Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Klooster Lidlum

Het hele jaar door een strak groen gazon? Maar heb je niet echt groene vingers? Check dan eens de mogelijkheden van kunstgras in Klooster Lidlum. Grastapijt wordt steeds realistischer. Het geeft een heel mooi aanzicht, onderhoud is nauwelijks nodig en is erg duurzaam en milieuvriendelijk. Tevens zijn de prijzen de laatste jaren flink gedaald. Via onze vergelijker achterhaal je uitgebreide info over meerdere varianten kunstgras inclusief handige tips & tricks. Ook bieden we aanvullende info over de onkosten, aanbiedingen en gegevens van plaatselijke hoveniers.

 • Kunstgras wordt gemaakt van een flexibele kunststof en sterke garens.
 • Het wordt gebruikt in de voortuin, terrassen of balkons of als speelveld. En ook steeds meer sportvelden worden ervan gemaakt.
 • Een pluspunt is dat je structureel een strak en groen gazon hebt liggen.
 • Verder is het onderhoudsarm, kan het intensief gebruikt worden, en heeft het geen last van hitte, sneeuw of regen.
 • Kunstgras gaat ook heel goed samen met kinderen en huisdieren.
 • Een onderhoudsvriendelijke nep grasmat waar je nog jarenlang van geniet koop jij al voor c.a. €15,25 p/m2.

Binnen 24 uur en goedkoop kunstgras kopen?

Bekijk vakmannen en vraag gratis staaltje op.

Kunstgras laten leggen in Klooster Lidlum

Kunstgras leggen vergt voorbereiding en mankracht. Moet het binnenkort al gedaan worden of ben je niet zo handig? Ons advies: besteed dit uit aan een kunstgras legservice in Klooster Lidlum. Een gespecialiseerd bedrijf kan het grastapijt helemaal voor je aanleggen. Je hebt er zelf geen omkijken naar, de gehele planning wordt overgenomen en je weet zeker dat het goed geplaatst wordt. Via onze nieuwsberichten kan je ook meer informatie lezen over Kunstgras in de tuin.

Instructies zelf leggen
Je kunt ervoor kiezen om het kunstgras zelf te leggen. Dit scheelt veel geld. In het onderstaande stappenplan gaan we in op alle details. Je kunt ook samen met een bedrijf de klus klaren. Het uitzetten en afgraven van de ondergrond en het vlak maken van de ondergrond kun je met hulp van vrienden ook zelf. Het leggen van de nieuwe grasmat besteed je uit aan de leverancier.

De 8 stappen van het kunstgras leggen

 1. Stabiele ondergrond

  Verwijder het oude gras. Zorg voor een stabiele ondergrond die goed gedraineerd is.

 2. Uitvlakken

  Breng een laag stratenmakerszand aan. Probeer hierna alles te egaliseren (gebruik daarvoor een houten lat of waterpas).

 3. Geotextiel stabilisatiedoek

  Leg het stabilisatiedoek op het egale zandbed. Zo heb je geen last van onkruid en zorgt dat alles stabiel blijft liggen.

 4. Stroken kunstgras uitrollen

  Leg de matten op de juiste plek en leg het recht op de grond. De mat is het mooiste de grassprieten tegen de kijkrichting wijzen. Hou altijd wat gras over aan de randjes.

 5. Snijd op maat

  Snij het kunstgras op maat. Hiervoor moet je een scherp voorwerp (mes) kiezen. Check of de naden van de verschillende zoden goed aansluiten.

 6. Verlijmen

  Indien je grasmat breder wordt dan 4 meter ontkom je niet aan een naad. De losse delen kan je weer aan elkaar bevestigen door te kiezen voor nadenbanden of kunstgrastape.

 7. Verankeren

  Met behulp van de onzichtbare kunstgras haken zet je het helemaal vast. Wij adviseren om deze om de 50 centimeter aan te brengen.

 8. Opborstelen

  Het gras wordt doorgaans op rol bezorgd en daarom is de uitstraling niet direct zoals je verwacht had. Borstel het tegen de pool in zodat de sprieten mooi rechtop gaan staan. Tevens kan je ook kwartszand gebruiken zodat de sprieten mooi rechtop blijven staan.

Keuzehulp: welk kunstgras is de beste?

Wanneer je kiest voor kunstgras kun je het hele jaar door genieten van een mooi groen gazon. Het is vandaag de dag helemaal niet meer op te merken dat het namaak gras is. Geen gele plekken en je hoeft niet meer onkruid te verwijderen of te onderhouden. Is dat niet geweldig? Er bestaan veel soorten, kleuren en formaten. Er zit veel verschil in gebruikte materiaal, nepheid, hoogte en milieuvriendelijkheid. De keuzehulp hieronder komt van pas bij het kiezen van het beste kunstgras in Klooster Lidlum.

