Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Den Ilp

Vind je het tijd voor een mooie groene tuin? Maar heb je niet echt groene vingers? Check dan eens de mogelijkheden van kunstgras in Den Ilp. Grastapijt wordt steeds mooier en betaalbaarder. Het geeft een heel mooi aanzicht, heeft heel weinig onderhoud nodig en is erg duurzaam en milieuvriendelijk. Tevens worden de kosten ook steeds interessanter. Op Kunstgrasrevolutie.nl achterhaal je belangrijke info over meerdere modellen kunstgras inclusief een keuzehulp. Tevens kan je hier meer informatie vinden over prijzen, aanbiedingen en contactgegevens van lokale specialisten.

 • Kunstgras is een kunstmatig alternatief voor gras.
 • Dit wordt toegepast in tuinen, het balkon of dakterras of als speelveld. En we zien het natuurlijk terug bij het voetbal en de hockey.
 • Het voornaamste voordeel is dat jij in elk seizoen een strak en groen gazon hebt liggen.
 • Daarnaast heb je er nauwelijks werk mee, gaat het wel 20 jaar mee, en heeft het geen problemen met kou, sneeuw, hitte of regen.
 • Kunstgras gaat ook heel goed samen met jonge gezinnen met kinderen (en huisdieren).
 • Een plastic grasmat waar je nog jarenlang van geniet is er al vanaf €17,25 per vierkante meter.

Razendsnel en betaalbaar kunstgras achter je huis?

Bekijk de mogelijkheden en ontvang gratis staal / proefstukje.

Kunstgras laten leggen in Den Ilp

Kunstgras leggen is niet eenvoudig. Zoek jij naar een kortetermijnoplossing of heb je 2 linkerhanden? Laat het dan doen door de kunstgras legservice in Den Ilp. Een vakkundig team kan de nodige ondersteuning bieden. Je hebt er geen stress van, je hoeft verder geen benodigdheden te regelen en je kunt erop vertrouwen dat het perfect komt te liggen. Via onze blogs kan je ook terecht voor onderwerpen als Kunstgras speelveld.

Instructies zelf leggen
Een andere optie is het kunstgras zelf leggen. Dit scheelt veel geld. In het volgende stukje zullen we dat verduidelijken. Je kunt ook kiezen om deels iets zelf te doen. Het verwijderen van de oude mat en het egaliseren van de ondergrond zijn voorbeeld dingen die je zelf kunt doen. Het verwerken van de nieuw te leggen grasmat wordt dan gedaan door de legservice.

8-stappenplan voor kunstgras leggen

 1. Ondergrond klaarmaken

  Verwijder eerst het eventuele oude gras. Zorg voor een stabiele ondergrond welke erg goed water doorlaat.

 2. Vlak maken

  Breng een laag stratenmakerszand aan. Egaliseer de grond zo goed mogelijk met een hark en waterpas.

 3. Onderdoek

  Leg het stabilisatiedoek op het egale zandbed. Het voorkomt dat er onkruid doorkomt en realiseert een stabiele basis.

 4. Stroken kunstgras uitrollen

  Leg de matten op de juiste plek en voorkom plooien. De mat is het mooiste de grassprieten tegen de kijkrichting wijzen. Hou altijd wat gras over aan de randjes.

 5. Het op maat snijden

  Snij het kunstgras op maat. Gebruik daarvoor scherpe messen. Controleer goed of alle delen / naden strak tegen elkaar liggen.

 6. Onderdelen lijmen

  Bij een grasveld die breder is dan 4 meter krijg je een naad. Je kunt het aan elkaar lijmen met een zelfklevende nadenband.

 7. Vastslaan

  D.m.v. een kunstgrashaak- of pin kan je de mat vast zetten. Bevestig deze ankers om de 50 cm langs de randen van de grasmat.

 8. Opborstelen

  Je krijgt het grastapijt vaak op rol geleverd en dus zijn de vezels nog platgedrukt. Pak een harde bezem om te borstelen zodat het bijna niet van een echte grasmat te onderscheiden is. Tevens kan je het ook invegen met kwartszand zodat de sprieten mooi rechtop blijven staan.

Keuzehulp: welk kunstgras past bij mij?

Dankzij kunstgras kan jij op elk moment genieten van een prachtig groen gazon. Het is vandaag de dag amper nog te merken dat je met nep gras te maken hebt. Geen onkruid stukken en je hoeft het gras niet meer te maaien of te besproeien. Dat klinkt toch goed? Er zijn allerlei soorten, kleuren en formaten. Er zit veel verschil in kwaliteit van de vezels, look, lengte en duurzaamheid. Onze keuzehulp is nuttig bij het uitzoeken van het beste kunstgras in Den Ilp.

