Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Britsum

Vind je het tijd voor een prachtig groene tuin? Maar wil je er niet teveel onderhoud aan? Stap dan over op kunstgras in Britsum. Grastapijt heeft heel veel voordelen. Het heeft een natuurlijke uitstraling, is onderhoudsarm en heeft een lange levensduur. Bovendien is het ook nog eens hartstikke betaalbaar. Op dit portaal tref je aanvullende informatie over meerdere types kunstgras ondersteund met praktische tips. Ook bieden we aanvullende info over de tarieven, aanbiedingen en contactgegevens van lokale specialisten.

 • Kunstgras wordt gemaakt van synthetische vezels die erg lijken op echt gras.
 • Dit wordt toegepast in tuintjes, terrassen of balkons of als ondergrond om op te spelen. We zien het daarnaast ook veel in de sport.
 • Wat echt geweldig is: dat jij 12 maanden lang een prachtig groen grasveld hebt.
 • Tevens hoef je niet te maaien of onkruid te wieden, gaat het jarenlang mee, en kan het prima omgaan met extreem weer.
 • Kunstgras wordt ook vaak gekozen voor gezinssituaties met kinderen (en huisdieren).
 • Een degelijke namaak grasmat voor in jouw tuin is er al vanaf €15,25 per vierkante meter.

Zonder gedoe en voor lage prijzen kunstgras laten leggen?

Bekijk vakmannen en ontvang een gratis staal.

Kunstgras laten leggen in Britsum

Het aanleggen van kunstgras is best een complexe klus. Geen zin in stress of heb je zelf twee linkerhanden? Laat deze werkzaamheden dan doen door een kunstgras legservice in Britsum. Een deskundige kan het hele proces overnemen. Je hebt er geen stress van, je hebt geen gereedschap nodig en je kunt erop vertrouwen dat het perfect komt te liggen. Op dit portaal bekijk je ook informatie over Onderhoud van kunstgras.

Zelf leggen, hoe werkt dat?
Een andere optie is het kunstgras zelf leggen. Op die manier kan je veel geld besparen. Door middel van het stappenplan hieronder lees je stap-voor-stap hoe dit werkt. Je kunt ook kiezen om deels iets zelf te doen. Het afgraven en afvoeren van de toplaag en de ondergrond aanbrengen kan je in overleg in eigen beheer uitvoeren. Het op maat maken van de nieuwe grasmat laat je over aan de hovenier.

8-stappenplan voor kunstgras leggen

 1. Ondergrond schoonmaken

  Verwijder het oude gras. Zorg voor een stabiele en sterke onderlaag met een goede drainage.

 2. Vlak maken

  Pas 5 tot 10 centimeter zand toe. Maak de ondergrond zo vlak mogelijk, dit kan met een balk / waterpas of een trilplaat.

 3. Onderdoek

  Leg het stabilisatiedoek op de zandlaag. Het fungeert als anti-worteldoek zodat onkruid geen kans krijgt en zorgt voor een stabiele ligging.

 4. Matten uitrollen

  Leg de matten op de juiste plek en trek eventuele plooien recht. Het geeft het mooiste effect wanneer je tegen de vezelrichting inkijkt. Zorg altijd dat je wat extra ruimte overhoudt.

 5. Bijsnijden

  Snijd het gras bij. Dit doe je met een lang mes. Controleer goed of de naden van de verschillende zoden goed aansluiten.

 6. Lijmen

  Is de tuin meer dan 4 meter breed? Dan heb je last van de naden. De losse delen kan je weer aan elkaar bevestigen met een meegeleverde lijmband of speciale kunstgrastape.

 7. Zet alles vast

  Door gebruik te maken van de speciale kunstgras haken is alles goed vast te maken. Plaats om de 50 cm een grondpen.

 8. Opborstelen

  Het kunstgras wordt op rol geleverd en dus zijn de vezels nog platgedrukt. Borstel de mat op tegen de pool in voor het perfecte resultaat. Daarnaast kan je het ook invegen met kwartszand om eventuele vouwen en kreukels te voorkomen.

Keuzehulp: welk type kunstgras kiezen?

Door het leggen van kunstgras geniet je elke dag opnieuw van een mooi en strak groen gazon. Het is tegenwoordig bijna niet te onderscheiden van echt gras. Geen kale stukken en je hoeft niet meer onkruid te verwijderen of te ontmossen. Dat klinkt toch perfect? Er zijn allerlei types. Belangrijke aandachtspunten zijn slijtvastheid, nepheid, sprietlengte en onderhoud. Deze keuzehulp is nuttig bij het uitzoeken van het beste kunstgras in Britsum.

