Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Greonterp

Wil jij ook genieten van een mooi en strak grasveld? Maar heb je niet echt groene vingers? Bekijk dan de mogelijkheden van kunstgras in Greonterp. Grastapijt wordt steeds interessanter. Het heeft een natuurlijke uitstraling, is onderhoudsarm en kan het heel goed tegen intensief gebruik. Uiteraard worden de kosten ook steeds interessanter. Op deze pagina bekijk je praktische informatie over de verschillende exemplaren kunstgras ondersteund met tips om jouw keuze te vereenvoudigen. Bovendien kan je hier meer informatie vinden over de huidige prijzen, aanbiedingen en instructies voor het leggen.

 • Kunstgras is een kunstmatig alternatief voor gras.
 • Dit wordt toegepast in tuintjes, een balkonnetje & terras of voor speelvelden. En ook steeds meer sportvelden worden ervan gemaakt.
 • Het voornaamste voordeel is dat je structureel een mooie groen gazon hebt.
 • Bovendien is het onderhoudsarm, is het supersterk, en laat het water heel goed door.
 • Kunstgras gaat ook heel goed samen met kinderen en huisdieren.
 • Een plastic grasmat waar je jarenlang plezier van hebt is al te bestellen voor €15,75 per m2.

Moeiteloos en goedkoop kunstgras aankopen?

Bekijk vakmannen en krijg gratis staaltjes thuisbezorgd.

Kunstgras laten leggen in Greonterp

Zelfstandig kunstgras leggen vraagt om enige voorbereiding. Heb je geen zin in gedoe of heb je 2 linkerhanden? Laat deze werkzaamheden dan doen door een kunstgras legservice in Greonterp. Een deskundige kan het grastapijt helemaal voor je aanleggen. Je hebt er zelf geen omkijken naar, al het voorwerk kun je overslaan en je mag er gerust op zijn dat het eindresultaat naar wens is. Via onze nieuwsberichten kan je ook terecht voor meer info over Kosten van kunstgras.

Zelf leggen, hoe werkt dat?
Uiteraard kan je het kunstgras ook zelf leggen. Je bespaart al snel vele honderden euro’s. In het volgende stukje geven we hier een toelichting op. Je kunt ook specifieke werkzaamheden in eigen beheer uitvoeren. Het afgraven en afvoeren van de toplaag en ophoogzand aanbrengen zijn prima klussen om zelf te doen. Het snijden, lijmen en leggen van de grasmat is voor rekening van de leverancier.

8 simpele stappen voor het leggen van kunstgras

 1. Uitzetten van de ondergrond

  Maak de oude grasmat los. Zorg voor een stabiele en sterke onderlaag met een goede waterafvoer.

 2. Vlakstrijken

  Zorg voor een zandbed van minimaal 5 cm (brekerzand). Probeer hierna alles te egaliseren, dit kan met een balk / waterpas of een trilplaat.

 3. Stabilisatiedoek

  Leg het stabilisatiedoek op het egale zandbed. Het fungeert als anti-worteldoek zodat onkruid geen kans krijgt en zorgt voor een stabiele ligging.

 4. Stroken kunstgras uitrollen

  Zorg dat de matten op de geschikte plek liggen en verwijder eventuele plooien. Het geeft het mooiste effect wanneer je tegen de vezelrichting inkijkt. Zorgt dat er wat gras over de randen steekt.

 5. Snijd op maat

  Snijd de graszoden op maat. Gebruik hiervoor een scherp mes. Het is belangrijk dat de naden wel goed op elkaar aansluiten.

 6. Lijmen

  Indien je grasmat breder wordt dan 4 meter heb je last van de naden. Je kunt het aan elkaar lijmen door te kiezen voor nadenbanden of kunstgrastape.

 7. Zet alles vast

  Door middel van de speciale kunstgras haken is het geheel vast te zetten. Wij adviseren om deze om de 50 centimeter aan te brengen.

 8. Opborstelen

  Het kunstgras wordt op rol geleverd en dus zijn de vezels nog platgedrukt. Gebruik een harde bezem om te borsten zodat de sprieten mooi rechtop komen te staan. Ook kan je het geheel inzanden met kwartszand om eventuele vouwen en kreukels te voorkomen.

Keuzehulp: wat is het beste kunstgras?

Wanneer je kiest voor kunstgras kan jij op elk moment genieten van een mooi groen gazon. Het is amper nog te merken dat je met nep gras te maken hebt. Geen kale stukken en je hoeft het gras niet meer te maaien of of te bemesten. Dat klinkt toch goed? Er bestaan diverse modellen en fabrikanten. Belangrijke aandachtspunten zijn vezelsoort, tint, hoogte en uv-bestendigheid. De bijgaande keuzehulp komt van pas bij het kopen van het beste kunstgras in Greonterp.

