Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Kortenhoef

Vind je het tijd voor een strak grasveld achter het huis? Maar zie je het vele onderhoud niet zitten? Informeer dan eens naar kunstgras in Kortenhoef. Grastapijt wordt steeds beter. Het heeft een heel realistische uitstraling, je hebt er bijna geen omkijken naar en kan het wel tegen een stootje. Tevens is de prijs ook nog eens erg gunstig. Via de kunstgras-vergelijker check je praktische informatie over veelgekozen soorten kunstgras ondersteund met tips om jouw keuze te vereenvoudigen. Daarna bieden we aanvullende info over de totale kosten, aanbiedingen en instructies voor het leggen.

 • Kunstgras is namaakgras dat niet van echt te onderscheiden is.
 • Een leuke alternatief voor tuinen, een balkonnetje & terras of voor speelveldjes. En we zien het natuurlijk terug bij het voetbal en de hockey.
 • Positief hieraan is dat je het hele jaar door een mooi groen tapijt hebt.
 • Tevens heb je er nauwelijks werk mee, kan het wel tegen een stootje, en heeft het geen last van hitte, sneeuw of regen.
 • Kunstgras gaat ook heel goed samen met gezinssituaties met kinderen (en huisdieren).
 • Een gewoon goede nep grasmat waar je jarenlang plezier van hebt is er al vanaf €17,75 per m2.

Probleemloos en tegen lage tarieven kunstgras laten aanleggen?

Bekijk vakmannen en claim jouw gratis staal.

Kunstgras laten leggen in Kortenhoef

Het leggen van kunstgras vergt best wat voorbereiding. Ontbreekt het je aan de tijd of ben je zelf niet zo’n klusser? Laat dit dan doen door een kunstgras legservice in Kortenhoef. Een echt vakman kan je helemaal ontzorgen. Je hoeft je er zelf niet in te verdiepen, je hoeft geen gereedschap te huren, en je mag er gerust op zijn dat het eindresultaat naar wens is. Op onze website bekijk je ook informatie over Kindvriendelijk kunstgras.

Instructies zelf leggen
Vanzelfsprekend kan je het kunstgras zelf leggen. Hierdoor hou je zelf geld over. In het overzicht hieronder vertellen we je er alles over. Je kunt ook samen met een bedrijf de klus klaren. De oude grasmat afvoeren en zorgen voor een vlakke ondergrond zijn voorbeeld dingen die je zelf kunt doen. Het snijden, lijmen en leggen van de grasmat is voor rekening van de vakman.

In 8 stappen kunstgras leggen

 1. Ondergrond recyclen

  Ga de oude grasmat opruimen. Zorg voor een goede fundering en zorg voor de waterafvoer.

 2. Egalisatie

  Een geschikte ondergrond is een zandbed van brekerzand. Egaliseer de grond zo goed mogelijk, dit kan met een balk / waterpas of een trilplaat.

 3. Onderdoek

  Plaats het stabilisatiedoek op het zand. Dit stopt mollen en ander ongedierte en zorgt voor een kwalitatieve basis.

 4. Rol het kunstgras uit

  Haal de matten uit de verpakking en trek eventuele plooien recht. De mooie look krijg je op het moment dat wanneer je tegen de vleug in kijkt. Je kunt beter wat aan de zijkanten overhouden dan te kort komen.

 5. Snijd op maat

  Snijd het gras bij. Hiervoor moet je een scherp voorwerp (mes) kiezen. Controleer goed of de naden recht naast elkaar liggen.

 6. Lijmen

  Is jouw gazon breder dan 4 meter? Dan zit je met losse delen (en naden). De losse delen kan je weer aan elkaar bevestigen door gebruik te maken van kunstgrastape.

 7. Vastzetten

  Via de onzichtbare kunstgras haken zet je het geheel vervolgens vast. Deze pinnen sla je om de 50 centimeter langs de randen van het veld.

 8. Opborstelen

  Je krijgt het grastapijt vaak op rol geleverd en daarom is de uitstraling niet direct zoals je verwacht had. Je kunt het eenvoudig tegen de vleug in vegen om de sprieten mooi lang te maken. Eventueel kan je het ook invegen met kwartszand zodat de vezels langer overeind blijven.

Keuzehulp: wat is voor mij het beste kunstgras?

Door het leggen van kunstgras geniet je het hele jaar van een mooi en strak grasveld. Dankzij de nieuwste innovaties is het echt niet meer te onderscheiden van echt gras. Geen doffe delen en je hoeft niet meer onkruid te wieden of te verticuteren. Dat wil jij toch ook? Je hebt de keuze uit verschillende soorten, kleuren en formaten. We onderscheiden ze op het gebied van slijtvastheid, uitstraling, sprietlengte en structuur. De bijgaande keuzehulp komt van pas bij het kopen van het beste kunstgras in Kortenhoef.

