Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Heinenoord

Wil jij ook genieten van een nette en strakke tuin? Maar heb je niet echt groene vingers? Kies dan voor kunstgras in Heinenoord. Grastapijt wordt steeds mooier en betaalbaarder. Het heeft een frisse en natuurlijke look, het vergt minimaal onderhoud en kan het wel tegen een stootje. Als laatste is het ook nog eens hartstikke betaalbaar. Via onze vergelijker onderzoek je belangrijke info over meerdere varianten kunstgras met daarbij een praktische keuzehulp. Daarna bieden we aanvullende info over de actuele prijzen, aanbiedingen en gegevens van plaatselijke hoveniers.

 • Kunstgras is een kunstmatig alternatief voor gras.
 • Een leuke alternatief voor jouw achter- of voortuin, het balkon of dakterras of als speelveld voor de kinderen. En we zien het natuurlijk terug bij het voetbal en de hockey.
 • Reden voor deze aankoop: dat jij 12 maanden lang een strak en groen gazon hebt liggen.
 • Tevens hoef je niet te maaien of onkruid te wieden, kan het intensief gebruikt worden, en kan het prima omgaan met extreem weer.
 • Kunstgras is verder uitermate geschikt voor jonge kinderen en dieren.
 • Een zachte en onderhoudsarme nep grasmat voor een terras of tuin koop jij al voor c.a. €18,25 voor een meter.

Binnen 24 uur en tegen lage tarieven kunstgras bestellen?

Bekijk experts en ontvang gratis staal / proefstukje.

Kunstgras laten leggen in Heinenoord

Het leggen van kunstgras vergt voorbereiding en mankracht. Wil je het snel geregeld hebben of ben je zelf niet zo’n klusser? Het beste laat je dit dan doen door een kunstgras legservice in Heinenoord. Een deskundige legt het grastapijt perfect voor je aan. Je hebt er zelf geen omkijken naar, de gehele planning wordt overgenomen en je kunt erop vertrouwen dat het perfect komt te liggen. Via onze nieuwsberichten kan je ook terecht voor meer info over Kosten van kunstgras.

Zelf aanleggen
Als je handig bent of zin in een uitdaging hebt is kunstgras zelf leggen een goed idee. Dit levert een flink besparing op. In het overzicht hieronder bieden we hierover extra informatie. Er is natuurlijk ook een tussenoplossing. Het afgraven en afvoeren van de toplaag en zorgen voor een vlakke ondergrond kan je in overleg in eigen beheer uitvoeren. Het snijden, lijmen en leggen van de grasmat besteed je uit aan de legservice.

In 8 stappen kunstgras leggen

 1. Ondergrond gereed maken

  Stort het oude gras af. Zorg voor een stabiele en sterke onderlaag en zorg voor de waterafvoer.

 2. Uitvlakken

  Breng een zandbed aan (5 tot 10 cm). Egaliseer de vloer nu (gebruik daarvoor een houten lat of waterpas).

 3. Geotextiel stabilisatiedoek

  Leg het stabilisatiedoek op het egale zandbed. Dit voorkomt onkruid en zorgt voor een kwalitatieve basis.

 4. Positioneer het kunstgras

  Pak de matten uit verpakking en werk eventuele plooien weg. Het beste is als wanneer je tegen de vleug in kijkt. Zorg altijd dat je wat extra ruimte overhoudt.

 5. De naden snijden

  Snijd het gras netjes op maat. Dit kan bijvoorbeeld met een stanleymes. Zorg dat eventuele naden goed tegen elkaar komen te liggen.

 6. Onderdelen lijmen

  Is de tuin meer dan 4 meter breed? Dan ontkom je niet aan een naad. De losse delen maak je aan elkaar vast met een zelfklevende band of kunstgrastape.

 7. Vastzetten

  Middels de sterke kunstgras haken is het geheel vast te zetten. Plaats de haken om de 50 cm langs de randen van de mat.

 8. Opborstelen

  Je krijgt het grastapijt vaak op rol geleverd en daarom is de uitstraling niet direct zoals je verwacht had. Borstel het op met een harde bezem zodat de sprieten mooi rechtop gaan staan. Daarbij kan je het ook invegen met kwartszand zodat de vezels langer overeind blijven.

Keuzehulp: wat is voor mij het beste kunstgras?

Door het leggen van kunstgras geniet je elke dag opnieuw van een mooie groene tuin. Met de hedendaagse technieken is het absoluut niet te onderscheiden van natuurlijk gras. Geen vieze stukken en je hoeft nooit meer te maaien of te ontmossen. Dat wil jij toch ook? We kennen veel soorten. Houd vooral rekening met vezelsoort, echtheid, sprietlengte en onderhoud. Deze keuzehulp is nuttig bij het zoekproces naar het beste kunstgras in Heinenoord.

