Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Lytsewierrum

Vind je het tijd voor een strak grasveld achter het huis? Maar wil je er niet teveel onderhoud aan? Overweeg dan eens kunstgras in Lytsewierrum. Grastapijt is de laatste jaren flink verbeterd. Het zorgt voor een aantrekkelijk aanzicht, heeft heel weinig onderhoud nodig en het is supersterk. Daarnaast kan je het vrij goedkoop leggen. Via de kunstgras-vergelijker achterhaal je aanvullende info over de verschillende kunstgrasproducten met handige kooptips. Daarna kan je hier meer informatie vinden over de totale kosten, aanbiedingen en vind je hoveniers en specialisten uit de regio.

 • Kunstgras wordt gemaakt van een flexibele kunststof en sterke garens.
 • Een leuke alternatief voor de voortuin, een (dak)terras, balkon of als ondergrond om op te spelen. En het wordt natuurlijk gebruikt in de sport.
 • Het grootste voordeel is dat jij het gehele jaar een mooi groen tapijt hebt.
 • Bovendien vergt het weinig onderhoud, is het supersterk, en heeft het geen problemen met kou, sneeuw, hitte of regen.
 • Kunstgras is verder uitermate geschikt voor gezinssituaties met kinderen (en huisdieren).
 • Een onderhoudsvriendelijke nep grasmat waar je jarenlang plezier van hebt koop jij al voor c.a. €16,25 per m2.

Razendsnel en extra voordelig kunstgras regelen?

Bekijk aanbieders en ontvang een gratis staal.

Kunstgras laten leggen in Lytsewierrum

Kunstgras in je tuin leggen is niet iets wat je zomaar doet. Moet het binnenkort al gedaan worden of heb je zelf twee linkerhanden? In dat geval kan je het beste kiezen voor een kunstgras legservice in Lytsewierrum. Een gespecialiseerd team kan het grastapijt helemaal voor je aanleggen. Je kunt lekker achterover leunen, al het voorwerk kun je overslaan en je kunt erop vertrouwen dat het perfect komt te liggen. Op onze website bekijk je ook informatie over Kunstgras laten aanleggen.

Zelf leggen
Als je handig bent of zin in een uitdaging hebt is kunstgras zelf leggen een goed idee. Dit kan veel geld besparen. In het stappenplan hierna vertellen we je er alles over. Er is natuurlijk ook een tussenoplossing. De oude grasmat afvoeren en het prepareren van de ondergrond kun je met hulp van vrienden ook zelf. Het daadwerkelijk aanleggen van het nieuwe grasmat kan je dan uitbesteden aan de leverancier.

8-stappenplan voor kunstgras leggen

 1. Ondergrond gereed maken

  Ga de oude grasmat opruimen. Zorg voor een goede fundering en pas goede drainage toe.

 2. Gladmaken

  Een geschikte ondergrond is een zandbed van brekerzand. Probeer hierna alles te egaliseren, eventueel met een trilplaat.

 3. Stabilisatiedoek

  Knip het stabilisatiedoek op maat. Het voorkomt dat er onkruid doorkomt en zorgt voor een kwalitatieve basis.

 4. Positioneer het kunstgras

  Zorg dat de matten op de geschikte plek liggen en leg het recht op de grond. Je krijgt het beste resultaat wanneer je tegen de vleug in kijkt. Je mag wat ruimte overhouden aan alle kanten.

 5. Snijden van de naden

  Snijd de naden. Hiervoor moet je een scherp voorwerp (mes) kiezen. Check of alle delen / naden strak tegen elkaar liggen.

 6. Vastzetten met lijm

  Bij een gazon breder dan 4 meter zul je te maken krijgen met naden. Je kunt het aan elkaar lijmen door middel van kunstgrastape.

 7. Voorkom opwaaien

  Middels de unieke kunstgras haken is het geheel vast te zetten. Bevestig deze ankers om de 50 cm langs de randen van de grasmat.

 8. Opborstelen

  Je ontvangt het kunstgras op rolen dus zijn de vezels nog platgedrukt. Pak een harde bezem om te borstelen voor het mooiste resultaat. Ook kan je het nog extra instrooien met kwartszand zodat het nog een beetje extra verzwaard wordt.

Keuzehulp: welk kunstgras is de beste?

Wanneer je kiest voor kunstgras kun je in elk seizoen genieten van een mooi en strak grasveld. Met de hedendaagse technieken is het nauwelijks te onderscheiden van echt gras. Geen gele plekken en je hoeft nooit meer te maaien of te verticuteren. Dat wil toch iedereen? Er bestaan diverse modellen en fabrikanten. Belangrijke aandachtspunten zijn kwaliteit, look, poolhoogte en garantie. De bijgaande keuzehulp is nuttig bij het vergelijken van het beste kunstgras in Lytsewierrum.

