Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Zwaanshoek

Vind je het tijd voor een strak groen tapijt in de achtertuin? Maar wil je er niet te veel moeite voor doen? Stap dan over op kunstgras in Zwaanshoek. Grastapijt heeft heel veel voordelen. Het zorgt voor een aantrekkelijk aanzicht, behoeft weinig onderhoud en gaat jarenlang mee. Uiteraard zijn de prijzen de laatste jaren flink gedaald. Op deze pagina tref je meer informatie over allerlei varianten kunstgras met handige kooptips. Bovendien kan je hier meer informatie vinden over prijzen, aanbiedingen en instructies voor het leggen.

 • Kunstgras is een kunststof namaak grasmat dat lijkt op echt gras.
 • Dit is zeer aantrekkelijk voor de tuin, een balkonnetje & terras of voor speelvelden. En het is natuurlijk ook perfect als sportveld.
 • Het grootste voordeel is dat je vanaf het eerste moment kunt genieten van een groene grasmat.
 • Daarbij is het onderhoudsarm, is het duurzaam, en kan het omgaan met elk type weer.
 • Kunstgras is ook prima keuze voor kinderen en huisdieren.
 • Een plastic grasmat voor in jouw achtertuin is al te bestellen voor €15,75 voor één m2.

Probleemloos en betaalbaar kunstgras in je tuin?

Bekijk bedrijven en vraag gratis staaltje op.

Kunstgras laten leggen in Zwaanshoek

Zelfstandig kunstgras leggen vraagt om de nodige voorbereiding. Ontbreekt het je aan de tijd of ben je niet zo handig? Laat deze werkzaamheden dan doen door een kunstgras legservice in Zwaanshoek. Een vakkundig team kan je helemaal ontzorgen. Je kunt lekker achterover leunen, je hoeft ook geen voorwerk te doen en je kunt erop vertrouwen dat het perfect komt te liggen. Via onze experts lees je ook meer over Kunstgras voor sportvelden.

Zelf aanleggen
Vanzelfsprekend kan je het kunstgras zelf leggen. Dit levert een flink besparing op. Door middel van het stappenplan hieronder kun je daarover meer lezen. Je kunt ook kiezen om deels iets zelf te doen. Het schoon maken van de grond en het aanbrengen van een zandbed kan je bijvoorbeeld prima zelf doen. Het verwerken van de nieuw te leggen grasmat is dan een klus voor de vakman.

8-stappenplan voor kunstgras leggen

 1. Oude ondergrond verwijderen

  Ga de oude grasmat opruimen. Zorg voor een gezonde ondergrond en zorg voor correct afschot.

 2. Egalisatie

  Zorg voor een zandbed van minimaal 5 cm (brekerzand). Probeer hierna alles te egaliseren, dit kan met een balk / waterpas of een trilplaat.

 3. Geovlies of een stabilisatiedoek

  Leg het stabilisatiedoek op de grond. Dit voorkomt onkruid en verhelpt eventuele oneffenheden.

 4. Rol het kunstgras uit

  Haal de matten uit de verpakking en werk eventuele plooien weg. Het geeft het mooiste effect wanneer je tegen de spriet-richting in kijkt. Je kunt beter wat aan de zijkanten overhouden dan te kort komen.

 5. De naden snijden

  Snij het kunstgras op maat. Kies hiervoor een goed stanleymes. Je moet wel zorgen dat de naden van de verschillende zoden goed aansluiten.

 6. Vastzetten met lijm

  Gaat het om een oppervlakte van meer dan 4 meter breed? Dan heb je altijd naden die je zult zien. De losse delen maak je aan elkaar vast met een lijmband of speciale kunstgraslijm.

 7. Vastslaan

  Met de unieke kunstgras haken zet je het helemaal vast. Bevestig deze ankers om de 50 cm langs de randen van de grasmat.

 8. Opborstelen

  Het grastapijt zal compact geleverd worden wat betekent dat de sprieten vaak nog platgedrukt zijn. Borstel de mat op tegen de pool in voor het perfecte resultaat. Eventueel kan je het gras instrooien met kwartszand zodat de sprieten mooi rechtop blijven staan.

Keuzehulp: wat is voor mij het beste kunstgras?

D.m.v. kunstgras kun je ondanks de weersomstandigheden genieten van een mooi en strak groen gazon. Het is tegenwoordig nauwelijks nog te onderscheiden van natuurlijk gras. Geen kale plekken en je hoeft niet meer onkruid te verwijderen of of andere onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Dat wil toch iedereen? We onderscheiden verschillende producten. Belangrijke aandachtspunten zijn slijtvastheid, kleur, hoogte en onderhoud. De keuzehulp hieronder is praktisch bij het kiezen van het beste kunstgras in Zwaanshoek.

