Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Schardam

Wil jij ook genieten van een mooie groene tuin? Maar heb je niet echt groene vingers? Kijk dan eens naar kunstgras in Schardam. Grastapijt wordt steeds beter. Het heeft een natuurlijke uitstraling, is onderhoudsvriendelijk en is heel sterk (duurzaam). Als laatste is het ook nog eens hartstikke betaalbaar. Via onze vergelijker bekijk je uitgebreide info over alle populaire exemplaren kunstgras met daarbij een praktische keuzehulp. Daarbij is er meer uitleg te vinden over de totale kosten, aanbiedingen en leginstructies.

 • Kunstgras bestaat uit korrels gemaakt van polypropyleen, polyethyleen of polyamide.
 • Dit wordt toegepast in je voor- en achtertuin, een balkonnetje & terras of voor speelveldjes. En we zien het natuurlijk terug bij het voetbal en de hockey.
 • Het grootste voordeel is dat jij in elk seizoen een strak en groen gazon hebt liggen.
 • Ook heb je er nauwelijks werk mee, gaat het wel 20 jaar mee, en heeft het geen problemen met kou, sneeuw, hitte of regen.
 • Kunstgras wordt ook vaak gekozen voor gezinnetjes met kinderen (en dieren).
 • Een kwalitatieve nep grasmat voor een tuinrenovatie koop je al vanaf €19,50 per vierkante meter.

Zonder gedoe en voor lage prijzen kunstgras achter je huis?

Bekijk aanbieders en vraag gratis staaltje op.

Kunstgras laten leggen in Schardam

Zelfstandig kunstgras leggen vergt best wat voorbereiding. Heb je geen zin in gedoe of doe je het liever niet zelf? In dat geval kan je het beste kiezen voor een kunstgras legservice in Schardam. Een gespecialiseerd bedrijf kan de nodige ondersteuning bieden. Je hebt er geen stress van, je hebt geen gereedschap nodig en je weet zeker dat het goed geplaatst wordt. Via onze experts kan je ook terecht voor meer info over Gekleurd kunstgras.

Zelf leggen
Vanzelfsprekend kan je het kunstgras zelf leggen. Dit levert een flink besparing op. In het volgende stukje gaan we in op alle details. Je kunt ook specifieke werkzaamheden in eigen beheer uitvoeren. Het afvoeren dan het oude gras en zorgen voor een vlakke ondergrond kan je bijvoorbeeld prima zelf doen. Het verwerken van de nieuw te leggen grasmat is dan een klus voor de expert.

Kunstgras leggen in 8 stappen

 1. Ondergrond prepareren

  Verwijder eerst het eventuele oude gras. Zorg voor een goede fundering welke erg goed water doorlaat.

 2. Uitvlakken

  Leg een zandbed van zo’n 7-8 cm aan. Vervolgens egaliseer je alles (gebruik daarvoor een houten lat of waterpas).

 3. Geovlies of een stabilisatiedoek

  Leg het stabilisatiedoek op de zandlaag. Het fungeert als anti-worteldoek zodat onkruid geen kans krijgt en realiseert een stabiele basis.

 4. Kunstgras uitrollen

  Haal de matten uit de verpakking en werk eventuele plooien weg. Het is mooist als je tegen de vezelrichting inkijkt. Zorg altijd dat je wat extra ruimte overhoudt.

 5. Het op maat snijden

  Snijd het gras netjes op maat. Hiervoor moet je een scherp voorwerp (mes) kiezen. Let erop dat de naden goed tegen elkaar aanliggen.

 6. Lijmen

  Op het moment dat de oppervlakte breder is dan 4 meter krijg je te maken met naden. Deze losse delen kun je verlijmen door te kiezen voor nadenbanden of kunstgrastape.

 7. Vastslaan

  Via de handige kunstgras haken is alles goed vast te maken. Deze pinnen sla je om de 50 centimeter langs de randen van het veld.

 8. Opborstelen

  Het grastapijt zal compact geleverd worden (dus moet de pool nog uitzetten). Pak een harde bezem om te borstelen voor een strakke mat. Ook kan je het gras instrooien met kwartszand om het proces van het platliggen wat te vertragen.

Keuzehulp: wat is voor mij het beste kunstgras?

Door het leggen van kunstgras kun je ondanks de weersomstandigheden genieten van een strak grasveld achter het huis. Het is tegenwoordig haast niet te onderscheiden van natuurlijk gras. Geen onkruid delen en je hoeft niet meer onkruid te wieden of te besproeien. Dat bespaart flink tijd! Er bestaan velerlei materialen en varianten. Je moet vooral letten op kwaliteit van de vezels, echtheid, spriethoogte en milieuvriendelijkheid. De keuzehulp hieronder kan je gebruiken bij het kiezen van het beste kunstgras in Schardam.

