Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Zwartebroek

Wil jij ook een prachtig groene tuin? Maar ben je niet zo’n tuinier? Check dan eens de mogelijkheden van kunstgras in Zwartebroek. Grastapijt wordt steeds realistischer. De echtheid is de laatste jaren flink toegenomen, is onderhoudsvriendelijk en gaat jarenlang mee. Daarbij is het ook nog eens hartstikke betaalbaar. Via de kunstgras-vergelijker kan je terecht voor handige informatie over verscheidene types kunstgras met een handige keuzehulp. Daarbij bieden we aanvullende info over de huidige prijzen, aanbiedingen en instructies voor het leggen.

 • Kunstgras wordt gemaakt van polyethyleen en is een alternatief voor echt gras.
 • Een hele goede oplossing voor tuintjes, een (dak)terras, balkon of voor speeltuinen. En het is natuurlijk ook perfect als sportveld.
 • Het voornaamste voordeel is dat je elke dag van het jaar een prachtig groen grasveld hebt.
 • Tevens is het onderhoudsarm, kan het wel tegen een stootje, en heeft het geen last van regen, sneeuw of hitte.
 • Kunstgras kan ook prima worden gebruikt voor huisdieren en kinderen.
 • Een zachte en onderhoudsarme nep grasmat voor in jouw eigen tuin koop jij al voor c.a. €16,75 per m2.

Binnen 24 uur en betaalbaar kunstgras bestellen?

Bekijk de opties en vraag gratis staal op.

Kunstgras laten leggen in Zwartebroek

Zelfstandig kunstgras leggen is best een complexe klus. Moet het binnenkort al gedaan worden of heb je 2 linkerhanden? Laat dit dan doen door een kunstgras legservice in Zwartebroek. Een gespecialiseerd team kan het van A tot Z voor je uit handen nemen. Je hoeft zelf praktisch niets te doen, je hoeft geen gereedschap te huren, en ze gaan pas weg als alles helemaal goed ligt. Op onze website kan je ook meer informatie lezen over Kunstgras voordelen.

Info en voordelen van zelf leggen
Een andere optie is het kunstgras zelf leggen. Het kost wat voorbereiding, maar je kunt enorm veel besparen. In onderstaand stappenplan kun je daarover meer lezen. Er is natuurlijk ook een tussenoplossing. Het uitzetten en afgraven van de ondergrond en het aantrillen en uitvlakken van het zandbed kun je met hulp van vrienden ook zelf. Het leggen, snijden en vastzetten van de grasmat is voor rekening van de legservice.

Zelf kunstgras leggen in 8 heldere stappen

 1. Ondergrond klaarmaken

  Verwijder eerst het eventuele oude gras. Zorg voor een gezonde ondergrond en zorg voor de waterafvoer.

 2. Gladmaken

  Zorg voor een zandbed van minimaal 5 cm (brekerzand). Egaliseer de vloer nu, dit kan met een balk / waterpas of een trilplaat.

 3. Drukverdelend stabilisatiedoek

  Knip het stabilisatiedoek op maat. Dit voorkomt onkruid en verhelpt eventuele oneffenheden.

 4. Stroken kunstgras uitrollen

  Leg de matten op de juiste plek en leg het recht op de grond. De mooie look krijg je op het moment dat je tegen de vleug in kijkt. Houd altijd wat ruimte over aan de zijkanten.

 5. De naden snijden

  Snijd de graszoden op maat. Hiervoor moet je een scherp voorwerp (mes) kiezen. Zorg dat de naden wel goed op elkaar aansluiten.

 6. Vastzetten met lijm

  Gaat het om een oppervlakte van meer dan 4 meter breed? Dan zul je te maken krijgen met naden. Deze losse delen kun je verlijmen met een zelfklevende nadenband.

 7. Vastzetten

  D.m.v. een kunstgrashaak- of pin kan je de grasmat stevig vastmaken. Deze pinnen sla je om de 50 centimeter langs de randen van het veld.

 8. Opborstelen

  Je krijgt het grastapijt vaak op rol geleverd (dus moet de pool nog uitzetten). Gebruik een harde bezem om te borsten zodat het bijna niet van een echte grasmat te onderscheiden is. Daarbij kan je het geheel inzanden met kwartszand om eventuele vouwen en kreukels te voorkomen.

Keuzehulp: welk type kunstgras kan ik het beste kiezen?

Wanneer je kiest voor kunstgras geniet je elke dag opnieuw van een mooi groen gazon. Het is tegenwoordig helemaal niet meer te zien dat het namaak is. Geen verkleurde delen en je hoeft niet meer onkruid te verwijderen of te onderhouden. Dat wil toch iedereen? We onderscheiden diverse soorten, kleuren en formaten. Je moet vooral letten op vezelsoort, uitstraling, poolhoogte en garantie. Deze keuzehulp is handig bij het zoekproces naar het beste kunstgras in Zwartebroek.

Advies: 12 zaken om op te letten bij kunstgras bestellen in Zwartebroek

 1. Natuurlijk: lijkt het nét een echte grasmat, of zie je meteen dat het namaak is?
 2. Zachtheid: hoe zacht is het materiaal?
 3. Hoogte: hoe lang is de pool (5 mm tot 55 mm)?
 4. Nazorg: hoeveel jaar garantie krijg ik?
 5. Kindvriendelijkheid: kunnen kinderen zacht spelen op het gras?
 6. Diervriendelijk: kan een hond of kat veilig op op het gras lopen?
 7. Materiaal: welke grondstoffen zijn gekozen (standaard polypropeen, polypropyleen, polyetheen, polyurethaan)?
 8. Vezelvorm: hoe ziet de vezel er uit (C-shape of straight shape)?
 9. Waterafvoer: kan het water goed weglopen?
 10. Gekleurd mosdraad: is er mosdraad verwerkt in het gras?
 11. Kleur: wil je liever iets lichter- of donkerder groen (olijfgroen) of zoek je specifiek rood, blauw of ander gekleurd kunstgras?
 12. inveegzand: wordt het aangeraden om het kunstgras ook regelmatig in te vegen?

Ook genieten van een net en strak groen gazon?

Vergelijk kunstgras ondernemers en bekijk de laagste prijs in de outlet.

Kunstgras voor in de tuin

Het hele jaar door een mooi en strak groen gazon zonder dat je het hoeft te onderhouden? Kunstgras maakt dit eenvoudig mogelijk. Middels de nieuwe productietechnieken is het kunstgras bijna niet meer te onderscheiden van echt gras. Het heeft een warme uitstraling en het gaat jarenlang mee.

 • Niet meer besproeien, ontmossen, bemesten, bijzaaien, verticuteren.
 • Kan worden toegepast in elke weerssituatie (ook bij vrieskou of hete zomers).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Zwartebroek is al mogelijk vanaf €19,50 per m2.

Kunstgras op het terras of balkon

Met kunstgras op het balkon of terras heb je het echte gevoel van buiten zijn. Voor een terras is het slim om te kiezen voor een lagere pool (1 centimeter). Het voelt fijner aan dan tegels en je hebt meteen het tuingevoel. De eigenschap “waterdoorlatend” is onmisbaar. Dit type product ligt vaak wel goedkoop bij bouwmarkten en winkels als Hubo, Karwei, Praxis, Hornbach, Action of Welkoop, Intratuin, Leenbakker, Carpetright, Kwantum.

 • Je bereikt daarmee een landelijke en hippe look.
 • Het wordt nooit heet onder de voeten.
 • Voor een klein terras of gemiddeld balkon (10 m2) moet jij rekenen op +/- €285,00.

Kunstgras speelveld

Veel kinderen houden van rennen en spelen. Kunst speelgras is dan ook een uitkomst. Jonge kinderen kunnen daar zorgeloos op ravotten. Daarbij biedt het extra veiligheid in combinatie met een zwembadje of speeltoestel. In de meeste gevallen is het toepassen van valdemping ook aan te raden.

 • Kinderen kunnen tijdens elk seizoen spelen op een mooi, zacht en groen gazon.
 • Een populaire ondergrond voor o.a. speeltoestellen en trampolines.
 • Dit kunstgras speelveld laten plaatsen in Zwartebroek kan al vanaf €19,00 per vierkante meter.

Kunstgras sportveld als de vervanger van echt gras

Sporten op een namaak grasmat zien we meer en meer. We zien dit vooral terug in sporten als tennis, hockey, golf en natuurlijk voetbal. Er zitten dan ook ontzettend veel voordelen aan. Je hebt maar heel weinig onderhoud, het is het hele jaar door te bespelen, en clubs hebben er jarenlang plezier van.

 • Op elk moment van het jaar een goede grasmat.
 • Onderhoudsarm en een verantwoorde investering.
 • Een kunstgras sportveld vraagt om specifieke kennis. Je kunt meer informatie opvragen bij een kunstgras specialist in Zwartebroek.

Kunstgras voor binnen

Zo’n kunstgras tapijt is ook eenvoudig binnen te gebruiken. Je kunt dan denken aan een winkelpand, evenement of speellocatie. Ook op een kinderkamer of speelruimte kan je het prima gebruiken. Een groen grastapijt voor binnen realiseert een frisse look en kan prima doorgaan voor vloerbedekking.

 • Kunstgras voor binnen geeft een speels effect.
 • Je kunt het kopen in uiteenlopende kleuren zodat het goed matcht met het interieur.
 • De leukste vloerbedekking voor een speelkamer.

Kosten en aanbiedingen van grastapijt in Zwartebroek maart 2023

Direct aan de slag met kunstgras? Dan heb je vast behoefte aan info over een prijsindicatie? De kosten van kunstgras kunnen gecalculeerd worden door te kijken naar sprietlengte, dichtheid van de grassprieten en de uitstraling. Het goedkoopste kunstgras in Zwartebroek heb je al vanaf €14,25 / m2. In de bijgaande tabel check je de prijzen van grastapijt in Zwartebroek. Dit zijn prijzen inclusief leggen. Je kunt besparen op de kosten door een aantal dingen zelf te doen. Via onze vergelijker bekijk je ook informatie over Meest duurzame kunstgras.

TypeEchtheidHoogte poolPrijs per m2
AanbiedingOnecht3 mm€21,25
Low-endKan beter14 mm€30,00
GewoonKomt in de buurt28 mm€40,25
PerfectMooi gedaan44 mm€50,75
TopsegmentFantastisch echt55 mm€70,25
Schema met kosten van kunstgras in Zwartebroek (aanbieding).
kunstgras-zwartebroek

Zoek naar aanbiedingen van grastapijt

Uiteraard bij professionele hoveniers.

Vind een hovenier of tuinbedrijf in Zwartebroek

Voordelig en binnenkort al kunstgras laten aanleggen in Zwartebroek? Het is aan te raden dat dit op de correcte manier wordt gelegd zodat jij er jarenlang van kunt genieten. Laat dit dan ook doen door een een tuinman uit de gemeente Barneveld. In de onderstaande tabel check je gegevens van goede hoveniers (provincie Gelderland) die gespecialiseerd zijn in advisering, de verkoop en zelf ook het kunstgras kunnen aanleggen. Op dit portaal check je ook vakmannen in Terschuur, Voorthuizen, Stroe, Kootwijk en Kootwijkerbroek.

ABCDE

Plaats een reactie