Kunstgras kopen
Direct verschillende soorten gras en leveranciers vergelijken

KUNSTGRAS VERGELIJKEN

Kunstgras kopen Altena

Is het tijd voor een prachtig groen gazon? Maar zie je het vele onderhoud niet zitten? Verdiep je dan eens in kunstgras in Altena. Grastapijt wordt steeds realistischer. Het is bijna niet van echt te onderscheiden, het vergt minimaal onderhoud en kan het wel tegen een stootje. Uiteraard is de prijs ook nog eens erg gunstig. Op deze website kan je terecht voor nuttige info over velerlei varianten kunstgras inclusief handige tips & tricks. Bovendien verstekken we extra details over de kosten, aanbiedingen en leginstructies.

 • Kunstgras wordt gemaakt van synthetische vezels die erg lijken op echt gras.
 • Dit wordt toegepast in tuintjes, het balkon of dakterras of als speelveld. Het wordt natuurlijk ook in de sport gebruikt.
 • Positief hieraan is dat je het hele jaar door van een mooie groene grasmat kunt genieten.
 • Daarbij heb je er bijna geen omkijken naar, is het duurzaam, en is het heel waterdoorlatend.
 • Kunstgras kan ook prima worden gebruikt voor huisdieren en kinderen.
 • Een onderhoudsvriendelijke nep grasmat voor een terras of tuin bestel je al vanaf €18,00 per m2.

Zonder gedoe en voordelig kunstgras achter je huis?

Bekijk specialisten en vraag gratis staaltje op.

Kunstgras laten leggen in Altena

Het aanleggen van kunstgras vergt het nodige gereedschap en voorbereiding. Moet het binnenkort al gedaan worden of ben je zelf niet zo’n klusser? In dat geval kan je het beste kiezen voor een kunstgras legservice in Altena. Een ervaren medewerker kan het van A tot Z voor je uit handen nemen. Je kunt lekker achterover leunen, je hoeft geen gereedschap te huren, en ze gaan pas weg als alles helemaal goed ligt. Op dit portaal vind je ook meer info over Veelgestelde vragen.

Zelf leggen
Je kunt ervoor kiezen om het kunstgras zelf te leggen. Dit bespaart een hoop geld. Door middel van het stappenplan hieronder geven we hier een toelichting op. Je kunt ook samen met een bedrijf de klus klaren. Het verwijderen van de oude grasmat en het aanbrengen van een zandbed kan je in overleg in eigen beheer uitvoeren. Het verwerken van de nieuw te leggen grasmat wordt dan gedaan door de specialist.

Zelf kunstgras leggen in 8 heldere stappen

 1. Voorbereiden van de grond

  Stort het oude gras af. Zorg voor een stabiele ondergrond met een goede drainage.

 2. Egalisatie

  Een geschikte ondergrond is een zandbed van brekerzand. Egaliseer de grond zo goed mogelijk (gebruik daarvoor een houten lat of waterpas).

 3. Stabilisatiedoek

  Leg het stabilisatiedoek op het zandbed. Het fungeert als anti-worteldoek zodat onkruid geen kans krijgt en zorgt voor een kwalitatieve basis.

 4. Matten uitrollen

  Zorg dat de matten op de geschikte plek liggen en duw alle plooien eruit. De mat is het mooiste je het gras zo legt dat je tegen de vleug inkijkt. Houd altijd wat ruimte over aan de zijkanten.

 5. Op maat snijden

  Snijd de graszoden op maat. Hiervoor moet je een scherp voorwerp (mes) kiezen. Controleer goed of de naden goed tegen elkaar aankomen.

 6. Onderdelen lijmen

  Bij een grasveld die breder is dan 4 meter heb je last van de naden. Je kunt het aan elkaar lijmen met een lijmband of speciale kunstgraslijm.

 7. Vastslaan

  Door gebruik te maken van de handige kunstgras haken is alles goed vast te maken. Plaats de haken om de 50 cm langs de randen van de mat.

 8. Opborstelen

  Je ontvangt het kunstgras op rolen dus zijn de vezels nog platgedrukt. Je kunt het eenvoudig tegen de vleug in vegen om de sprieten mooi lang te maken. Ook kan je het nog extra instrooien met kwartszand om het proces van het platliggen wat te vertragen.

Keuzehulp: wat is het beste kunstgras?

Met kunstgras kun je in elk seizoen genieten van een prachtig groene tuin. Het is vandaag de dag bijna niet te onderscheiden van echt gras. Geen doffe stukken en je hoeft nooit meer te maaien of bij te zaaien. Dat klinkt toch goed? Er zijn diverse producten. Belangrijke aspecten zijn kwaliteit van de vezels, nepheid, sprietlengte en zachtheid. De keuzehulp hieronder is nuttig bij het selecteren van het beste kunstgras in Altena.

