 8 stappen van het kunstgras leggen

 1. Uitzetten van de ondergrond

  Verwijder het oude gras. Zorg voor een stabiele en sterke onderlaag en zorg voor correct afschot.

 2. Gladmaken

  Zorg voor een zandbed met brekerzand. Vervolgens egaliseer je alles, eventueel met een trilplaat.

 3. Geovlies of een stabilisatiedoek

  Leg het stabilisatiedoek op het zandbed. Het voorkomt dat er onkruid doorkomt en realiseert een stabiele basis.

 4. Kunstgras uitrollen

  Zorg dat de matten op de geschikte plek liggen en leg het recht op de grond. Het geeft het mooiste effect wanneer wanneer je tegen de vleug in kijkt. Hou altijd wat gras over aan de randjes.

 5. Op maat snijden

  Snijd het gras netjes op maat. Hiervoor moet je een scherp voorwerp (mes) kiezen. Check of de verschillende stukken & naden goed aansluiten.

 6. Vastlijmen

  Op het moment dat de oppervlakte breder is dan 4 meter heb je last van de naden. De losse delen kan je weer aan elkaar bevestigen met een voorgelijmde lijmband of 1 componentenlijm.

 7. Maak alles vast

  Met behulp van de handige kunstgras haken is dit te verankeren. Plaats om de 50 cm een grondpen.

 8. Opborstelen

  Je ontvangt het kunstgras op rolen is dus platgedrukt. Pak een harde bezem om te borstelen zodat de sprieten mooi rechtop komen te staan. Ook kan je het nog extra instrooien met kwartszand voor een extra dempende werking.

Keuzehulp: wat is het beste kunstgras?

Wanneer je kiest voor kunstgras geniet je altijd van een strak grasveld achter het huis. Het is tegenwoordig absoluut niet te zien dat het nep gras is. Geen verdroogde stukken en je hoeft het gras niet meer te maaien of te onderhouden. Dat bespaart flink tijd! Je kunt kiezen uit verschillende modellen en fabrikanten. Je moet vooral letten op stevigheid, look, de backing en zachtheid. Onze keuzehulp is nuttig bij het kopen van het beste kunstgras in Provincie Zuid-Holland.

Advies: 12 zaken om op te letten bij kunstgras bestellen in Provincie Zuid-Holland

 1. Natuurgetrouw: is het een mooie, volle mat of lijkt het allemaal erg nep?
 2. Zachtheid: is het materiaal lekker zacht?
 3. Hoogte: wat kun je zeggen over de pool (5 mm tot 50 mm)?
 4. Garantievoorwaarden: hoeveel jaar garantie krijg ik?
 5. Kindvriendelijkheid: kunnen kinderen zacht spelen op het gras?
 6. Diervriendelijk: kan een hond of kat veilig op op het gras lopen?
 7. Materiaal: waar is het gras van gemaakt (zoals polyurethaan, polypropyleen, polyetheen, polyethyleen)?
 8. Vezeltype: hoe ziet de spriet eruit (C-shape of maanvorm)?
 9. Waterdichtheid: hoe reageert het gras op plots veel water?
 10. Mosdraad: zorgt voor extra steun en een zacht gevoel.
 11. Gekleurd: donkergroen, lichtgroen (of mintgroen) of misschien gekleurd kunstgras?
 12. Instrooien: is het nodig om het kunstgras in te strooien?

Het hele jaar door een mooi en strak groen gazon?

Vergelijk kunstgras bedrijven en vind de beste deals in de outlet.

Tarieven en aanbiedingen van grastapijt in Provincie Zuid-Holland maart 2023

Enthousiast, en wil je het meteen laten leggen? Dan ben je vast nieuwsgierig naar de kostprijs? De totale kosten van kunstgras wordt berekend a.d.h.v. poolhoogte, dichtheid van de vezels en de hoeveelheid vezels. Het goedkoopste kunstgras in Provincie Zuid-Holland koop je al vanaf €15,75 voor één m2. In deze tabel controleer je de prijzen van grastapijt in Provincie Zuid-Holland. Dit zijn de totaalprijzen met leggen. Je kunt besparen op de kosten door zelf ook een aantal werkzaamheden te doen. Op deze pagina lees je ook meer over Kunstgras terras.

SoortEchtheidHoogte poolPrijs per m2
AanbiedingDuidelijk nep2 – 4 mm€19,50
B-segmentKan beter10 mm€27,75
GangbaarPrima23 mm€41,25
PerfectNatuurgetrouw39 mm€49,75
ExclusiveFantastisch echt54 mm€69,00
Tabel met kosten van kunstgras in Provincie Zuid-Holland (aanbieding).
Bekijk de mogelijkheden in o.a. Lisse, Hillegom, Noordwijk, Katwijk, Wassenaar, Voorschoten, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Westland, Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp, Teylingen, Zoeterwoude, Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Nieuwkoop, Kaag en Braassem, Den Haag, Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland, Zoetermeer, Waddinxveen, Gouda, Krimpenerwaard, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Alblasserdam, Ridderkerk, Barendrecht, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Albrandswaard, Nissewaard, Hellevoetsluis, Brielle, Westvoorne, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Molenlanden, Hardinxveld-Giessendam, Giessenlanden en Gorinchem.

Vind de beste grastapijt aanbiedingen

Uitsluitende bij erkende hoveniers.