12 kooptips bij kunstgras bestellen in Kortenhoef

 1. Natuurlijkheid: is het een mooie, volle mat of lijkt het allemaal erg nep?
 2. Zachtheid: kun je er fijn op liggen?
 3. Poolhoogte: wat kun je zeggen over de pool (10 mm tot 70 mm)?
 4. Garantievoorwaarden: krijg ik UV-garantie op het gras?
 5. Kindvriendelijk: is het te gebruiken als speelgras?
 6. Diervriendelijkheid: is het ook geschikt voor mijn hond, kat of ander huisdier?
 7. Materiaal: hoe komt het gras tot stand (zoals polyurethaan, polypropeen, polypropyleen, polyetheen)?
 8. Vezeltype: hoe ziet de spriet eruit (C-shape of oval shape)?
 9. Waterafvoer: zitten er bijvoorbeeld drainagegaten in de tapijtrug?
 10. Ingeweven mosdraad: is er mosdraad verwerkt in het gras?
 11. Look: wil jij een lichtgroene of donkergroene mat (of antiekgroen) of misschien gekleurd kunstgras?
 12. Invegen: is het wel/niet nodig om het grastapijt ook in te strooien?

Goedkoop en snel een perfect groen gazon?

Vergelijk kunstgras ondernemers en profiteer van de laagste prijs in de outlet.

Alles over kunstgras in de tuin

In de winter, het voorjaar, de zomer en de herfst een mooi groen gazon zonder dat je er veel onderhoud aan hebt? Kunstgras maakt dit eenvoudig mogelijk. Aan de hand van innovatieve technieken is het kunstgras bijna niet meer te onderscheiden van echt gras. Het geeft een natuurlijke uitstraling en je hebt er lang plezier van.

 • Nooit meer verticuteren, bemesten, besproeien, maaien, bijzaaien.
 • Een frisse uitstraling voor elke klimaatsoort (lente, zomer, herfst en winter).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Kortenhoef kan al vanaf €23,00 p/m2.

Kunstgras op het terras of balkon

Met kunstgras tapijt op balkons of terrassen haal je het buitengevoel echt naar boven. Op een balkon raden we je aan te kiezen voor een kleine pool (tot 1,5 centimeter). Het voelt lekker zacht en heeft een warme uitstraling. De eigenschap “waterdoorlatend” is een belangrijk aandachtspunt. Vaak goedkoop aan te schaffen bij bouwmarkten en winkels als Hornbach, Action, Praxis, Hubo, Karwei of Leenbakker, Intratuin, Kwantum, Carpetright, Ikea.

 • Het geeft een landelijke en gezellige look.
 • Het is een veilige ondergrond.
 • Voor een terras van 10 m2 moet je denken aan zo’n €257,50.

Het voordeel van kunstgras speelveld

Kinderen spelen maar wat graag in de tuin. Kunst speelgras is ideaal voor de kids. Kinderen kunnen er onbezorgd op spelen en voetballen. Daarbij werkt het ook prima met schommel, trampoline of ander speeltoestel. Veelal is valdemping ook een goede extra keuze.

 • Kinderen kunnen elk moment van het jaar onbezorgd buiten spelen.
 • De juiste ondergrond voor een schommel, glijbaan of trampoline.
 • Dit kunstgras speelveld laten plaatsen in Kortenhoef kan al vanaf €20,00 per m2.

Informatie over kunstgras sportvelden

Sporten op namaak grasmatten is sterk in opkomst. We zien dit vooral terug in sporten als hockey, voetbal en tennis. De voordelen zijn groot. Vergeleken met echt gras is er amper onderhoud, je kunt er in principe 365 dagen per jaar gebruik van maken en clubs hebben er jarenlang plezier van.

 • Elke seizoen een gezonde mooie grasmat.
 • Weinig onderhoud en hartstikke duurzaam.
 • Voor kunstgras sportvelden gelden geen standaard prijzen. Je kunt meer informatie opvragen bij een kunstgras specialist in Kortenhoef.

Kunstgras voor binnen

Dit type kunstgras tapijt zien we steeds vaker binnen. Voorbeelden zijn winkelvloeren, beurzen of pretparken. Ook binnenskamers is het goed te gebruiken. Een groen of gekeurd grastapijt grastapijt voor binnen biedt een unieke uitstraling en is een goed alternatief voor laminaat of pvc.