12 tips voor het beste kunstgras bestellen in Altena

 1. Echtheid: is het een mooie, volle mat of zie je meteen dat het namaak is?
 2. Zachtheid: hoe voelt het materiaal aan?
 3. Poolhoogte: wat is de hoogte van het gras (12 mm tot 70 mm)?
 4. Service: hoe lang krijg ik garantie op het verkleuren en loslaten van de vezels?
 5. Kindvriendelijk: is het lekker zacht om op te spelen?
 6. Diervriendelijk: is het geschikt voor gebruik in combinatie met huisdieren?
 7. Materiaal: waar is het gras van gemaakt (gewoonlijk polypropeen, polyethyleen, polypropyleen, polyurethaan)?
 8. Vezeltype: hoe ziet de pool eruit (de C-shape nadert het meest de realiteit)?
 9. Waterbestendig: wat gebeurt met met overtollig regenwater?
 10. Mosdraad: nog realistischer en extra zware kwaliteit.
 11. Kleur: wil je liever iets lichter- of donkerder groen (olijfgroen) of zoek je specifiek rood, blauw of ander gekleurd kunstgras?
 12. Invegen: is het nodig om het kunstgras ook regelmatig in te vegen?

Goedkoop en snel een prachtig groen gazon?

Vergelijk kunstgras ondernemers en vind de beste aanbieding in de outlet.

Kunstgras in de tuin

Het hele jaar een strak en groen grasveld zonder dat je hoeft te maaien, bemesten of sproeien? Door kunstgras in de tuin te leggen ben je snel klaar. Door de laatste innovaties kan je het bijna niet van echt onderscheiden. Het oogt sfeervol en het is een duurzame keuze.

 • Onderhoudsvrij: niet langer maaien, verticuteren, ontmossen, bijzaaien, besproeien.
 • Een frisse uitstraling voor elke klimaatsoort (ook bij hitte of kou).
 • Goedkoop kunstgras in de tuin laten leggen in de regio Altena is al mogelijk vanaf €18,50 de meter.

Kortpolig kunstgras voor terrassen en balkon

Met kunstgras leggen op je balkon of terras heb je ook zonder tuin het gevoel van buiten. Op een balkon kun jij het beste kiezen voor een korte pool. Dit is een zacht product en je hebt meteen het tuingevoel. Een goede waterdoorlaatbaarheid is hierbij erg belangrijk. Kijk dan ook eens bij bouwmarkten en winkels als Hornbach, Hubo, Praxis, Karwei, Gamma of Carpetright, Ikea, Kwantum, Welkoop, Intratuin.

 • Het biedt een natuurlijke en fijne look.
 • Het wordt niet heet in de zon.
 • Voor een middelgroot balkon van 10 m2 betaal je ongeveer €262,50.

Kunstgras als speelveld

Veel kinderen houden van rennen en spelen. Kunst speelgras is dan ook een uitkomst. Kinderen kunnen zonder zorgen het hele jaar buiten spelen. Tevens werkt het ook prima met een zwembadje of speeltoestel. In de meeste gevallen is valdemping ook een goede extra keuze.

 • Kids kunnen elke dag van het jaar spelen op een schoon en groen gazon.
 • De juiste ondergrond voor buiten speeltoestellen of zwembaden.
 • Dit kunstgras speelveld laten plaatsen in Altena is al beschikbaar vanaf €19,00 per vierkante meter.

Kunstgras voor sporten

Bewegen en sporten op namaak grasmatten zien we meer en meer. Het is bijna niet weg te denken in het tennis, hockey, voetbal en golf. Voor sportverenigingen biedt het veel comfort. Je hebt maar heel weinig onderhoud, je kunt er elke dag van het jaar op sporten, en het heeft een lange levensduur.

 • Op elk moment van het jaar een goede grasmat.
 • Gebruiksvriendelijk, onderhoudsarm en ontzettend sterk.
 • Een kunstgras sportveld vraagt om specifieke kennis. Je kunt meer informatie opvragen bij een kunstgras specialist in Altena.

Kunstgras voor thuis

Dit type kunstgras tapijt kan je ook prima binnen gebruiken. Denk dan o.a. aan een speelhal, beursstand of winkelvloer. Ook in huis kan het een prettig vloertype zijn. Een groen grastapijt voor binnen is iets bijzonders en kan gebruikt worden i.c.m. andere vloerbedekkingen.

