Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Zuidoostbeemster

Droom jij ook wel eens van een mooie en strakke groene tuin? Maar heb je niet echt groene vingers? Check dan eens de mogelijkheden van kunstgras in Zuidoostbeemster. Grastapijt wordt steeds beter. De echtheid is de laatste jaren flink toegenomen, is onderhoudsvriendelijk en heeft een lange levensduur. Daarbij zijn de prijzen de laatste jaren flink gedaald. Op deze pagina achterhaal je praktische info over velerlei types kunstgras inclusief een keuzehulp. Daarnaast verstekken we extra details over de geschatte kosten, aanbiedingen en adresgegevens van lokale leveranciers.

 • Kunstgras wordt gemaakt van polyethyleen en is een alternatief voor echt gras.
 • Dit is erg geschikt voor jouw achter- of voortuin, een (dak)terras, balkon of voor speeltuinen. En ook steeds meer sportvelden worden ervan gemaakt.
 • Reden voor deze aankoop: dat jij in elk seizoen van een mooie groene grasmat kunt genieten.
 • Tevens vergt het weinig onderhoud, gaat het wel 20 jaar mee, en kan het prima omgaan met extreem weer.
 • Kunstgras is ook prima keuze voor jonge gezinnen met kinderen (en huisdieren).
 • Een zachte en onderhoudsarme nep grasmat waar je nog jarenlang van geniet is er al vanaf €18,50 voor één m2.

Snel en goedkoop kunstgras bestellen?

Bekijk leveranciers en ontvang een gratis staal.

Kunstgras laten leggen in Zuidoostbeemster

Zelf een kunstgrasmat aanleggen is een vak apart. Heb je weinig tijd of zie jij jezelf dat niet doen? Je kunt dit dan het beste overlaten aan kunstgras legservice in Zuidoostbeemster. Een echte specialist kan het van A tot Z voor je uit handen nemen. Het kost je amper tijd, je hoeft geen duur gereedschap aan te schaffen en je weet zeker dat je garanties behoud. Via onze blogs lees je ook meer over Beste kunstgras.

Zelf leggen, hoe werkt dat?
Je kunt ook zelf het kunstgras leggen. Dit kan veel geld besparen. Door middel van het stappenplan hieronder geven we hier een toelichting op. Het alternatief is om bepaalde dingen zelf te doen. Het verwijderen van de oude grasmat en het aantrillen en uitvlakken van het zandbed zijn eenvoudig zelf voor elkaar te maken. Het leggen van de nieuwe grasmat laat je over aan de specialist.

Zelf kunstgras leggen in 8 heldere stappen

 1. Ondergrond prepareren

  Verwijder eerst het eventuele oude gras. Zorg voor een stabiele ondergrond en zorg voor correct afschot.

 2. Gelijktrekken

  Een geschikte ondergrond is een zandbed van brekerzand. Probeer hierna alles te egaliseren (bijv. met een lange stok of waterpas).

 3. Worteldoek / stabilisatiedoek

  Knip het stabilisatiedoek op maat. Het fungeert als anti-worteldoek zodat onkruid geen kans krijgt en realiseert een stabiele basis.

 4. Positioneer het kunstgras

  Je kunt de matten nu uitrollen en werk eventuele plooien weg. Het is mooist als je het gras zo legt dat je tegen de vleug inkijkt. Je mag wat ruimte overhouden aan alle kanten.

 5. Snijden van de naden

  Snijd de grasmatten op maat. Dit kan bijvoorbeeld met een stanleymes. Je moet wel zorgen dat de naden goed tegen elkaar aankomen.

 6. Onderdelen lijmen

  Gaat het om een oppervlakte van meer dan 4 meter breed? Dan zit je met losse delen (en naden). Deze losse delen kun je verlijmen met een zelfklevende band of kunstgrastape.

 7. Zet alles vast

  Met de sterke kunstgras haken zet je het geheel vervolgens vast. Deze pinnen sla je om de 50 centimeter langs de randen van het veld.

 8. Opborstelen

  Het kunstgras wordt op rol geleverd wat betekent dat de sprieten vaak nog platgedrukt zijn. Pak een harde bezem om te borstelen zodat het bijna niet van een echte grasmat te onderscheiden is. Verder kan je het nog extra instrooien met kwartszand om het proces van het platliggen wat te vertragen.

Keuzehulp: wat is voor mij het beste kunstgras?

Wanneer je kiest voor kunstgras kun je het hele jaar door genieten van een strak groen gazon. Met de hedendaagse technieken is het haast niet op te merken dat het namaak gras is. Geen verdroogde stukken en je hoeft nooit meer te maaien of te onderhouden. Dat wil toch iedereen? Je kunt kiezen uit velerlei types. Houd vooral rekening met kwaliteit van de vezels, nepheid, lengte en garantie. Onze adviestool kan je gebruiken bij het vergelijken van het beste kunstgras in Zuidoostbeemster.

Hier moet je op letten bij het kunstgras bestellen in Zuidoostbeemster

 1. Natuurlijkheid: is het niet te onderscheiden van echt gras, of is het duidelijk nep?
 2. Zachtheid: hoe zacht is het materiaal?
 3. Hoogte: hoe lang is de pool (11 mm tot 70 mm)?
 4. Aftersales: hoe zit het met service en garantievoorwaarden?
 5. Kindvriendelijk: kunnen kinderen op deze grasmat spelen?
 6. Diervriendelijkheid: kan ik mijn dieren hierop laten lopen (honden of katten)?
 7. Materiaal: waar is het gras van gemaakt (zoals polyurethaan, polypropyleen, polyethyleen, polyetheen)?
 8. Vorm: hoe ziet de vezel er uit (C-shape of straight shape)?
 9. Waterdoorlatendheid: hoe wordt (regen)water afgevoerd?
 10. Geïntegreerd mosdraad: is er mosdraad verwerkt in het gras?
 11. Kleur: welke tint groen zoek je (zoals dennegroen) of ga je voor gekleurd kunstgras?
 12. inveegzand: is het nodig om het grastapijt ook in te strooien?

Altijd een mooie groene tuin?

Vergelijk kunstgras ondernemers en vind de beste deals in de outlet.

Kunstgras in de tuin laten leggen

In de winter, het voorjaar, de zomer en de herfst een mooie en strakke groene tuin zonder dat je het hoeft te onderhouden? Door kunstgras in de tuin te leggen ben je snel klaar. Door de laatste innovaties kan je het bijna niet van echt onderscheiden. Het oogt heel natuurlijk en het gaat jarenlang mee.

 • Niet meer maaien, ontmossen, bijzaaien, besproeien, verticuteren.
 • Een frisse uitstraling voor elke klimaatsoort (ook bij vrieskou of hete zomers).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Zuidoostbeemster kan al voor €20,00 per M2.

Kortpolig kunstgras voor terrassen en balkon

Met kortpolig kunstgras voor terrassen en balkon creëer je het echte buitengevoel. Voor op terrassen is het verstandig om te kijken naar een zeer korte spriet. Het voelt fijner aan dan tegels en heeft een warme uitstraling. De eigenschap “waterdoorlatend” is essentieel. Ook te koop bij bouwmarkten en winkels als Karwei, Hubo, Hornbach, Praxis, Action of Ikea, Intratuin, Carpetright, Welkoop, Leenbakker.

 • Je bereikt daarmee een vrolijke en hippe look.
 • Het is een enorm onderhoudsarme ondergrond.
 • Voor een klein terras of gemiddeld balkon (10 m2) ben je ongeveer kwijt €265,00.

Informatie en voordelen van speelveld kunstgras

Kinderen spelen graag in de tuin. Kunst speelgras is dan ook een uitkomst. Kinderen kunnen het hele jaar op een fijn groen gazon spelen. Tevens is het verstandig i.c.m. speelgoed, een wipwap of ander speeltoestel. Doorgaans is het toepassen van valdemping ook aan te raden.

 • Kinderen kunnen elke dag van het jaar lekker buiten spelen.
 • Een praktische ondergrond voor speeltoestellen of een opblaasbad.
 • Een kunstgras speelveld laten plaatsen in Zuidoostbeemster is al te realiseren vanaf €18,50 per vierkante meter.

Multifunctioneel kunstgras sportveld

Sporten uitoefenen op namaak grasmatten is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Het is bijna niet weg te denken in het voetbal, hockey maar ook in het fitness. Je hebt er ontzettend veel gemak van. Vergeleken met echt gras is er amper onderhoud, je hebt altijd een strak speelveld, en het gaat met gemak 10 tot 15 jaar mee.

 • De grasmat ligt er altijd mooi bij (elk seizoen).
 • Bijna geen onderhoud en kostenbesparend.
 • De prijzen variëren per sport, en gebruikte materialen. Voor meer info en offertes kan je terecht bij de kunstgras specialist in Zuidoostbeemster.

Kunstgras voor in huis

Zo’n kunstgras tapijt is ook eenvoudig binnen te gebruiken. Het is bijvoorbeeld gewild bij speelhallen, winkels of een evenementenhal. Ook op een kinderkamer of speelruimte zien we het steeds meer terug. Een lichtgroen grastapijt voor binnen biedt een unieke uitstraling en is een goed alternatief voor laminaat of pvc.

 • Kunstgras voor binnen geeft een creatief effect.
 • Het is beschikbaar in allerlei kleuren zodat het goed matcht met het interieur.
 • Ideaal voor een game- of speelkamer.

Tarieven en aanbiedingen van grastapijt in Zuidoostbeemster juli 2024

Wil je op korte termijn aan de slag met jouw tuin? In dat geval wil je vast meer horen over de tarieven? De uiteindelijke kosten van kunstgras worden in de basis berekend aan de hand van poolhoogte, dichtheid van de grassprieten en de gebruikte materialen. Het goedkoopste kunstgras in Zuidoostbeemster heb je al vanaf €14,75 voor een meter. In deze tabel vind je de prijzen van grastapijt in Zuidoostbeemster. Dit is een totaalprijs inclusief legservice. Er is veel geld te besparen door bepaalde handelingen zelfstandig te doen. Via onze vergelijker kan je ook terecht voor onderwerpen als Kunstgras balkon.

TypeEchtheidLengtePrijs per m2
AanbiedingOnecht2 – 4 mm€20,50
AlgemeenStandaard5 mm€30,25
ModaalKomt in de buurt27 mm€39,25
High-endBijna echt36 mm€51,00
TopklasseGeen-imitatie52 mm€68,50
Verwachte kosten van kunstgras in Zuidoostbeemster (aanbieding).
kunstgras-zuidoostbeemster

Altijd scherpe aanbiedingen met grastapijt

Zoek een hovenier voor deze klus.

Betrouwbare hoveniers en tuinbedrijven in Zuidoostbeemster

Voor een lage prijs en binnenkort al kunstgras laten aanleggen in Zuidoostbeemster? Het is belangrijk dat dit op de juiste manier wordt aangelegd zodat je er nog jarenlang van kunt genieten. Ons advies: besteed dit uit aan een een tuinman uit de gemeente Beemster. In de onderstaande tabel bieden wij contactgegevens van lokale hoveniers (provincie Noord-Holland) die diensten kunnen leveren zoals advisering, de verkoop en het kunstgras leggen op de gewenste locatie. Via de kunstgras-vergelijker vind jij eveneens aanbieders in Wijdewormer, Watergang, Ilpendam, Purmerland en Oude Meer.

📝 Nog geen bedrijven gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over nepgras

Hoeveel geld ben ik kwijt aan kunstgras?
De onkosten van het aanleggen van kunstgras in omgeving Zuidoostbeemster bestaan uit 2 onderdelen: het materiaal en natuurlijk de arbeid voor het leggen. Gebaseerd op lengte van de grassprieten, dichtheid van de vezels en de vezelvorm schommelen de prijzen tussen de €12,00 tot €40,00 voor een vierkante meter. Als extra komen nog de kosten van de legservice (wisselt tussen de €10,00 tot €19,00 p/m2). Tenslotte zijn er soms nog onkosten voor grondpennen, stabilisatiedoek, brekerzand, lijm, valdemping.

Is het makkelijk om kunstgras zelf te leggen?
Ja, dit is gemakkelijk zelf te doen. Lees daarvoor ons praktische stappenplan. Je moet je vooraf wel goed inlezen. Start met een sterke en stabiele onderlaag en pas goede drainage toe. Zorg ervoor dat je genoeg gras inkoopt (er is namelijk altijd snijverlies). Verlijm alle stukken zodat ze goed aansluiten en zet het gras vast met speciale haken. Het is noodzakelijk dat je de kunstgrasmat regelmatig schoonmaakt en opborstelt.

Hoe kindvriendelijk is kunstgras?
Ja, kunstgras is een perfecte plek voor kinderen (dat is ook het geval voor huisdieren zoals katten en honden). Tapijten die hier verkocht en gelegd worden zijn getest en voldoen aan de veiligheidsvoorwaarden (geen grote korrels en waterbestendig). Wanneer je kiest voor extra valdemping is het bovendien perfect bij een speeltuin of in een speelweide.

Wat zijn kunstgras coupons en hoe werkt het?
Zoek jij een oplossing voor een kleine tuin of terras? Een goedkope restpartij moet je dan zeker eens overwegen. Dit zijn restanten van eerdere projecten die heel geschikt zijn voor kleinere oppervlaktes. Je komt ze dikwijls tegen in de kunstgras outlet. Op deze manier kan je voor een prikkie restpartijen kunstgras in Zuidoostbeemster kopen. Let op: coupons kunnen kleurverschil vertonen (vergelijk altijd goed).

Op hoeveel jaar garantie heb ik recht?
Elk type product beschikt over een unieke set voorwaarden. In veel gevallen heb je recht op garanties oplopend van 3 tot 10/20 jaar. Dat is van toepassing op het loslaten van de vezel en op kleurbehoud (UV-schade). Wij adviseren altijd om even te informeren op welke garanties je aanspraak kunt maken.

Plaats een reactie