Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Afferden

Wil jij ook een mooie groene tuin? Maar wil je er niet te veel moeite voor doen? Bekijk dan de mogelijkheden van kunstgras in Afferden. Grastapijt wordt steeds realistischer. Het heeft een heel realistische uitstraling, onderhoud is nauwelijks nodig en heeft een lange levensduur. Als laatste worden de kosten ook steeds interessanter. Op deze website achterhaal je aanvullende informatie over de verschillende types kunstgras met daarbij een praktische keuzehulp. Daarbij vind je hier informatie over de verwachte kosten, aanbiedingen en leginstructies.

 • Kunstgras wordt gemaakt van polyethyleen en is een alternatief voor echt gras.
 • Een hele goede oplossing voor je voor- en achtertuin, het balkon of dakterras of als speelveld voor de kinderen. En ook steeds meer sportvelden worden ervan gemaakt.
 • Positief hieraan is dat je structureel van een fris en strak gazon kan profiteren.
 • Tevens hoef je niet te maaien of onkruid te wieden, gaat het wel 20 jaar mee, en heeft het geen last van hitte, sneeuw of regen.
 • Kunstgras is verder uitermate geschikt voor gezinnetjes met kinderen (en dieren).
 • Een kwalitatieve nep grasmat voor in jouw tuin koop jij al voor c.a. €15,25 voor een meter.

Gemakkelijk en betaalbaar kunstgras regelen?

Bekijk leveranciers en vraag gratis staal op.

Kunstgras laten leggen in Afferden

Kunstgras leggen vergt het nodige gereedschap en voorbereiding. Moet het binnenkort al gedaan worden of heb je zelf twee linkerhanden? Laat dit dan doen door een kunstgras legservice in Afferden. Een gespecialiseerd bedrijf kan het hele proces overnemen. Je hoeft zelf praktisch niets te doen, je hoeft geen duur gereedschap aan te schaffen en ze gaan pas weg als alles helemaal goed ligt. Op onze website vind je ook meer info over Kunstgras vergelijken.

Instructies zelf leggen
Als je handig bent of zin in een uitdaging hebt is kunstgras zelf leggen een goed idee. Je bespaart al snel vele honderden euro’s. In het volgende stukje lees je stap-voor-stap hoe dit werkt. Je kunt ook specifieke werkzaamheden in eigen beheer uitvoeren. De oude grasmat afvoeren en het aanbrengen van een zandbed zijn voorbeeld dingen die je zelf kunt doen. Het verwerken van de nieuw te leggen grasmat besteed je uit aan de hovenier.

In 8 stappen kunstgras leggen

 1. Uitzetten van de ondergrond

  Maak de oude grasmat los. Zorg voor een stabiele ondergrond en pas goede drainage toe.

 2. Egalisatie

  Breng een laag met bestratingszand aan. Vervolgens egaliseer je alles (bijv. met een lange stok of waterpas).

 3. Onderdoek

  Leg het stabilisatiedoek op de zandlaag. Zo krijgt onkruid geen kans en zo krijgt je niet zo snel deuken en putten.

 4. Leg het kunstgras op z’n plek

  Zorg dat de matten op de geschikte plek liggen en trek eventuele plooien recht. De mat is het mooiste je tegen de vleug in kijkt. Zorg altijd dat je wat extra ruimte overhoudt.

 5. Snijd op maat

  Snijd de grasmatten op maat. Dit kan bijvoorbeeld met een stanleymes. Controleer goed of de naden goed tegen elkaar aanliggen.

 6. Verlijmen

  Bij oppervlaktes breder dan 4 meter krijg je te maken met naden. Je kan ervoor kiezen deze te verlijmen met een zelfklevende band of kunstgrastape.

 7. Vastzetten

  Door middel van de speciale kunstgras haken kan je de mat vast zetten. Bevestig deze ankers om de 50 cm langs de randen van de grasmat.

 8. Opborstelen

  Je krijgt het grastapijt vaak op rol geleverd wat betekent dat de sprieten vaak nog platgedrukt zijn. Borstel voorzichtig tegen de vezelrichting in voor het mooiste resultaat. Eventueel is het instrooien van kwartszand aan te raden zodat het nog een beetje extra verzwaard wordt.

Keuzehulp: wat is het beste kunstgras?

Wanneer je kiest voor kunstgras geniet je het hele jaar van een mooi en strak groen gazon. Het is tegenwoordig helemaal niet meer te onderscheiden van echt gras. Geen vieze plekken en je hoeft nooit meer te maaien of te verticuteren. Dat klinkt toch perfect? Er bestaan velerlei materialen en varianten. Kijk vooral goed na kwaliteit van de vezels, uitstraling, hoogte en duurzaamheid. De bijgaande keuzehulp is praktisch bij het vergelijken van het beste kunstgras in Afferden.