12 tips en tricks bij het kunstgras bestellen in Britsum

 1. Natuurgetrouw: is het een mooie, volle mat of oogt het erg plastic?
 2. Zachtheid: hoe voelt het materiaal aan?
 3. Sprietlengte: hoe lang is de pool (10 mm tot 65 mm)?
 4. Service: hoe zit het de UV-garantie op het gras?
 5. Kindvriendelijkheid: is de grasmat geschikt voor kinderen (speelgras)?
 6. Diervriendelijk: kunnen huisdieren hier ook op lopen (katten / honden)?
 7. Materiaal: welke bestanddelen zijn gebruikt (zoals polypropyleen, polyurethaan, polyethyleen, polypropeen)?
 8. Vezeltype: hoe ziet de pool eruit (C-shape of maanvorm)?
 9. Waterbestendig: laat goed laat de mat water door?
 10. Gekleurd mosdraad: is er mosdraad verwerkt in het gras?
 11. Uitstraling: welke kleur groen wil je (zoals mosgroen) of misschien gekleurd kunstgras?
 12. inveegzand: is het nodig om het in te vegen met kwartszand?

Altijd een perfect groen gazon?

Vergelijk kunstgras experts en bekijk de laagste prijs in de outlet.

Kunstgras in de tuin

Alle dagen van het jaar een mooi groen gazon zonder dat jij je daarvoor hoeft in te spannen? Namaak gras in de tuin heeft heel veel voordelen. Aan de hand van de nieuwe productietechnieken heeft het grastapijt tegenwoordig een levensechte uitstraling. Het heeft een sfeervolle uitstraling en je hebt er lang plezier van.

 • Vergeet al dat maaien, verticuteren, onkruid wieden, bemesten, bijzaaien.
 • Mooi in elk klimaat of weertype (zowel bij hitte als sneeuw en vrieskou).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Britsum is al mogelijk voor €24,00 p/m2.

Kunstgras op het balkon of terras

Met kunstgras voor op het (dak)terras of balkon ervaar je echt het gevoel van buiten. Op een balkon kun jij het beste kiezen voor een korte spriet. Het voelt fijner aan dan tegels en geeft een natuurlijke uitstraling. Een goede afvoer van regenwater is belangrijk. Bekijk eens het betaalbare assortiment bij bouwmarkten en winkels als Gamma, Hubo, Action, Karwei, Hornbach of Carpetright, Ikea, Leenbakker, Intratuin, Kwantum.

 • Je creëert een leuke en frisse look.
 • Ook heel geschikt voor kinderen
 • Voor een klein terras of gemiddeld balkon (10 m2) betaal je gemiddeld €250,00.

Kindvriendelijk kunstgras speelveld

Buitenspelen is erg belangrijk voor kinderen. Kunst speelgras is daarvoor ideaal. Jonge kinderen kunnen daar zorgeloos op ravotten. Tevens is het extra veilig voor gebruik met speeltoestellen en trampolines. Ook wordt dit besteld in combinatie met valdemping.

 • Kids kunnen elke dag van het jaar onbezorgd buiten spelen.
 • Een ideale ondergrond voor een schommel, glijbaan of trampoline.
 • Je eigen kunstgras speelveld laten plaatsen in Britsum is al te realiseren vanaf €25,00 per m2.

Sportvelden

Sporten op namaak grasmatten gebeurt steeds meer. We zien dit vooral terug in sporten als tennis, hockey, voetbal, golf en ook steeds vaker fitness. Het heeft veel voordelen. Het onderhoud is nihil, het is het hele jaar door te bespelen, en het is ontzettend duurzaam.

 • Op elk moment van het jaar een goede grasmat.
 • Onderhoudsarm en het gaat lang mee.
 • Een kunstgras sportveld vraagt om specifieke kennis. Je kunt meer informatie opvragen bij een kunstgras specialist in Britsum.

Kunstgras in je woning

Zo’n kunstgras tapijt kan je ook prima binnen gebruiken. Zo komt het van pas bij speelhallen, winkels of een evenementenhal. Ook binnenskamers is het iets dat we meer en meer terugzien. Een groen grastapijt voor binnen is iets bijzonders en is een mooi alternatief voor vloerbedekking.