Advies: 12 zaken om op te letten bij kunstgras bestellen in Lytsewierrum

 1. Natuurlijkheid: lijkt het op een natuurlijk gras gazon, of oogt het erg plastic?
 2. Zachtheid: is het geschikt om lekker op te liggen?
 3. Hoogte van de sprieten: wat kun je zeggen over de pool (5 mm tot 65 mm)?
 4. Nazorg: hoe lang krijg ik garantie op het verkleuren en loslaten van de vezels?
 5. Kindvriendelijk: kunnen kinderen zacht spelen op het gras?
 6. Diervriendelijkheid: kunnen huisdieren hier ook op lopen (katten / honden)?
 7. Materiaal: waar is het gras van gemaakt (zoals polyetheen, polypropyleen, polyurethaan, polypropeen)?
 8. Garenvorm: welke vorm heeft de spriet (de C-shape nadert het meest de realiteit)?
 9. Waterdoorlatend: hoe reageert het gras op plots veel water?
 10. Mosdraad: geeft een extra natuurlijke beleving aan het gras.
 11. Look: wil je liever iets lichter- of donkerder groen (appelgroen) of ga je voor gekleurd kunstgras?
 12. Instrooizand: is het nodig om het kunstgras ook regelmatig in te vegen?

Ook genieten van een perfect groen gazon?

Vergelijk kunstgras ondernemers en vind de laagste prijs in de outlet.

Kunstgras in de tuin leggen

Snel en voordelig een mooie en strakke groene tuin zonder dat je er veel onderhoud aan hebt? Kunstgras maakt dit eenvoudig mogelijk. Via de nieuwste hoogpolige matten is het kunstgras bijna niet meer te onderscheiden van echt gras. De look is erg natuurlijk en je hebt er lang plezier van.

 • Nooit meer ontmossen, bijzaaien, onkruid wieden, besproeien, maaien.
 • Mooi in elk klimaat of weertype (lente, zomer, herfst en winter).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Lytsewierrum is al mogelijk vanaf €20,00 voor een vierkante meter.

Informatie over kunstgras op het terras of balkon

Met kunstgras op balkons of terrassen haal je het buitengevoel echt naar boven. Voor op terrassen zijn er speciale matten met een kortpolig type. Dit is een zacht product en geeft een kleurrijke sfeer. Een goede afvoer van regenwater is fundamenteel. Tip: bekijk het goedkope assortiment van bouwmarkten en winkels als Hornbach, Karwei, Action, Hubo, Praxis of Kwantum, Leenbakker, Intratuin, Ikea, Welkoop.

 • Je krijgt hiermee een vrolijke en frisse look.
 • Ook heel geschikt voor kinderen
 • Voor een middelgroot balkon van 10 m2 moet jij rekenen op +/- €275,00.

Het voordeel van kunstgras speelveld

Kinderen spelen maar wat graag in de tuin. Kunst speelgras is perfect voor hen. Kinderen kunnen er onbezorgd op spelen en voetballen. Daarnaast biedt het extra veiligheid in combinatie met schommel, trampoline of ander speeltoestel. Doorgaans is valdemping ook een goede extra keuze.

 • Kinderen kunnen wanneer ze willen spelen op een schoon en groen gazon.
 • Een geschikte ondergrond voor een glijbaan, klimrek of ander speeltoestel.
 • Zo’n kunstgras speelveld laten plaatsen in Lytsewierrum is al te realiseren vanaf €19,00 per vierkante meter.

Multifunctioneel kunstgras sportveld

Sporten uitoefenen op namaak grasmatten is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Vooral bij sporten als tennis, hockey, voetbal, golf en ook steeds vaker fitness. Voor sportverenigingen biedt het veel comfort. Er is nauwelijks onderhoud, je kunt het hele jaar door sporten en het is hartstikke sterk.

 • De grasmat ligt er altijd mooi bij (elk seizoen).
 • Bijna geen onderhoud en hartstikke duurzaam.
 • Een kunstgras sportveld vraagt om specifieke kennis. Meer weten? Vraag informatie op bij de kunstgras specialist in Lytsewierrum.

Kunstgras voor huizen

Een kunstgras tapijt is ook eenvoudig binnen te gebruiken. Je kunt dan denken aan een speelhal, beursstand of winkelvloer. Ook binnenskamers is het goed te gebruiken. Een groen of gekeurd grastapijt grastapijt voor binnen geeft een bijzondere uitstraling en is een mooi alternatief voor vloerbedekking.