 • Kunstgras voor binnen zorgt voor een unieke uitstraling.
 • Het assortiment beslaat uiteenlopende tinten die aansluiten bij jouw wensen.
 • Kinderen kunnen er heerlijk op spelen in bijv. een speelkamer.

Kosten en aanbiedingen van grastapijt in Kortenhoef mei 2024

Wil jij jouw tuin of balkon aanpakken? Dan ben je vast nieuwsgierig naar de tarieven? De geschatte kosten van kunstgras zijn afhankelijk van lengte, kindvriendelijkheid en de vezelvorm. Het goedkoopste kunstgras in Kortenhoef bestel jij al voor €14,50 per m2. In deze tabel controleer je de prijzen van grastapijt in Kortenhoef. Dit zijn prijzen inclusief leggen. Je kunt al snel wat geld besparen door zelf de nodige werkzaamheden uit te voeren. Via de kunstgras-vergelijker bekijk je ook informatie over Type kunstgras.

TypeEchtheidSpriethoogteKosten per m2
ActieDuidelijk nep2 – 3 mm€19,75
B-kwaliteitKan beter9 mm€27,50
DoorsneeAcceptabel28 mm€39,50
LuxeZeer natuurgetrouw35 mm€50,25
Eersteklas100% natuurlijk58 mm€71,25
Indicatie van kosten van kunstgras in Kortenhoef (aanbieding).
kunstgras-kortenhoef

Het beste grastapijt voor de laagste prijs

Zoek een hovenier voor deze klus.

Erkende hoveniers en tuinbedrijven in Kortenhoef

Goedkoop en binnenkort al kunstgras laten aanleggen in Kortenhoef? Het is aan te raden dat je dat laat uitvoeren door een specialist zodat de kwaliteit jarenlang goed blijft. Laat dit dan ook doen door een een tuinman uit de gemeente Wijdemeren. In de tabel hieronder verstrekken wij contactgegevens van plaatselijke hoveniers (provincie Noord-Holland) die gespecialiseerd zijn in het ontwerp, kiezen van de juiste kleur en het snel leggen van kunstgras rondom je woning. Op deze pagina check je ook tuinexperts in Loosdrecht, Ouderkerk aan de Amstel, Lijnden, Badhoevedorp en Halfweg.

📝 Nog geen bedrijven gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Veelgestelde vragen en antwoorden over nepgras

Wat betaal ik voor kunstgras in de tuin?
De kosten voor het aanleggen van kunstgras in omgeving Kortenhoef bestaan uit twee delen: de rollen kunstgras en de uurtarieven van de medewerkers. Afhankelijk van lengte van de grassprieten, dichtheid en het materiaal ligt de prijs tussen de €16,00 en €32,00 per M2. Als extra komen nog de arbeidskosten (varieert tussen €12,00 en €20,00 per m2). Ook betaal je soms nog extra kosten voor gereedschap, valdemping, brekerzand, lijm, instrooizand.

Kan ik kunstgras zelf leggen?
Ja, dit is gemakkelijk zelf te doen. Hiervoor gebruik je ons handige stappenplan. Je moet er wel goed de tijd voor nemen. Zorg voor een vlakke en schone ondergrond die goed gedraineerd is. Zorg dat je voldoende rollen bestelt (je hebt altijd wat snijverlies). Laat alle delen mooi aansluiten door ze te lijmen en sla het vast met de haken / pennen. Let erop dat je het zo nu en dan schoonmaakt en de kunstgrasmat opborstelt.

Kunnen kinderen erop spelen?
Ja, kunstgras is schoon, zacht en dus erg kindvriendelijk (dat geldt ook voor huisdieren zoals katten en honden). Spullen die in Nederland verkocht worden voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen (geen grote korrels en milieuvriendelijk). Samen met met speciale valdempende platen is het ook prima te gebruiken bij speeltoestellen en in speelweides.

Wat zijn kunstgras coupons en hoe werkt het?
Heb jij een kleine tuin of een balkon? Zo’n restpartij is dan zeker iets om te bekijken. Dit zijn overblijfselen of fabriekspartijen van ongeveer 10 m2 of nog iets meer. Ze worden vaak aangeboden in de kunstgras outlet. Zo kan je extra goedkoop restpartijen kunstgras in Kortenhoef kopen. Let op: bij verschillende coupons kan er kleurverschil zijn.

Hoe zit het met garantie en service?
Elk type product kent eigen garantievoorwaarden. In de basis geven ze een garantie van 5 tot wel 15 jaar. Je kunt hier aanspraak op maken bij scheuren en naden en bij verkleuring van de pool (UV-bestendig). Het is zeer belangrijk om duidelijk af te spreken op welke garantievoorwaarden je kunt terugvallen.

Plaats een reactie