Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Eagum

Het hele jaar door een mooi en strak grasveld? Maar ben je niet zo’n tuinier? Check dan eens de mogelijkheden van kunstgras in Eagum. Grastapijt heeft veel pluspunten. Het heeft een natuurlijke uitstraling, is onderhoudsarm en het gaat met gemak 20 jaar mee. Bovendien is het aantrekkelijk geprijsd. Op dit portaal kan je terecht voor nuttige info over veelgekozen kunstgrasproducten met daarbij een praktische keuzehulp. Ook lees je hier meer over de geschatte kosten, aanbiedingen en contactgegevens van lokale specialisten.

 • Kunstgras wordt gemaakt van een flexibele kunststof en sterke garens.
 • Een leuke alternatief voor tuintjes, een balkonnetje & terras of als speelveld. Het wordt natuurlijk ook in de sport gebruikt.
 • Positief hieraan is dat je structureel een prachtig groen laken in je tuin hebt.
 • Tevens hoef je niet te maaien of onkruid te wieden, is het supersterk, en heeft het geen problemen met kou, sneeuw, hitte of regen.
 • Kunstgras gaat ook heel goed samen met jonge gezinnen met kinderen (en huisdieren).
 • Een gewoon goede nep grasmat voor een complete tuin bestel je al vanaf €18,25 voor één m2.

Moeiteloos en spotgoedkoop kunstgras laten leggen?

Bekijk experts en krijg gratis staaltjes thuisbezorgd.

Kunstgras laten leggen in Eagum

Zelf een kunstgrasmat aanleggen is een vak apart. Ontbreekt het je aan de tijd of kun je zelf niet klussen? Ons advies: besteed dit uit aan een kunstgras legservice in Eagum. Een deskundige wil je daar graag bij ondersteunen. Je hebt er zelf geen omkijken naar, je hoeft ook geen voorwerk te doen en je weet zeker dat het goed geplaatst wordt. Op onze vergelijker vind je ook meer info over Kunstgras balkon.

Info en voordelen van zelf leggen
Eventueel kan je kunstgras zelf leggen. Hierdoor hou je zelf geld over. In het onderstaande stappenplan vertellen we je er alles over. Je kunt ook specifieke werkzaamheden in eigen beheer uitvoeren. Het afvoeren dan het oude gras en ophoogzand aanbrengen kan je in overleg in eigen beheer uitvoeren. Het verwerken van de nieuw te leggen grasmat laat je over aan de expert.

In 8 stappen kunstgras leggen

 1. Ondergrond klaarmaken

  Verwijder het oude gras. Maak de ondergrond verder stabiel die het water goed afvoert.

 2. Gladmaken

  Een geschikte ondergrond is een zandbed van brekerzand. Egaliseer de grond zo goed mogelijk (bijv. met een lange stok of waterpas).

 3. Onderdoek

  Leg het stabilisatiedoek op de zandlaag. Dit stopt mollen en ander ongedierte en zo krijgt je niet zo snel deuken en putten.

 4. Kunstgras uitrollen

  Rol de matten naar de goede plek en leg het recht op de grond. Je krijgt het beste resultaat wanneer wanneer je tegen de vleug in kijkt. Houd altijd wat ruimte over aan de zijkanten.

 5. Naden snijden

  Ga het kunstgras op maat snijden. Hiervoor moet je een scherp voorwerp (mes) kiezen. Check of eventuele naden goed tegen elkaar komen te liggen.

 6. Delen verlijmen

  Is de tuin meer dan 4 meter breed? Dan heb je naden van de losse delen. Je kunt het aan elkaar lijmen door te kiezen voor nadenbanden of kunstgrastape.

 7. Zet alles vast

  Met behulp van de handige kunstgras haken zet je het helemaal vast. Bevestig deze ankers om de 50 cm langs de randen van de grasmat.

 8. Opborstelen

  Je ontvangt het kunstgras op rolwat betekent dat de sprieten vaak nog platgedrukt zijn. Pak een harde bezem om te borstelen om de sprieten mooi lang te maken. Verder kan je het gras instrooien met kwartszand wat weer zorgt voor extra stabiliteit.

Keuzehulp: wat is het beste kunstgras?

Wanneer je kiest voor kunstgras geniet je altijd van een mooi en strak grasveld. Het is tegenwoordig absoluut niet op te merken dat het namaak gras is. Geen doffe plekken en je hoeft het gras niet meer te maaien of te verticuteren. Hoe klinkt dat? We onderscheiden verschillende soorten, kleuren en formaten. Belangrijke aandachtspunten zijn sterkte, kleur, poolhoogte en zachtheid. Onze keuzehulp komt van pas bij het kiezen van het beste kunstgras in Eagum.

Advies: 12 zaken om op te letten bij kunstgras bestellen in Eagum

 1. Realistisch: lijkt het op een natuurlijk gras gazon, of valt meteen op dat het niet echt is?
 2. Zachtheid: hoe voelt het materiaal aan?
 3. Poolhoogte: wat kun je zeggen over de pool (10 mm tot 70 mm)?
 4. Garantie: hoe zit het de UV-garantie op het gras?
 5. Kindvriendelijk: is het te gebruiken als speelgras?
 6. Diervriendelijk: is het gras ook veilig voor mijn hond of kat?
 7. Materiaal: waarvan is het gras gemaakt (denk aan polyurethaan, polypropeen, polypropyleen, polyetheen)?
 8. Vormen garen: welke vorm heeft de pool (C-shape of oval shape)?
 9. Waterbestendig: op welke manier wordt regenwater afgevoerd?
 10. Mosdraad: dit geeft volheid aan de groene grasvezels.
 11. Gekleurd: donkergroen, lichtgroen (of appelgroen) of zoek je specifiek rood, blauw of ander gekleurd kunstgras?
 12. Instrooien: is het nodig om de grasmat jaarlijks in te vegen?

Snel en voordelig een strak grasveld achter het huis?

Vergelijk kunstgras experts en vind de laagste prijs in de outlet.

Kunstgras voor in de tuin

Snel en voordelig een mooie strakke groene tuin zonder dat je er veel onderhoud aan hebt? Kunstgras maakt dit eenvoudig mogelijk. Via de nieuwe productietechnieken is het niet of nauwelijks te onderscheiden van een echt gazon. De look is erg natuurlijk en de levensduur is hoog.

 • Geen onderhoud: niet meer bijzaaien, maaien, onkruid wieden, bemesten, ontmossen.
 • Blijft mooi onder alle weersomstandigheden (ook bij vrieskou of hete zomers).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Eagum is al mogelijk voor €19,50 per strekkende meter.

Kunstgras voor op het (dak)terras of balkon

Met kunstgras op het balkon of terras creëer je het echte buitengevoel. Voor een balkon kun jij het beste kiezen voor een lagere pool (1 centimeter). Dit is een zacht product en geeft een kleurrijke sfeer. Een goede waterafvoer is hierbij erg belangrijk. Kijk dan ook eens bij bouwmarkten en winkels als Action, Praxis, Hornbach, Gamma, Karwei of Leenbakker, Intratuin, Kwantum, Welkoop, Carpetright.

 • Je bereikt daarmee een vrolijke en frisse look.
 • Het is een veilige ondergrond.
 • Voor een middelgroot balkon van 10 m2 moet jij rekenen op +/- €295,00.

Kindvriendelijk kunstgras speelveld

Kinderen zijn dol op buiten spelen. Kunst speelgras heeft veel voordelen. Kinderen kunnen er altijd op spelen zonder vies te worden. Daarbij biedt het extra veiligheid in combinatie met een schommel, glijbaan of trampoline. Doorgaans wordt dit besteld in combinatie met valdemping.

 • Kinderen kunnen elke dag van het jaar lekker buiten spelen.
 • Een geschikte ondergrond voor buiten speeltoestellen of zwembaden.
 • Dit kunstgras speelveld laten plaatsen in Eagum kan al voor €17,00 per vierkante meter.

Informatie over kunstgras sportvelden

Lekker sporten op namaak grasmatten is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Het is bijna niet weg te denken in het hockey, voetbal en tennis. Het heeft dan ook veel pluspunten. Het is gebruiksvriendelijk en makkelijk in onderhoud, je kunt sporten wanneer je wilt, en het gaat jarenlang mee.

 • Het hele jaar door sporten op een perfecte grasmat.
 • Je hebt nauwelijks onderhoud en het kent een lange levensduur.
 • De prijzen variëren per sport, en gebruikte materialen. Meer weten? Vraag informatie op bij de kunstgras specialist in Eagum.

kunstgras voor woningen

Zo’n kunstgras tapijt zien we steeds vaker binnen. Voorbeelden zijn een stand op een beurs of in een winkel. Ook in huis komt het goed van pas. Een donkergroen grastapijt voor binnen geeft een bijzondere uitstraling en kan een mooi alternatief voor tapijt zijn.

 • Kunstgras voor binnen is goed te combineren.
 • Te krijgen in verschillende tinten die elk huis een beetje vrolijker maken.
 • Kinderen kunnen er heerlijk op spelen in bijv. een speelkamer.