12 tips en tricks bij het kunstgras bestellen in Schardam

 1. Realistisch: lijkt het nét een echte grasmat, of is het overduidelijk nep?
 2. Zachtheid: kun je er fijn op liggen?
 3. Poolhoogte: wat is de hoogte van het gras (11 mm tot 65 mm)?
 4. Aftersales: hoe zit het met garantie op de invloed van UV-straling?
 5. Kindvriendelijkheid: is de grasmat geschikt voor kinderen (speelgras)?
 6. Diervriendelijk: kan een hond of kat veilig op op het gras lopen?
 7. Materiaal: welke bestanddelen zijn gebruikt (denk aan polypropyleen, polyethyleen, polypropeen, polyurethaan)?
 8. Garenvorm: hoe ziet de vezel er uit (C-shape is het meest natuurgetrouw)?
 9. Watervriendelijk: kan het tegen een forse regenbui?
 10. Geïntegreerd mosdraad: geeft een extra natuurlijke beleving aan het gras.
 11. Gekleurd: zoek je lichtgroen, donkergroen (of olijfgroen) of zoek je specifiek rood, blauw of ander gekleurd kunstgras?
 12. Instrooien: is het nodig om het gras in te vegen met instrooizand?

Goedkoop en snel een nette en strakke tuin?

Vergelijk kunstgras bedrijven en vind de beste aanbieding in de outlet.

Kunstgras voor in de tuin

Het hele jaar door een mooi en strak grasveld zonder dat je hoeft te maaien, bemesten of sproeien? Dat is mogelijk met kunstgras voor in de tuin. Dankzij de laatste innovaties is het kunstgras bijna niet meer te onderscheiden van echt gras. Het heeft een sfeervolle uitstraling en het is milieuvriendelijk.

 • Nooit meer bijzaaien, verticuteren, ontmossen, bemesten, maaien.
 • Het kan wel tegen een stootje(sneeuw, vorst, hitte of regen zijn geen probleem).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Schardam regel je al vanaf €22,50 voor een vierkante meter.

Kunstgras op het balkon of terras

Met kunstgras tapijt op balkons of terrassen ervaar je echt het gevoel van buiten. Op het terras kun jij het beste kiezen voor een kortpolig type. Het voelt fijner aan dan tegels en geeft een kleurrijke sfeer. Een goede waterafvoer is fundamenteel. Tip: bekijk het goedkope assortiment van bouwmarkten en winkels als Hubo, Gamma, Hornbach, Karwei, Action of Welkoop, Carpetright, Leenbakker, Ikea, Intratuin.

 • Het geeft een vrolijke en hippe look.
 • Het is een veilige ondergrond.
 • Voor een terras van 10 m2 betaal je plus minus €262,50.

Het voordeel van kunstgras speelveld

Kinderen spelen graag in de tuin. Kunst speelgras is ideaal voor de kids. Kinderen kunnen zonder zorgen het hele jaar buiten spelen. Daarnaast is het heel geschikt voor schommel, trampoline of ander speeltoestel. Vaak wordt het geleverd met valdemping.

 • Kinderen kunnen elk moment van het jaar onbezorgd buiten spelen.
 • Een veilige ondergrond voor klimrekken of schommels.
 • Een kunstgras speelveld laten plaatsen in Schardam is al beschikbaar vanaf €24,00 per m2.

Kunstgras sportveld als de vervanger van echt gras

Lekker sporten op namaak grasmatten is de afgelopen jaren sterk gegroeid. We zien dit vooral terug in sporten als hockey, tennis, voetbal, golf, korfbal en nog veel meer sporten. Het heeft veel voordelen. Het is gebruiksvriendelijk en makkelijk in onderhoud, je kunt er in principe 365 dagen per jaar gebruik van maken en het heeft een lange levensduur.

 • Elke maand een professionele grasmat.
 • Gemakkelijk te onderhouden en het gaat lang mee.
 • Voor kunstgras sportvelden gelden geen standaard prijzen. Kies voor een erkende kunstgras specialist in Schardam.

Kunstgras voor binnen

Een speciaal kunstgras tapijt kan je ook prima binnen gebruiken. Voorbeelden zijn een speelhal, beursstand of winkelvloer. Ook in de woning kan je het prima gebruiken. Een gekleurd of gewoon groen grastapijt voor binnen geeft een creatief effect en is een goed alternatief voor laminaat of pvc.

