Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Terschelling

Wil jij ook een strak en groen grasveld? Maar ben je niet zo’n tuinier? Stap dan over op kunstgras in Terschelling. Grastapijt wordt steeds realistischer. Het zorgt voor een aantrekkelijk aanzicht, behoeft weinig onderhoud en kan het wel tegen een stootje. Daarnaast worden de kosten ook steeds interessanter. Op deze pagina check je uitgebreide info over de verschillende exemplaren kunstgras ondersteund met tips om jouw keuze te vereenvoudigen. Bovendien bieden we aanvullende info over de verwachte kosten, aanbiedingen en contactgegevens van lokale specialisten.

 • Kunstgras bestaat uit korrels gemaakt van polypropyleen, polyethyleen of polyamide.
 • Dit is erg geschikt voor tuintjes, een balkonnetje & terras of als speelveld. En we zien het natuurlijk terug bij het voetbal en de hockey.
 • Reden voor deze aankoop: dat je het hele jaar door kunt genieten van een groene grasmat.
 • Verder is het onderhoudsarm, kan het wel tegen een stootje, en kan het omgaan met elk type weer.
 • Kunstgras kan ook prima worden gebruikt voor huisdieren en kinderen.
 • Een kwalitatieve nep grasmat voor een terras of tuin koop je al vanaf €16,00 p/m2.

Binnen 24 uur en spotgoedkoop kunstgras inkopen?

Bekijk de opties en ontvang een gratis staal.

Kunstgras laten leggen in Terschelling

Kunstgras leggen is niet iets wat je zomaar doet. Heb je geen zin in gedoe of ben jij niet zo’n klusser? In dat geval kan je het beste kiezen voor een kunstgras legservice in Terschelling. Een gespecialiseerd team neemt alles voor je uit hand. Je kunt lekker achterover leunen, je hoeft geen gereedschap te huren, en ze gaan pas weg als alles helemaal goed ligt. Op onze website kan je ook meer informatie lezen over Kunstgras in kleur.

Informatie en tips over zelf leggen
Vanzelfsprekend kan je het kunstgras zelf leggen. Het kost wat voorbereiding, maar je kunt enorm veel besparen. In het overzicht hieronder zullen we dat verduidelijken. Je kunt ook kiezen voor een tussenoplossing. Het afgraven en afvoeren van de toplaag en het terrein afvlakken kun je met hulp van vrienden ook zelf. Het leggen, snijden en vastzetten van de grasmat besteed je uit aan de leverancier.

Kunstgras leggen in 8 stappen

 1. Ondergrond schoonmaken

  Ga de oude grasmat opruimen. Zorg voor een strakke onderlaag en zorg voor correct afschot.

 2. Egalisatie

  Een geschikte ondergrond is een zandbed van brekerzand. Egaliseer de grond zo goed mogelijk, eventueel met een trilplaat.

 3. Worteldoek / stabilisatiedoek

  Knip het stabilisatiedoek op maat. Het fungeert als anti-worteldoek zodat onkruid geen kans krijgt en zo krijgt je niet zo snel deuken en putten.

 4. Leg het kunstgras op z’n plek

  Leg de matten op de juiste plek en voorkom plooien. Het is het fraaist als je tegen de vezelrichting inkijkt. Je mag wat ruimte overhouden aan alle kanten.

 5. Snijd op maat

  Ga het kunstgras op maat snijden. Hiervoor moet je een scherp voorwerp (mes) kiezen. Let erop dat eventuele naden goed tegen elkaar komen te liggen.

 6. Lijmen

  Gaat het om een oppervlakte van meer dan 4 meter breed? Dan heb je naden van de losse delen. Deze kan je aan elkaar lijmen door middel van kunstgrastape.

 7. Verankeren

  Middels de onzichtbare kunstgras haken zet je het geheel vervolgens vast. Deze pinnen sla je om de 50 centimeter langs de randen van het veld.

 8. Opborstelen

  De nieuwe grasmat wordt af fabriek op rol bezorgd en daarom is de uitstraling niet direct zoals je verwacht had. Borstel de mat op tegen de pool in zodat het geheel er perfect uitziet. Tevens kan je het ook invegen met kwartszand zodat het nog een beetje extra verzwaard wordt.

Keuzehulp: welk kunstgras past bij mij?

Met kunstgras geniet je het hele jaar van een strak groen gazon. Met de hedendaagse technieken is het echt niet meer te onderscheiden van natuurlijk gras. Geen verdroogde plekken en je hoeft het gras niet meer te maaien of of andere onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Dat wil jij toch ook? Je kunt kiezen uit velerlei modellen en fabrikanten. Houd vooral rekening met vezel dichtheid, uitstraling, poolhoogte en zachtheid. Deze keuzehulp is nuttig bij het bestellen van het beste kunstgras in Terschelling.

12 kooptips bij kunstgras bestellen in Terschelling

 1. Realistisch: is het niet te onderscheiden van echt gras, of is het duidelijk nep?
 2. Zachtheid: hoe zacht is het materiaal?
 3. Hoogte van de sprieten: wat is de hoogte van het gras (10 mm tot 45 mm)?
 4. Nazorg: hoe lang krijg ik service en garantie?
 5. Kindvriendelijk: kan ik met een gerust hart kinderen laten spelen op het gras?
 6. Diervriendelijkheid: hoe goed is dit gras voor huisdieren als katten of honden?
 7. Materiaal: welke grondstoffen zijn gekozen (doorgaans polyethyleen, polypropeen, polyurethaan, polypropyleen)?
 8. Vezeltype: hoe ziet de pool eruit (C-shape of W-shape)?
 9. Waterafvoer: hoe reageert het gras op plots veel water?
 10. Mosdraad: geeft een extra natuurlijke beleving aan het gras.
 11. Gekleurd: ga je voor licht- of donkergroen (of oudgroen) of misschien gekleurd kunstgras?
 12. inveegzand: is het noodzakelijk om de grasmat jaarlijks in te vegen?

Goedkoop en snel een strak grasveld achter het huis?

Vergelijk kunstgras bedrijven en profiteer van de laagste prijs in de outlet.

Informatie over kunstgras in de tuin

12 maanden per jaar een mooi en strak groen gazon zonder dat je er veel werk van hebt? Met kunstgras is dat simpel te realiseren. D.m.v. de nieuwste hoogpolige matten is het kunstgras bijna niet meer te onderscheiden van echt gras. De look is erg natuurlijk en je hebt er lang plezier van.

 • Nooit meer maaien, bijzaaien, besproeien, onkruid wieden, bemesten.
 • Een frisse uitstraling voor elke klimaatsoort (kan tegen sneeuw, regen, hagel, hitte, vrieskou etc.).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Terschelling regel je al vanaf €19,50 voor een m2.

Kunstgras leggen op je balkon of terras

Met kunstgras op balkons of terrassen realiseer je een ruimtelijke en natuurlijke setting. Op een balkon is het slim om te kiezen voor een zeer korte spriet. Het is zachter dan tegels en je hebt meteen het tuingevoel. Een goede afwatering is fundamenteel. Tip: bekijk het goedkope assortiment van bouwmarkten en winkels als Praxis, Karwei, Action, Hubo, Gamma of Intratuin, Welkoop, Ikea, Carpetright, Kwantum.

 • Je creëert een toegankelijke en opgeruimde look.
 • Het is een veilige ondergrond.
 • Voor een dakterras of balkon van 10 m2 betaal je plus minus €252,50.

Kunstgras speelveld voor de kinderen

Kinderen spelen maar wat graag in de tuin. Kunst speelgras is daarvoor ideaal. Jonge kids kun je daar zonder problemen op laten spelen. Tevens is het extra veilig voor gebruik met buiten speeltoestellen of zwembaden. Steeds vaker wordt het geleverd met valdemping.

 • Kids kunnen elke dag van het jaar lekker spelen op een zacht, schoon en groen veldje.
 • Een geschikte ondergrond voor buiten speeltoestellen of zwembaden.
 • Je eigen kunstgras speelveld laten plaatsen in Terschelling is al mogelijk voor €25,00 voor een vierkante meter.

Kunstgras sportvelden

Sporten op een namaak grasmat begint langzaam de standaard te worden. We zien dit vooral terug in sporten als tennis, hockey, voetbal en golf. Er zitten dan ook ontzettend veel voordelen aan. Het onderhoud is nihil, je kunt er elke dag van het jaar op sporten, en het is hartstikke sterk.

 • Elke seizoen een gezonde mooie grasmat.
 • Bijna geen onderhoud en hartstikke duurzaam.
 • Voor kunstgras sportvelden zijn er geen vaste prijzen. Vraag een offerte aan bij een kunstgras specialist in Terschelling.

Kunstgras voor binnen

Zo’n kunstgras tapijt is niet alleen voor buiten, maar ook voor binnen. Je kunt dan denken aan een winkelpand, evenement of speellocatie. Ook in speelruimtes of slaapkamers is het goed te gebruiken. Een donkergroen grastapijt voor binnen geeft een creatief effect en dient uitstekend als vloerbedekking.

