Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Hendrik-Ido-Ambacht

Wil jij ook een net en strak groen gazon? Maar wil je er niet te veel moeite voor doen? Check dan eens de mogelijkheden van kunstgras in Hendrik-Ido-Ambacht. Grastapijt wordt steeds beter. Het heeft een heel realistische uitstraling, behoeft weinig onderhoud en kan het heel goed tegen intensief gebruik. Tevens is de prijs ook nog eens erg gunstig. Op dit portaal check je uitgebreide informatie over allerlei modellen kunstgras ondersteund met tips om jouw keuze te vereenvoudigen. Eveneens tref je uitgebreide informatie over de huidige prijzen, aanbiedingen en contactgegevens van lokale specialisten.

 • Kunstgras is een kunststof namaak grasmat dat lijkt op echt gras.
 • Dit is zeer aantrekkelijk voor de voortuin, een balkonnetje & terras of voor speelveldjes. En ook steeds meer sportvelden worden ervan gemaakt.
 • Positief hieraan is dat je het hele jaar door geniet van een mooi strak groen gazon.
 • Daarnaast heb je er nauwelijks werk mee, kan het wel tegen een stootje, en kan het omgaan met elk type weer.
 • Kunstgras gaat ook heel goed samen met gezinssituaties met kinderen (en huisdieren).
 • Een plastic grasmat voor in de tuin bestel je al vanaf €19,00 / m2.

Binnen 24 uur en voor lage prijzen kunstgras regelen?

Bekijk experts en claim jouw gratis staal.

Kunstgras laten leggen in Hendrik-Ido-Ambacht

Het aanleggen van kunstgras is niet iets wat je zomaar doet. Zoek jij naar een kortetermijnoplossing of zie jij jezelf dat niet doen? Je kunt dit dan het beste overlaten aan kunstgras legservice in Hendrik-Ido-Ambacht. Een vakkundig team wil je daar graag bij ondersteunen. Het kost je amper tijd, je hebt geen gereedschap nodig en je weet ook zeker dat het helemaal netjes aangelegd wordt. Op onze website vind je ook meer info over Kunstgras voor binnen.

Zelf leggen
Eventueel kan je kunstgras zelf leggen. Dit scheelt veel geld. In het onderstaande stappenplan kun je daarover meer lezen. Je kunt ook specifieke werkzaamheden in eigen beheer uitvoeren. De oude grasmat afvoeren en de ondergrond aanbrengen zijn voorbeeld dingen die je zelf kunt doen. Het daadwerkelijk aanleggen van het nieuwe grasmat laat je over aan de expert.

Zelf kunstgras leggen in 8 heldere stappen

 1. Stabiele ondergrond

  Stort het oude gras af. Zorg voor een stabiele en sterke onderlaag en genoeg afschot.

 2. Vlakstrijken

  Zorg voor een zandbed van minimaal 5 cm (brekerzand). Maak de ondergrond zo vlak mogelijk (gebruik daarvoor een houten lat of waterpas).

 3. Onderdoek

  Leg het stabilisatiedoek op de grond. Dit voorkomt onkruid en zorgt voor een kwalitatieve basis.

 4. Het kunstgras uitrollen

  Leg de matten op de juiste plek en werk eventuele plooien weg. Het is mooist als wanneer je tegen de vleug in kijkt. Je kunt beter wat aan de zijkanten overhouden dan te kort komen.

 5. Snijd op maat

  Snij het kunstgras op maat. Dit kan bijvoorbeeld met een stanleymes. Check of de naden goed tegen elkaar aankomen.

 6. Vastlijmen

  Bij oppervlaktes breder dan 4 meter heb je naden van de losse delen. De losse delen kan je weer aan elkaar bevestigen door middel van kunstgrastape.

 7. Maak alles vast

  Middels de sterke kunstgras haken zet je het helemaal vast. Deze pinnen sla je om de 50 centimeter langs de randen van het veld.

 8. Opborstelen

  Het gras wordt doorgaans op rol bezorgd en is dus platgedrukt. Borstel het op met een harde bezem voor het mooiste resultaat. Ook kan je ook kwartszand gebruiken zodat de vezels langer overeind blijven.

Keuzehulp: welk kunstgras is de beste?

Met kunstgras kan jij op elk moment genieten van een strak en groen grasveld. Het is tegenwoordig nauwelijks te onderscheiden van natuurlijk gras. Geen uitgedroogd gras en je hoeft nooit meer te maaien of te besproeien. Dat bespaart flink tijd! Er bestaan diverse soorten, kleuren en formaten. We onderscheiden ze op het gebied van vezelsoort, tint, hoogte en garantie. Onze keuzehulp is praktisch bij het zoekproces naar het beste kunstgras in Hendrik-Ido-Ambacht.