12 tips bij kunstgras bestellen in Den Ilp

 1. Natuurgetrouw: is het een mooie, volle mat of zie je van afstand dat het nep is?
 2. Zachtheid: kun je er fijn op liggen?
 3. Lengte: wat is de lengte van de vezels (20 mm tot 70 mm)?
 4. Garantievoorwaarden: hoe zit het de UV-garantie op het gras?
 5. Kindvriendelijk: is het geschikt als speelveld?
 6. Diervriendelijkheid: is het gras ook veilig voor mijn hond of kat?
 7. Materiaal: waar is het gras van gemaakt (denk aan polyurethaan, polyethyleen, polyetheen, polypropeen)?
 8. Vormen garen: welke vorm heeft de spriet (C-shape of maanvorm)?
 9. Waterbestendig: kan het tegen een forse regenbui?
 10. Mosdraad: geeft een extra natuurgetrouwe uitstraling.
 11. Tint: welke groene kleur zoek jij (o.a. dennegroen) of wil je liever gekleurd kunstgras?
 12. Instrooien: is het wel/niet nodig om het in te vegen met kwartszand?

Goedkoop en snel een mooi groen gazon?

Vergelijk kunstgras leveranciers en bekijk de laagste prijs in de outlet.

Kunstgras in de tuin leggen

Het hele jaar door een strak en groen grasveld zonder dat jij je daarvoor hoeft in te spannen? Namaak gras in de tuin heeft heel veel voordelen. Middels de nieuwste ontwikkelingen krijgt het nepgras een levensechte uitstraling. Het heeft een warme uitstraling en het gaat jarenlang mee.

 • Geen onderhoud: niet meer onkruid wieden, ontmossen, maaien, verticuteren, bemesten.
 • Mooi in elk klimaat of weertype (kan tegen sneeuw, regen, hagel, hitte, vrieskou etc.).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Den Ilp is al beschikbaar vanaf €18,50 voor een vierkante meter.

Kunstgras op balkons of terrassen

Met kunstgras op het terras of balkon creëer je het echte buitengevoel. Op terrassen raden we je aan te kiezen voor een korte pool. Het voelt lekker zacht en geeft een natuurlijke uitstraling. Een goede waterafvoer is een belangrijk aandachtspunt. Vaak goedkoop aan te schaffen bij bouwmarkten en winkels als Action, Hubo, Karwei, Praxis, Gamma of Leenbakker, Carpetright, Ikea, Kwantum, Welkoop.

 • Je creëert een leuke en frisse look.
 • Het is een veilige ondergrond.
 • Voor een terrasje van zo’n 10 vierkante meter betaal je plus minus €257,50.

Kunstgras speelveld

Veel kinderen houden van rennen en spelen. Kunst speelgras is ideaal voor de kids. Kinderen kunnen zonder zorgen het hele jaar buiten spelen. Ook is het extra veilig voor gebruik met trampolines of schommels. Veelal wordt speelgras met valdemping geleverd.

 • Kids kunnen elke dag van het jaar lekker buiten spelen.
 • Een praktische ondergrond voor speeltoestellen of een opblaasbad.
 • Zo’n kunstgras speelveld laten plaatsen in Den Ilp is al mogelijk voor €19,50 per vierkante meter.

Sportvelden

Professioneel en amateur sporten op namaak grasmatten is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Vooral in het hockey, voetbal en tennis. Het heeft veel voordelen. Vergeleken met echt gras is er amper onderhoud, je kunt het hele jaar door sporten en het gaat met gemak 10 tot 15 jaar mee.

 • Op elk moment van het jaar een goede grasmat.
 • Onderhoudsarm en het gaat lang mee.
 • De prijzen variëren per sport, en gebruikte materialen. Je kunt meer informatie opvragen bij een kunstgras specialist in Den Ilp.

Kunstgras in je woning

Een mooi kunstgras tapijt is ook eenvoudig binnen te gebruiken. Denk dan o.a. aan een stand op een beurs of in een winkel. Ook binnenskamers komt het goed van pas. Een groen grastapijt voor binnen geeft een bijzondere uitstraling en kan een mooi alternatief voor tapijt zijn.

 • Kunstgras voor binnen is eenvoudig te leggen.
 • Te krijgen in verschillende tinten zodat het goed matcht met het interieur.
 • Ideaal voor een game- of speelkamer.