 • Kunstgras voor binnen is voor iedereen geschikt.
 • Te krijgen in bijna elk denkbare tinten die aansluiten bij jouw wensen.
 • De leukste vloerbedekking voor een speelkamer.

Prijzen en aanbiedingen van grastapijt in Terschelling mei 2024

Ga jij aan de slag met jouw tuin, balkon of dakterras? En wil je meer weten over de kosten? De geschatte kosten van kunstgras wordt berekend a.d.h.v. poolhoogte, dichtheid van de mat en de vezelvorm. Het goedkoopste kunstgras in Terschelling is al verkrijgbaar vanaf €12,75 p/m2. In de bijgaande tabel vind je de prijzen van grastapijt in Terschelling. Dit zijn de totaalprijzen met leggen. Je kunt een forse besparing realiseren door zelf (deels) de grasmat aan te leggen. Via de kunstgras-vergelijker kan je ook meer informatie lezen over Kunstgras terras.

SoortEchtheidSprietlengteKosten per m2
ActieImitatie2 – 3 mm€19,75
InstapGemiddeld11 mm€30,50
StandaardAcceptabel30 mm€40,25
PerfectGoed gedaan39 mm€49,00
Eersteklas99,99% echt59 mm€71,75
Tabel met kosten van kunstgras in Terschelling (aanbieding).
kunstgras-terschelling

Het beste grastapijt voor de laagste prijs

Uiteraard bij professionele hoveniers.

Zoek een hovenier of tuinbedrijf in Terschelling

Goedkoop zo snel mogelijk kunstgras laten aanleggen in Terschelling? Het is aan te raden dat je dat laat uitvoeren door een specialist zodat het ook lang mee gaat. Je kunt dit het beste overlaten aan een tuinman uit de gemeente Terschelling. In het overzicht hieronder lees je adres- en contactgegevens van professionele hoveniers (provincie Friesland) die jou van dienst kunnen zijn met het kiezen van de juiste vezel en het snel leggen van kunstgras rondom je woning. Via onze vergelijker kom je ook in contact met hoveniers in Harlingen, Waadhoeke, Súdwest-Fryslân, De Fryske Marren en Heerenveen.

📝 Nog geen bedrijven gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Veelgestelde vragen en antwoorden over nepgras

Wat betaal ik voor kunstgras in de tuin?
De tarieven voor het aanleggen van kunstgras in omgeving Terschelling bestaan uit 2 onderdelen: de rollen met grastapijt en de uurtarieven van de medewerkers. Uitgaande van lengte, dichtheid van de grassprieten en de echtheid kost het tussen de €16,00 & €37,00 per strekkende meter. Hierbij hebben we nog de legkosten (schommelt tussen €10,00 – €19,00 per m2). Daarnaast zijn er soms nog onkosten voor instrooizand, grondpennen, gereedschap, brekerzand, valdemping.

Is het aan te raden om zelf kunstgras te leggen?
Ja, dat is geen probleem. Hiervoor gebruik je ons duidelijke stappenplan. Je moet er wel goed de tijd voor nemen. Start met een stabiele ondergrond en zorg voor de waterafvoer. Bestel altijd net iets meer gras (er is namelijk altijd snijverlies). Verlijm alle stukken zodat ze goed aansluiten en sla het vast met de haken / pennen. Het is aan te raden dat je de kunstgrasmat regelmatig schoonmaakt en opborstelt.

Kunnen kinderen erop spelen?
Ja, kunstgras is zeer geschikt voor kinderen (en overigens ook voor huisdieren zoals honden en katten). Spullen die in ons land worden geleverd zijn getest en voldoen aan de veiligheidsvoorwaarden (cadmium- en loodvrij en brandveilig). In combinatie met valdemping platen bied je nog meer veiligheid bij speeltoestellen en in speelweides.

Wat is een kunstgras coupon en hoe kan ik er mee besparen?
Heb je een klein balkonnetje waar je wat grastapijt op wilt leggen? Een mooie restpartij is dan zeker iets om te bekijken. Dit zijn overblijfselen of fabriekspartijen van enkele vierkante meters. Je kunt ze bestellen tijdens de kunstgras outlet. Dankzij deze restpartijen kan je extra goedkoop restpartijen kunstgras in Terschelling kopen. Goed om te weten: bij verschillende coupons kan er kleurverschil zijn.

Op hoeveel jaar garantie heb ik recht?
Elke aanbieder kan zijn eigen voorwaarden hebben. In de basis is dat goed geregeld met een garantie van 10 jaar tot 20 jaar. Het gaat hierbij om vroegtijdige slijtage en zogenaamde UV-garantie. Het is verstandig om even te informeren welke rechten en plichten de verkoper heeft.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie