Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Santpoort-Noord

Wil jij ook genieten van een mooie en strakke groene tuin? Maar heb je niet echt groene vingers? Kijk dan eens naar kunstgras in Santpoort-Noord. Grastapijt heeft heel veel voordelen. De echtheid is de laatste jaren flink toegenomen, behoeft weinig onderhoud en is erg duurzaam en milieuvriendelijk. Tevens is het aantrekkelijk geprijsd. Op deze pagina tref je aanvullende informatie over velerlei soorten kunstgras ondersteund met praktische tips. Bovendien vind je hier informatie over de onkosten, aanbiedingen en adresgegevens van lokale leveranciers.

 • Kunstgras wordt gemaakt van synthetische vezels die erg lijken op echt gras.
 • Dit is zeer aantrekkelijk voor de achtertuin, op het terras of een balkon of als speelveld. En het is natuurlijk ook perfect als sportveld.
 • Een pluspunt is dat jij 12 maanden lang geniet van een mooi strak groen gazon.
 • Daarnaast is het onderhoudsarm, kan het intensief gebruikt worden, en heeft het geen problemen met kou, sneeuw, hitte of regen.
 • Kunstgras kan ook prima worden gebruikt voor jonge gezinnen met kinderen (en huisdieren).
 • Een plastic grasmat voor in jouw eigen tuin koop jij al voor c.a. €16,00 voor één m2.

Moeiteloos en spotgoedkoop kunstgras regelen?

Bekijk aanbieders en ontvang een gratis staal.

Kunstgras laten leggen in Santpoort-Noord

Het leggen van kunstgras is niet eenvoudig. Moet het binnenkort al gedaan worden of zie jij jezelf dat niet doen? Laat het dan doen door de kunstgras legservice in Santpoort-Noord. Een handige hovenier neemt alles voor je uit hand. Het kost je amper tijd, al het voorwerk kun je overslaan en je weet ook zeker dat het helemaal netjes aangelegd wordt. Op onze vergelijker kan je ook terecht voor meer info over Goed kunstgras kopen.

Informatie en tips over zelf leggen
Eventueel kan je kunstgras zelf leggen. Dit scheelt veel geld. Door middel van het stappenplan hieronder loodsen we je stap-voor-stap door het traject. Je kunt ook specifieke werkzaamheden in eigen beheer uitvoeren. Het afgraven en afvoeren van de toplaag en het prepareren van de ondergrond zijn voorbeeld dingen die je zelf kunt doen. Het leggen, snijden en vastzetten van de grasmat kan je dan uitbesteden aan de leverancier.

8-stappenplan voor kunstgras leggen

 1. Ondergrond gereed maken

  Verwijder het oude gras. Zorg voor een strakke onderlaag met een goede waterafvoer.

 2. Egalisatie

  Pas 5 tot 10 centimeter zand toe. Egaliseer de grond zo goed mogelijk, dit kan met een balk / waterpas of een trilplaat.

 3. Stabilisatiedoek

  Breng het stabilisatiedoek aan. Zo krijgt onkruid geen kans en verhelpt eventuele oneffenheden.

 4. Leg het kunstgras op z’n plek

  Haal de matten uit de verpakking en duw alle plooien eruit. Het geeft het mooiste effect wanneer je tegen de vezelrichting inkijkt. Hou altijd wat gras over aan de randjes.

 5. Snijd op maat

  Snij het kunstgras op maat. Kies hiervoor een goed stanleymes. Je moet wel zorgen dat de naden recht naast elkaar liggen.

 6. Vastlijmen

  Bij een gazon breder dan 4 meter krijg je te maken met naden. Je kunt het aan elkaar lijmen door middel van kunstgrastape.

 7. Zet alles vast

  Via de speciale kunstgras haken is het geheel vast te zetten. Bevestig deze ankers om de 50 cm langs de randen van de grasmat.

 8. Opborstelen

  Het gras wordt doorgaans op rol bezorgd wat betekent dat de sprieten vaak nog platgedrukt zijn. Gebruik een harde bezem om te borsten zodat het geheel er perfect uitziet. Ook kan je het geheel inzanden met kwartszand zodat de sprieten mooi rechtop blijven staan.

Keuzehulp: welk type kunstgras kan ik het beste kiezen?

Door het leggen van kunstgras kun je ondanks de weersomstandigheden genieten van een strak en groen grasveld. Het is tegenwoordig amper nog te zien dat het nep gras is. Geen vieze plekken en je hoeft het niet winterklaar te maken of te sproeien. Hoe klinkt dat? Je hebt de keuze uit allerlei types. Kijk vooral goed na vezel dichtheid, look, de backing en zachtheid. Onze adviestool komt van pas bij het bestellen van het beste kunstgras in Santpoort-Noord.

