Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Iens

Droom jij ook van een net en strak groen gazon? Maar wil je er niet te veel moeite voor doen? Kijk dan eens naar kunstgras in Iens. Grastapijt wordt steeds mooier en betaalbaarder. De echtheid is de laatste jaren flink toegenomen, het vergt minimaal onderhoud en heeft een lange levensduur. Daarnaast is het aantrekkelijk geprijsd. Op Kunstgrasrevolutie.nl tref je aanvullende info over de diverse modellen kunstgras inclusief handige tips & tricks. Daarna lees je hier meer over de tarieven, aanbiedingen en vind je instructies voor het zelf leggen.

 • Kunstgras is namaakgras dat niet van echt te onderscheiden is.
 • Een leuke alternatief voor de achtertuin, een terras of balkon of voor speelplekken. En ook steeds meer sportvelden worden ervan gemaakt.
 • Een pluspunt is dat je structureel een mooi groen tapijt hebt.
 • Bovendien is het onderhoudsvriendelijk, kan het intensief gebruikt worden, en heeft het geen last van regen, sneeuw of hitte.
 • Kunstgras wordt ook vaak gekozen voor huisdieren en kinderen.
 • Een plastic grasmat waar je nog jarenlang van geniet is al te koop vanaf €16,50 voor een meter.

Gemakkelijk en voor lage prijzen kunstgras aankopen?

Bekijk aanbieders en claim jouw gratis staal.

Kunstgras laten leggen in Iens

Zelfstandig kunstgras leggen is niet eenvoudig. Geen zin in stress of heb je zelf twee linkerhanden? Het beste laat je dit dan doen door een kunstgras legservice in Iens. Een team van experts kan de nodige ondersteuning bieden. Je hoeft zelf praktisch niets te doen, je hoeft ook geen voorwerk te doen en je weet zeker dat het goed geplaatst wordt. Op dit portaal kan je ook meer informatie lezen over Kunstgras balkon.

Zelf aanleggen
Je kunt ervoor kiezen om het kunstgras zelf te leggen. Dit bespaart een hoop geld. In het volgende stukje zullen we dat verduidelijken. Je kunt ook samen met een bedrijf de klus klaren. Het uitzetten en afgraven van de ondergrond en het egaliseren van de ondergrond kan je bijvoorbeeld prima zelf doen. Het leggen van de nieuwe grasmat besteed je uit aan de hovenier.

8 simpele stappen voor het leggen van kunstgras

 1. Ondergrond prepareren

  Verwijder eerst het eventuele oude gras. Zorg voor een stabiele ondergrond met een goede drainage.

 2. Uitvlakken

  Een geschikte ondergrond is een zandbed van brekerzand. Maak de ondergrond zo vlak mogelijk (gebruik daarvoor een houten lat of waterpas).

 3. Worteldoek / stabilisatiedoek

  Breng het stabilisatiedoek aan. Het fungeert als anti-worteldoek zodat onkruid geen kans krijgt en verhelpt eventuele oneffenheden.

 4. Matten uitrollen

  Pak de matten uit verpakking en leg het recht op de grond. De mat is het mooiste de grassprieten tegen de kijkrichting wijzen. Zorg altijd dat je wat extra ruimte overhoudt.

 5. Snijd op maat

  Snijd de naden. Hiervoor moet je een scherp voorwerp (mes) kiezen. Je moet wel zorgen dat de naden goed tegen elkaar aankomen.

 6. Lijmen

  Bij een grasveld die breder is dan 4 meter heb je altijd naden die je zult zien. Je kan ervoor kiezen deze te verlijmen met een meegeleverde lijmband of speciale kunstgrastape.

 7. Vastzetten

  Door te kiezen voor de sterke kunstgras haken zet je het geheel vervolgens vast. Plaats de haken om de 50 cm langs de randen van de mat.

 8. Opborstelen

  De nieuwe grasmat wordt af fabriek op rol bezorgd en dus zijn de vezels nog platgedrukt. Je kunt het eenvoudig tegen de vleug in vegen voor een strakke mat. Ook kan je het nog extra instrooien met kwartszand zodat het nog een beetje extra verzwaard wordt.

Keuzehulp: welk soort kunstgras bestellen?

Door het leggen van kunstgras kun je het hele jaar door genieten van een perfect groen gazon. Het is tegenwoordig amper nog te merken dat je met nep gras te maken hebt. Geen kale delen en je hoeft het niet winterklaar te maken of te onderhouden. Dat klinkt toch goed? Je hebt de keuze uit veel producten. Kijk vooral goed na gebruikte materiaal, uitstraling, poolhoogte en duurzaamheid. Deze keuzehulp komt van pas bij het kopen van het beste kunstgras in Iens.

12 aandachtspunten bij kunstgras bestellen in Iens

 1. Natuurlijk: lijkt het nét een echte grasmat, of zie je meteen dat het namaak is?
 2. Zachtheid: hoe zacht is het materiaal?
 3. Hoogte van de sprieten: wat is de lengte van de vezels (20 mm tot 55 mm)?
 4. Garantievoorwaarden: heb ik recht op vervanging bij verkleuring?
 5. Kindvriendelijk: is het lekker zacht om op te spelen?
 6. Diervriendelijkheid: kan een hond of kat veilig op op het gras lopen?
 7. Materiaal: welke materialen zijn gebruikt (doorgaans polypropyleen, polyetheen, polyurethaan, polypropeen)?
 8. Vezelvorm: hoe ziet de spriet eruit (C-shape of mogelijk een flat-shape)?
 9. Waterdichtheid: op welke manier wordt regenwater afgevoerd?
 10. Ingeweven mosdraad: geeft een extra natuurgetrouwe uitstraling.
 11. Kleur: welke groene kleur zoek jij (o.a. olijfgroen) of gaat je voorkeur uit naar gekleurd kunstgras?
 12. Invegen: wordt het aangeraden om de grasmat jaarlijks in te vegen?

Snel en voordelig een mooie groene tuin?

Vergelijk kunstgras experts en profiteer van de laagste prijs in de outlet.

Informatie over kunstgras in de tuin

Alle dagen van het jaar een mooie en strakke groene tuin zonder al te veel maandelijks onderhoud? Kunstgras maakt dit eenvoudig mogelijk. Door de nieuwste hoogpolige matten kan je het bijna niet van echt onderscheiden. Het oogt heel natuurlijk en de levensduur is hoog.

 • Niet langer bemesten, bijzaaien, ontmossen, onkruid wieden, maaien.
 • Het kan wel tegen een stootje(kan tegen sneeuw, regen, hagel, hitte, vrieskou etc.).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Iens is al mogelijk vanaf €21,50 p/m2.

Kortpolig kunstgras voor terrassen en balkon

Met kunstgras voor op het (dak)terras of balkon ervaar je echt het gevoel van buiten. Voor op terrassen kun jij het beste kiezen voor een korte spriet. Het is zachter dan tegels en heeft een warme uitstraling. De eigenschap “waterdoorlatend” is fundamenteel. Tip: bekijk het goedkope assortiment van bouwmarkten en winkels als Karwei, Action, Hornbach, Praxis, Hubo of Leenbakker, Ikea, Intratuin, Welkoop, Carpetright.

 • Je geeft het balkon een mooie en fijne look.
 • Het wordt nooit heet onder de voeten.
 • Voor een terrasje van zo’n 10 vierkante meter betaal je gemiddeld €282,50.

Kindvriendelijk kunstgras speelveld

Kinderen spelen maar wat graag in de tuin. Kunst speelgras is daarvoor ideaal. Kinderen hebben zo een veilige en schone speelruimte. Ook werkt het ook prima met klimrekken of schommels. Vaak wordt speelgras met valdemping geleverd.

 • Kinderen kunnen elke maand buiten spelen op een veilig gazon.
 • Een praktische ondergrond voor een zwembad, glijbaan of trampoline.
 • Een kunstgras speelveld laten plaatsen in Iens kan al voor €21,50 per m2.

Soorten kunstgras om te sporten

Onbezorgd sporten op namaak grasmatten wordt steeds populairder. In het bijzonder bij sporten zoals hockey, voetbal en tennis. Er zitten dan ook ontzettend veel voordelen aan. Er is nauwelijks onderhoud, clubs kunnen er zo’n beetje iedere dag van het jaar op spelen en het is ook nog eens een duurzame keuze.

 • Elke seizoen een gezonde mooie grasmat.
 • Bijna geen onderhoud en slijtvast.
 • De prijzen hangen af van de sport die gespeeld wordt. Je kunt meer informatie opvragen bij een kunstgras specialist in Iens.

Kunstgras voor in huis

Zo’n kunstgras tapijt zien we steeds vaker binnen. Denk dan o.a. aan een speelhal, beursstand of winkelvloer. Ook op een kinderkamer of speelruimte zien we het steeds meer terug. Een donkergroen grastapijt voor binnen is iets unieks en is een mooi alternatief voor vloerbedekking.

 • Kunstgras voor binnen is eenvoudig te leggen.
 • Het is beschikbaar in uiteenlopende tinten die passend zijn in elk type woning.
 • Erg geschikt als ondergrond voor een speelkamer.