12 aandachtspunten bij kunstgras bestellen in Zwaanshoek

 1. Realistisch: lijkt het op een natuurlijk gras gazon, of zie je van afstand dat het nep is?
 2. Zachtheid: kun je er fijn op liggen?
 3. Hoogte: wat is de lengte van de vezels (15 mm tot 70 mm)?
 4. Garantie: hoeveel jaar garantie krijg ik?
 5. Kindvriendelijkheid: is het te gebruiken als speelgras?
 6. Diervriendelijkheid: is het ook geschikt voor mijn hond, kat of ander huisdier?
 7. Materiaal: waar is het gras van gemaakt (denk aan polypropyleen, polypropeen, polyethyleen, polyetheen)?
 8. Vorm: welke vorm heeft de pool (C-shape is het meest natuurgetrouw)?
 9. Waterdichtheid: op welke manier wordt regenwater afgevoerd?
 10. Geïntegreerd mosdraad: is er mosdraad verwerkt in het gras?
 11. Kleur: wil jij een lichtgroene of donkergroene mat (of oudgroen) of ben je op zoek naar geel, rood of ander gekleurd gras?
 12. Invegen: is het nodig om het kunstgras in te strooien?

Altijd een prachtig groen grasveld?

Vergelijk kunstgras bedrijven en vind de laagste prijs in de outlet.

Kunstgras in de tuin laten leggen

Snel en voordelig een perfect groen gazon zonder dat je hoeft te maaien, bemesten of sproeien? Namaak gras in de tuin heeft heel veel voordelen. Door de laatste productinnovaties krijgt het nepgras een levensechte uitstraling. Het geeft een natuurlijke uitstraling en het is milieuvriendelijk.

 • Niet meer maaien, besproeien, verticuteren, bemesten, bijzaaien.
 • Geschikt voor alle weersomstandigheden (lente, zomer, herfst en winter).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Zwaanshoek kan al vanaf €19,50 per m2.

Kunstgras leggen op je balkon of terras

Met kunstgras tapijt op balkons of terrassen heb je ook zonder tuin het gevoel van buiten. Op het terras zijn er speciale matten met een korte pool. Het voelt fijner aan dan tegels en heeft een warme uitstraling. Een goede waterdoorlaatbaarheid is essentieel. Ook te koop bij bouwmarkten en winkels als Hubo, Action, Praxis, Hornbach, Gamma of Intratuin, Ikea, Kwantum, Welkoop, Leenbakker.

 • Je bereikt daarmee een mooie en fijne look.
 • Het wordt niet heet in de zon.
 • Voor een gemiddeld balkon (10 vierkante meter) ben je ongeveer kwijt €280,00.

Kindvriendelijk kunstgras speelveld

Veel kinderen houden van rennen en spelen. Kunst speelgras heeft veel voordelen. Kinderen hebben zo een veilige en schone speelruimte. Bovendien is het verstandig i.c.m. speeltoestellen en trampolines. Ook wordt er ook gekozen voor valdemping.

 • Kids kunnen 365 dagen per jaar onbezorgd buiten spelen.
 • Een geschikte ondergrond voor speeltoestellen of een trampoline.
 • Een kunstgras speelveld laten plaatsen in Zwaanshoek kan al vanaf €24,50 voor een vierkante meter.

Multifunctioneel kunstgras sportveld

Sporten op namaak grasmatten is sterk in opkomst. We zien dit vooral terug in sporten als tennis, hockey, golf en natuurlijk voetbal. Sportclubs zijn er blij mee. Er is nauwelijks onderhoud, je kunt het hele jaar door sporten en het gaat met gemak 10 tot 15 jaar mee.

 • Een mooie groene mat die altijd bespeelbaar is.
 • Onderhoudsarm en een verantwoorde investering.
 • Een kunstgras sportveld is altijd maatwerk. Je kunt meer informatie opvragen bij een kunstgras specialist in Zwaanshoek.

kunstgras voor woningen

Een mooi kunstgras tapijt wordt ook regelmatig binnen toegepast. Je kunt dan denken aan winkelvloeren, beurzen of pretparken. Ook in de woning komt het goed van pas. Een laagpolig grastapijt voor binnen realiseert een frisse look en kan prima doorgaan voor vloerbedekking.

 • Kunstgras voor binnen is voor iedereen geschikt.
 • Beschikbaar in diverse kleuren die aansluiten bij jouw wensen.
 • Erg geschikt als ondergrond voor een speelkamer.