12 tips bij kunstgras bestellen in Heinenoord

 1. Natuurlijkheid: heeft het gras een mooie natuurlijke uitstraling, of zie je meteen dat het namaak is?
 2. Zachtheid: hoe voelt het materiaal aan?
 3. Lengte: wat is de lengte van de vezels (20 mm tot 60 mm)?
 4. Garantievoorwaarden: hoe zit het met service en garantievoorwaarden?
 5. Kindvriendelijkheid: kunnen kinderen zacht spelen op het gras?
 6. Diervriendelijkheid: kunnen huisdieren hier ook op lopen (katten / honden)?
 7. Materiaal: welke grondstoffen zijn gekozen (doorgaans polypropyleen, polyethyleen, polyurethaan, polypropeen)?
 8. Garenvorm: hoe de spriet gevormd is (C-shape of W-shape)?
 9. Waterafvoer: hoe wordt (regen)water afgevoerd?
 10. Geïntegreerd mosdraad: geeft een natuurlijk gevoel aan het gras.
 11. Gekleurd: wil je liever iets lichter- of donkerder groen (olijfgroen) of ben je op zoek naar geel, rood of ander gekleurd gras?
 12. Invegen: wordt het aangeraden om het gras in te vegen met instrooizand?

Ook genieten van een mooie groene tuin?

Vergelijk kunstgras experts en vraag een offerte aan voor de laagste prijs in de outlet.

Kunstgras in de tuin leggen

Snel en voordelig een strakke groen tuin zonder dat je er veel onderhoud aan hebt? Namaak gras in de tuin heeft heel veel voordelen. D.m.v. de nieuwste technologie lijkt het net of je echt gras achter je huis hebt liggen. Het heeft een warme uitstraling en het is een duurzame keuze.

 • Vergeet al dat besproeien, ontmossen, bemesten, bijzaaien, maaien.
 • Strak gazon in elk seizoen (ook bij vrieskou of hete zomers).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Heinenoord kan je al uitbesteden vanaf €22,50 voor een vierkante meter.

Kunstgras op het balkon of terras

Met kunstgras leggen op je balkon of terras heb je ook zonder tuin het gevoel van buiten. Op het terras kun jij het beste kiezen voor een korte spriet. Dit voelt lekker zacht aan en heeft een warme uitstraling. Een goede waterdoorlaatbaarheid is cruciaal. Je vind dit product bij bouwmarkten en winkels als Karwei, Action, Gamma, Praxis, Hornbach of Carpetright, Intratuin, Welkoop, Ikea, Leenbakker.

 • Je geeft het balkon een toegankelijke en schone look.
 • Het is een veilige ondergrond.
 • Voor een gemiddeld balkon (10 vierkante meter) moet jij rekenen op +/- €252,50.

Kunstgras speelveld

Veel kinderen houden van rennen en spelen. Kunst speelgras heeft veel voordelen. Kinderen spelen het hele jaar op een groene en zachte grasmat. Tevens is het heel geschikt voor speeltoestellen of een trampoline. Vaak wordt er ook gekozen voor valdemping.

 • Kinderen kunnen wanneer ze willen zonder zorgen buiten spelen.
 • Een geschikte ondergrond voor buiten speeltoestellen of zwembaden.
 • Je eigen kunstgras speelveld laten plaatsen in Heinenoord kan je al regelen vanaf €23,00 per vierkante meter.

Kunstgras sportvelden

Onbezorgd sporten op namaak grasmatten wordt steeds populairder. Het is bijna niet weg te denken in het hockey, tennis, voetbal, golf, korfbal en nog veel meer sporten. De voordelen zijn groot. Er is nauwelijks onderhoud, clubs kunnen er zo’n beetje iedere dag van het jaar op spelen en het heeft een lange levensduur.

 • Een mooie groene mat die altijd bespeelbaar is.
 • Bijna geen onderhoud en een verantwoorde investering.
 • Voor kunstgras sportvelden gelden geen standaard prijzen. Je kunt meer informatie opvragen bij een kunstgras specialist in Heinenoord.

Kunstgras voor binnen

Een speciaal kunstgras tapijt is ook eenvoudig binnen te gebruiken. Zo komt het van pas bij winkelvloeren, beurzen of pretparken. Ook in de woning is het iets dat we meer en meer terugzien. Een groen grastapijt voor binnen biedt een unieke uitstraling en kan een mooi alternatief voor tapijt zijn.

 • Kunstgras voor binnen geeft een speels effect.
 • Het aanbod bestaat uit diverse kleuren zodat het past bij elk interieur.
 • Een perfecte ondergrond voor een speelkamer.