 • Kunstgras voor binnen is voor iedereen geschikt.
 • Je kunt het kopen in een hele verscheidenheid aan kleuren die passend zijn in elk type woning.
 • Ook leuk op een kinderkamer of speelkamer.

Prijzen en aanbiedingen van grastapijt in Altena mei 2024

Direct aan de slag met kunstgras? Dan wil jij vast meer details over de prijs? De geschatte kosten van kunstgras worden hoofdzakelijk bepaald door sprietlengte, kindvriendelijkheid en de uitstraling. Het goedkoopste kunstgras in Altena is al verkrijgbaar vanaf €15,75 voor een meter. In het bijgaande overzicht tref je de prijzen van grastapijt in Altena. Het gaat hier om de totale kosten inclusief leggen. Je kunt een forse besparing realiseren door verschillende onderdelen zelf uit te voeren. Op deze website bekijk je ook informatie over Kunstgras voor sportvelden.

SoortEchtheidLengte sprietPrijs per m2
ActieDuidelijk nep2,5 mm€19,25
B-kwaliteitMatig15 mm€27,75
DoorsneeGoed27 mm€37,75
LuxeMooi gedaan43 mm€48,75
A-kwaliteitGeen onderscheid59 mm€71,50
Verwachte kosten van kunstgras in Altena (aanbieding).
kunstgras-altena

Altijd scherpe aanbiedingen met grastapijt

Kies voor een geschikt hovenier.

De beste hoveniers en tuinbedrijven in Altena

Voor een aantrekkelijke prijs en direct kunstgras laten aanleggen in Altena? Het is noodzakelijk dat dit goed gebeurt zodat jij er jarenlang van kunt genieten. Je kunt dit het beste overlaten aan een tuinman uit de gemeente Altena. In deze tabel check je de gegevens van regionale hoveniers (provincie Noord-Brabant) waar je terecht kunt voor het ontwerp, kiezen van de juiste kleur en zelf ook het kunstgras kunnen aanleggen. Op dit portaal kun je tevens zoeken naar tuincentra in Gorinchem, West Betuwe, Vijfheerenlanden, Buren en Culemborg.

📝 Nog geen bedrijven gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Veelgestelde vragen en antwoorden over nepgras

Hoeveel geld ben ik kwijt aan kunstgras?
De all-in kosten van het aanleggen van kunstgras in omgeving Altena zijn tweeledig: het gras zelf en de legservice. Op basis van poolhoogte, waterdoorlaatbaarheid en het materiaal kost het tussen de €15,00 & €33,00 per M2. Als tweede heb je nog de kosten van het leggen van de rollen (schommelt tussen €12,00 & €18,00 voor een m2). Als laatste heb je soms ook nog onkosten voor brekerzand, grondpennen, stabilisatiedoek, gereedschap, lijm.

Kan ik kunstgras zelf leggen?
Ja, dit is gemakkelijk zelf te doen. Onze experts schreven daarvoor het effectieve stappenplan. Ga niet zomaar aan de slag, maar lees je goed in. Start met een vlakke en schone ondergrond welke erg goed water doorlaat. Bereken de oppervlakte en bestel altijd wat extra (er is namelijk altijd snijverlies). Lijm de verschillende banen aan elkaar en bevestig het gras met haken in de grond. Zorg ervoor dat de kunstgrasmat schoon en netjes blijft (onderhoud).

Kunnen kinderen erop spelen?
Ja, kunstgras is zeer geschikt voor kinderen (en trouwens ook voor huisdieren zoals katten en honden). Artikelen die in ons land worden verkochten voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen (cadmium- en loodvrij en brandveilig). Gecombineerd met met speciale valdempende platen is het heel geschikt bij o.a. speeltoestellen, een klimrek, glijbaan of speelweide.

Wat zijn kunstgras coupons?
Wil jij een klein (dak)terras of balkon voorzien van grastapijt? Zo’n restpartij moet je dan zeker eens overwegen. Dit zijn snijafval restanten van enkele vierkante meters. Ze worden vaak aangeboden in de kunstgras outlet. Zo kan je voor een prikkie restpartijen kunstgras in Altena kopen. Belangrijk: bij meerdere coupons kan er licht kleurverschil optreden.

Hoeveel garantie zit er op grastapijt?
Elk product kan zijn eigen voorwaarden hebben. In de basis is dat goed geregeld met garanties tussen de 7 en 13 jaar. Denk dan met name aan vroegtijdige slijtage en kleurechtheid (UV-verkleuringen). Het is verstandig om te allen tijde inzichtelijk te hebben op welke garantievoorwaarden je kunt terugvallen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie