Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Eppenhuizen

Droom jij ook wel eens van een strakke groen tuin? Maar ben je niet zo’n tuinier? Kies dan voor kunstgras in Eppenhuizen. Grastapijt wordt steeds beter. Het heeft een heel realistische uitstraling, behoeft weinig onderhoud en is heel sterk (duurzaam). Bovendien is de prijs ook nog eens erg gunstig. Via onze vergelijker tref je praktische informatie over verscheidene kunstgrasproducten met daarbij een praktische keuzehulp. Daarnaast kan je hier meer informatie vinden over de totale kosten, aanbiedingen en vind je hoveniers en specialisten uit de regio.

 • Kunstgras is een grastapijt gemaakt van PU of PE.
 • Het wordt gebruikt in de achtertuin, terrassen of balkons of voor speelvelden. En ook steeds meer sportvelden worden ervan gemaakt.
 • Positief hieraan is dat jij 12 maanden lang een prachtig groen grasveld hebt.
 • Tevens is het onderhoudsarm, is het supersterk, en kan het prima omgaan met extreem weer.
 • Kunstgras is ook prima keuze voor gezinnetjes met kinderen (en dieren).
 • Een degelijke namaak grasmat voor in jouw eigen tuin bestel je al vanaf €16,00 p/m2.

Binnen 24 uur en tegen lage tarieven kunstgras aankopen?

Bekijk experts en vraag gratis staal op.

Kunstgras laten leggen in Eppenhuizen

Kunstgras leggen vraagt om de nodige voorbereiding. Heb je geen zin in gedoe of zie jij jezelf dat niet doen? Besteed het dan uit aan de kunstgras legservice in Eppenhuizen. Een gespecialiseerd bedrijf kan het van A tot Z voor je uit handen nemen. Je kunt lekker achterover leunen, je hoeft ook geen voorwerk te doen en je weet zeker dat je garanties behoud. Via onze blogs kan je ook meer informatie lezen over Goedkoopste kunstgras.

Zelf leggen
Als je handig bent of zin in een uitdaging hebt is kunstgras zelf leggen een goed idee. Op die manier kan je veel geld besparen. In het onderstaande stappenplan kun je daarover meer lezen. Het alternatief is om bepaalde dingen zelf te doen. Het verwijderen van de oude grasmat en het terrein afvlakken kun je met hulp van vrienden ook zelf. Het op maat maken van de nieuwe grasmat is voor rekening van de leverancier.

Zelf kunstgras leggen in 8 heldere stappen

 1. Ondergrond prepareren

  Ga de oude grasmat opruimen. Zorg voor een stabiele ondergrond en zorg voor de waterafvoer.

 2. Gelijktrekken

  Zorg voor een zandbed van minimaal 5 cm (brekerzand). Egaliseer de vloer nu (gebruik daarvoor een houten lat of waterpas).

 3. Geovlies of een stabilisatiedoek

  Leg het stabilisatiedoek op het zandbed. Het fungeert als anti-worteldoek zodat onkruid geen kans krijgt en zo krijgt je niet zo snel deuken en putten.

 4. Leg het kunstgras op z’n plek

  Je kunt de matten nu uitrollen en verwijder eventuele plooien. De mooie look krijg je op het moment dat wanneer je tegen de vleug in kijkt. Je kunt beter wat aan de zijkanten overhouden dan te kort komen.

 5. De naden snijden

  Snij het kunstgras op maat. Een stanleymes is daarvoor zeer geschikt. Je moet wel zorgen dat de verschillende stukken & naden goed aansluiten.

 6. Vastzetten met lijm

  Bij oppervlaktes breder dan 4 meter heb je last van de naden. Je kunt het aan elkaar lijmen met een meegeleverde lijmband of speciale kunstgrastape.

 7. Vastslaan

  Door middel van een kunstgrashaak- of pin zet je het helemaal vast. Deze pinnen sla je om de 50 centimeter langs de randen van het veld.

 8. Opborstelen

  Het kunstgras wordt op rol geleverd en dus zijn de vezels nog platgedrukt. Borstel de mat op tegen de pool in zodat de sprieten mooi rechtop komen te staan. Ook is het instrooien van kwartszand aan te raden waardoor het strakker en netter blijft liggen.

Keuzehulp: welk type kunstgras kiezen?

Met kunstgras kun je in elk seizoen genieten van een prachtig groen grasveld. Dankzij de nieuwste innovaties is het absoluut niet te zien dat het namaak is. Geen gele plekken en je hoeft nooit meer te maaien of te sproeien. Dat bespaart flink tijd! We onderscheiden allerlei modellen en fabrikanten. Belangrijke aspecten zijn stevigheid, nepheid, spriethoogte en garantie. Onze adviestool komt van pas bij het uitzoeken van het beste kunstgras in Eppenhuizen.