Prijzen en aanbiedingen van grastapijt in Heinenoord mei 2024

Wil jij jouw tuin of balkon aanpakken? Dan wil jij vast meer details over de tarieven? De totale kosten van kunstgras worden in de basis berekend aan de hand van lengte van de grassprieten, dichtheid van de mat en de gebruikte materialen. Het goedkoopste kunstgras in Heinenoord is al verkrijgbaar vanaf €13,75 per vierkante meter. In de tabel hieronder tref je de prijzen van grastapijt in Heinenoord. Dit is een totaalprijs inclusief legservice. Je kunt al snel wat geld besparen door een aantal dingen zelf te doen. Op deze pagina lees je ook meer over Beste kunstgras.

SoortEchtheidPoolhoogteTarief per m2
SelectDuidelijk nep2 mm€22,00
BasisVerbetering nodig10 mm€31,75
Modaal3 sterren27 mm€39,50
PerfectUitstekend35 mm€50,75
ExclusiveFantastisch echt51 mm€68,25
Indicatie van kosten van kunstgras in Heinenoord (aanbieding).
kunstgras-heinenoord

Zoek naar aanbiedingen van grastapijt

Vind een hovenier die bij je past.

Professionele hoveniers en tuinbedrijven in Heinenoord

Voor een lage prijs en snel kunstgras laten aanleggen in Heinenoord? Het is essentieel dat je dat laat uitvoeren door een specialist zodat je er lang plezier van blijft houden. Ons advies: besteed dit uit aan een een tuinman uit de gemeente Hoeksche Waard. In het bijgaande overzicht check je contact- en adresgegevens van professionele hoveniers (provincie Zuid-Holland) die gespecialiseerd zijn in het ontwerp, kiezen van de juiste kleur en zelf ook het kunstgras kunnen aanleggen. Via onze vergelijker ontdek je ook leveranciers in Westmaas, Mijnsheerenland, Goudswaard, Piershil en Nieuw-Beijerland.

📝 Nog geen bedrijven gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Nepgras kennisbank (FAQ) met alle veelgestelde vragen

Hoe duur is kunstgras?
De uiteindelijke kosten van het aanleggen van kunstgras in omgeving Heinenoord kun je berekenen door te kijken naar 2 facetten: het gras zelf en natuurlijk de manuren voor het leggen. Gebaseerd op lengte van de grassprieten, waterdoorlaatbaarheid en de vezelvorm liggen de kosten zo tussen de €12,00 & €33,00 per strekkende meter. Daarbij komen nog de arbeidskosten (ligt tussen de €11,00 – €17,50 per M2). Ten derde heb je soms te maken met andere onderdelen zoals grondpennen, valdemping, instrooizand, gereedschap, lijm.

Is het aan te raden om zelf kunstgras te leggen?
Ja, dit is erg eenvoudig. Doe-het-zelvers kunnen gebruik maken van ons eenvoudige stappenplan. Alles valt of staat met een goede voorbereiding. Realiseer een gelijke en stabiele ondergrond en pas goede drainage toe. Bereken de oppervlakte en bestel altijd wat extra (dit komt door het snijverlies). Lijm de verschillende banen aan elkaar en zet het vast met grondpennen. Het is essentieel dat je het onderhoud blijft uitvoeren (o.a. kunstgrasmat opborstelen).

Kunnen kinderen erop spelen?
Jazeker, kunstgras en kinderen gaan prima samen (en ook voor huisdieren zoals katten en honden). Tapijten die in ons land worden verkochten voldoen aan de eisen die hiervoor gesteld zijn (geen losse stukjes en waterdoorlatend). Samen met extra valdemping creëer je een veilige omgeving bij een klimrek, glijbaan of speelweide.

Wat is een kunstgras coupon en hoe kan ik er mee besparen?
Wil jij een klein (dak)terras of balkon voorzien van grastapijt? Een kleine restpartij is dan zeker iets om te bekijken. Dit zijn restanten van eerdere projecten die heel geschikt zijn voor kleinere oppervlaktes. Ze worden vaak aangeboden in de kunstgras outlet. Zo kan je spotgoedkoop restpartijen kunstgras in Heinenoord kopen. Bedenk wel: bij meerdere coupons kan er licht kleurverschil optreden.

Hoeveel jaar garantie krijg ik?
Elk grassoort beschikt over een unieke set voorwaarden. In veel gevallen is dat goed geregeld met een garantie rond de 10 jaar. Je kunt hier aanspraak op maken bij productiefouten en bij verkleuring van de pool (UV-bestendig). Wij raden aan om goed te informeren welke zekerheden jij bij je bestelling krijgt.

Plaats een reactie