12 kooptips bij kunstgras bestellen in Afferden

 1. Hoe echt lijkt het: lijkt het op een natuurlijk gras gazon, of valt meteen op dat het niet echt is?
 2. Zachtheid: is het lekker zacht om op te lopen?
 3. Lengte van de sprieten: hoe zit het met de poolhoogte(12 mm tot 65 mm)?
 4. Garantie: heb ik recht op vervanging bij verkleuring?
 5. Kindvriendelijk: is het geschikt als speelveld?
 6. Diervriendelijk: hoe goed is dit gras voor huisdieren als katten of honden?
 7. Materiaal: welke materialen zijn gebruikt (gewoonlijk polyetheen, polyurethaan, polypropeen, polyethyleen)?
 8. Vorm: hoe ziet de spriet eruit (C-shape of W-shape)?
 9. Waterafvoer: op welke manier wordt regenwater afgevoerd?
 10. Mosdraad: geeft een natuurlijk gevoel aan het gras.
 11. Tint: wil jij een lichtgroene of donkergroene mat (of legergroen) of zoek je specifiek rood, blauw of ander gekleurd kunstgras?
 12. Instrooizand: is het nodig om de grasmat jaarlijks in te vegen?

Altijd een prachtig groene tuin?

Vergelijk kunstgras experts en bestel tegen de laagste prijs in de outlet.

Kunstgras in de tuin laten leggen

Het hele jaar een mooi groen gazon zonder dat er verder iets van je verwacht wordt? Kunstgras zorgt ervoor dat je het rustiger aan kan doen. Door middel van de laatste innovaties is het niet of nauwelijks te onderscheiden van een echt gazon. Het oogt heel natuurlijk en het is milieuvriendelijk.

 • Vergeet al dat verticuteren, bijzaaien, besproeien, maaien, ontmossen.
 • Geschikt voor alle weersomstandigheden (sneeuw, vorst, hitte of regen zijn geen probleem).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Afferden regel je al vanaf €24,50 voor een m2.

Kunstgras op het balkon of terras

Met kunstgras voor op het (dak)terras of balkon heb je ook zonder tuin het gevoel van buiten. Op een balkon zijn er speciale matten met een kortpolig type. Dit voelt lekker zacht aan en het geeft meteen een gezellige sfeer. Een goede afvoer van regenwater is een belangrijk aandachtspunt. Vaak goedkoop aan te schaffen bij bouwmarkten en winkels als Gamma, Praxis, Hubo, Hornbach, Action of Welkoop, Carpetright, Leenbakker, Kwantum, Intratuin.

 • Je geeft het balkon een toegankelijke en opgeruimde look.
 • Het biedt een lekker zachte ondergrond.
 • Voor een terrasje van zo’n 10 vierkante meter betaal je gemiddeld €267,50.

Informatie en voordelen van speelveld kunstgras

Buitenspelen is erg belangrijk voor kinderen. Kunst speelgras heeft veel voordelen. Kinderen kunnen zonder zorgen het hele jaar buiten spelen. Daarnaast kan je dit ook goed gebruiken voor klimrekken of schommels. Doorgaans wordt dit besteld in combinatie met valdemping.

 • Kinderen kunnen het hele jaar door zonder zorgen buiten spelen.
 • Een handige ondergrond voor een glijbaan, klimrek of ander speeltoestel.
 • Een kunstgras speelveld laten plaatsen in Afferden kan al voor €15,50 per M2.

Kunstgras sportvelden

Sporten op een namaak grasmat zien we meer en meer. Het is bijna niet weg te denken in het hockey, tennis, voetbal, golf, korfbal en nog veel meer sporten. Voor sportverenigingen biedt het veel comfort. Je hebt bijna geen onderhoud, het is het hele jaar door te bespelen, en het is ontzettend duurzaam.

 • Op elk moment van het jaar een goede grasmat.
 • Bijna geen onderhoud en kostenbesparend.
 • Voor kunstgras sportvelden zijn er geen vaste prijzen. Meer weten? Vraag informatie op bij de kunstgras specialist in Afferden.

Kunstgras voor thuis

Een kunstgras tapijt zien we steeds vaker binnen. Zo komt het van pas bij beurzen, evenementen of in winkels. Ook binnenskamers wordt het meer en meer toegepast. Een lichtgroen grastapijt voor binnen is iets bijzonders en kan een mooi alternatief voor tapijt zijn.

 • Kunstgras voor binnen is eenvoudig te leggen.
 • Het is te verkrijgen in allerlei tinten die aansluiten bij jouw wensen.
 • Een tip voor een speel- of kinderkamer.