Kosten en aanbiedingen van grastapijt in Den Ilp juni 2024

Direct aan de slag met kunstgras? Dan wil je eerst wel wat meer weten over de prijs? De totale kosten van kunstgras zijn afhankelijk van lengte van de grassprieten, kindvriendelijkheid en de gebruikte materialen. Het goedkoopste kunstgras in Den Ilp is er al vanaf €16,50 voor een meter. In de tabel hieronder vergelijk je de prijzen van grastapijt in Den Ilp. In deze tarieven is leggen inbegrepen. Er is veel geld te besparen door verschillende onderdelen zelf uit te voeren. Via onze vergelijker bekijk je ook informatie over Kunstgras voor binnen.

SoortEchtheidSpriethoogteKosten per m2
GoedkoopDuidelijk nep1 – 2 mm€21,75
InstapGemiddeld5 mm€31,25
GewoonPrima21 mm€38,75
High-endBijna echt43 mm€51,75
EersteklasGeen onderscheid54 mm€68,50
Tabel met kosten van kunstgras in Den Ilp (aanbieding).
kunstgras-den-ilp

Altijd scherpe aanbiedingen met grastapijt

Vind een hovenier die bij je past.

Professionele hoveniers en tuinbedrijven in Den Ilp

Goedkoop en in korte tijd kunstgras laten aanleggen in Den Ilp? Het is van groot belang dat een vakman dit op de juiste manier doet zodat je er nog jarenlang van kunt genieten. Je kunt het eenvoudig uitbesteden aan een tuinman uit de gemeente Landsmeer. Hieronder in de tabel check je adres- en contactgegevens van betaalbare hoveniers (provincie Noord-Holland) die jou kunnen ondersteunen bij het kiezen van het juiste product en zelf ook het kunstgras kunnen aanleggen. Op deze pagina achterhaal je ook tapijtwinkels in Schiphol-Rijk, Schiphol, Duivendrecht, Amsterdam-Duivendrecht en Stitswerd.

📝 Nog geen bedrijven gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Nepgras informatie (FAQ) met meest gestelde vragen

Wat zijn de kosten van kunstgras?
De uiteindelijke kosten van het aanleggen van kunstgras in omgeving Den Ilp bestaan uit 2 onderdelen: het materiaal en natuurlijk de arbeid voor het leggen. Afhankelijk van sprietlengte, dichtheid en de gebruikte materialen ben je tussen de €16,00 – €37,00 voor een vierkante meter. Als tweede heb je nog de kosten van het leggen van de rollen (wisselt tussen de €8,50 & €19,50 per M2). Tenslotte heb je soms ook nog kosten voor gereedschap, brekerzand, valdemping, instrooizand, stabilisatiedoek.

Kan ik zelf mijn kunstgras aanleggen?
Ja, dit is gemakkelijk zelf te doen. Speciaal voor de doe-het-zelvers bieden wij het handige stappenplan. Alles valt of staat met een goede voorbereiding. Begin met een stabiele ondergrond welke erg goed water doorlaat. Zorg dat je voldoende rollen bestelt (er is namelijk altijd snijverlies). Lijm de delen aan elkaar met een zelfklevende lijmband en zet de randen vast met de unieke pennen. Zorg ervoor dat je het zo nu en dan schoonmaakt en de kunstgrasmat opborstelt.

Kunnen kinderen erop spelen?
Uiteraard is kunstgras zeer geschikt voor gebruik door kinderen (en huisdieren zoals honden en katten). Spullen die in Nederland verkocht worden zijn uitgebreid onderzocht en voldoen aan de normen (geen losse korrels en waterdoorlatend). Wanneer je kiest voor een dempende zachte ondergrond is het ook prima te gebruiken bij een klimrek, glijbaan of speelweide.

Waar vind ik kunstgras coupons?
Beschik jij over een klein balkon? Een goedkope restpartij is dan zeker een optie. Dit zijn kleine reststukken geschikt voor een oppervlakte tot zo’n 10 m2. Bij een tapijtwinkel of tuincentrum vind je bij de kunstgras outlet. Zodoende kan je extra goedkoop restpartijen kunstgras in Den Ilp kopen. Let op: coupons kunnen kleurverschil vertonen (vergelijk altijd goed).

Kan ik aanspraak maken op garantie?
Elk grassoort heeft eigen kenmerken en garanties. Gemiddeld gezien kan je rekenen op garanties oplopend van 3 tot 10/20 jaar. Denk dan met name aan naden en scheuren en bij verkleuring van de pool (UV-bestendig). Het is slim om goed te informeren op welke garantievoorwaarden je kunt terugvallen.

Plaats een reactie