12 tips voor het beste kunstgras bestellen in Santpoort-Noord

 1. Hoe echt lijkt het: is het een mooie, volle mat of lijkt het allemaal erg nep?
 2. Zachtheid: kun je er fijn op liggen?
 3. Lengte: wat is de hoogte van het gras (20 mm tot 45 mm)?
 4. Nazorg: hoe zit het met service en garantievoorwaarden?
 5. Kindvriendelijk: is het te gebruiken als speelgras?
 6. Diervriendelijk: is het ook geschikt voor mijn hond, kat of ander huisdier?
 7. Materiaal: welke bestanddelen zijn gebruikt (gewoonlijk polypropyleen, polypropeen, polyetheen, polyethyleen)?
 8. Vorm: hoe de spriet gevormd is (C-shape of maanvorm)?
 9. Waterbestendig: op welke manier wordt regenwater afgevoerd?
 10. Mosdraad: geeft een extra natuurgetrouwe uitstraling.
 11. Tint: zoek je lichtgroen, donkergroen (of legergroen) of wil je liever gekleurd kunstgras?
 12. inveegzand: is het wel/niet nodig om de grasmat jaarlijks in te vegen?

Snel en voordelig een perfect groen gazon?

Vergelijk kunstgras experts en vind de laagste prijs in de outlet.

Alles over kunstgras in de tuin

12 maanden per jaar een net en strak groen gazon zonder dat je hoeft te maaien, bemesten of sproeien? Kunstgras zorgt ervoor dat je het rustiger aan kan doen. Door innovatieve technieken lijkt het net of je echt gras achter je huis hebt liggen. Het heeft een warme uitstraling en de levensduur is hoog.

 • Onderhoudsvrij: niet langer bijzaaien, ontmossen, verticuteren, bemesten, onkruid wieden.
 • Blijft mooi onder alle weersomstandigheden (ook bij vrieskou of hete zomers).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Santpoort-Noord is al beschikbaar vanaf €19,00 per strekkende meter.

Kunstgras leggen op je balkon of terras

Met kunstgras op het terras of balkon heb je een frisse uitstraling gerealiseerd. Voor een terras zijn er speciale matten met een kortpolig type. Het is zachter dan tegels en geeft een kleurrijke sfeer. Een goede afvoer van regenwater is essentieel. Ook te koop bij bouwmarkten en winkels als Hubo, Hornbach, Praxis, Action, Gamma of Intratuin, Kwantum, Ikea, Leenbakker, Welkoop.

 • Het geeft een natuurlijke en uitnodigende sfeer.
 • Het is onderhoudsvriendelijk.
 • Voor een balkon van 10 m2 betaal je plus minus €267,50.

Het voordeel van kunstgras speelveld

Kinderen zijn dol op buiten spelen. Kunst speelgras biedt veel voordelen. Kinderen kunnen het hele jaar op een fijn groen gazon spelen. Bovendien kan je dit ook goed gebruiken voor speelgoed, een wipwap of ander speeltoestel. Ook wordt er ook gekozen voor valdemping.

 • Kinderen kunnen het hele jaar door buiten spelen op een veilig gazon.
 • Een populaire ondergrond voor speelgoed, een wipwap of ander speeltoestel.
 • Je eigen kunstgras speelveld laten plaatsen in Santpoort-Noord kan je al regelen vanaf €24,50 voor een vierkante meter.

Informatie over kunstgras sportvelden

Lekker sporten op namaak grasmatten is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Je ziet het met name in sporten zoals tennis, hockey, voetbal, golf en ook steeds vaker fitness. Sportclubs zijn er blij mee. Er is nauwelijks onderhoud, je hebt altijd een strak speelveld, en het is ontzettend duurzaam.

 • Elke seizoen een gezonde mooie grasmat.
 • Gemakkelijk te onderhouden en het kent een lange levensduur.
 • Voor kunstgras sportvelden zijn er geen vaste prijzen. Kies uitsluitend voor een betrouwbare kunstgras specialist in Santpoort-Noord.

Kunstgras voor thuis

Het kunstgras tapijt is ook eenvoudig binnen te gebruiken. Je kunt dan denken aan een winkelpand, evenement of speellocatie. Ook op een kinderkamer of speelruimte wordt het meer en meer toegepast. Een gekleurd of gewoon groen grastapijt voor binnen is iets unieks en kan prima doorgaan voor vloerbedekking.

 • Kunstgras voor binnen zorgt voor een unieke uitstraling.
 • Te krijgen in uiteenlopende tinten die elk huis een beetje vrolijker maken.
 • Ook leuk op een kinderkamer of speelkamer.