12 kooptips bij kunstgras bestellen in Hendrik-Ido-Ambacht

 1. Natuurlijkheid: lijkt het nét een echte grasmat, of is het duidelijk nep?
 2. Zachtheid: is het geschikt om lekker op te liggen?
 3. Poolhoogte: wat is de lengte van de vezels (11 mm tot 60 mm)?
 4. Garantie: hoe zit het met service en garantievoorwaarden?
 5. Kindvriendelijk: is de grasmat geschikt voor kinderen (speelgras)?
 6. Diervriendelijk: kan ik mijn dieren hierop laten lopen (honden of katten)?
 7. Materiaal: welke materialen zijn gebruikt (zoals polyurethaan, polypropyleen, polyethyleen, polypropeen)?
 8. Vorm van de vezels: wat is de vorm van de spriet (C-shape of straight shape)?
 9. Waterdichtheid: hoe reageert het gras op plots veel water?
 10. Mosdraad: geeft een natuurlijk gevoel aan het gras.
 11. Gekleurd: ga je voor licht- of donkergroen (of oudgroen) of zoek je specifiek rood, blauw of ander gekleurd kunstgras?
 12. inveegzand: adviseert de fabrikant om het kunstgras ook regelmatig in te vegen?

Het hele jaar een mooi groen gazon?

Vergelijk kunstgras ondernemers en vind de beste aanbieding in de outlet.

Kunstgras voor in de tuin

12 maanden per jaar een mooie groene tuin zonder dat je hoeft te maaien, bemesten of sproeien? Namaak gras in de tuin heeft heel veel voordelen. Door de nieuwste technologie krijgt het nepgras een levensechte uitstraling. Het geeft een natuurlijke uitstraling en de levensduur is hoog.

 • Nooit meer bijzaaien, maaien, verticuteren, onkruid wieden, besproeien.
 • Kan worden toegepast in elke weerssituatie (sneeuw, vorst, hitte of regen zijn geen probleem).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Hendrik-Ido-Ambacht is al mogelijk vanaf €22,00 per strekkende meter.

Informatie over kunstgras op het terras of balkon

Met kunstgras op balkons of terrassen realiseer je een ruimtelijke en natuurlijke setting. Voor op balkons is het slim om te kiezen voor een zeer korte spriet. Het voelt fijner aan dan tegels en en zorgt voor een aangename vibe. Een goede afwatering is een belangrijk aandachtspunt. Vaak goedkoop aan te schaffen bij bouwmarkten en winkels als Hornbach, Praxis, Hubo, Action, Karwei of Kwantum, Leenbakker, Welkoop, Carpetright, Intratuin.

 • Je creëert een leuke en gezellige look.
 • Het is onderhoudsvriendelijk.
 • Voor een dakterras of balkon van 10 m2 moet jij rekenen op +/- €292,50.

Kunstgras als speelveld

Kinderen zijn dol op buiten spelen. Kunst speelgras heeft veel voordelen. Kinderen kunnen er altijd op spelen zonder vies te worden. Eveneens biedt het extra veiligheid in combinatie met speeltoestellen en trampolines. In de meeste gevallen is het toepassen van valdemping ook aan te raden.

 • Kinderen kunnen elke maand spelen in de buitenlucht op een veilige mat.
 • De juiste ondergrond voor speelgoed, een wipwap of ander speeltoestel.
 • Een kunstgras speelveld laten plaatsen in Hendrik-Ido-Ambacht is al te realiseren vanaf €19,00 voor een vierkante meter.

Soorten kunstgras om te sporten

Professioneel en amateur sporten op namaak grasmatten is bijna niet meer weg te denken. Je ziet het met name in sporten zoals tennis, hockey, voetbal en golf. Het heeft dan ook veel pluspunten. Je hebt maar heel weinig onderhoud, het is het hele jaar door te bespelen, en clubs hebben er jarenlang plezier van.

 • De grasmat ligt er altijd mooi bij (elk seizoen).
 • Bijna geen onderhoud en het gaat lang mee.
 • De prijzen hangen af van de sport die gespeeld wordt. Meer weten? Vraag informatie op bij de kunstgras specialist in Hendrik-Ido-Ambacht.

Kunstgras voor huizen

Het kunstgras tapijt kan ook binnen worden gebruikt. We zien het regelmatig bij een speelhal, beursstand of winkelvloer. Ook in speelruimtes of slaapkamers is het iets dat we meer en meer terugzien. Een gekleurd of gewoon groen grastapijt voor binnen biedt een unieke uitstraling en kan gebruikt worden i.c.m. andere vloerbedekkingen.

 • Kunstgras voor binnen geeft een speels effect.
 • Je kunt het kopen in allerlei kleuren en geeft een bijzondere twist aan jouw woning.
 • Erg geschikt als ondergrond voor een speelkamer.