 • Kunstgras voor binnen geeft een speels effect.
 • Te bestellen in diverse tinten die aansluiten bij jouw wensen.
 • Erg geschikt als ondergrond voor een speelkamer.

Onkosten en aanbiedingen van grastapijt in Schardam juni 2024

Ga jij aan de slag met jouw tuin, balkon of dakterras? Dan wil jij vast meer details over een prijsindicatie? De totale kosten van kunstgras zijn afhankelijk van hoogte van de sprieten, waterdoorlaatbaarheid en de vezelvorm. Het goedkoopste kunstgras in Schardam is al te koop vanaf. €10,75 per vierkante meter. In de onderstaande tabel bekijk je de prijzen van grastapijt in Schardam. Dit is een totaalprijs inclusief legservice. Er is veel geld te besparen door zelf de nodige werkzaamheden uit te voeren. Via de kunstgras-vergelijker bekijk je ook informatie over Kunstgras voordelen.

SoortEchtheidSpriethoogtePrijs per m2
AanbiedingNep2 mm€21,25
InstapKan beter14 mm€30,75
GemiddeldGoed28 mm€41,50
BeterBijna echt35 mm€51,25
EersteklasGeen-imitatie60 mm€69,25
Indicatie van kosten van kunstgras in Schardam (aanbieding).
kunstgras-schardam

Bekijk grastapijt acties en aanbiedingen

Kies voor een geschikt hovenier.

Vind een erkende hovenier of tuinbedrijf in Schardam

Voor een lage prijs op korte termijn kunstgras laten aanleggen in Schardam? Het is aan te raden dat dit op de juiste manier gedaan wordt zodat de kwaliteit jarenlang goed blijft. Je kunt het beste kiezen voor een een tuinman uit de gemeente Edam-Volendam. In het onderstaande overzicht verstrekken wij adres- en contactgegevens van erkende hoveniers (provincie Noord-Holland) die diensten kunnen leveren zoals het ontwerp, kiezen van de juiste kleur en het snel leggen van kunstgras rondom je woning. Op dit portaal check je ook vakmannen in Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie en Kwadijk.

📝 Nog geen bedrijven gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Nepgras FAQ: alle veelgestelde vragen

Wat zijn de totale kosten van kunstgras?
De prijzen voor het aanleggen van kunstgras in omgeving Schardam kun je berekenen door te kijken naar 2 facetten: de graszoden en natuurlijk de arbeid voor het leggen. Aan de hand van hoogte van de pool, zachtheid en de uitstraling ben je tussen de €13,00 en €39,00 per M2. Daarbovenop moet je rekening houden met het uurloon voor de legservice (rond de €8,00 en €17,50 per strekkende meter). Tevens moet je soms rekenen op extra zaken nodig zoals brekerzand, valdemping, instrooizand, lijm, stabilisatiedoek.

Is het aan te raden om zelf kunstgras te leggen?
Ja, dit is erg eenvoudig. Je kunt gebruik maken van ons effectieve stappenplan. Je moet je vooraf wel goed inlezen. Realiseer een vlakke en schone ondergrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat je genoeg gras inkoopt (je hebt altijd wat snijverlies). Lijm de verschillende banen aan elkaar en sla de hoeken vast met de grondpennen. Het is essentieel dat je het zo nu en dan schoonmaakt en de kunstgrasmat opborstelt.

Is het geschikt voor kinderen?
Uiteraard is kunstgras zeer geschikt voor gebruik door kinderen (en evengoed voor huisdieren zoals honden en katten). Tapijten die in ons land worden geleverd voldoen aan de eisen die hiervoor gesteld zijn (geen schadelijke stoffen en valdempend). Met een valdempende ondergrond is het ook prima te gebruiken bij een speeltuin of in een speelweide.

Op welke manier bespaar ik met kunstgras coupons?
Wil jij een klein (dak)terras of balkon voorzien van grastapijt? Een goedkope restpartij is dan zeker een optie. Dit zijn restanten van eerdere projecten die qua afmeting nog prima verkoopbaar zijn. Je komt ze dikwijls tegen in de kunstgras outlet. Door hiervan te profiteren kan je heel betaalbaar restpartijen kunstgras in Schardam kopen. Handig om te onthouden: bij verschillende coupons kan er kleurverschil zijn.

Op hoeveel jaar garantie heb ik recht?
Elke leverancier kent eigen garantievoorwaarden. Over het algemeen kan je rekenen op garanties tot wel 15 jaar. Denk dan met name aan ongewone slijtage en het (UV) verkleuren van het gras. Het is slim om even na te vragen hoe het bij jouw aankoop zit.

Plaats een reactie