Advies: 12 zaken om op te letten bij kunstgras bestellen in Eppenhuizen

 1. Hoe echt lijkt het: heeft het een natuurlijke uitstraling, of zie je van afstand dat het nep is?
 2. Zachtheid: is het lekker zacht om op te lopen?
 3. Poolhoogte: wat is de hoogte van het gras (20 mm tot 55 mm)?
 4. Nazorg: krijg ik UV-garantie op het gras?
 5. Kindvriendelijkheid: is de grasmat geschikt voor kinderen (speelgras)?
 6. Diervriendelijk: kan een hond of kat veilig op op het gras lopen?
 7. Materiaal: waarvan is het gras gemaakt (gewoonlijk polyurethaan, polyetheen, polypropeen, polypropyleen)?
 8. Vorm: hoe omschrijf je de uitstraling (C-shape of W-shape)?
 9. Waterdoorlatend: kan het water goed weglopen?
 10. Geweven mosdraad: zorgt voor extra steun en een zacht gevoel.
 11. Gekleurd: welke groene kleur zoek jij (o.a. antiekgroen) of zoek je specifiek rood, blauw of ander gekleurd kunstgras?
 12. Invegen: is het noodzakelijk om het kunstgras ook regelmatig in te vegen?

Altijd een strak en groen grasveld?

Vergelijk kunstgras experts en bekijk de laagste prijs in de outlet.

Kunstgras in de tuin

Snel en voordelig een strakke groen tuin zonder dat je er iets aan hoeft te doen? Kunstgras maakt dit eenvoudig mogelijk. Door middel van de nieuwe productietechnieken heeft het grastapijt tegenwoordig een levensechte uitstraling. Het heeft een warme uitstraling en het is milieuvriendelijk.

 • Niet meer ontmossen, bijzaaien, maaien, verticuteren, bemesten.
 • Geschikt voor alle weersomstandigheden (sneeuw, vorst, hitte of regen zijn geen probleem).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Eppenhuizen is al mogelijk vanaf €22,50 per m2.

Informatie over kunstgras op het terras of balkon

Met kunstgras op het balkon of terras ervaar je echt het gevoel van buiten. Op balkons kun jij het beste kiezen voor een zeer korte spriet. Het voelt lekker zacht en geeft een kleurrijke sfeer. Een goede afvoer van regenwater is van groot belang. Dit is heel goed verkrijgbaar bij bouwmarkten en winkels als Hornbach, Gamma, Hubo, Karwei, Action of Kwantum, Carpetright, Ikea, Intratuin, Leenbakker.

 • Het geeft een natuurlijke en hippe look.
 • Het wordt niet heet in de zon.
 • Voor een gemiddeld balkon (10 vierkante meter) betaal je ongeveer €262,50.

Informatie en voordelen van speelveld kunstgras

Veel kinderen houden van rennen en spelen. Kunst speelgras biedt veel voordelen. Jonge kinderen kunnen daar zorgeloos op ravotten. Tevens is het heel geschikt voor schommel, trampoline of ander speeltoestel. Ook is valdemping ook een goede extra keuze.

 • Kinderen kunnen altijd heerlijk buiten spelen op een veilig gazon.
 • Een veel gekozen ondergrond voor speelgoed, een wipwap of ander speeltoestel.
 • Dit kunstgras speelveld laten plaatsen in Eppenhuizen kan je al regelen vanaf €16,00 per vierkante meter.

Multifunctioneel kunstgras sportveld

Lekker sporten op namaak grasmatten wordt steeds populairder. Vooral bij sporten als tennis, hockey, voetbal en golf. Voor sportverenigingen biedt het veel comfort. Je hebt maar heel weinig onderhoud, je kunt er in principe 365 dagen per jaar gebruik van maken en het is ook nog eens een duurzame keuze.

 • Het hele jaar door sporten op een perfecte grasmat.
 • Gemakkelijk te onderhouden en hartstikke duurzaam.
 • De prijzen variëren per sport, en gebruikte materialen. Kies uitsluitend voor een betrouwbare kunstgras specialist in Eppenhuizen.

Kunstgras voor in huis

Het kunstgras tapijt kan prima binnen gelegd worden. Je kunt dan denken aan een stand op een beurs of in een winkel. Ook in huis komen we dit regelmatig tegen. Een lichtgroen grastapijt voor binnen geeft een creatief effect en is een mooi alternatief voor vloerbedekking.

 • Kunstgras voor binnen is voor iedereen geschikt.
 • Beschikbaar in bijna alle kleuren zodat het past bij elk interieur.
 • Een tip voor een speel- of kinderkamer.