12 aandachtspunten bij kunstgras bestellen in Klooster Lidlum

 1. Natuurlijkheid: is het een mooie, volle mat of is het overduidelijk nep?
 2. Zachtheid: is het materiaal lekker zacht?
 3. Lengte van de sprieten: hoe lang is de pool (10 mm tot 65 mm)?
 4. Servicevoorwaarden: hoe lang krijg ik garantie op het verkleuren en loslaten van de vezels?
 5. Kindvriendelijk: is de grasmat geschikt voor kinderen (speelgras)?
 6. Diervriendelijkheid: kunnen huisdieren hier ook op lopen (katten / honden)?
 7. Materiaal: welke materialen zijn gebruikt (denk aan polypropyleen, polyetheen, polyethyleen, polypropeen)?
 8. Vormen garen: wat is de vorm van de pool (C-shape of straight shape)?
 9. Waterdichtheid: op welke manier wordt regenwater afgevoerd?
 10. Gekleurd mosdraad: zorgt voor extra steun en een zacht gevoel.
 11. Gekleurd: welke kleur groen wil je (zoals mintgroen) of wil je liever gekleurd kunstgras?
 12. Instrooizand: is het nodig om de grasmat jaarlijks in te vegen?

Het hele jaar door een mooie groene tuin?

Vergelijk kunstgras bedrijven en vind de beste deals in de outlet.

Alles over kunstgras in de tuin

Het hele jaar door een mooi groen gazon zonder dat je hoeft te maaien, bemesten of sproeien? Kunstgras maakt dit eenvoudig mogelijk. Door middel van innovatieve technieken heeft het grastapijt tegenwoordig een levensechte uitstraling. Het heeft een sfeervolle uitstraling en het is milieuvriendelijk.

 • Niet meer ontmossen, bijzaaien, verticuteren, bemesten, onkruid wieden.
 • Mooi in elk klimaat of weertype (kan tegen sneeuw, regen, hagel, hitte, vrieskou etc.).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Klooster Lidlum is al mogelijk vanaf €18,00 voor een vierkante meter.

Kunstgras leggen op je balkon of terras

Met kortpolig kunstgras voor terrassen en balkon heb je een frisse uitstraling gerealiseerd. Op balkons is het slim om te kiezen voor een mat met een korte vezel. Dit is een zacht product en je hebt meteen het tuingevoel. Een goede afwatering is onmisbaar. Dit type product ligt vaak wel goedkoop bij bouwmarkten en winkels als Karwei, Gamma, Hubo, Action, Hornbach of Kwantum, Intratuin, Welkoop, Ikea, Leenbakker.

 • Het geeft een natuurlijke en uitnodigende sfeer.
 • Geschikt voor kinderen om te spelen
 • Voor een terras van 10 m2 moet jij rekenen op +/- €260,00.

Kunstgras speelveld

Buitenspelen is erg belangrijk voor kinderen. Kunst speelgras heeft veel voordelen. Kinderen kunnen zich er het hele jaar door vermaken. Daarnaast is het extra veilig voor gebruik met klimrekken of schommels. Steeds vaker is het toepassen van valdemping ook aan te raden.

 • Kinderen kunnen elke maand lekker buiten spelen.
 • Een ideale ondergrond voor speeltoestellen of een trampoline.
 • Zo’n kunstgras speelveld laten plaatsen in Klooster Lidlum kan al voor €21,50 p/m2.

Kunstgras voetbal-, hockey- en tennisbaan

Sporten uitoefenen op namaak grasmatten begint langzaam de standaard te worden. Het is bijna niet weg te denken in het hockey, tennis, voetbal, golf, korfbal en nog veel meer sporten. Je hebt er ontzettend veel gemak van. Je hebt maar heel weinig onderhoud, je hebt altijd een strak speelveld, en het heeft een lange levensduur.

 • Op elk moment van het jaar een goede grasmat.
 • Je hebt nauwelijks onderhoud en een verantwoorde investering.
 • De prijzen variëren per sport, en gebruikte materialen. Kies uitsluitend voor een betrouwbare kunstgras specialist in Klooster Lidlum.

Kunstgras voor thuis

Zo’n kunstgras tapijt kan je ook prima binnen gebruiken. Denk dan o.a. aan winkelvloeren, beurzen of pretparken. Ook in speelruimtes of slaapkamers kan het een prettig vloertype zijn. Een laagpolig grastapijt voor binnen geeft een creatief effect en kan prima doorgaan voor vloerbedekking.