Onkosten en aanbiedingen van grastapijt in Afferden december 2022

Is jouw tuin ook toe aan een nieuwe grasmat? Dan wil jij vast meer details over de tarieven? De definitieve kosten van kunstgras kunnen gecalculeerd worden door te kijken naar poolhoogte, dichtheid van de mat en de gebruikte materialen. Het goedkoopste kunstgras in Afferden haal je al in huis v.a. €12,25 voor één m2. In de prijstabel hieronder tref je de prijzen van grastapijt in Afferden. Dat zijn zogenaamde all-in prijzen (incl. leggen). Je kunt veel besparen door zelf ook een aantal werkzaamheden te doen. Op dit portaal lees je ook meer over Kunstgras tuin.

SoortEchtheidSpriethoogteKosten per m2
VoordeelImitatie2 mm€22,75
Low-endGemiddeld5 mm€27,75
GangbaarKomt in de buurt20 mm€38,25
BesteBijna echt39 mm€48,75
ExclusiveNiet te onderscheiden54 mm€70,25
Actuele kosten van kunstgras in Afferden (aanbieding).
kunstgras-afferden

Vind de beste aanbiedingen voor grastapijt

Kies voor een geschikt hovenier.

Betrouwbare hoveniers en tuinbedrijven in Afferden

Voordelig zo snel mogelijk kunstgras laten aanleggen in Afferden? Het is van groot belang dat een vakman dit op de juiste manier doet zodat de grasmat jaren in topconditie blijft liggen. Je kunt dit het beste overlaten aan een tuinman uit de gemeente Druten. In de tabel hieronder verzamel je contactgegevens van plaatselijke hoveniers (provincie Gelderland) waar je terecht kunt voor het adviseren van de juiste materialen en zelf ook het kunstgras kunnen aanleggen. Via onze vergelijker check jij ook tuinspecialisten in Deest, Winssen, Ewijk, Batenburg en Horssen.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Noud VerkerkHoogstraat 5/C6654 BAAfferden gld
Hoveniersbedrijf FlorantaKoningstraat 85/B6654 ACAfferden gld
Litjens StefanVan Heemstraweg 26653 KBDeest
VGB HovenierBuurmeesterstraat 106651 DWDruten

Veelgestelde vragen en antwoorden over nepgras

Wat zijn de prijzen van kunstgras?
De verwachte kosten van het aanleggen van kunstgras in omgeving Afferden bestaan uit 2 onderdelen: de rollen kunstgras en natuurlijk de arbeid voor het leggen. Aan de hand van sprietlengte, dichtheid van de sprietjes en de vezelvorm schommelen de prijzen tussen de €16,00 tot €34,00 per vierkante meter. Als tweede heb je nog de kosten van het leggen van de rollen (tussen de €9,50 en €21,50 voor een vierkante meter). Daarnaast moet je soms rekenen op andere onderdelen zoals stabilisatiedoek, valdemping, gereedschap, instrooizand, lijm.

Kan ik kunstgras zelf leggen?
Ja, dit kan je prima zelf doen. Lees daarvoor ons handige stappenplan. Een goede voorbereiding is belangrijk. Regel een gelijke en stabiele ondergrond welke erg goed water doorlaat. Zorg ervoor dat je genoeg gras inkoopt (neem een snijverlies van 5%). Verlijm de verschillende delen en bevestig het gras met haken in de grond. Het is essentieel dat je het onderhoud blijft uitvoeren (o.a. kunstgrasmat opborstelen).

Is het een kindvriendelijke ondergrond?
Ja, kunstgras is zeer geschikt voor kinderen (en evengoed voor huisdieren zoals honden en katten). Vloerproducten die je kunt kopen in Nederland zijn uitgebreid onderzocht en voldoen aan de normen (cadmium- en loodvrij en valdempend). Samen met een valdempende ondergrond creëer je een veilige omgeving bij een klimrek, glijbaan of speelweide.

Hoe werken kunstgras coupons?
Wil jij een klein (dak)terras of balkon voorzien van grastapijt? Een restpartij is dan zeker een optie. Dit zijn overblijfselen of fabriekspartijen van uitstekende kwaliteit, geschikt voor kleine oppervlaktes. Je kunt ze bestellen tijdens de kunstgras outlet. Dankzij deze restpartijen kan je super voordelig restpartijen kunstgras in Afferden kopen. Belangrijk: coupons kunnen kleurverschil vertonen (vergelijk altijd goed).

Hoeveel jaar garantie krijg ik?
Elk grassoort beschikt over een unieke set voorwaarden. In de basis zit dit wel goed met een garantie van 10 jaar tot 20 jaar. Je kunt hier aanspraak op maken bij het loslaten van de vezel en op kleurbehoud (UV-schade). Het is aan te raden om duidelijk af te spreken welke zekerheden jij bij je bestelling krijgt.

Plaats een reactie