Onkosten en aanbiedingen van grastapijt in Hendrik-Ido-Ambacht juni 2024

Enthousiast, en wil je het meteen laten leggen? Dan ben je misschien allereerst benieuwd naar de onkosten? De geschatte kosten van kunstgras zijn afhankelijk van hoogte van de pool, kindvriendelijkheid en de hoeveelheid vezels. Het goedkoopste kunstgras in Hendrik-Ido-Ambacht koop je al vanaf €15,75 per vierkante meter. In deze tabel vergelijk je de prijzen van grastapijt in Hendrik-Ido-Ambacht. Dit zijn de totaalprijzen met leggen. Er is veel geld te besparen door zelf al de oude grasmat af te voeren. Op deze website bekijk je ook informatie over Kunstgras op het balkon.

TypeEchtheidPoolhoogtePrijs per m2
ActieImitatie3 mm€21,75
AlgemeenMatig5 mm€27,75
GangbaarGoed26 mm€37,50
BesteNet echt35 mm€51,50
TopkwaliteitNiet te onderscheiden58 mm€68,25
Tabel met kosten van kunstgras in Hendrik-Ido-Ambacht (aanbieding).
kunstgras-hendrik-ido-ambacht

Grastapijt aanbiedingen voor lage prijzen

Vind een hovenier die bij je past.

De beste hoveniers en tuinbedrijven in Hendrik-Ido-Ambacht

Voor een lage prijs op korte termijn kunstgras laten aanleggen in Hendrik-Ido-Ambacht? Het is van groot belang dat je dat laat uitvoeren door een specialist zodat de grasmat jaren in topconditie blijft liggen. Het beste laat je dit doen door een een tuinman uit de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. In de tabel vind je de gegevens van goede hoveniers (provincie Zuid-Holland) die jou van dienst kunnen zijn met tuinontwerpen, verkoop en het vakkundig aanleggen van de matten. Op deze website ontdek je ook tuinexperts in Zwijndrecht, Dordrecht, Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee en Westvoorne.

📝 Nog geen bedrijven gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Nepgras kennisbank (FAQ) met alle veelgestelde vragen

Wat betaal ik voor kunstgras in de tuin?
De uiteindelijke kosten van het aanleggen van kunstgras in omgeving Hendrik-Ido-Ambacht bestaan uit 2 onderdelen: het materiaal en de loonkosten voor het leggen. Op basis van sprietlengte, dichtheid en de uitstraling schommelen de prijzen tussen de €14,00 & €30,00 per vierkante meter. Als tweede heb je dan nog de legkosten (varieert tussen €11,50 – €22,50 voor een vierkante meter). Als laatste zijn er soms nog extra zaken nodig zoals valdemping, gereedschap, lijm, instrooizand, brekerzand.

Is het mogelijk om zelf kunstgras te leggen?
Ja, dit is erg eenvoudig. Speciaal voor de doe-het-zelvers bieden wij het praktische stappenplan. Zorg wel voor de juiste voorbereiding. Zorg voor een sterke en stabiele onderlaag en pas goede drainage toe. Bestel altijd een beetje extra gras (je hebt altijd wat snijverlies). Lijm de verschillende banen aan elkaar en zet de randen vast met de unieke pennen. Het is wenselijk dat de kunstgrasmat schoon en netjes blijft (onderhoud).

Kunnen kinderen erop spelen?
Ja, kunstgras is schoon, zacht en dus erg kindvriendelijk (dat geldt ook voor huisdieren zoals katten en honden). Vloerbedekkingen die je kunt kopen in Nederland voldoen aan alle strenge gestelde eisen (geen losse onderdelen en zacht). Samen met valdemping platen is het ook prima te gebruiken bij een speeltuin of in een speelweide.

Hoe werken kunstgras coupons?
Zoek jij een oplossing voor een kleine tuin of terras? Een kleine restpartij is absoluut slim om te overwegen. Dit zijn restanten van enkele vierkante meters. Je komt ze dikwijls tegen in de kunstgras outlet. Op deze manier kan je wel heel voordelig restpartijen kunstgras in Hendrik-Ido-Ambacht kopen. Goed om te weten: coupons kunnen kleurverschil vertonen (vergelijk altijd goed).

Op hoeveel jaar garantie heb ik recht?
Elk grassoort beschikt over een unieke set voorwaarden. Doorgaans heb je recht op een termijn van 5 tot wel 20 jaar. Denk dan met name aan scheuren en naden en het (UV) verkleuren van het gras. Vergeet daarom zeker niet om te allen tijde inzichtelijk te hebben op welke garantievoorwaarden je kunt terugvallen.

Plaats een reactie