 • Kunstgras voor binnen geeft een creatief effect.
 • Beschikbaar in allerlei tinten en geeft een bijzondere twist aan jouw woning.
 • Een tip voor een speel- of kinderkamer.

Tarieven en aanbiedingen van grastapijt in Britsum april 2024

Wil je zo snel mogelijk jouw grasveld vervangen? Dan ben je misschien allereerst benieuwd naar de prijzen? De geschatte kosten van kunstgras komen tot stand door hoogte van de sprieten, dichtheid van de vezels en het materiaal. Het goedkoopste kunstgras in Britsum heb je al vanaf €15,50 / m2. In de prijstabel hieronder vergelijk je de prijzen van grastapijt in Britsum. Het gaat hier om de totale kosten inclusief leggen. Je kunt een forse besparing realiseren door verschillende onderdelen zelf uit te voeren. Op dit portaal kan je ook terecht voor meer info over Kunstgras vergelijken.

TypeEchtheidSpriethoogtePrijs per m2
Actie100% namaak1 – 2 mm€22,50
B-kwaliteitBasic13 mm€29,00
GemiddeldGoed24 mm€39,00
BesteNet echt36 mm€47,75
TopkwaliteitLevensecht56 mm€69,00
Lijst met kosten van kunstgras in Britsum (aanbieding).
kunstgras-britsum

Vind de beste grastapijt aanbiedingen

Zoek een hovenier voor deze klus.

Erkende hoveniers en tuinbedrijven in Britsum

Voordelig op korte termijn kunstgras laten aanleggen in Britsum? Het is aan te raden dat dit grondig en goed gebeurt zodat het ook lang mee gaat. Laat dit dan ook over aan een tuinman uit de gemeente Leeuwarden. In de tabel hierna lees je de gegevens van goede hoveniers (provincie Friesland) die je kunnen helpen met advisering, de verkoop en zelf ook het kunstgras kunnen aanleggen. Via de kunstgras-vergelijker vind je ook gemakkelijk tapijtwinkels in Hijum, Feinsum, Stiens, Minnertsga en Bitgummole.

📝 Nog geen bedrijven gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Veelgestelde vragen (FAQ) nepgras

Wat betaal ik voor kunstgras in de tuin?
De prijzen voor het aanleggen van kunstgras in omgeving Britsum zijn tweeledig: het grastapijt en de loonkosten voor het leggen. Afhankelijk van poolhoogte, waterdoorlaatbaarheid en de uitstraling betaal je tussen de €14,00 en €40,00 voor een m2. Als extra hebben we nog de legkosten (ligt tussen de €10,00 tot €19,00 voor een m2). Ook heb je soms ook nog onkosten voor brekerzand, valdemping, instrooizand, grondpennen, gereedschap.

Is het eenvoudig om zelf het kunstgras aan te leggen?
Ja, dit is zeker een optie. Hiervoor gebruik je ons 8-stappenplan. Je moet er wel goed de tijd voor nemen. Zorg voor een rechte en stevige ondergrond en pas goede drainage toe. Bestel altijd een beetje extra gras (dit komt door het snijverlies). Verlijm de verschillende delen en zet het op de hoeken vast met de kunstgrashaken. Het is essentieel dat je de kunstgrasmat goed onderhoud.

Is het kindvriendelijk?
Ja, kunstgras is een ideale ondergrond voor kinderen (en ook voor huisdieren zoals katten en honden). Vloerbedekkingen die aangeboden worden voldoen aan strenge veiligheidseisen (geen losse of scherpe onderdelen en milieuvriendelijk). Gecombineerd met een dempende zachte ondergrond vormt het een veilige ondergrond bij een speeltoestel, trampoline of speelweide.

Wat zijn kunstgras coupons en hoe werkt het?
Heb jij een kleine tuin of een balkon? Een mooie restpartij moet je dan zeker eens overwegen. Dit zijn restanten van eerdere projecten van ongeveer 10 m2 of nog iets meer. Je kunt ze met forse korting vinden bij de kunstgras outlet. Dankzij deze restanten kan je verrassend voordelig restpartijen kunstgras in Britsum kopen. Bedenk wel: als je kiest voor meerdere coupons heb je soms te maken met kleurverschil.

Hoeveel jaar garantie krijg ik?
Elk type product heeft zijn eigen voorwaarden. Over het algemeen kan je rekenen op garanties tot wel 15 jaar. Het gaat hierbij om naden en scheuren en zogenaamde UV-garantie. Het is slim om even te informeren op welke garantievoorwaarden je kunt terugvallen.

Plaats een reactie