 • Kunstgras voor binnen is voor iedereen geschikt.
 • Verkrijgbaar in diverse tinten en geeft een bijzondere twist aan jouw woning.
 • Een tip voor een speel- of kinderkamer.

Prijzen en aanbiedingen van grastapijt in Klooster Lidlum oktober 2023

Wil je zo snel mogelijk jouw grasveld vervangen? Dan heb je vast behoefte aan info over de onkosten? De kosten van kunstgras komen tot stand door lengte van de grassprieten, dichtheid van de sprietjes en de echtheid. Het goedkoopste kunstgras in Klooster Lidlum is al te bestellen voor €17,00 voor één m2. In de prijstabel hieronder tref je de prijzen van grastapijt in Klooster Lidlum. Dit zijn de totaalprijzen met leggen. Je kunt besparen op de kosten door een aantal dingen zelf te doen. Via de kunstgras-vergelijker lees je ook meer over Kunstgras in kleur.

TypeEchtheidHoogte poolKosten per m2
SelectNiet echt1 – 2 mm€18,75
InstapBasic8 mm€31,75
GewoonAcceptabel30 mm€37,50
High-endUitstekend42 mm€50,75
ExclusiefNiet te onderscheiden50 mm €69,00
Actuele kosten van kunstgras in Klooster Lidlum (aanbieding).
kunstgras-klooster-lidlum

Vind de beste grastapijt aanbiedingen

Altijd een geschikte hovenier.

De beste hoveniers en tuinbedrijven in Klooster Lidlum

Voor een lage prijs en in no-time kunstgras laten aanleggen in Klooster Lidlum? Het is essentieel dat dit grondig en goed gebeurt zodat je er nog jarenlang van kunt genieten. Je kunt dit het beste overlaten aan een tuinman uit de gemeente Waadhoeke. Hieronder lees je contact- en adresgegevens van professionele hoveniers (provincie Friesland) die gespecialiseerd zijn in het ontwerp, kiezen van de juiste kleur en het snel leggen van kunstgras rondom je woning. Op deze website kom je ook in contact met leveranciers in Firdgum, Tzummarum, Waaksens, Hinnaard en Spannum.

📝 Nog geen bedrijven gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

De meest gestelde vragen over nepgras

Wat zijn de prijzen van kunstgras?
De all-in kosten van het aanleggen van kunstgras in omgeving Klooster Lidlum bestaan uit 2 onderdelen: het gras zelf en de uurtarieven van de medewerkers. Aan de hand van lengte van de grassprieten, kindvriendelijkheid en de uitstraling betaal je om en nabij de €13,00 tot €30,00 per strekkende meter. Daarbovenop komen nog de arbeidskosten (varieert tussen €10,50 – €22,50 de meter). Daarnaast heb je soms te maken met onkosten voor lijm, grondpennen, instrooizand, brekerzand, stabilisatiedoek.

Is het makkelijk om kunstgras zelf te leggen?
Ja, dit is erg eenvoudig. Speciaal voor de doe-het-zelvers bieden wij het duidelijke stappenplan. Zorg wel voor de juiste voorbereiding. Start met een vlakke en sterke fundering en zorg voor correct afschot. Bestel altijd een beetje extra gras (dit komt door het snijverlies). Lijm de delen aan elkaar met een zelfklevende lijmband en sla het vast met de haken / pennen. Let erop dat je de kunstgrasmat regelmatig schoonmaakt en opborstelt.

Hoe kindvriendelijk is kunstgras?
Ja, kunstgras is een perfecte plek voor kinderen (dat is ook het geval voor huisdieren zoals katten en honden). Vloerbedekkingen die in ons land worden geleverd voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen (cadmium- en loodvrij en waterdoorlatend). Wanneer je kiest voor een dempende zachte ondergrond creëer je een veilige omgeving bij schommels, trampolines of een speelweide.

Op welke manier bespaar ik met kunstgras coupons?
Wil jij een klein (dak)terras of balkon voorzien van grastapijt? Een voordelige restpartij kan dan een uitstekende optie zijn. Dit zijn zogenaamde restjes die heel geschikt zijn voor kleinere oppervlaktes. Je kunt ze bestellen tijdens de kunstgras outlet. Op deze manier kan je extra goedkoop restpartijen kunstgras in Klooster Lidlum kopen. Goed om te weten: bij meerdere coupons kan er licht kleurverschil optreden.

Heb ik recht op garantie?
Elk product kan weer andere voorwaarden hebben. Vaak kan je rekenen op een garantie van 5 tot wel 15 jaar. Je kunt hier aanspraak op maken bij ongewone slijtage en op kleurbehoud (UV-schade). Wij raden aan om goed te informeren welke rechten en plichten de verkoper heeft.

Plaats een reactie