Prijzen en aanbiedingen van grastapijt in Iens mei 2024

Is jouw tuin ook toe aan een nieuwe grasmat? In dat geval wil je vast meer horen over de prijzen? De definitieve kosten van kunstgras worden in de basis berekend aan de hand van poolhoogte, dichtheid van de grassprieten en de vezelvorm. Het goedkoopste kunstgras in Iens bestel jij al voor €12,50 p/m2. In de prijstabel hieronder controleer je de prijzen van grastapijt in Iens. In deze tarieven is leggen inbegrepen. Je kunt veel besparen door verschillende onderdelen zelf uit te voeren. Via de kunstgras-vergelijker kan je ook terecht voor meer info over Veelgestelde vragen.

TypeEchtheidLengte sprietPrijs per m2
PrijsvechterDuidelijk nep2 – 3 mm€19,00
InstapVerbetering nodig11 mm€28,75
GangbaarAcceptabel25 mm€38,75
PerfectNatuurgetrouw36 mm€50,00
Topsegment99,99% echt50 mm €70,00
Overzicht met kosten van kunstgras in Iens (aanbieding).
kunstgras-iens

Grastapijt aanbiedingen voor lage prijzen

Vind een hovenier die bij je past.

De beste hoveniers en tuinbedrijven in Iens

Voordelig en in korte tijd kunstgras laten aanleggen in Iens? Het is noodzakelijk dat dit goed gebeurt zodat jij er jarenlang van kunt genieten. Dit is dus typisch een klus voor een tuinman uit de gemeente Súdwest-Fryslân. In onderstaand schema verstrekken wij contact- en adresgegevens van regionale hoveniers (provincie Friesland) waar je terecht kunt voor het kiezen van de juiste vezel en zelf ook het kunstgras kunnen aanleggen. Op deze website check jij ook tuincentra in Kûbaard, Wommels, It Heidenskip, Molkwerum en Warns.

📝 Nog geen bedrijven gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Veelgestelde vragen en antwoorden over nepgras

Hoeveel geld ben ik kwijt aan kunstgras?
De tarieven voor het aanleggen van kunstgras in omgeving Iens kunnen worden gecalculeerd aan de hand van: het grastapijt en natuurlijk de manuren voor het leggen. Uitgaande van poolhoogte, dichtheid van de grassprieten en de echtheid ligt de prijs tussen de €15,00 en €34,00 per strekkende meter. Als tweede moet je rekening houden met het uurloon voor de legservice (rond de €7,50 en €17,50 voor een m2). Als laatste heb je af en toe nog andere onderdelen zoals brekerzand, stabilisatiedoek, valdemping, grondpennen, gereedschap.

Kan ik zelf mijn kunstgras aanleggen?
Ja, dit kan je prima zelf doen. Speciaal voor de doe-het-zelvers bieden wij het 8-stappenplan. Alles valt of staat met een goede voorbereiding. Realiseer een stabiele ondergrond welke erg goed water doorlaat. Bereken de oppervlakte en bestel altijd wat extra (dit komt door het snijverlies). Verlijm alle stukken zodat ze goed aansluiten en zet het op de hoeken vast met de kunstgrashaken. Het is noodzakelijk dat je de kunstgrasmat goed onderhoud.

Hoe kindvriendelijk is het?
Ja, kunstgras is een perfecte plek voor kinderen (dat is ook het geval voor huisdieren zoals honden en katten). Spullen die aangeboden worden voldoen aan strenge veiligheidseisen (100% lood- en cadmiumvrij en milieuvriendelijk). Wanneer je kiest voor een ondergrond met valdemping is het bovendien perfect bij een klimrek, glijbaan of speelweide.

Op welke manier bespaar ik met kunstgras coupons?
Beschik jij over een klein balkon? Een restpartij kan dan een uitstekende optie zijn. Dit zijn snijafval restanten van ongeveer 10 m2 of nog iets meer. Bij een tapijtwinkel of tuincentrum vind je bij de kunstgras outlet. Zodoende kan je heel betaalbaar restpartijen kunstgras in Iens kopen. Handig om te onthouden: er kan kleurverschil tussen de verschillende coupons zitten.

Hoeveel garantie zit er op grastapijt?
Elke aanbieder kan zijn eigen voorwaarden hebben. Vaak kan je rekenen op garanties tot wel 15 jaar. Hiervan kun je gebruik maken bij vroegtijdige slijtage en kleurechtheid (UV-verkleuringen). Vergeet daarom zeker niet om even te informeren welke zekerheden jij bij je bestelling krijgt.

Plaats een reactie