 • Kunstgras voor binnen geeft een creatief effect.
 • Het is beschikbaar in bijna alle tinten en geeft een bijzondere twist aan jouw woning.
 • Ideaal voor een game- of speelkamer.

Prijzen en aanbiedingen van grastapijt in Lytsewierrum mei 2024

Ga jij aan de slag met jouw tuin, balkon of dakterras? In dat geval wil je vast meer horen over een prijsindicatie? De kosten van kunstgras worden in de basis berekend aan de hand van hoogte van de pool, zachtheid en het materiaal. Het goedkoopste kunstgras in Lytsewierrum koop je al vanaf €17,00 voor één m2. In de prijstabel hieronder check je de prijzen van grastapijt in Lytsewierrum. In deze tarieven is leggen inbegrepen. Je kunt een forse besparing realiseren door zelf ook een aantal werkzaamheden te doen. Op Kunstgrasrevolutie.nl kan je ook terecht voor onderwerpen als Ondergronden voor kunstgras.

TypeEchtheidLengte sprietTarief per m2
AanbiedingNiet echt1 – 2 mm€20,75
InstapVerbetering nodig9 mm€29,50
Gemiddeld3 sterren25 mm€40,25
SupremePrachtig39 mm€48,75
ExclusiefGeen-imitatie51 mm€67,75
Weergave met kosten van kunstgras in Lytsewierrum (aanbieding).
kunstgras-lytsewierrum

Zoek naar aanbiedingen van grastapijt

Altijd een geschikte hovenier.

De beste hoveniers en tuinbedrijven in Lytsewierrum

Voor een aantrekkelijke prijs zo snel mogelijk kunstgras laten aanleggen in Lytsewierrum? Het is van groot belang dat dit allemaal goed wordt aangelegd zodat je er jarenlang plezier van hebt. Je kunt dit het beste overlaten aan een tuinman uit de gemeente Súdwest-Fryslân. In de bijgaande tabel vind je adres- en contactgegevens van betaalbare hoveniers (provincie Friesland) die gespecialiseerd zijn in het uitzoeken van het juiste materiaal en het vakkundig aanleggen van de matten. Op dit portaal vind jij eveneens tuincentra in Rien, Wiuwert, Britswert, Boazum en Ysbrechtum.

📝 Nog geen bedrijven gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Veelgestelde vragen en antwoorden over nepgras

Wat zijn de tarieven van kunstgras?
De prijzen voor het aanleggen van kunstgras in omgeving Lytsewierrum kun je berekenen door te kijken naar 2 facetten: het grastapijt en natuurlijk de arbeid voor het leggen. Op basis van hoogte van de sprieten, zachtheid en de uitstraling betaal je tussen de €18,00 en €32,00 de meter. Daarbij komen nog de kosten van de legservice (schommelt tussen €10,00 & €19,00 per strekkende meter). Daarnaast heb je soms ook nog andere onderdelen zoals grondpennen, brekerzand, instrooizand, valdemping, stabilisatiedoek.

Kan ik kunstgras zelf leggen?
Ja, dit is zeker een optie. Je kunt gebruik maken van ons speciale stappenplan. Alles valt of staat met een goede voorbereiding. Zorg voor een rechte en stevige ondergrond die goed gedraineerd is. Bestel altijd een beetje extra gras (neem een snijverlies van 5%). Gebruik lijm om de losse stukken te verbinden en zet de randen vast met de unieke pennen. Let erop dat je de kunstgrasmat goed onderhoud.

Kunnen kinderen erop spelen?
Ja, kunstgras is zeer geschikt voor kinderen (en overigens ook voor huisdieren zoals honden en katten). Producten die verkocht worden in Nederland voldoen aan de eisen die hiervoor gesteld zijn (100% lood- en cadmiumvrij en brandveilig). Samen met een dempende zachte ondergrond bied je nog meer veiligheid bij schommels, trampolines of een speelweide.

Hoe werken kunstgras coupons?
Wil jij een klein (dak)terras of balkon voorzien van grastapijt? Een restpartij is dan zeker iets om te bekijken. Dit zijn restanten die nog groot genoeg zijn voor kleine projecten. Ze worden vaak aangeboden in de kunstgras outlet. Dankzij deze restanten kan je super voordelig restpartijen kunstgras in Lytsewierrum kopen. Handig om te onthouden: houdt altijd goed in de gaten of er kleurverschillen zijn bij de coupons.

Hoe zit het met garantie en service?
Elke fabrikant kan weer andere voorwaarden hebben. In de basis bieden ze garanties tot wel 15 jaar. Denk dan met name aan scheuren en naden en het (UV) verkleuren van het gras. Vergeet dus absoluut niet goed te informeren hoe het bij jouw aankoop zit.

Plaats een reactie