Tarieven en aanbiedingen van grastapijt in Eppenhuizen augustus 2022

Wil jij jouw tuin of balkon aanpakken? Dan ben je vast nieuwsgierig naar de kostprijs? De uiteindelijke kosten van kunstgras komen tot stand door sprietlengte, dichtheid van de grassprieten en de gebruikte materialen. Het goedkoopste kunstgras in Eppenhuizen is al te bestellen voor €17,00 per m2. In de bijgaande tabel controleer je de prijzen van grastapijt in Eppenhuizen. Dat zijn zogenaamde all-in prijzen (incl. leggen). Je kunt een forse besparing realiseren door verschillende onderdelen zelf uit te voeren. Op deze website lees je ook meer over Kunstgras terras.

TypeEchtheidHoogte poolTarief per m2
SelectNamaak1 – 2 mm€19,50
BasisMatig13 mm€28,75
GemiddeldPrima25 mm€38,00
PerfectNatuurgetrouw42 mm€50,75
TopsegmentGeen onderscheid58 mm€69,75
Schema met kosten van kunstgras in Eppenhuizen (aanbieding).
kunstgras-eppenhuizen

Het beste grastapijt voor de laagste prijs

Uitsluitende bij erkende hoveniers.

Vind een hovenier of tuinbedrijf in Eppenhuizen

Voor een aantrekkelijke prijs en in no-time kunstgras laten aanleggen in Eppenhuizen? Je wilt natuurlijk dat je dat laat uitvoeren door een specialist zodat je er nog jarenlang van kunt genieten. Je kunt het eenvoudig uitbesteden aan een tuinman uit de gemeente Het Hogeland. In de onderstaande tabel verzamel je adressen van professionele hoveniers (provincie Groningen) die je kunnen helpen met het adviseren van de juiste materialen en zelf ook het kunstgras kunnen aanleggen. Via onze vergelijker check je ook aanbieders in Kantens, Toornwerd, Westerwijtwerd, Huizinge en Middelstum.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
A.H. ScholtensEppenhuizerweg 179996 VCEppenhuizen
Tempel HoveniersbedrijfStitswerderweg 429991 XHMiddelstum
Hoveniersbedrijf HWRedger van Bolhuisstraat 49989 EVWarffum
Maximaal Groen HoveniersbedrijfOostelijke Polder Opweg 19988 TGUsquert

Veelgestelde vragen nepgras

Wat zijn de totale kosten van kunstgras?
De tarieven voor het aanleggen van kunstgras in omgeving Eppenhuizen bestaan uit 2 onderdelen: de rollen met grastapijt en de vergoeding voor de legservice. Op basis van hoogte van de sprieten, dichtheid van de sprietjes en de gebruikte materialen ligt de prijs tussen de €19,00 & €38,00 per vierkante meter. Daarbij heb je dan nog de legkosten (wisselt tussen de €11,50 & €17,50 per vierkante meter). Tevens heb je soms te maken met kosten voor instrooizand, gereedschap, brekerzand, stabilisatiedoek, grondpennen.

Is het aan te raden om zelf kunstgras te leggen?
Ja, dit is erg eenvoudig. Hiervoor gebruik je ons acht-stappen plan. Zorg wel voor de juiste voorbereiding. Regel een vlakke en schone ondergrond en zorg voor de waterafvoer. Bestel altijd net iets meer gras (dit komt door het snijverlies). Lijm de delen aan elkaar met een zelfklevende lijmband en sla de hoeken vast met de grondpennen. Let erop dat je de kunstgrasmat goed onderhoud.

Is het een kindvriendelijke ondergrond?
Absoluut, kinderen en kunstgras is een goede combinatie (en overigens ook voor huisdieren zoals katten en honden). Vloerproducten die door de leverancier worden geleverd zijn getest en voldoen aan de veiligheidsvoorwaarden (geen losse onderdelen en waterbestendig). Wanneer je kiest voor met speciale valdempende platen is het ook prima te gebruiken bij speeltoestellen en in speelweides.

Hoe werken kunstgras coupons?
Heb jij een kleine tuin of een balkon? Een goedkope restpartij kan dan heel interessant zijn. Dit zijn snijafval restanten die qua afmeting nog prima verkoopbaar zijn. Ze worden vaak aangeboden in de kunstgras outlet. Zo kan je spotgoedkoop restpartijen kunstgras in Eppenhuizen kopen. Let op: er kan kleurverschil tussen de verschillende coupons zitten.

Hoe zit het met garantie en service?
Elke aanbieder heeft eigen kenmerken en garanties. Over het algemeen heb je recht op een garantie rond de 10 jaar. Het gaat hierbij om ongewone slijtage en bij verkleuring van de pool (UV-bestendig). Het is aan te raden om goed te informeren op welke garantievoorwaarden je kunt terugvallen.

Plaats een reactie