12 kooptips bij kunstgras bestellen in Greonterp

 1. Hoe echt lijkt het: lijkt het nét een echte grasmat, of lijkt het allemaal erg nep?
 2. Zachtheid: kun je er fijn op liggen?
 3. Sprietlengte: wat kun je zeggen over de pool (15 mm tot 65 mm)?
 4. Garantie: hoe lang krijg ik garantie op het verkleuren en loslaten van de vezels?
 5. Kindvriendelijk: kan ik met een gerust hart kinderen laten spelen op het gras?
 6. Diervriendelijk: hoe goed is dit gras voor huisdieren als katten of honden?
 7. Materiaal: welke grondstoffen zijn gekozen (denk aan polypropyleen, polypropeen, polyethyleen, polyetheen)?
 8. Vorm: hoe ziet de vezel er uit (C-shape of spine shape)?
 9. Watervriendelijk: laat goed laat de mat water door?
 10. Mosdraad: geeft een natuurlijk gevoel aan het gras.
 11. Kleur: donkergroen, lichtgroen (of olijfgroen) of ben je op zoek naar geel, rood of ander gekleurd gras?
 12. inveegzand: is het nodig om het kunstgras in te strooien?

Goedkoop en snel een mooi en strak groen gazon?

Vergelijk kunstgras ondernemers en vind de beste deals in de outlet.

Kunstgras voor in de tuin

Het hele jaar een mooie en strakke groene tuin zonder dat je er veel onderhoud aan hebt? Door kunstgras in de tuin te leggen ben je snel klaar. Door middel van de laatste productinnovaties is het niet of nauwelijks te onderscheiden van een echt gazon. Het oogt heel natuurlijk en de levensduur is hoog.

 • Niet meer verticuteren, bijzaaien, bemesten, maaien, ontmossen.
 • Een frisse uitstraling voor elke klimaatsoort (ook bij vrieskou of hete zomers).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Greonterp kan al vanaf €18,00 voor een vierkante meter.

Kunstgras geschikt voor een balkon of terras

Met kunstgras op balkons of terrassen creëer je het echte buitengevoel. Op het terras adviseren wij een zeer korte spriet. Dit voelt lekker zacht aan en het geeft meteen een gezellige sfeer. Een goede afwatering is belangrijk. Bekijk eens het betaalbare assortiment bij bouwmarkten en winkels als Gamma, Hubo, Action, Praxis, Hornbach of Welkoop, Ikea, Leenbakker, Kwantum, Intratuin.

 • Je geeft het balkon een vrolijke en hippe look.
 • Geschikt voor kinderen om te spelen
 • Voor een terras van 10 m2 moet je denken aan zo’n €292,50.

Kunstgras speelveld

Buitenspelen is iets dat kinderen graag doen. Kunst speelgras heeft veel voordelen. Jonge kinderen kunnen daar zorgeloos op ravotten. Daarnaast is het heel geschikt voor speeltoestellen en trampolines. Vaak wordt speelgras met valdemping geleverd.

 • Kinderen kunnen elk moment van het jaar spelen op een schoon en groen gazon.
 • Een veilige ondergrond voor een zwembad, glijbaan of trampoline.
 • Zo’n kunstgras speelveld laten plaatsen in Greonterp kan al voor €15,00 voor een m2.

Sportvelden

Sporten op een namaak grasmat is bijna niet meer weg te denken. In het bijzonder bij sporten zoals hockey, tennis, voetbal, golf, korfbal en nog veel meer sporten. Je hebt er ontzettend veel gemak van. De onderhoudsploeg heeft er bijna geen werk aan, clubs kunnen er zo’n beetje iedere dag van het jaar op spelen en het heeft een lange levensduur.

 • Een mooie groene mat die altijd bespeelbaar is.
 • Gemakkelijk te onderhouden en het kent een lange levensduur.
 • Voor kunstgras sportvelden zijn er geen vaste prijzen. Meer weten? Vraag informatie op bij de kunstgras specialist in Greonterp.

kunstgras voor woningen

Een mooi kunstgras tapijt wordt ook regelmatig binnen toegepast. Zo komt het van pas bij een stand op een beurs of in een winkel. Ook in een woning (speel- of kinderkamer) wordt het meer en meer toegepast. Een gekleurd of gewoon groen grastapijt voor binnen geeft een creatief effect en kan prima doorgaan voor vloerbedekking.

 • Kunstgras voor binnen is eenvoudig te leggen.
 • Het is beschikbaar in bijna alle kleuren die aansluiten bij jouw wensen.
 • Ook leuk op een kinderkamer of speelkamer.

Kosten en aanbiedingen van grastapijt in Greonterp mei 2024

Ga jij aan de slag met jouw tuin, balkon of dakterras? Dan ben je misschien allereerst benieuwd naar de prijzen? De verwachte kosten van kunstgras worden hoofdzakelijk bepaald door poolhoogte, dichtheid van de mat en de uitstraling. Het goedkoopste kunstgras in Greonterp koop jij al voor c.a. €14,00 p/m2. In deze tabel controleer je de prijzen van grastapijt in Greonterp. Dit zijn prijzen inclusief leggen. Je bent een stuk goedkoper uit door verschillende onderdelen zelf uit te voeren. Op dit portaal vind je ook meer info over Beste kunstgras.

TypeEchtheidSpriethoogteKosten per m2
SelectNep2 – 4 mm€20,75
BasisMatig7 mm€31,75
StandaardRedelijk24 mm€39,50
High-endBijna echt45 mm€47,75
TopkwaliteitGeen onderscheid58 mm€68,25
Actuele kosten van kunstgras in Greonterp (aanbieding).
kunstgras-greonterp

Altijd scherpe aanbiedingen met grastapijt

Altijd een geschikte hovenier.

Betrouwbare hoveniers en tuinbedrijven in Greonterp

Voor een aantrekkelijke prijs en binnenkort al kunstgras laten aanleggen in Greonterp? Je wilt natuurlijk dat dit grondig en goed gebeurt zodat je er nog jarenlang van kunt genieten. Laat dit dan ook doen door een een tuinman uit de gemeente Súdwest-Fryslân. In het bijgaande overzicht bekijk je de gegevens van regionale hoveniers (provincie Friesland) die diensten kunnen leveren zoals het ontwerp, kiezen van de juiste kleur en zelf ook het kunstgras kunnen aanleggen. Via onze vergelijker achterhaal je ook tuinbedrijven in IJlst, Sibrandabuorren, Dearsum, Lytsewierrum en Rien.

📝 Nog geen bedrijven gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Veelgestelde vragen nepgras

Wat betaal ik voor kunstgras in de tuin?
De kosten voor het aanleggen van kunstgras in omgeving Greonterp kunnen worden gecalculeerd aan de hand van: de rollen met grastapijt en de legservice. Op basis van lengte van de grassprieten, zachtheid en het materiaal kost het tussen de €10,00 tot €34,00 de meter. Daarbovenop heb je dan nog de legkosten (ligt tussen de €10,00 & €22,00 per M2). Ten derde betaal je soms nog extra kosten voor grondpennen, lijm, valdemping, brekerzand, stabilisatiedoek.

Kan ik kunstgras zelf leggen?
Ja, dit is gemakkelijk zelf te doen. Doe-het-zelvers kunnen gebruik maken van ons simpele stappenplan. Een goede voorbereiding is belangrijk. Start met een stabiele ondergrond en zorg voor correct afschot. Zorg ervoor dat je genoeg gras inkoopt (er is namelijk altijd snijverlies). Verlijm alle stukken zodat ze goed aansluiten en zet het gras vast met speciale haken. Let erop dat je het onderhoud van de kunstgrasmat niet vergeet.

Hoe kindvriendelijk is kunstgras?
Ja, kunstgras is zeer geschikt voor kinderen (en huisdieren zoals katten en honden). Tapijten die in Nederland verkocht worden zijn getest en voldoen aan de veiligheidsvoorwaarden (geen schadelijke stoffen en zacht). In combinatie met valdemping platen is het heel geschikt bij een speeltoestel, trampoline of speelweide.

Wat is een kunstgras coupon en hoe kan ik er mee besparen?
Zoek jij een oplossing voor een kleine tuin of terras? Een kleine restpartij is dan zeker een optie. Dit zijn overblijfselen of fabriekspartijen geschikt voor een oppervlakte tot zo’n 10 m2. Je kunt ze bestellen tijdens de kunstgras outlet. Op deze manier kan je spotgoedkoop restpartijen kunstgras in Greonterp kopen. Handig om te onthouden: als je kiest voor meerdere coupons heb je soms te maken met kleurverschil.

Hoeveel garantie zit er op grastapijt?
Elk type product heeft eigen kenmerken en garanties. Over het algemeen geven ze garanties tot wel 15 jaar. Hiervan kun je gebruik maken bij scheuren en naden en op kleurbehoud (UV-schade). Wij adviseren altijd om vooraf na te kijken op welke garanties je aanspraak kunt maken.

Plaats een reactie