Tarieven en aanbiedingen van grastapijt in Santpoort-Noord mei 2024

Wil je op korte termijn aan de slag met jouw tuin? Dan heb je vast behoefte aan info over een prijsindicatie? De geschatte kosten van kunstgras komen tot stand door lengte, zachtheid en de vezelvorm. Het goedkoopste kunstgras in Santpoort-Noord heb je al vanaf €11,75 per vierkante meter. In het onderstaande overzicht check je de prijzen van grastapijt in Santpoort-Noord. In deze tarieven is leggen inbegrepen. Er is veel geld te besparen door zelf de nodige werkzaamheden uit te voeren. Via onze vergelijker lees je ook meer over Kunstgras op het balkon.

TypeEchtheidHoogte poolKosten per m2
ActieImitatie3 mm€18,50
AlgemeenBasic12 mm€31,00
GangbaarAcceptabel23 mm€41,25
PerfectPrachtig44 mm€51,25
PremiumNiet te onderscheiden53 mm€70,00
Indicatie van kosten van kunstgras in Santpoort-Noord (aanbieding).
kunstgras-santpoort-noord

Vind de beste grastapijt aanbiedingen

Altijd een geschikte hovenier.

Erkende hoveniers en tuinbedrijven in Santpoort-Noord

Voor een aantrekkelijke prijs en in no-time kunstgras laten aanleggen in Santpoort-Noord? Het is aan te raden dat dit op de correcte manier wordt gelegd zodat je er lang plezier van blijft houden. Laat dit dan ook doen door een een tuinman uit de gemeente Velsen. In deze tabel check je adres- en contactgegevens van regionale hoveniers (provincie Noord-Holland) die je kunnen helpen met het ontwerp, kiezen van de juiste kleur en het kunstgras leggen op de gewenste locatie. Via de kunstgras-vergelijker ontdek je ook tuincentra in Spaarnwoude, Haarlemmerliede, Spaarndam, Spaarndam en Overveen.

📝 Nog geen bedrijven gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Veelgestelde vragen en antwoorden over nepgras

Hoe duur is kunstgras?
De uiteindelijke kosten van het aanleggen van kunstgras in omgeving Santpoort-Noord kunnen worden gecalculeerd aan de hand van: het grastapijt en de loonkosten voor het leggen. Gebaseerd op lengte, kindvriendelijkheid en het materiaal schommelen de prijzen tussen de €16,00 – €33,00 per vierkante meter. Als extra heb je dan nog de legkosten (rond de €10,00 en €17,50 per vierkante meter). Tevens moet je soms rekenen op kosten voor gereedschap, brekerzand, stabilisatiedoek, grondpennen, valdemping.

Is het makkelijk om kunstgras zelf te leggen?
Ja, dit is gemakkelijk zelf te doen. Hiervoor gebruik je ons effectieve stappenplan. Je moet er wel goed de tijd voor nemen. Start met een stabiele ondergrond die goed gedraineerd is. Zorg dat je voldoende rollen bestelt (hou rekening met snijverlies). Gebruik lijm om de losse stukken te verbinden en zet het gras vast met speciale haken. Het is wenselijk dat je de kunstgrasmat regelmatig schoonmaakt en opborstelt.

Is het een kindvriendelijke ondergrond?
Jazeker, kunstgras en kinderen gaan prima samen (dat is ook het geval voor huisdieren zoals honden en katten). Spullen die in ons land worden verkochten voldoen aan alle strenge gestelde eisen (cadmium- en loodvrij en zacht). In combinatie met een valdempende ondergrond vormt het een veilige ondergrond bij een glijbaan, klimrek, trampoline of speelweide.

Wat is een kunstgras coupon en hoe kan ik er mee besparen?
Heb jij een kleine tuin of een balkon? Een restpartij is dan zeker het overwegen waard. Dit zijn overblijfselen of fabriekspartijen die nog groot genoeg zijn voor kleine projecten. Je kunt ze extra voordelig bestellen bij de kunstgras outlet. Daardoor kan je verrassend voordelig restpartijen kunstgras in Santpoort-Noord kopen. Belangrijk: coupons kunnen kleurverschil vertonen (vergelijk altijd goed).

Hoeveel garantie zit er op grastapijt?
Elk type product beschikt over een unieke set voorwaarden. Doorgaans bieden ze garanties oplopend van 3 tot 10/20 jaar. Je kunt hier aanspraak op maken bij ongewone slijtage en zogenaamde UV-garantie. Het is zeer belangrijk om goed te informeren hoe dit precies geregeld is.

Plaats een reactie