Prijzen en aanbiedingen van grastapijt in Eagum december 2023

Direct aan de slag met kunstgras? Dan wil je eerst wel wat meer weten over de onkosten? De verwachte kosten van kunstgras komen tot stand door poolhoogte, dichtheid van de grassprieten en de vezelvorm. Het goedkoopste kunstgras in Eagum bestel jij al voor €16,75 per vierkante meter. In het bijgaande overzicht check je de prijzen van grastapijt in Eagum. In deze tarieven is leggen inbegrepen. Je kunt een forse besparing realiseren door zelf wat voorwerk uit handen te nemen. Op Kunstgrasrevolutie.nl kan je ook terecht voor meer info over Veelgestelde vragen.

SoortEchtheidHoogte poolPrijs per m2
Select100% namaak3 mm€20,50
B-kwaliteitMatig11 mm€28,25
DoorsneeKomt in de buurt21 mm€39,50
SupremeMooi gedaan37 mm€50,00
ExclusiefNiet te onderscheiden60 mm€69,25
Tabel met kosten van kunstgras in Eagum (aanbieding).
kunstgras-eagum

Bekijk grastapijt acties en aanbiedingen

Zoek een hovenier voor deze klus.

Erkende hoveniers en tuinbedrijven in Eagum

Voor een aantrekkelijke prijs zo snel mogelijk kunstgras laten aanleggen in Eagum? Het is aan te raden dat dit op de juiste manier wordt geregeld zodat het ook lang mee gaat. Je kunt het beste kiezen voor een een tuinman uit de gemeente Leeuwarden. In het onderstaande overzicht vind je contactgegevens van plaatselijke hoveniers (provincie Friesland) waar je terecht kunt voor het kiezen van het juiste product en kunstgras leggen in en rondom je huis. Op deze pagina vind je ook vakmannen in Wergea, Warstiens, Warten, Grou en Oosterend.

📝 Nog geen bedrijven gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Nepgras FAQ: alle veelgestelde vragen

Hoe duur is kunstgras?
De uiteindelijke kosten van het aanleggen van kunstgras in omgeving Eagum komen tot stand door 2 zaken: het grastapijt en de legservice. Afhankelijk van hoogte van de sprieten, dichtheid van de mat en de echtheid betaal je tussen de €15,00 tot €31,00 voor een vierkante meter. Daarbij komen nog de arbeidskosten (rond de €11,50 – €21,00 per strekkende meter). Als laatste heb je soms ook nog extra zaken nodig zoals brekerzand, gereedschap, lijm, instrooizand, valdemping.

Is het makkelijk om kunstgras zelf te leggen?
Ja, dit is gemakkelijk zelf te doen. Onze experts schreven daarvoor het 8-stappenplan. Je moet je vooraf wel goed inlezen. Start met een vlakke en sterke fundering en genoeg afschot. Zorg ervoor dat je genoeg gras inkoopt (er is namelijk altijd snijverlies). Laat alle delen mooi aansluiten door ze te lijmen en zet het op de hoeken vast met de kunstgrashaken. Het is essentieel dat de kunstgrasmat schoon en netjes blijft (onderhoud).

Is het een kindvriendelijke ondergrond?
Absoluut, kinderen en kunstgras is een goede combinatie (dat is ook het geval voor huisdieren zoals katten en honden). Producten die in ons land worden geleverd voldoen aan de eisen die hiervoor gesteld zijn (geen grote korrels en milieuvriendelijk). Gecombineerd met een valdempende ondergrond is het bovendien perfect bij een glijbaan, klimrek, trampoline of speelweide.

Wat zijn kunstgras coupons?
Beschik jij over een klein balkon? Een kleine restpartij is dan zeker iets om te bekijken. Dit zijn zogenaamde restjes die nog groot genoeg zijn voor kleine projecten. Bij een tapijtwinkel of tuincentrum vind je bij de kunstgras outlet. Daardoor kan je verrassend voordelig restpartijen kunstgras in Eagum kopen. Let op: bij meerdere coupons kan er licht kleurverschil optreden.

Hoeveel jaar garantie krijg ik?
Elke fabrikant beschikt over een unieke set voorwaarden. Vaak is dat goed geregeld met een termijn van 5 tot wel 20 jaar. Denk dan met name aan het loslaten van de vezel en het (UV) verkleuren van het gras. Het is verstandig om te allen tijde inzichtelijk te hebben op welke garanties je aanspraak kunt maken.

Plaats een reactie