Onkosten en aanbiedingen van grastapijt in Zwaanshoek juni 2024

Wil je zo snel mogelijk jouw grasveld vervangen? En wil je meer weten over de kostprijs? De kosten van kunstgras zijn afhankelijk van hoogte van de sprieten, dichtheid van de mat en de echtheid. Het goedkoopste kunstgras in Zwaanshoek is al verkrijgbaar vanaf €14,50 per vierkante meter. In het onderstaande overzicht vergelijk je de prijzen van grastapijt in Zwaanshoek. Dit zijn prijzen inclusief leggen. Er is veel geld te besparen door zelf al de oude grasmat af te voeren. Op deze pagina kan je ook meer informatie lezen over Kunstgras laten aanleggen.

SoortEchtheidPoolhoogtePrijs per m2
ActieSlecht1 – 2 mm€22,50
AlgemeenGemiddeld8 mm€28,00
StandaardKomt in de buurt22 mm€37,75
GeweldigBijna echt35 mm€50,75
Topkwaliteit100% natuurlijk60 mm€71,25
Huidige kosten van kunstgras in Zwaanshoek (aanbieding).
kunstgras-zwaanshoek

Altijd scherpe aanbiedingen met grastapijt

Kies voor een geschikt hovenier.

Vind een hovenier of tuinbedrijf in Zwaanshoek

Voor een lage prijs op korte termijn kunstgras laten aanleggen in Zwaanshoek? Het is essentieel dat dit op de juiste manier gedaan wordt zodat jij er jarenlang van kunt genieten. Dit is dus typisch een klus voor een tuinman uit de gemeente Haarlemmermeer. In het bijgaande overzicht check je contact- en adresgegevens van plaatselijke hoveniers (provincie Noord-Holland) die jou van dienst kunnen zijn met tuinontwerpen, verkoop en het vakkundig aanleggen van de matten. Op Kunstgrasrevolutie.nl check jij ook vakmannen in Hoofddorp, Bennebroek, Bentveld, Vogelenzang en Aerdenhout.

📝 Nog geen bedrijven gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Nepgras FAQ: alle veelgestelde vragen

Wat betaal ik voor kunstgras in de tuin?
De onkosten van het aanleggen van kunstgras in omgeving Zwaanshoek kunnen worden gecalculeerd aan de hand van: de graszoden en de legkosten. Afhankelijk van hoogte van de pool, zachtheid en de hoeveelheid vezels ligt de prijs tussen de €11,00 en €39,00 de meter. Daarbij heb je nog de kosten van het leggen van de rollen (wisselt tussen de €8,50 & €21,50 per M2). Tenslotte heb je af en toe nog onkosten voor lijm, grondpennen, gereedschap, instrooizand, stabilisatiedoek.

Kan ik zelf mijn kunstgras aanleggen?
Ja, dit is erg eenvoudig. Doe-het-zelvers kunnen gebruik maken van ons duidelijke stappenplan. Je moet er wel goed de tijd voor nemen. Start met een vlakke en schone ondergrond en zorg voor de waterafvoer. Bestel altijd net iets meer gras (er is namelijk altijd snijverlies). Laat alle delen mooi aansluiten door ze te lijmen en zet de randen vast met de unieke pennen. Het is essentieel dat je de kunstgrasmat goed onderhoud.

Hoe kindvriendelijk is kunstgras?
Ja, kunstgras is een perfecte plek voor kinderen (dat geldt ook voor huisdieren zoals honden en katten). Vloerproducten die je kunt kopen in Nederland voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen (geen schadelijke stoffen en milieuvriendelijk). Met een dempende zachte ondergrond bied je nog meer veiligheid bij speeltoestellen en in speelweides.

Wat zijn kunstgras coupons?
Wil jij een klein (dak)terras of balkon voorzien van grastapijt? Een mooie restpartij kan dan heel interessant zijn. Dit zijn restanten die op de rol zijn blijven zitten die heel geschikt zijn voor kleinere oppervlaktes. Je kunt ze extra voordelig bestellen bij de kunstgras outlet. Zo kan je extra goedkoop restpartijen kunstgras in Zwaanshoek kopen. Handig om te onthouden: bij meerdere coupons kan er licht kleurverschil optreden.

Hoeveel jaar garantie krijg ik?
Elk type product beschikt over een unieke set voorwaarden. Doorgaans zit dit wel goed met een garantie van 10 jaar tot 20 jaar. Het gaat hierbij om productiefouten en op kleurbehoud (UV-schade). Het is verstandig om goed te informeren op welke garantievoorwaarden je kunt terugvallen.

Plaats een reactie